barics Elküldve Szeptember26, 2016 Elküldve Szeptember26, 2016 7 minutes ago, zotya975 said: Vagy kontakthibás a csati a motortérben. Arra a csatira gondolsz ami a termosztátból jön ki a hőmérő szenzorból?
zotya975 Elküldve Szeptember26, 2016 Elküldve Szeptember26, 2016 47 perce, barics írta: Arra a csatira gondolsz ami a termosztátból jön ki a hőmérő szenzorból? Az a kétvezetékes vízhőfok jeladó szerintem ami a motorvezérlőnek adja a jelet. De azt nem tudom hogy neked még van-e egyvezetékes külön csak az órának, vagy csak ez van. Ha félre tudsz állni akkor amikor fekszik a mutató, mozgasd meg, nézd meg hogy van-e változás.
barics Elküldve Szeptember26, 2016 Elküldve Szeptember26, 2016 3 hours ago, zotya975 said: Az a kétvezetékes vízhőfok jeladó szerintem ami a motorvezérlőnek adja a jelet. De azt nem tudom hogy neked még van-e egyvezetékes külön csak az órának, vagy csak ez van. Ha félre tudsz állni akkor amikor fekszik a mutató, mozgasd meg, nézd meg hogy van-e változás. Én úgy tudom már csak ez az 1 db érzékelő van, de már meg is rendeltem az új termosztátot, egyébként is lassú volt már. Ha meg tovább csinálja akkor a hőfok jeladót is cserélem plusz a vezetékezést is.
wasquez Elküldve Szeptember27, 2016 Elküldve Szeptember27, 2016 Sziasztok! Minek a hibájára utal, ha balra kanyarodásnál nyikorog a bal oldali keréknél valami? A forgás ütemében hallható, és fokozódik, egyre kisebb kormánymozdulatnál csinálja már.
zotya975 Elküldve Szeptember27, 2016 Elküldve Szeptember27, 2016 39 perce, wasquez írta: Sziasztok! Minek a hibájára utal, ha balra kanyarodásnál nyikorog a bal oldali keréknél valami? A forgás ütemében hallható, és fokozódik, egyre kisebb kormánymozdulatnál csinálja már. Első körben talán a fékkopás jelzőre tippelek....le kell venni a kereket meg kell nézni. Fémes inkább nyiszorgó hang.
Manfi01 Elküldve Szeptember27, 2016 Elküldve Szeptember27, 2016 (edited) 23 órája, barics írta: Sziasztok, Tegnap nagyon furcsa dolgot művelt a hőfokmérőm. 100km autópálya után a városba érve lement a hőfokmérő 90-ről alaphelyzetbe, majd 1 perc múlva felkúszott 90 fokra. Kb 2 másodperc alatt oda és vissza. ezt még 1x és utána minden rendben. Termosztát rendben nyitott ezt többször is ellenőriztem, motor nem főtt meg. Mi lehet ez műszerhiba? Ja Z16XE a gép. Sziasztok Nekem is volt hasonló probléma. A kocsit tartotam karban a motortetben és utána tetem e kört. Minden ok nem rángat. De másnap menten vele és meg sem moccant hideg jol hozot minden de amikor felmelegszik nekialt rángatni nem indult nincs alapjarat remegett. A kábelt megmozgattam és a hiba megszűnt lett hőfokom minden rendbe. Azota is működik mit kéne csinálni hogy ne forduljon tobbet elő ez a hiba mi csereljek ki? Ja Z16XE a gép Módosítva Szeptember27, 2016 : Manfi01
zotya975 Elküldve Szeptember27, 2016 Elküldve Szeptember27, 2016 14 perce, Manfi01 írta: Sziasztok Nekem is volt hasonló probléma. A kocsit tartotam karban a motortetben és utána tetem e kört. Minden ok nem rángat. De másnap menten vele és meg sem moccant hideg jol hozot minden de amikor felmelegszik nekialt rángatni nem indult nincs alapjarat remegett. A kábelt megmozgattam és a hiba megszűnt lett hőfokom minden rendbe. Azota is működik mit kéne csinálni hogy ne forduljon tobbet elő ez a hiba mi csereljek ki? Ja Z16XE a gép Hátha konkathibás volt a csati, akkor kontaktsprét kell bele fújni, vagy nagyon óvatosan kicsit hajlítani a két lábon. Vagy ha azóta nem volt hiba hagyni úgy ahogy van.
