Atala Elküldve November24, 2017 Elküldve November24, 2017 On 2017. 11. 23. at 13:52, L.Fazakas írta: Nekem még a skodás korszakomban kapott egyszer egy kis kavicsot az egyik fényszóróbetét, holott az még "igazi üveges" volt, így tehát persze szép kagylósra kilyukadt. Mindig belement ott a víz, pl. ha menet közben esett az eső. Aztán egyszer fogtam magam, kiszereltem a betétet, hajszárítóval szépen kiszárítottam - és beragasztottam Technokol Rapid ragasztóval. Azzal aztán sokáig elvolt ... Ezt a polikarbonátos fényszóró műszart is csak be kellene ott a lyuknál ragasztani - "oszt jónapot!" Technokolt meg lehet kapni az Ápiszban. Hali. Milyen lyuknál, mert nem írtam törést? Ha törött lenne cserés mert forgalomban nem használható törött burás.
Balazs831 Elküldve November24, 2017 Elküldve November24, 2017 Sziasztok! Érdekelne, hogy a Lengyelországban gyártott twinport motoros Astrákban is van még benzinszűrő? Ha van, milyen időközönként érdemes cserélni? Üdv!
csicsó Elküldve November25, 2017 Elküldve November25, 2017 10 órája, Balazs831 írta: Sziasztok! Érdekelne, hogy a Lengyelországban gyártott twinport motoros Astrákban is van még benzinszűrő? Ha van, milyen időközönként érdemes cserélni? Üdv! nincs
L.Fazakas Elküldve November25, 2017 Elküldve November25, 2017 (edited) 8 órája, csicsó írta: nincs Szerintem meg mindegyikben van. Vagy legalábbis - KELLENE legyen! Valójában az enyém is lengyel gyártmányú Opel Astra - de a hátsó ülés vonalában - bal oldalon a kocsi alatt - bizony ott van a benzinszűrő! Ha egyszer annyira injektoros benne a motoros dolog, akkor oda bizony nem árt a nagyobb tisztaság .... Módosítva November25, 2017 : L.Fazakas
Balazs831 Elküldve November25, 2017 Elküldve November25, 2017 Alánéztem, valóban ott van. Az előző tulajjal beszéltem, bizony ezt sosem cserélték még ki. 140000 km. van a kocsiban. Jövő héten majd megcsinálom.
kobraCode Elküldve November25, 2017 Elküldve November25, 2017 9 órája, csicsó írta: nincs Kétlem hogy ne lenne. 59 perce, Balazs831 írta: Alánéztem, valóban ott van. Az előző tulajjal beszéltem, bizony ezt sosem cserélték még ki. 140000 km. van a kocsiban. Jövő héten majd megcsinálom. Ha jól rémlik 60e km-enként kéne cserélni.
gezoli Elküldve November25, 2017 Elküldve November25, 2017 11 perce, kobraCode írta: Ha jól rémlik 60e km-enként kéne cserélni. Vagy 4 év. 1
L.Fazakas Elküldve November25, 2017 Elküldve November25, 2017 11 perce, kobraCode írta: Kétlem hogy ne lenne. Ha jól rémlik 60e km-enként kéne cserélni. Ja - már nekem is lassan esedékes. Már meg is vettem, és valami 700 forintomba volt. A szervizben érdeklődtem - ott csak a sima anyagárnak - 3 ezret mondtak ... Ez van, de hát akkor minden bizonnyal aranyból ... és így talán azért az a sokkal drágább.
csicsó Elküldve November25, 2017 Elküldve November25, 2017 49 perce, kobraCode írta: Kétlem hogy ne lenne. Ha jól rémlik 60e km-enként kéne cserélni. Igen z14xep esetén G-ben még van de H-nál már nincsen külön cserélhető benzinszűrő
kobraCode Elküldve November25, 2017 Elküldve November25, 2017 1 órával ezelőtt, L.Fazakas írta: Ja - már nekem is lassan esedékes. Már meg is vettem, és valami 700 forintomba volt. A szervizben érdeklődtem - ott csak a sima anyagárnak - 3 ezret mondtak ... Ez van, de hát akkor minden bizonnyal aranyból ... és így talán azért az a sokkal drágább. Valamiből a szerviznek is meg kell élni.... 25 perce, csicsó írta: Igen z14xep esetén G-ben még van de H-nál már nincsen külön cserélhető benzinszűrő Komolyan? Fix sincsen benne? Lehet kitaláltak valami okos szűrőt ami kb 500e km-ig jó
Geopake Elküldve November25, 2017 Elküldve November25, 2017 1 óra, kobraCode írta: Valamiből a szerviznek is meg kell élni.... Komolyan? Fix sincsen benne? Lehet kitaláltak valami okos szűrőt ami kb 500e km-ig jó A benzintankban van állítólag. 1
outsider Elküldve November25, 2017 Elküldve November25, 2017 A G-ben is van tankszűrő is... Nekem 30 ezer rémlik a cserére, de én 10 ezrenként cseréltem.
