L.Fazakas Elküldve Szeptember22, 2017 Elküldve Szeptember22, 2017 8 órája, kobraCode írta: Esetleg ha lefényképezed és feltöltöd könnyebben beazonosítjuk neked. Itt a fórumon van pár ember aki szerintem kapásból megmondja mi az ha látja... Az lesz a vége. Csak ne essen már folyton az eső ....Útálom!
outsider Elküldve Szeptember22, 2017 Elküldve Szeptember22, 2017 19 órája, Janó32 írta: Valóban eléggé hozzáférhető a hely, ma elhoztam a termosztátot, meglátjuk szombaton mire jutok vele. Valahogy le akarom szívni vagy engedni amennyit szükséges egy tiszta edénybe és akkor csak minimálisat kell pótolni. Meg nem akarok a garázs padlóra kilocsolni másfél liter fagyállót, aztán szagolhatom hónapokon át... Ha jól rémlik az ECU (motorvezérlő számítógép) vezérli a hűtést... Az költséges és bonyolult ha annak van baja, akkor azt szakműhelybe kell küldeni javításra utána pedig kezdődhet az új rendszer összetanítása az autóval... A javított ECU-ra többnyire visszateszik az eredeti programot, ami rajta volt. Új ECU esetén van gond.
Zpetra Elküldve Szeptember22, 2017 Elküldve Szeptember22, 2017 Jobb reggelt Nektek! Most hívtak a szervizből. Elmentek az autóért, az elenktronikához megnézték minden működik rendesen, de Megint forralja a vizet.... MIÉRT????? :@ Elméletben ma autót varázsolnak belőle, és mehetek érte....
Krajcso Elküldve Szeptember22, 2017 Elküldve Szeptember22, 2017 5 órája, L.Fazakas írta: Az lesz a vége. Csak ne essen már folyton az eső ....Útálom! A leírásod alapján az a motorolaj szint érzékelő csatlakozója lesz. Nekem is ott fityeg, pedig gyári az olajteknőm és nincs benne szintérzékelő.
Zpetra Elküldve Szeptember22, 2017 Elküldve Szeptember22, 2017 Hengerfejes a kocsi... 200-ezret mondtak a javításra.... Szerintetek?
kobraCode Elküldve Szeptember22, 2017 Elküldve Szeptember22, 2017 36 perce, zolikaDB írta: Sziasztok! Idegen auto taviranyitoelektronikajat hogyan tanitjuk ra a sajat autonkra? Tech2-vel. 1
tgabika76 Elküldve Szeptember22, 2017 Elküldve Szeptember22, 2017 1 órával ezelőtt, kobraCode írta: Tech2-vel. Várjál, én úgy tudom hogy ami már egyszer fel lett tanítva egy autóra, azt nem lehet másikra áttanítani, csak a vadonatújat! De cáfoljatok meg, ha nem így van.
Cs. Zoltán Elküldve Szeptember22, 2017 Elküldve Szeptember22, 2017 6 órája, Zpetra írta: Hengerfejes a kocsi... 200-ezret mondtak a javításra.... Szerintetek? Lehúznak. Nekem már az első, ezzel kapcsolatos elmondásod olvasva ez a megérzésem. Ettől függetlenül, lehet hengerfejes a géped.
L.Fazakas Elküldve Szeptember23, 2017 Elküldve Szeptember23, 2017 8 órája, tgabika76 írta: Várjál, én úgy tudom hogy ami már egyszer fel lett tanítva egy autóra, azt nem lehet másikra áttanítani, csak a vadonatújat! De cáfoljatok meg, ha nem így van. Én úgy tudom bele kell tenni a kormányzárba, s ott kell nyomkodni. De lehet hogy tévedek, és bőven elég, ha csak a közelében van (az immobiliser chip miatt). Aztán vagy megtanulja, vagy nem. Bármikor - az elemcsere után is - de mindig újra meg kell tanítani! Ha nem így van, akkkor hoppá. (de azt talán figyelembe kell venni - Opelre csak Opel távszabályzót lehet!)