peacetrang Elküldve Szeptember27, 2016 Elküldve Szeptember27, 2016 3 órája, wasquez írta: Sziasztok! Minek a hibájára utal, ha balra kanyarodásnál nyikorog a bal oldali keréknél valami? A forgás ütemében hallható, és fokozódik, egyre kisebb kormánymozdulatnál csinálja már. Kicsi vagy nagyobb, tempósabb kanyarodáskor is hallod? Én pl. a pláza parkolóban lettem erre figyelmes, aztán rájöttem, hogy a gumik nyöszörögnek. A fékekre ránéznék én is a helyedben, ha ezt a lehetőséget kizártad, nálam is most jön féktárcsa+fékbetét+fékfolyadék csere, aztán biztos ami biztos meghallgatom megint, hogy nyikorog, nyöszörög-e még kanyarodáskor.
wasquez Elküldve Szeptember27, 2016 Elküldve Szeptember27, 2016 5 órája, peacetrang írta: Kicsi vagy nagyobb, tempósabb kanyarodáskor is hallod? Én pl. a pláza parkolóban lettem erre figyelmes, aztán rájöttem, hogy a gumik nyöszörögnek. A fékekre ránéznék én is a helyedben, ha ezt a lehetőséget kizártad, nálam is most jön féktárcsa+fékbetét+fékfolyadék csere, aztán biztos ami biztos meghallgatom megint, hogy nyikorog, nyöszörög-e még kanyarodáskor. Ez nem a nyöszörgő gumi hangja, és nem is a surrogó fék hang. Inkább fémes nyikorgás. Olyan, mint ha két kemény acél gyűrű kenés nélkül forgás közben üttne és ettől minden fordulatnál egy pillanatra súrolnák egymást.
wasquez Elküldve Szeptember27, 2016 Elküldve Szeptember27, 2016 1 perc, wasquez írta: Ez nem a nyöszörgő gumi hangja, és nem is a surrogó fék hang. Inkább fémes nyikorgás. Olyan, mint ha két kemény acél gyűrű kenés nélkül forgás közben üttne és ettől minden fordulatnál egy pillanatra súrolnák egymást. A betéteket egy éve cseréltem, nem sokat futottak, a tárcsa már a végét járja ugyan. A fékfolyadéknak mi köze lehet ilyen jellegű hibához? Azt gondoljátok, hogy a féktárcsák vállrésze ér hozzá a betéthez? Az akkor egyenes menetben is jelentkezne, nem?
peacetrang Elküldve Szeptember27, 2016 Elküldve Szeptember27, 2016 1 órával ezelőtt, wasquez írta: A betéteket egy éve cseréltem, nem sokat futottak, a tárcsa már a végét járja ugyan. A fékfolyadéknak mi köze lehet ilyen jellegű hibához? Azt gondoljátok, hogy a féktárcsák vállrésze ér hozzá a betéthez? Az akkor egyenes menetben is jelentkezne, nem? Bocsi, azt csak azért írtam, hogy cakk-pakk fékcsere következik nálam
L4Fleur Elküldve Szeptember27, 2016 Elküldve Szeptember27, 2016 17 órája, wasquez írta: Sziasztok! Minek a hibájára utal, ha balra kanyarodásnál nyikorog a bal oldali keréknél valami? A forgás ütemében hallható, és fokozódik, egyre kisebb kormánymozdulatnál csinálja már. Gömbcsukló! Én is így jártam. Ugyanez. Fémes, zörgő hang, balkanyarban. Cserélem mindkettőt.
zotya975 Elküldve Szeptember28, 2016 Elküldve Szeptember28, 2016 8 órája, L4Fleur írta: Gömbcsukló! Én is így jártam. Ugyanez. Fémes, zörgő hang, balkanyarban. Cserélem mindkettőt. Az nem kattogni szokott?
csicsó Elküldve Szeptember28, 2016 Elküldve Szeptember28, 2016 3 órája, zotya975 írta: Az nem kattogni szokott? Az a féltengelycsuklo
wasquez Elküldve Szeptember28, 2016 Elküldve Szeptember28, 2016 2 órája, csicsó írta: Az a féltengelycsuklo Nem tudom, mik a szakmabeli finomságok, ez a keréknél lévő gömbcsukló akár lenni?
atis79 Elküldve Szeptember28, 2016 Elküldve Szeptember28, 2016 Sziasztok.Remélem tudtok segíteni,hibakiolvasás után hűtőventilátor kettes fokozat hibát jelez.Elküldtek autóvillamossági szerelőhöz de azt mondta hogy kb 3 hét múlva tud fogadni,ennyi időre nem tudom lerakni a kocsit.Mi lehet az oka ennek a hibának?Milyen alkatrész kellhet hozzá,hátha valaki találkozott már ezzel a problémával.Előre is köszönöm.
