L.Fazakas Elküldve Január11, 2019 Elküldve Január11, 2019 (edited) On 2019. 01. 10. at 10:01, Fulmen írta: Üdv! Fentiekre lenne valakinek valami tippje? Nem balmenetes, hanem simán E szabvány (úgy emlékszem M10-es), ám gyárilag a tulsó feléről kissé bele szokták "zömíteni", így persze elég nehezen (vagy inkább SEHOGYSE) indul meg. Én nemrég szedtem le a kiskereket, a csavarba a hátsó részéről bele kellett fúrnom, hogy elgyengítsem az anyagot - magában a furatában. Teljesen úgy voltam vele - vagy kijön, vagy beleszakad. Nekem azonban - szerencsémre kijött. Visszafelé szerelve - bármiféle M10-es csavar megfelel, egyáltalán nem kötelező az a hülye német szabványú külső imbuszosat odatenni. Jó oda egy sima imbusz, de még maga a hatlapfejű magyarországi is simán elmegy. A hely megvan hozzá ... "A görgő csavarjának mekkora a meghúzási nyomatéka? " Ezt pedig felejtsd már el! Meghúzod, oszt kész! Hátulról pedig ütsz rá egyet - pl. egy pontozóval.... Nem mindegy annak a meghúzásnak, hogy mekkora erővel? Csak tartson! Az egész görgő egy vállon forog, tehát megszorulni sohasem fog. Módosítva Január14, 2019 : L.Fazakas
L.Fazakas Elküldve Január11, 2019 Elküldve Január11, 2019 9 órája, Cs. Zoltán írta: Egy hete cseréltettem a görgőt és leszedte hozzá a feszítő egységet a szerelőm. Legalább is ezt mondta. Mindenképpen le kell szedje, mert az a kis görgőtartó csavar még egy ipari nagy satuban sem akar ám igazából kijönni.
Cs. Zoltán Elküldve Január12, 2019 Elküldve Január12, 2019 Vezérlés csere után a habosodásom teljesen megszűnt. A víz sem fogy. A vezérlés alatti tömítésen, annak ellenére, hogy bő 3 éve márkaszervízben cserélték, jól látható szakadás volt, közvetlenül a vízpumpa alatti részen. Ami nem tetszik, sőt aggaszt a műveletet követően: Alapjáraton nem olyan kiegyensúlyozott a motor járása. Csörgő hangot is hallok, ilyenkor a kipufogóba is bele dohog. Szerelőm, természetesen nem hallja. Gyertya csere is volt (fqr8leu2), Bosch: made in Germany!! Gyújtáshibára gyanakszom. Szerdán du viszem Opelékhoz műszeres diagnosztikára. Ideges leszek, ha kiderül, hogy a vezérlést cseszte el a szerelőm! Egyébként remekül megy, 4000 fölé is simán gyorsul. Talán nem okozok kárt vele, ha egyelőre így is használom...
ricspusk Elküldve Január13, 2019 Elküldve Január13, 2019 (edited) On 2019. 01. 04. at 9:42, kukori írta: Sziasztok! Astra G Z14XEP, 2005-ös, 180e km. Sajnos az utóbbi kb. fél évben elég gyakran előjön a rángatás, jellemzően menet közben, pl. 40-50 km sebességnél, olyan apró rángatózás, amikor gyorsítok, akkor gyorsul szépen, nem is rángat, de ha elveszem a lában a gázról, akkor rángat egy kicsit. Nem nagyon, de szinte folyamatosan érezhető, apró rángatások. Hibakód nincs, műszerfalon sem világít semmi, ELM-el kiolvasva sincs semmilyen