L.Fazakas Elküldve Szeptember23, 2017 Elküldve Szeptember23, 2017 (edited) On 2017. 09. 21. at 21:13, kobraCode írta: Esetleg ha lefényképezed és feltöltöd könnyebben beazonosítjuk neked. Itt a fórumon van pár ember aki szerintem kapásból megmondja mi az ha látja... Lefényképeztem. És A HUZAL-t - már amennyire persze engedte magát - szépen fel is húztam a motortér szélére, hogy a csatlakozója is jól látszódjon. Itt vannak a képek. https://www.kepfeltolto.com/kep/imeretlen-csatlakozo https://www.kepfeltolto.com/kep/csatlakozo-szembol Módosítva Szeptember23, 2017 : L.Fazakas
outsider Elküldve Szeptember23, 2017 Elküldve Szeptember23, 2017 (edited) 21 órája, Zpetra írta: Hengerfejes a kocsi... 200-ezret mondtak a javításra.... Szerintetek? Nekem 140 volt. 16 szelep cseréje minden járulékos költséggel együtt. Attól is függ, mit találnak a hengerfej levételekor. Abból amit mondtál a szerelőkről, hogy többnyire csak találgatnak, én nem bíznék bennük, pláne nem bíznék rájuk egy ilyen műveletet. 15 órája, Cs. Zoltán írta: Lehúznak. Nekem már az első, ezzel kapcsolatos elmondásod olvasva ez a megérzésem. Ettől függetlenül, lehet hengerfejes a géped. Csatlakozom. Ezek alkatrészcserelőknek tűnnek, nem szerelőnek... A dohogás lehet egy jel, a blokk rázkódása is, pl kitámasztott kipufogó szelep. De ennek folyamatosak kellene lenni, nem kéne eltűnni 2-3e fordulat körül. Meg persze kell hogy jöjjön a sárga lámpa az égéskimaradásról... szerk: Bocs kevertelek valakivel... Módosítva Szeptember23, 2017 : outsider
Zpetra Elküldve Szeptember23, 2017 Elküldve Szeptember23, 2017 (edited) Hétfőn viszem másik helyre....! Egy hete a szerelőknél van a kocsi, és csak tegnap tűnt fel nekik, hogy hengerfejes.... Azt mondta, hogy légbuborékot csinál az autó a rendszerbe.... Mondtam nekik, hogy ne nyúljanak hozzá! Módosítva Szeptember23, 2017 : Zpetra
Cs. Zoltán Elküldve Szeptember23, 2017 Elküldve Szeptember23, 2017 19 perce, Zpetra írta: Hétfőn viszem másik helyre....! Egy hete a szerelőknél van a kocsi, és csak tegnap tűnt fel nekik, hogy hengerfejes.... Azt mondta, hogy légbuborékot csinál az autó a rendszerbe.... Mondtam nekik, hogy ne nyúljanak hozzá! Helyes!
tgabika76 Elküldve Szeptember23, 2017 Elküldve Szeptember23, 2017 4 órája, L.Fazakas írta: Lefényképeztem. És A HUZAL-t - már amennyire persze engedte magát - szépen fel is húztam a motortér szélére, hogy a csatlakozója is jól látszódjon. Itt vannak a képek. https://www.kepfeltolto.com/kep/imeretlen-csatlakozo https://www.kepfeltolto.com/kep/csatlakozo-szembol Ez az ablakmosó tartály szintjelzőjének a csatlakozója, akkor lenne szerepe ha volna MID kijelző az autódban ami tud figyelmeztetni az alacsony ablakmosófolyadék-szintre.
gezoli Elküldve Szeptember23, 2017 Elküldve Szeptember23, 2017 2 órája, zolikaDB írta: Ha lemerül az elem, beteszek egy újat, be a gyújtáskapcsolóba, elfordít, nyomom a gombot, lezár, felold, kész is. Én arra vagyok kíváncsi, hogy esetemben mit kell tenni? Elektronika 600x volt forrasztva, ramaty állapotban van, kellene bele másik. Vettem egyet facebook-on, de mozognak a lábai, úh tanítgatásnak nem volt értelme, az eladó korrekt volt, visszaveszi: de azt mondta, h a gomnyomkodással nem tudom feltanítani... Ezért kérdem. De nem ám! Új elektronikához Tech2 vagy Opcom kell. 1
L.Fazakas Elküldve Szeptember23, 2017 Elküldve Szeptember23, 2017 5 órája, tgabika76 írta: Ez az ablakmosó tartály szintjelzőjének a csatlakozója, akkor lenne szerepe ha volna MID kijelző az autódban ami tud figyelmeztetni az alacsony ablakmosófolyadék-szintre. Köszi! Tehát akkor ne izgassam magam, hogy a drót ott lóg. Rámértem, de semmiféle feszültség nincs benne. És magán a műszerfalon sem hiányzik sehonnan se a hiánya. Ha tényleg az ablakmosó tartály szintmérőjének elektromos dugasza, akkor nincsen vele semmi gondom. Szerintem csak gyárilag került bele a huzalkorbácsba. A mosótartály alján (tavaly csőcserénél és a hátsó dugulásnál hozzáfértem) nálam nincs semmiféle szintet mérő csatidugó. Minden bizonnyal eléggé fapados Opelom van .... így persze hogy "MID" kijelzője sincsen.