gezoli Elküldve Szeptember28, 2016 Elküldve Szeptember28, 2016 45 perce, atis79 írta: Sziasztok.Remélem tudtok segíteni,hibakiolvasás után hűtőventilátor kettes fokozat hibát jelez.Elküldtek autóvillamossági szerelőhöz de azt mondta hogy kb 3 hét múlva tud fogadni,ennyi időre nem tudom lerakni a kocsit.Mi lehet az oka ennek a hibának?Milyen alkatrész kellhet hozzá,hátha valaki találkozott már ezzel a problémával.Előre is köszönöm. https://cromax.hu/hutorendszer/huto_ventilator_keret_es_resze/hutoventilator_alkatreszei/hutoventilator_ellenallas_astra_g_zafira_a_2_0_2_2+diesel_49156 1
atis79 Elküldve Szeptember28, 2016 Elküldve Szeptember28, 2016 5 perce, gezoli írta: https://cromax.hu/hutorendszer/huto_ventilator_keret_es_resze/hutoventilator_alkatreszei/hutoventilator_ellenallas_astra_g_zafira_a_2_0_2_2+diesel_49156 Köszönöm remélem megoldódik. 5 perce, gezoli írta: https://cromax.hu/hutorendszer/huto_ventilator_keret_es_resze/hutoventilator_alkatreszei/hutoventilator_ellenallas_astra_g_zafira_a_2_0_2_2+diesel_49156
csicsó Elküldve Szeptember28, 2016 Elküldve Szeptember28, 2016 2 órája, wasquez írta: Nem tudom, mik a szakmabeli finomságok, ez a keréknél lévő gömbcsukló akár lenni? A féltengely külsö végén van a kerékagyba csatlakozik,a hajtást viszi át,gumiharang van rajta
scream24 Elküldve Szeptember28, 2016 Elküldve Szeptember28, 2016 36 perce, atis79 írta: Köszönöm remélem megoldódik. Arra azért figyelj oda, hogy kétféle hűtőventivel szerelték a vasat. Az egyikfajtába való a fent linkelt változatú előtétellenállás, azzal nincs is baj plug&play. Na most van a másik fajta amiben elvileg a ventivel együtt kell cserélni ezt a szart (ilyen van nekem is) itt azért mokólni kell egy kicsit, hiszen teljesen más az ellenállás.
gezoli Elküldve Szeptember28, 2016 Elküldve Szeptember28, 2016 Just now, scream24 írta: Arra azért figyelj oda, hogy kétféle hűtőventivel szerelték a vasat. Az egyikfajtába való a fent linkelt változatú előtétellenállás, azzal nincs is baj plug&play. Na most van a másik fajta amiben elvileg a ventivel együtt kell cserélni ezt a szart (ilyen van nekem is) itt azért mokólni kell egy kicsit, hiszen teljesen más az ellenállás. Nem írt motorkódot!
scream24 Elküldve Szeptember28, 2016 Elküldve Szeptember28, 2016 2 perce, gezoli írta: Nem írt motorkódot! Igy van. Ezért is szóltam, figyelmeztettem mielőtt meglepődne... 2
gezoli Elküldve Szeptember28, 2016 Elküldve Szeptember28, 2016 3 perce, scream24 írta: Igy van. Ezért is szóltam, figyelmeztettem mielőtt meglepődne...
atis79 Elküldve Szeptember28, 2016 Elküldve Szeptember28, 2016 29 perce, gezoli írta: 29 perce, gezoli írta: Igen azt elfelejtettem Egyébként z14xe 2004 év.
gergely2319 Elküldve Szeptember28, 2016 Elküldve Szeptember28, 2016 Sziasztok. Kb. 4 hete lekönyökölt az 1.6os Astránk. Azóta vettünk egy másikat, egy x18xe1-et. A problémám az lenne, hogy a váltón (még autón van) eddig nem találtunk írást, amiből tudnánk milyen van fent. Német papíros, így még nem is használtam. A kérdésem az lenne, hogy ki milyen váltót használ/ajánl, mert a jelenlegi belül tegnap széthullott... Volt nagy reccs-reccs. Olyat szeretnék rá venni ami cupp felmegy rá és 100on, kb. 2200-2300at forog max! Eddigi olvasmányaim szerint egy F17wr(+) amit be kellene szereznem. Lehet rosszul tudom még, így javítsatok ki ha tévedek. Köszi előre is!
Recommended Posts