hibakód. Érdekes, hogy nem mindig csinálja, pl. az elmúlt egy hónapban nem csinálta, most mentünk pályán kb. 2x300 km-t, ami ugye eleve jó a városi rövidebb távok után és pont most kezdte el ismét. Alapjárat hibátlan, gyújtani mindig elsőre, azonnal gyújt. Gond nélkül megy 140-el pályán, olajat szinte nem is fogyaszt (Fusch 5w30, 10e km vagy 1 év). Kiegyenlítő tartályból szokott néha 1-1,5 dl folyadék hiányozni, de nem látok szivárgást. EGR kb. két éve adott hibakódot, az is volt a baj, kapott egy gyári bontott darabot, azóta nincs is hibakód. Gyertyák kb. 3-4 éve cserélve, gyári GM, vezérléssel együtt (ami szintén gyári), 35e km lehet benne, most így fejből. Üzemanyagszűrő egy éve cserélve, gyári GM. Szerelő kb. egy éve tisztította a pillangószelepet. Azóta egy másik (nem túl jó szerelő) azt mondta, hogy nagyon el van kopva a pillangószelep, az ad eleve valami csattogó hangot. Tanácstalan vagyok, hogy mi lehet a hiba? Sajnos a megbízható szerelőmhöz nem tudom elvinni, mert elköltöztünk. Szerintetek mi okozhatja a hibát? Olvasgatva a fórumon: - gyertyákat cserélni (nem nagy tétel, megpróbálom, de gyanítom nem ez lesz) - EGR: ha nincs hibakód, attól még okozhatja a hibát? Érdemes esetleg venni egy új EGR-t? XEP-re tudtommal nem lehet lefalazni, kifordítani. - pillangószelep (és a csattogása): vegyek egy bontottat és rakjam fel azt? Okozhatja ez a fenti hibát? Talán a csattogás is megszűnne, amit én nem tudok megállapítani, hogy ilyen kell, hogy legyen vagy tényleg csattog. - gyújtótrafó? De akkor lenne hibakód, nem? Esetleg hozzáértő fórumtárs Gödhöz (viszonylag) közel, aki meg tudná pl. most hétvégén nézni, mondjuk meghallgatni, kipróbálni? Köszönöm előre is! Sziasztok ! Csak annyit szeretnék hozzá fűzni, hogy sajnos nekem is pontosan ezek a tünetek jelentkeztek az autómon most már több mint 1 éve és sajnos az egr csere nem oldotta meg a problémát. Ha találtatok azóta megoldást erre a gáz elvételes apró rángatásra. Szuper kíváncsi lennék rá. Próbálok vele együtt élni mert több szerelőnek is mutattam a problémát és fogalmuk sem volt, hogy merre kéne elindulni, valamint az autó ettől a hibától eltekintve tökéletes állapotban van. A probléma csak az , hogy aki már tapasztalta az tudja , hogy kevés idegesítőbb dolog van egy rángató autónál. Módosítva Január13, 2019 : ricspusk
vargaur Elküldve Január14, 2019 Elküldve Január14, 2019 (edited) Sziasztok Opel asztra G 1.4 es alap járataban pulzál a müszer fal,a motor is egyenetlenül jár miért, uj az aksi és a generátor is tölt. Módosítva Január14, 2019 : vargaur
gyurigyerek Elküldve Január14, 2019 Elküldve Január14, 2019 13 perce, vargaur írta: Sziasztok Opel asztra G 1.4 es alap járataban pulzál a müszer fal,a motor is egyenetlenül jár miért, uj az aksi és a generátor is tölt. "Tölt", de mennyit?