astra Elküldve Szeptember23, 2017 Elküldve Szeptember23, 2017 11 órája, L.Fazakas írta: Én úgy tudom bele kell tenni a kormányzárba, s ott kell nyomkodni. De lehet hogy tévedek, és bőven elég, ha csak a közelében van (az immobiliser chip miatt). Aztán vagy megtanulja, vagy nem. Bármikor - az elemcsere után is - de mindig újra meg kell tanítani! Ha nem így van, akkkor hoppá. (de azt talán figyelembe kell venni - Opelre csak Opel távszabályzót lehet!) fel lehet tanitani csak tech -2 kell hozzá.
L.Fazakas Elküldve Szeptember23, 2017 Elküldve Szeptember23, 2017 Just now, astra írta: fel lehet tanitani csak tech -2 kell hozzá. Nekem - az elem cseréje után - még soha semmiféle tech-2 nem volt. Persze egészen más az, amikor csak simán ajtót nyitogat vagy zárogat, és megint más az amelyiknél az ablakokat is huzogatja felfelé az ajtó zárása után. Bááár - szerintem azt többnyire nem a kulcs szokta csinálni, hanem inkább az "okosabb-féle" autó központi agya ....
gezoli Elküldve Szeptember23, 2017 Elküldve Szeptember23, 2017 14 perce, astra írta: fel lehet tanitani csak tech -2 kell hozzá. Ne erőlködj, sajnos nem tudod meggyőzni! Nekem már néha fáj!
tgabika76 Elküldve Szeptember23, 2017 Elküldve Szeptember23, 2017 31 perce, L.Fazakas írta: Nekem - az elem cseréje után - még soha semmiféle tech-2 nem volt. Más az ha a saját távirányítodat akarod újra szinkronizálni az autóval egy elemcsere után, és megint más ha egy eredetileg másik autóhoz tartozó kulcsot akarsz a saját autódhoz programozni...
Atala Elküldve Szeptember23, 2017 Elküldve Szeptember23, 2017 9 órája, tgabika76 írta: Ez az ablakmosó tartály szintjelzőjének a csatlakozója, akkor lenne szerepe ha volna MID kijelző az autódban ami tud figyelmeztetni az alacsony ablakmosófolyadék-szintre. 3 órája, L.Fazakas írta: Köszi! Tehát akkor ne izgassam magam, hogy a drót ott lóg. Rámértem, de semmiféle feszültség nincs benne. És magán a műszerfalon sem hiányzik sehonnan se a hiánya. Ha tényleg az ablakmosó tartály szintmérőjének elektromos dugasza, akkor nincsen vele semmi gondom. Szerintem csak gyárilag került bele a huzalkorbácsba. A mosótartály alján (tavaly csőcserénél és a hátsó dugulásnál hozzáfértem) nálam nincs semmiféle szintet mérő csatidugó. Minden bizonnyal eléggé fapados Opelom van .... így persze hogy "MID" kijelzője sincsen. Nem a ködlámpáé? Annak is ilyen/ilyesmi a csatlakozója.
kobraCode Elküldve Szeptember23, 2017 Elküldve Szeptember23, 2017 23 órája, tgabika76 írta: Várjál, én úgy tudom hogy ami már egyszer fel lett tanítva egy autóra, azt nem lehet másikra áttanítani, csak a vadonatújat! De cáfoljatok meg, ha nem így van. Lehet igazad van. A piacon is vadonat uj immo chipeket lehet kapni amik meg nem voltak irva. Lehet hogy ROM memoriakent mukodnek. 14 órája, L.Fazakas írta: Lefényképeztem. És A HUZAL-t - már amennyire persze engedte magát - szépen fel is húztam a motortér szélére, hogy a csatlakozója is jól látszódjon. Itt vannak a képek. https://www.kepfeltolto.com/kep/imeretlen-csatlakozo https://www.kepfeltolto.com/kep/csatlakozo-szembol Nekem ez kodlampa csatinak nez ki. Nezd meg a masik oldalon van e ilyen. Ha igen akkor tuti kodlampa.
