Isti70 Elküldve Szeptember2, 2017 Elküldve Szeptember2, 2017 Sziasztok! 2007-es Z14XEP motorral szerelt G astrám van, pár napja olajfolyást vettem észre a kocsi alatt. Szerintem a motortérben a képeken látható alkatrészből szivárog az olaj és ezt a szíj szétszórja a motortérben. Pontosan mi ez és szabad-e benne olajnak lennie? Gondolom a zöld tömítés a felelős, hogy az olaj ne szivárogjon ki belőle. Lehet hogy csak a tömítés fáradt el? Ha igen tudná valaki a cikkszámát, mit keressek? Köszönöm
Cs. Zoltán Elküldve Szeptember2, 2017 Elküldve Szeptember2, 2017 33 perce, Isti70 írta: Sziasztok! 2007-es Z14XEP motorral szerelt G astrám van, pár napja olajfolyást vettem észre a kocsi alatt. Szerintem a motortérben a képeken látható alkatrészből szivárog az olaj és ezt a szíj szétszórja a motortérben. Pontosan mi ez és szabad-e benne olajnak lennie? Gondolom a zöld tömítés a felelős, hogy az olaj ne szivárogjon ki belőle. Lehet hogy csak a tömítés fáradt el? Ha igen tudná valaki a cikkszámát, mit keressek? Köszönöm Olajnyomás érzékelő (olajgomba). Tipushiba, pár ezer ft-os tétel, cseréje kb 5 perc. Ne halogasd!
L.Fazakas Elküldve Szeptember4, 2017 Elküldve Szeptember4, 2017 On 2017. 09. 02. at 11:27, Cs. Zoltán írta: Olajnyomás érzékelő (olajgomba). Tipushiba, pár ezer ft-os tétel, cseréje kb 5 perc. Ne halogasd! Megjegyzendőnek tartom, hogy az a képen látható zöld tömítés CSAK az elektromos csatlakozódugó nedvesség-behatolás elleni tömítése. Az olajnyomáshoz valójában semmi köze nem lehet. A többi autós csatlakozón teljesen ehhez hasonló ilyesmi szokott lenni, ahol éppen nem az olajnyomás elektromos jelét veszik le. A helyzetjelző izzók kétpólusú dugója is hasonló.
zotya975 Elküldve Szeptember4, 2017 Elküldve Szeptember4, 2017 13 perce, L.Fazakas írta: Megjegyzendőnek tartom, hogy az a képen látható zöld tömítés CSAK az elektromos csatlakozódugó nedvesség-behatolás elleni tömítése. Az olajnyomáshoz valójában semmi köze nem lehet. A többi autós csatlakozón teljesen ehhez hasonló ilyesmi szokott lenni, ahol éppen nem az olajnyomás elektromos jelét veszik le. A helyzetjelző izzók kétpólusú dugója is hasonló. Így van, de az olaj a gomba belsején át jön ki, ezért szokták azt cserélni és nem a csatit.
L.Fazakas Elküldve Szeptember4, 2017 Elküldve Szeptember4, 2017 (edited) 55 perce, zotya975 írta: Így van, de az olaj a gomba belsején át jön ki, ezért szokták azt cserélni és nem a csatit. Akkor - magyarul - átszakadt a membrán! Mert az olajnyomás egy jó és járó motornál /3000-es fordulaton/ lehet akár 16 bar is! Annyit meg - ez a gumitömítés nem igazán fog meg. Mindig azon kuncogok jót magamban - a régi Skodámnál az olajteknő leeresztő csavarja egy enyhén kúpos, menetében tömítő csavar volt. Aztán kissé újítottak rajta, s megjelentek a sima mezei M20x1-es leeresztő-csavarok - alattuk az alumínium, vagy éppenséggel réz alátét-jellegű tömítőgyűrűkkel. De ez a "népbetegség" elterjedt az összes motoron! És minden olajcserénél persze cserélni illene azt a gyűrűt! Minek is? Az olajteknő alján max. hidrosztatikai nyomás van, azaz - az olaj önsúlya által indukált - szinte semmi-nyomás. És mindez mégis annyira nagyon túl lett biztosítva, mintha az az olajszivattyú nyomóági ledugózása lenne! Az olajgomba alatt, magában a motorblokkban - vagy jobban részletezve - az olajszivattyú házában - oda valóban kell a jó tömítés! De csak az olajteknő aljára - MINEK? Ha persze - az olajgombában - átszakadt a membrán, akkor az a zöld gumitömítés már nem igazán sokat számít! A motor teljes olajkészletét ki lehet rajta nyomni - szinte semmi-perc alatt! Annak lejátszódási idejében csak a lyuk mérete szabhat határt. Mellesleg - tényleg olajgombát kell cserélni - és egyből elhárul a hiba! Módosítva Szeptember4, 2017 : L.Fazakas