vargaur Elküldve Január14, 2019 Elküldve Január14, 2019 (edited) Ha jár a motor 14.4 volt. Egy kis vezetés után álló motor 12.9 volt ot mutat a multimeterem. Módosítva Január14, 2019 : vargaur
gedikart Elküldve Január14, 2019 Elküldve Január14, 2019 (edited) Ma ránézettem a CO szintre, mert hamarosan esedékes a műszaki. Alapjáraton CO: 0,25 ; emelt fordulaton CO: 0,3-0,4 ; HC értéke: 50-60, hibakód nincs (és nem is volt). Benzin fogyasztás: 6,8 Liter/100 km, olajfogyasztás: 3 dl/1000 Km. 4 évvel ezelőtt lambda szonda-csere történt, mert már akkor is a határon mozgott a CO értéke, és akkor valahogy sikerült neki, de legutóbb is nyögve nyelősen ment csak át műszakin. Van egy kevés hidrotőke hang melegen, de ha az okozna gondot (nagyobb szelephézag), akkor a HC is magasabb lenne, nem? Lehet kapni bontott katalizátort (ami kb lutri kategória), illetve utángyártottat, 75-80 ezer Ft-ért. Szerintetek is katalizátor hiba/fáradás? Érdemes azt közvetlenül tisztítani? Módosítva Január14, 2019 : gedikart
zotya975 Elküldve Január14, 2019 Elküldve Január14, 2019 25 perce, gedikart írta: Ma ránézettem a CO szintre, mert hamarosan esedékes a műszaki. Alapjáraton CO: 0,25 ; emelt fordulaton CO: 0,3-0,4 ; HC értéke: 50-60, hibakód nincs (és nem is volt). Benzin fogyasztás: 6,8 Liter/100 km, olajfogyasztás: 3 dl/1000 Km. 4 évvel ezelőtt lambda szonda-csere történt, mert már akkor is a határon mozgott a CO értéke, és akkor valahogy sikerült neki, de legutóbb is nyögve nyelősen ment csak át műszakin. Van egy kevés hidrotőke hang melegen, de ha az okozna gondot (nagyobb szelephézag), akkor a HC is magasabb lenne, nem? Lehet kapni bontott katalizátort (ami kb lutri kategória), illetve utángyártottat, 75-80 ezer Ft-ért. Szerintetek is katalizátor hiba/fáradás? Érdemes azt közvetlenül tisztítani? A benzin-levegő keverékért felelős érzékelők , vízhőfok jeladó, Map, Maf..stb is lehet oka a labda értéket nem tudod?
gedikart Elküldve Január14, 2019 Elküldve Január14, 2019 (edited) 1 órával ezelőtt, zotya975 írta: A benzin-levegő keverékért felelős érzékelők , vízhőfok jeladó, Map, Maf..stb is lehet oka a labda értéket nem tudod? Ezt maximum cserével tudnám kizárni, egyszerre cserélni az összeset: vízhőfok-jeladó, beszívott levegő hőmérséklet-jeladó, illetve MAF szenzor. Ezek együttes cseréje után pedig ismét megméretni a CO szintet. Az autó egyébként jól megy, opcom(-féle) van itthon, de az sem jelez hibát. Módosítva Január14, 2019 : gedikart
Maverick087 Elküldve Január14, 2019 Elküldve Január14, 2019 (edited) 1 óra, gedikart írta: Ezt maximum cserével tudnám kizárni, egyszerre cserélni az összeset: vízhőfok-jeladó, beszívott levegő hőmérséklet-jeladó, illetve MAF szenzor. Ezek együttes cseréje után pedig ismét megméretni a CO szintet. Az autó egyébként jól megy, opcom(-féle) van itthon, de az sem jelez hibát. Vagy beszívott levegő hőmérséklet jeladód van vagy MAF szenzorod. Egyébként a működésük monitorozható op-commal így a fals működés viszonylagosan szűrhető. Azért mondom hogy viszonylagosan mert a beszívott levegő hőmérséklet jeladó pl. "vicc kategória". A reggeli első indításkor mér esetleg pontosan, utána a motor hője annyira forrósítja a szívócsövet hogy eltolódik a jel. Nyáron vezetsz 30 fokban, megállsz, ez a jeladó 3 perc múlva már 65 fokos hőmérsékletet fog adni az ECU-nak. Módosítva Január14, 2019 : Maverick087
Maverick087 Elküldve Január14, 2019 Elküldve Január14, 2019 (edited) 10 órája, vargaur írta: Sziasztok Opel asztra G 1.4 es alap járataban pulzál a müszer fal,a motor is egyenetlenül jár miért, uj az aksi és a generátor is tölt. Ingadozik gondolom az alapjáratod és ezáltal a műszerfal megvilágítása is?! Ezt akartad mondani? Milyen motor? Mennyit ingadozik az alapjárat? Nagy fogyasztók ( reflektor, hátsó ablak fűtés, kormány eltekerés) kapcsolása esetén nem ejti be jobban az alapjáratot? Generátor volt cserélve, felújítva? Módosítva Január14, 2019 : Maverick087
gedikart Elküldve Január14, 2019 Elküldve Január14, 2019 29 perce, Maverick087 írta: Vagy beszívott levegő hőmérséklet jeladód van vagy MAF szenzorod. Szerintem mindkettő. Az IAT szenzor a légszűrőház csövében. A MAF pedig a fojtószelep mellett jobbra található.