cochy Elküldve Szeptember23, 2017 Elküldve Szeptember23, 2017 Sziasztok, tanács kellene. Opel Astra G, 2005-ös, Z14XEP. Elvittem múltkor olajcserére, raktak bele olajat rendesen. Mentem vele kb. 100km-t és látom a lámpánál hogy "füstöl" az autó eleje. Égett az olaj a motoron, mert kinyomta a kupakot az olaj betöltő nyílásnál. Mentem vele azóta jó pár kilómétert, az olajszint most lent van, de még mindíg nyom ki egy kis olajat. Gondoltam, hogy elfáradt a kupakban a tömítés, vettem egy új kupakot, tömítéssel. Ráraktam, tömít mint állat, alig lehet levenni. Ma megyek vele először, kb. 5km után egyből dobta a kulcsos autó jelet a műszerfalon, hogy vigyem szervízbe. Na gondoltam, hogy az új kupakkal betömítettem az egészet és valami aminek ki kéne jönnie, nem jön ki. Szóval visszraktam a régi kupakot, ezzel megy az autó, nincs hiba, viszont ugye megint jön az olaj a motortérre . Esetleg ötlet, hogy mi a baj? Mit kell rajta szerelnem? Köszi a segítséget előre is.
zotya975 Elküldve Szeptember23, 2017 Elküldve Szeptember23, 2017 6 perce, cochy írta: Sziasztok, tanács kellene. Opel Astra G, 2005-ös, Z14XEP. Elvittem múltkor olajcserére, raktak bele olajat rendesen. Mentem vele kb. 100km-t és látom a lámpánál hogy "füstöl" az autó eleje. Égett az olaj a motoron, mert kinyomta a kupakot az olaj betöltő nyílásnál. Mentem vele azóta jó pár kilómétert, az olajszint most lent van, de még mindíg nyom ki egy kis olajat. Gondoltam, hogy elfáradt a kupakban a tömítés, vettem egy új kupakot, tömítéssel. Ráraktam, tömít mint állat, alig lehet levenni. Ma megyek vele először, kb. 5km után egyből dobta a kulcsos autó jelet a műszerfalon, hogy vigyem szervízbe. Na gondoltam, hogy az új kupakkal betömítettem az egészet és valami aminek ki kéne jönnie, nem jön ki. Szóval visszraktam a régi kupakot, ezzel megy az autó, nincs hiba, viszont ugye megint jön az olaj a motortérre . Esetleg ötlet, hogy mi a baj? Mit kell rajta szerelnem? Köszi a segítséget előre is. Úgy rémlik mintha a szelepfedélbe épített kartergáz szelep hibája szokott ilyet okozni, de majd valaki jön és pontosít.
Cs. Zoltán Elküldve Szeptember23, 2017 Elküldve Szeptember23, 2017 (edited) 1 órával ezelőtt, cochy írta: Sziasztok, tanács kellene. Opel Astra G, 2005-ös, Z14XEP. Elvittem múltkor olajcserére, raktak bele olajat rendesen. Mentem vele kb. 100km-t és látom a lámpánál hogy "füstöl" az autó eleje. Égett az olaj a motoron, mert kinyomta a kupakot az olaj betöltő nyílásnál. Mentem vele azóta jó pár kilómétert, az olajszint most lent van, de még mindíg nyom ki egy kis olajat. Gondoltam, hogy elfáradt a kupakban a tömítés, vettem egy új kupakot, tömítéssel. Ráraktam, tömít mint állat, alig lehet levenni. Ma megyek vele először, kb. 5km után egyből dobta a kulcsos autó jelet a műszerfalon, hogy vigyem szervízbe. Na gondoltam, hogy az új kupakkal betömítettem az egészet és valami aminek ki kéne jönnie, nem jön ki. Szóval visszraktam a régi kupakot, ezzel megy az autó, nincs hiba, viszont ugye megint jön az olaj a motortérre . Esetleg ötlet, hogy mi a baj? Mit kell rajta szerelnem? Köszi a segítséget előre is. Nem lett túltöltve az olaj? Gyári kupakot vettél? Olajgombánál nincs csöpögés? Mellé löttyintett olaj is füstölhet. Hétfőn irány a szervíz! Módosítva Szeptember23, 2017 : Cs. Zoltán
Recommended Posts