Isti70 Elküldve Szeptember4, 2017 Elküldve Szeptember4, 2017 6 órája, L.Fazakas írta: Akkor - magyarul - átszakadt a membrán! Mert az olajnyomás egy jó és járó motornál /3000-es fordulaton/ lehet akár 16 bar is! Annyit meg - ez a gumitömítés nem igazán fog meg. Mindig azon kuncogok jót magamban - a régi Skodámnál az olajteknő leeresztő csavarja egy enyhén kúpos, menetében tömítő csavar volt. Aztán kissé újítottak rajta, s megjelentek a sima mezei M20x1-es leeresztő-csavarok - alattuk az alumínium, vagy éppenséggel réz alátét-jellegű tömítőgyűrűkkel. De ez a "népbetegség" elterjedt az összes motoron! És minden olajcserénél persze cserélni illene azt a gyűrűt! Minek is? Az olajteknő alján max. hidrosztatikai nyomás van, azaz - az olaj önsúlya által indukált - szinte semmi-nyomás. És mindez mégis annyira nagyon túl lett biztosítva, mintha az az olajszivattyú nyomóági ledugózása lenne! Az olajgomba alatt, magában a motorblokkban - vagy jobban részletezve - az olajszivattyú házában - oda valóban kell a jó tömítés! De csak az olajteknő aljára - MINEK? Ha persze - az olajgombában - átszakadt a membrán, akkor az a zöld gumitömítés már nem igazán sokat számít! A motor teljes olajkészletét ki lehet rajta nyomni - szinte semmi-perc alatt! Annak lejátszódási idejében csak a lyuk mérete szabhat határt. Mellesleg - tényleg olajgombát kell cserélni - és egyből elhárul a hiba! Köszönöm a probléma alapos kielemzését, sok minden világos lett!
wasquez Elküldve Szeptember4, 2017 Elküldve Szeptember4, 2017 Sziasztok! X14XE motorjáról az injektorok felett lévő kábelcsatornát, hogyan lehet eltávolítani?
outsider Elküldve Szeptember4, 2017 Elküldve Szeptember4, 2017 3 órája, wasquez írta: Sziasztok! X14XE motorjáról az injektorok felett lévő kábelcsatornát, hogyan lehet eltávolítani? Trükkös. Ilyen kis pöckök vannak a kerülete mentén mindenütt, amit csavarhúzóval be kell nyomkodni. Nem egyszerű. Nekem is megszenvedett vele a szerelő.
korponaiz Elküldve Szeptember4, 2017 Elküldve Szeptember4, 2017 Sziasztok! SOS A G Astra első lökhárítója alul mivel van rögzítve? Patent/bolha vagy csavar? Üdv, Zoli
wasquez Elküldve Szeptember4, 2017 Elküldve Szeptember4, 2017 41 perce, korponaiz írta: Sziasztok! SOS A G Astra első lökhárítója alul mivel van rögzítve? Patent/bolha vagy csavar? Üdv, Zoli Én úgy emlékszem, hogy csavarok vannak, de ha van feszítőszegecs benne, az oldható és vissza lehet rakni. A közepén lévő csapot át kell rajta nyomni, és kiesik a másik oldalán figyelni kell, hogy ne vesszenek el, utána vissza lehet rakni. De úgy rémlik, hogy hat nyolc csavar tartja.
wasquez Elküldve Szeptember4, 2017 Elküldve Szeptember4, 2017 1 órával ezelőtt, outsider írta: Trükkös. Ilyen kis pöckök vannak a kerülete mentén mindenütt, amit csavarhúzóval be kell nyomkodni. Nem egyszerű. Nekem is megszenvedett vele a szerelő. És a műanyag fedelét már egyszer lebontottam, de attól a csatorna még nem jött le, ha jól emlékszem, az injektoroknál pedig fém biztosító rugók vannak, amiket be kéne nyomni, de nem látom, hogy honnan férek hozzá. A csatorna levétele nélkül az injektorokat sem tudom kivenni.