L.Fazakas Elküldve November26, 2017 Elküldve November26, 2017 (edited) 17 órája, outsider írta: Nekem 30 ezer rémlik a cserére, de én 10 ezrenként cseréltem. Miután maga a benzinszűrő eléggé nagy méretű, gondolom a benne rejlő szűrőfelület se lehet piskóta. Azért a benzin általában annyira koszos nem szokott lenni, hogy hozzá évente szűrőt kelljen cserélni. Legfeljebb ha a telkeden, vagy a pincédben - néhány rozsdás ócska vashordóban tárolod (immáron 40 éve) a valaha 3 forintért megvett benzint, és most abból szoktál rendszeresen megtankolni ... Módosítva November26, 2017 : L.Fazakas
outsider Elküldve November26, 2017 Elküldve November26, 2017 7 órája, L.Fazakas írta: Miután maga a benzinszűrő eléggé nagy méretű, gondolom a benne rejlő szűrőfelület se lehet piskóta. Azért a benzin általában annyira koszos nem szokott lwnni, hogy hozzá évente szűrőt kelljen cserélni. Legfeljebb ha a telkeden, vagy a pincédben - néhány rozsdás ócska vashordóban tárolod (immáron 40 éve) a valaha 3 forintért megvett benzint, és most abból szoktál rendszeresen megtankolni ... 1000Ft-on én nem spórolok. A lényeg az, hogy a kúton hogyan tárolják...
zotya975 Elküldve November26, 2017 Elküldve November26, 2017 8 órája, L.Fazakas írta: Miután maga a benzinszűrő eléggé nagy méretű, gondolom a benne rejlő szűrőfelület se lehet piskóta. Azért a benzin általában annyira koszos nem szokott lwnni, hogy hozzá évente szűrőt kelljen cserélni. Legfeljebb ha a telkeden, vagy a pincédben - néhány rozsdás ócska vashordóban tárolod (immáron 40 éve) a valaha 3 forintért megvett benzint, és most abból szoktál rendszeresen megtankolni ... Nem lehet tudni az előző tulaj hol tankolt és mikor cserélte... 1
L.Fazakas Elküldve November26, 2017 Elküldve November26, 2017 2 órája, outsider írta: 1000Ft-on én nem spórolok. A lényeg az, hogy a kúton hogyan tárolják... Miután egy valójában desztillált termékről van szó, magából a gyártásból - már eleve nem hozhat koszt. A kútra lefejtve befelé az üzemanyag - a gyakorlatban szintén szűrve van. Az autóba való kiadásánál persze lehet (de csupán elvileg). Sok kosz nem lehet benne. Legfeljebb a levegőből némi por, és az itt-ott útközben (tartályokból, csövekből) belejutó rozsda ... De végülis - mindez pénzügyileg a Te dolgod. 1
csicsó Elküldve November26, 2017 Elküldve November26, 2017 19 órája, Geopake írta: A benzintankban van állítólag. igen
outsider Elküldve November26, 2017 Elküldve November26, 2017 6 órája, L.Fazakas írta: Miután egy valójában desztillált termékről van szó, magából a gyártásból - már eleve nem hozhat koszt. A kútra lefejtve befelé az üzemanyag - a gyakorlatban szintén szűrve van. Az autóba való kiadásánál persze lehet (de csupán elvileg). Sok kosz nem lehet benne. Legfeljebb a levegőből némi por, és az itt-ott útközben (tartályokból, csövekből) belejutó rozsda ... De végülis - mindez pénzügyileg a Te dolgod. Jól mondod, az én dolgom. Az új szekérbe 7500 Ft egy szűrő. Sztem itt tartani fogom a megadott periódust
outsider Elküldve November26, 2017 Elküldve November26, 2017 7 órája, zotya975 írta: Nem lehet tudni az előző tulaj hol tankolt és mikor cserélte... Porzott a tank?
zotya975 Elküldve November27, 2017 Elküldve November27, 2017 5 órája, outsider írta: Porzott a tank? Nem, ki lett bontva de belül nem volt se rozsdás, se különösebben dzsuvás. Ez a benzinből jött össze vagy a víztartalma okozta.