patexati Elküldve Január15, 2019 Elküldve Január15, 2019 (edited) Sziasztok! Egy Astra y1,7gt Isuzu Diesel autómmal van probléma.. Adagolóvezérlő lett javítva de nem megy a motor most sem. Mielőtt próbáltam P0251 hibakód volt most nincs semmi. Az az érdekes,hogy ha nem volt rajta az adagolóvezérlő akkor hozta a P0251 hibát de most egyszerűen nem hozza sem vezérlővel sem az nélkül. Ha kiveszem a relét akkor teleszórja minden hibával de a P0251 akkor sincs pegig szerintem ott kéne lennie.. Ennek mi lehet az oka valaki tudna segíteni??Köszönöm! Módosítva Január15, 2019 : patexati
Maverick087 Elküldve Január15, 2019 Elküldve Január15, 2019 11 órája, gedikart írta: Szerintem mindkettő. Az IAT szenzor a légszűrőház csövében. A MAF pedig a fojtószelep mellett jobbra található. Az a MAP szenzor. Szívótorok nyomás érzékelő.
Maverick087 Elküldve Január15, 2019 Elküldve Január15, 2019 1 órával ezelőtt, patexati írta: Sziasztok! Egy Astra y1,7gt Isuzu Diesel autómmal van probléma.. Adagolóvezérlő lett javítva de nem megy a motor most sem. Mielőtt próbáltam P0251 hibakód volt most nincs semmi. Az az érdekes,hogy ha nem volt rajta az adagolóvezérlő akkor hozta a P0251 hibát de most egyszerűen nem hozza sem vezérlővel sem az nélkül. Ha kiveszem a relét akkor teleszórja minden hibával de a P0251 akkor sincs pegig szerintem ott kéne lennie.. Ennek mi lehet az oka valaki tudna segíteni??Köszönöm! Típushibás lehet az ECU-d. Lásd bemásolt hírdetés... Delco, Simtec hibrid vezérlőegységek javítása, felújítása garanciával, rövid határidővel. A hiba meghatározásához szükség van a kiolvasott pontos hibakódokra. Típusok: Opel, Z14XE Opel, Z16XE Opel, Z16XEP Opel, Y16XE Opel, Z16Yng Opel, Z16SE Opel, Y17DT Opel, X18XE1 Opel, Z18XE Jellemző hibák: - hűtőventillátorok reléinek vezérlési hibája: P1481, P1482, P1483 - üzemanyag szivattyú relé vezérlés hiba P0230 - gázpedál áramkör hiba: P1120, P1121, P1122 - fojtószelep vezérlési hiba: P0120, P0220, P1550, P1500 - EGR hiba P0403 - főtengely és vezérműtengely jeladó hiba: P0335, P0340 - MAP szenzor hiba - visszafogott üzemmód, vezérlőegység funkció korlátozva: P1550, P0607 - gyújtáshiba: P0351, P0352, P0353, P0354 - CAN kommunikációs hiba: U2100, U2103, U2104, U2106, U2107, U2108 - kommunikációs hiba a műszeregységgel / központi elektronikával P1615, P1616 - hűtőközeg hőmérséklet érzékelő, alacsony feszültség P1116 (Z16Xep) - P0251 befecskendezés vezérlő mágnesszelep hibás működés. ( Y17DT) - P0216 előtöltés szabályzó szelep hiba. ( Y17DT) Árainkról és egyéb vezérlők javításáról érdeklődni privát üzenetben vagy a info@vezerlojavitas.hu e- mail cimen lehet. #vezerlojavitasteam
patexati Elküldve Január15, 2019 Elküldve Január15, 2019 (edited) Szia! Az EDU egy tipushiba mi most lett javítva ,de az ECU-val nem voltsemmi baj.. "szükség van a kiolvasott hibakódra" de nincs semmi hibakód!! Ez itt a baj.. Módosítva Január15, 2019 : patexati
gyurigyerek Elküldve Január15, 2019 Elküldve Január15, 2019 (edited) 1 órával ezelőtt, patexati írta: Az EDU egy tipushiba mi most lett javítva Ezek szerint nem lett tökéletes. Hol csináltattad, kivel? Módosítva Január15, 2019 : gyurigyerek
patexati Elküldve Január15, 2019 Elküldve Január15, 2019 51 perce, gyurigyerek írta: Ezek szerint nem lett tökéletes. Hol csináltattad, kivel? Én csináltam! Na ne a konyhaasztalra gondolj és pillanatforrasztóra.Bemérve van 90% minimum,hogy jó.. Ha nem jó miért nem hozza a hibát ez érdekel engemet és akkor sem ha nincs rajt. Lesz egy hét múlva egy tartalék EDU is de ha nem látja vagy hiányolja a motorvezérlő akkor azzal sem megy szerintem..