L.Fazakas Elküldve Szeptember4, 2017 Elküldve Szeptember4, 2017 1 óra, wasquez írta: Én úgy emlékszem, hogy csavarok vannak, de ha van feszítőszegecs benne, az oldható és vissza lehet rakni. A közepén lévő csapot át kell rajta nyomni, és kiesik a másik oldalán figyelni kell, hogy ne vesszenek el, utána vissza lehet rakni. De úgy rémlik, hogy hat nyolc csavar tartja. Nekem nemrég a hátsó lökhárítóm lett levéve, ám abban inkább csavarok voltak. De talán volt 2 patent is. Patentet meg lehet kapni a patent-boltban. Igaz, nem túl olcsóak, mert azokért a 2-3 forintos patentekért simán elkérik a 80-100 forintot. De ha egyszer ennyibe kerül - és annyira kell - akkor ennyibe fog fájni. Például az első-hátsó doblemezek műanyag takarólapjai is azokkal a kitolható közepű patentokkal vannak rögzítve (meg elől talán 2 csavarral), a kitolható középtüske általában simán el is tünik - közvetlenül a kinyomása után.
kobraCode Elküldve Szeptember4, 2017 Elküldve Szeptember4, 2017 3 órája, korponaiz írta: Sziasztok! SOS A G Astra első lökhárítója alul mivel van rögzítve? Patent/bolha vagy csavar? Üdv, Zoli Olvasd el az aláírásomat benne van a leszerelés menete. Oldalt csavarok fogják, alul patentok! 1
tgabika76 Elküldve Szeptember4, 2017 Elküldve Szeptember4, 2017 2 órája, wasquez írta: Én úgy emlékszem, hogy csavarok vannak, de ha van feszítőszegecs benne, az oldható és vissza lehet rakni. A közepén lévő csapot át kell rajta nyomni, és kiesik a másik oldalán figyelni kell, hogy ne vesszenek el, utána vissza lehet rakni. De úgy rémlik, hogy hat nyolc csavar tartja. Nem. Felül a hűtőrács alatti részen két patent van gyárilag (ez a közepét kinyomós fajta). ilyenek vannak a lökhárító alján, középen is, ott 3db. És végül 2db csavar a sárvédőívekben, a kerék felől. Tehát gyárilag összesen 2db csavar, és 5db patent tartja.
wasquez Elküldve Szeptember4, 2017 Elküldve Szeptember4, 2017 Sziasztok! A vezérlés oldalról a főtengely szimeringet ki lehet venni kívülről? És hogyan?
outsider Elküldve Szeptember4, 2017 Elküldve Szeptember4, 2017 5 órája, wasquez írta: És a műanyag fedelét már egyszer lebontottam, de attól a csatorna még nem jött le, ha jól emlékszem, az injektoroknál pedig fém biztosító rugók vannak, amiket be kéne nyomni, de nem látom, hogy honnan férek hozzá. A csatorna levétele nélkül az injektorokat sem tudom kivenni. Azt hittem csak a fedelet akarod levenni...
wasquez Elküldve Szeptember4, 2017 Elküldve Szeptember4, 2017 5 perce, outsider írta: Azt hittem csak a fedelet akarod levenni... Azzal nem leszek sokkal előrébb, mert az injektorokhoz nem férek hozz. Nem vagyok biztos benne, de lehet, hogy az egész szívósort le kell venni hozzá? 1
Geopake Elküldve Szeptember4, 2017 Elküldve Szeptember4, 2017 2 órája, tgabika76 írta: Nem. Felül a hűtőrács alatti részen két patent van gyárilag (ez a közepét kinyomós fajta). ilyenek vannak a lökhárító alján, középen is, ott 3db. És végül 2db csavar a sárvédőívekben, a kerék felől. Tehát gyárilag összesen 2db csavar, és 5db patent tartja. A hűtőrács alatt ilyen van. https://cromax.hu/karosszeria/karosszeriara_szerelt_reszek/elso_lokharito_rogzites/elso_lokharito_rogzito_patent_opel_astra_g_1998-2009_36730 Alul van a középen kitolós fajta.A csavarból 4 darab van.A sárvédőnél meg alul a műanyag dobbetétnél is.
L.Fazakas Elküldve Szeptember5, 2017 Elküldve Szeptember5, 2017 6 órája, Geopake írta: A hűtőrács alatt ilyen van. https://cromax.hu/karosszeria/karosszeriara_szerelt_reszek/elso_lokharito_rogzites/elso_lokharito_rogzito_patent_opel_astra_g_1998-2009_36730 Alul van a középen kitolós fajta.A csavarból 4 darab van.A sárvédőnél meg alul a műanyag dobbetétnél is. Jó ez a lista. Mintha annak a patentnak funkcionálisan nem mindegy volna, melyik cég gyártja, forgalmazza. Így aztán a legolcsóbbik egy százas, a legdrágábbik - az árát tekintve - meg olyan, mintha aranyból lenne. Vagy legalábbis valami 50 darabos dobozban - és legalább 50 darab..