L.Fazakas Elküldve November27, 2017 Elküldve November27, 2017 6 órája, outsider írta: Az új szekérbe 7500 Ft egy szűrő. Végül is - mindent lehet. De ez az ár akkor már a komplett szervizes ki- be szerelési díjjal együtt - ugyebár? ... És mert egy sima, belevaló szűrő magában csak 6-800 Ft! Én például - 594 forintért vettem!
L.Fazakas Elküldve November27, 2017 Elküldve November27, 2017 (edited) 10 órája, zotya975 írta: Ez a benzinből jött össze vagy a víztartalma okozta. Régen rossz, ha a benzin vizes! Mivel a víz a benzinnel nem igazán elegyedik, és a fajsúlya alapján többnyire alul helyezkedik el, az AC pumpa viszont a legmélyebb pontról löki. Ha azt kapja meg elsőre a motor, hát nem is megy vele igazán .... ki ne találd már, hogy ez a por a vízkő .... A vizesedés viszont könnyen védhető, mert simán bele a teli tankba 1 liter spiritusz - és máris volt - nincs víz ... Módosítva November27, 2017 : L.Fazakas
Bmájki Elküldve November27, 2017 Elküldve November27, 2017 8 órája, L.Fazakas írta: Régen rossz, ha a benzin vizes! Mivel a víz a benzinnel nem igazán elegyedik, és a fajsúlya alapján többnyire alul helyezkedik el, az AC pumpa viszont a legmélyebb pontról löki. Ha azt kapja meg elsőre a motor, hát nem megy vele igazán .... ki ne találd már, hogy ez a por a vízkő .... A vizesedés viszont könnyen védhető, mert simán bele a teli tankba 1 liter spiritusz - és máris volt - nincs víz ... Ezt most nem értem. Azt akarod írni, hogy a spiritusztól eltűnik a víz? Hogyan, hová? Vagy mi lesz vele?
L.Fazakas Elküldve November27, 2017 Elküldve November27, 2017 (edited) On 2017. 11. 27. at 14:12, Bmájki írta: Ezt most nem értem. Azt akarod írni, hogy a spiritusztól eltűnik a víz? Hogyan, hová? Vagy mi lesz vele? IGEN - pontosan AZT AKAROM mondani! Mivel a spiritusz általában majdnem 100%-os alkohol (többnyire metil-etil keverék) egy kevéske piridinnel büdösítve (hogy a szeszcsírák ne igyák meg!), de a vizet jól oldja. És ha van a tankban néhány deci víz, azzal csupán kissé higul a spiritusz, amiről viszont illik tudni - mint alkohol - töménységében már 10% felett képes égni. Tehát - ha a 100%-os alkohol csak 95%-á lesz, az még bizony nagyon simán elég! És vele persze a víz is ... Mellesleg - úgy szokták a pálinkafőzők nézegetni, meddig desztilláljanak a cefréből. Folyton kiskanálban gyújtogatják ... ameddíg ég, addig van benne alkohol. 10%-alatt azonban már általában nem gyújtható meg. (miután annak a 90%-a sima víz). Módosítva November28, 2017 : L.Fazakas
zotya975 Elküldve November27, 2017 Elküldve November27, 2017 10 órája, L.Fazakas írta: Régen rossz, ha a benzin vizes! Mivel a víz a benzinnel nem igazán elegyedik, és a fajsúlya alapján többnyire alul helyezkedik el, az AC pumpa viszont a legmélyebb pontról löki. Ha azt kapja meg elsőre a motor, hát nem is megy vele igazán .... ki ne találd már, hogy ez a por a vízkő .... A vizesedés viszont könnyen védhető, mert simán bele a teli tankba 1 liter spiritusz - és máris volt - nincs víz ... Az a por rozsda, mivel a benzintől nem rozsdásodhat a szűrő fém része ezért logikusnak tűnik hogy minden kémiai és fizikai törvény ellenére mégiscsak van-volt benne valamennyi víz.
Recommended Posts