gedikart Elküldve Január15, 2019 Elküldve Január15, 2019 Üdv. A termosztát vonalában felül olajfolyás, egészen az olajteknőig csurgott. A vezérlés háza, szíj, fogaskerék is olajos. Vezérmű szimeringre gondolok. Ha csak a vezérmű fedélnél engedne, akkor nem lenne trutyis a vezérlés háza belül, szerintem. http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=781IMG_20190115_092534.jpg http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=615IMG_20190115_092438.jpg
Maverick087 Elküldve Január15, 2019 Elküldve Január15, 2019 (edited) 1 órával ezelőtt, patexati írta: Én csináltam! Na ne a konyhaasztalra gondolj és pillanatforrasztóra.Bemérve van 90% minimum,hogy jó.. Ha nem jó miért nem hozza a hibát ez érdekel engemet és akkor sem ha nincs rajt. Lesz egy hét múlva egy tartalék EDU is de ha nem látja vagy hiányolja a motorvezérlő akkor azzal sem megy szerintem.. Nem vonom kétségbe a szakértelmedet, de én mindenképpen felvenném a kapcsolatot olyannal aki komolyan ilyen javításokkal foglalkozik. Akit ajánlottam megbízható és garanciát vállal a munkájára - nekem személyes tapasztalatom nincs vele de nagyon dicsérik. Még egy kis reklám amit találtam: Opel y17dt/dtl motorkódú diesel adagolóvezérlők javítása, felújítása, akár 36 hónap teljes körű garanciával. - A javításkor, felújításkor beépítésre kerülő alkatrészekre örökélettartam garanciát vállalunk. - Javítható cseredarab esetén azonnal elvihető a javított vezérlő. -A javítás szakszerűen a hibás alkatrészek cseréjével, a típushibák kiküszöbölésével történik, vákuumos , vízmentes lezárással. -A vezérlők tesztelve kerülnek értékesítésre. -Végleg javíthatatlan vezérlő esetén másik beszerzésében is tudok segíteni. A gépjármű hibájának tünetei: az autó nem indul, esetleg beindul és leáll, gyenge, a hibakódok: P0251. Javítás után a motor egyenletesebben halkabban jár, stabilabb jobb menetteljesítményt nyújt. Csere darab esetén nem kell az EDU-t a motorvezérlőhöz illeszteni (programozni) egyszerűen csak a régi darab helyére felszerelni, csatlakoztatni. Árainkról és egyéb vezérlők javításáról érdeklődni privát üzenetben vagy a info@vezerlojavitas.hu e-mail cimen lehet.#vezerlojavitasteam Módosítva Január15, 2019 : Maverick087
patexati Elküldve Január15, 2019 Elküldve Január15, 2019 (edited) 14 perce, Maverick087 írta: Nem vonom kétségbe a szakértelmedet, de én mindenképpen felvenném a kapcsolatot olyannal aki komolyan ilyen javításokkal foglalkozik. Akit ajánlottam megbízható és garanciát vállal a munkájára - nekem személyes tapasztalatom nincs vele de nagyon dicsérik. Még egy kis reklám amit találtam: Opel y17dt/dtl motorkódú diesel adagolóvezérlők javítása, felújítása, akár 36 hónap teljes körű garanciával. - A javításkor, felújításkor beépítésre kerülő alkatrészekre örökélettartam garanciát vállalunk. - Javítható cseredarab esetén azonnal elvihető a javított vezérlő. -A javítás szakszerűen a hibás alkatrészek cseréjével, a típushibák kiküszöbölésével történik, vákuumos , vízmentes lezárással. -A vezérlők tesztelve kerülnek értékesítésre. -Végleg javíthatatlan