wasquez Elküldve Szeptember5, 2017 Elküldve Szeptember5, 2017 11 órája, L.Fazakas írta: Jó ez a lista. Mintha annak a patentnak funkcionálisan nem mindegy volna, melyik cég gyártja, forgalmazza. Így aztán a legolcsóbbik egy százas, a legdrágábbik - az árát tekintve - meg olyan, mintha aranyból lenne. Vagy legalábbis valami 50 darabos dobozban - és legalább 50 darab.. Ha belegondolsz, nem mindegy, hogy kínából egyből ide jön, vagy norvégiából kell visszaszállítani hozzánk! Szerintem 3-4 ft a gyártási költsége/ db
L.Fazakas Elküldve Szeptember5, 2017 Elküldve Szeptember5, 2017 (edited) 57 perce, wasquez írta: Ha belegondolsz, nem mindegy, hogy kínából egyből ide jön, vagy norvégiából kell visszaszállítani hozzánk! Szerintem 3-4 ft a gyártási költsége/ db Lehet, hogy néhány magyar fröccsöntő is gyártja. De annyira tök mindegy ... A patent az CSAK patent. A sok hülye sznobnak viszont általában és mindig csak "eredeti" kell! A múltkoriban a Nagykőrösi úton - az árokparton, az út szélén - ki volt dobva a bokrok közé néhány roncsdarab. Úgy látszik, a lopott autókat magánbontók így szabadulnak meg simán a nekik nem kellő kellékektől. Nem tudtam felismerni, milyen autó, de szerintem valami Ford lehetett, s belőle a mindenféle műanyagos cucc. Meg persze az üzemanyagtartály és csövezése (a bilincsek!), első műszerfal, és mindenféle ajtókárpitok mindenféle külső-belső műanyag elemei. Ott és helyben mindjárt kibányásztam belőle egy csomó jó patentot. Egy az egyben simán jók ám az Opelbe is (úgy látszik, ez valami világszabvány) - az egyetlen egy eltérés csupán annyi - az Opelekben általában feketék, ám ebben meg mind - a színében kék és sárga volt. Éppen a hátsó ajtókárpitomban néztem. És ott (ahol valójában nem is látszik) nem teljesen tök mindegy? Ha nem szedem le a kárpitomat naponta, akkor szinte sohasem látom! Módosítva Szeptember5, 2017 : L.Fazakas
Maverick087 Elküldve Szeptember5, 2017 Elküldve Szeptember5, 2017 (edited) 31 perce, L.Fazakas írta: Lehet, hogy néhány magyar fröccsöntő is gyártja. De annyira tök mindegy ... A patent az CSAK patent. A sok hülye sznobnak viszont általában és mindig csak "eredeti" kell! A múltkoriban a Nagykőrösi úton - az árokparton, az út szélén - ki volt dobva a bokrok közé néhány roncsdarab. Úgy látszik, a lopott autókat magánbontók így szabadulnak meg simán a nekik nem kellő kellékektől. Nem tudtam felismerni, milyen autó, de szerintem valami Ford lehetett, s belőle a mindenféle műanyagos cucc. Meg persze az üzemanyagtartály és csövezése (a bilincsek!), első műszerfal, és mindenféle ajtókárpitok mindenféle külső-belső műanyag elemei. Ott és helyben mindjárt kibányásztam belőle egy csomó jó patentot. Egy az egyben simán jók ám az Opelbe is (úgy látszik, ez valami világszabvány) - az egyetlen egy eltérés csupán annyi - az Opelekben általában feketék, ám ebben meg mind - a színében kék és sárga volt. Éppen a hátsó ajtókárpitomban néztem. És ott (ahol valójában nem is látszik) nem teljesen tök mindegy? Ha nem szedem le a kárpitomat naponta, akkor szinte sohasem látom! Szép életkép lehetett Módosítva Szeptember5, 2017 : Maverick087
L.Fazakas Elküldve Szeptember6, 2017 Elküldve Szeptember6, 2017 (edited) 22 órája, Maverick087 írta: Szép életkép lehetett Az volt. Lehetséges, hogy az a romhalmaz - és alkatrészbánya - még most is ott van, csak egy kissé benőtte már a fű. Bár - önmagában eléggé nagy területet felölelt. Módosítva Szeptember6, 2017 : L.Fazakas
BAlazs_26 Elküldve Szeptember6, 2017 Elküldve Szeptember6, 2017 Sziasztok . Z16se motornak hol találom a olajnyomásjelzőét?
Recommended Posts