vezérlő esetén másik beszerzésében is tudok segíteni. A gépjármű hibájának tünetei: az autó nem indul, esetleg beindul és leáll, gyenge, a hibakódok: P0251. Javítás után a motor egyenletesebben halkabban jár, stabilabb jobb menetteljesítményt nyújt. Csere darab esetén nem kell az EDU-t a motorvezérlőhöz illeszteni (programozni) egyszerűen csak a régi darab helyére felszerelni, csatlakoztatni. Árainkról és egyéb vezérlők javításáról érdeklődni privát üzenetben vagy a info@vezerlojavitas.hu e-mail cimen lehet.#vezerlojavitasteam Igen én ezt tudom de ezt nem vállalja mert korábban javítva volt és elég rossz a nyák állapota így kéne egy rossz és azt felújítani .Olyat szeretnek mi sem javítva sem szétégve nincs csak átforrassza átméri ez ám a biznisz ..Vegyek 40 ezerért egy rosszat és 40 ezer a javítás.. Na ez nem...Angliából küldenek bontottat megnézem azzal.. 10 ezerért vannak kint ilyenek..Inkább veszek kettőt hármat azt csinálok még cseredarabot is.. Továbbra is az érdekel,hogy miért nincs hibakód EDU nélkül erre nem tudom a választ.. Módosítva Január15, 2019 : patexati
DarthVödör Elküldve Január15, 2019 Elküldve Január15, 2019 1 órával ezelőtt, patexati írta: Igen én ezt tudom de ezt nem vállalja mert korábban javítva volt és elég rossz a nyák állapota így kéne egy rossz és azt felújítani .Olyat szeretnek mi sem javítva sem szétégve nincs csak átforrassza átméri ez ám a biznisz ..Vegyek 40 ezerért egy rosszat és 40 ezer a javítás.. Na ez nem...Angliából küldenek bontottat megnézem azzal.. 10 ezerért vannak kint ilyenek..Inkább veszek kettőt hármat azt csinálok még cseredarabot is.. Továbbra is az érdekel,hogy miért nincs hibakód EDU nélkül erre nem tudom a választ.. Mit javítottál? Csak átforrasztottad? Többe lesz a leves, mint a hús...
patexati Elküldve Január15, 2019 Elküldve Január15, 2019 Átmértem,feteket cseréltem forrasztásokat ellenőriztem mindkét oldalon mikroszkóposan,,főáramköröket bevizsgáltam megerősítettem,feteket a hűtőtönkre rögzítettem új szilikon szigeteléssel és a gyárinál stabilabb megoldással,élesztettem lemértem a feszültségeket,szignáljellel meghajtottam szkópon néztem jelalakot.. A kérdésemre nem kaptam választ miért nincs P0251 hibakód??
L.Fazakas Elküldve Január16, 2019 Elküldve Január16, 2019 (edited) On 2019. 01. 14. at 16:54, gedikart írta: 1. Benzin fogyasztás: 6,8 Liter/100 km, olajfogyasztás: 3 dl/1000 Km. 2. Szerintetek is katalizátor hiba/fáradás? Érdemes azt közvetlenül tisztítani? 1. Nem sok az egy kicsit fogyasztásnak? Majdnem 1 literrel több a normálisnál! (nekem valamikor a "kőkorszaki" Skoda S100-asom, s az utána jövő S105-ösöm nem evett ennyit százon. És az már legalább 25 éve volt!) 2. A katalizátoron mit tudsz tisztítani? Szét se szedhető igazán. Amúgy az egy porceláncsőre rágőzölögtetett spéci fém (wolfram, platina, palládium, réz, - vagy valami ilyesmi) Azt gyakorlatilag nem igazán lehet "háztájiban" tisztítani - szerintem. (Bár mi a cégnél regeneráltuk, de az - abban az esetben - egy egészen másik dolog volt.) Módosítva Január16, 2019 : L.Fazakas
Recommended Posts