Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

5 órája, Janó32 írta:

Ez télen vagy most a 10+ fokokban készült felvétel (hidegindítás)? Az hogy az elején felpörög még talán rendben (nekem nem rémlik hogy 2000 környékére menne bármikor a fordulat indítást követően), kb 1200 környékén pörög talán 20 másodpercig és utána ejti is vissza a fordulatot 800 környékére. 

2 órája, bluemirage írta:

Az enyém is ilyen és páromé is. Pedig csak harmadannyi km. van bennük.

Télen min. 1 perc mire 1000 alá esik a fordulat, nyáron 20-30 mp. is lehet, mire elcsendesedik az első indítás után és beáll az alapjárat.

Ugyanez volt az F-Astra-nál is.

Nagy melegben, a közel 2 perc nekem soknak tűnik, de nem foglalkoznék vele. A legközelebbi szerviz látogatáskor hibakódot olvastatnék, hátha valamelyik szenzor valami fals vagy hibás értéket dob ki. De kb. ennyire érdekelne.

Szerintem nem a magas fordulattal van a baja, hanem a motor járásával, hallani hogy össze-vissza ketyeg.

Nekem is ezt csinálja (15C-felett, alatta soha ) plusz még a fordulat felmegy 2500-ra is és nagyon érzékenyen reagál a gázra,pár fórumtársnak ugyan ez a problémája, de még nem jött rá megoldás.

Megosztás:

Sziasztok!

Tegnap este történt a következő: indulnék haza, kocsi kinyit, gyújtás ráad, kulcs elfordít, semmi. A kulcs szabadon forog a gyújtáskapcsolóban, nem kapcsol semmilyen állásba, hanem simán elfordul a végállásig és nem történik semmi, ha kiveszem a kulcsot akkor is rajtamarad a gyújtás!!! Akksi tuti nem mert világtás van, zene szól. Mi lehet a gond? Mi lehet a megoldás?

Módosítva : RazoR
Megosztás:

3 órája, toma2105 írta:

Szerintem nem a magas fordulattal van a baja, hanem a motor járásával, hallani hogy össze-vissza ketyeg.

Nekem is ezt csinálja (15C-felett, alatta soha ) plusz még a fordulat felmegy 2500-ra is és nagyon érzékenyen reagál a gázra,pár fórumtársnak ugyan ez a problémája, de még nem jött rá megoldás.

Tegnap készült a felvétel. Igen én is hallom hogy össze vissza jár...szerintem a fogyasztásom is megnőtt azért sem akartam hanyagolni a dolgot.

Megosztás:

8 órája, Roland196 írta:

Tegnap készült a felvétel. Igen én is hallom hogy össze vissza jár...szerintem a fogyasztásom is megnőtt azért sem akartam hanyagolni a dolgot.

Próbáltad hogy, ilyenkor üresben rápöckölsz kicsit a gázra. Ilyenkor nekem általában abba hagyja és utána már szép egyenletesen jár.

De mondom, 15 fok alatt soha nem produkálja,felette is csak az első indításnál.

A fogyasztásom nekem nem nőtt meg.

Megosztás:

20 perce, toma2105 írta:

Próbáltad hogy, ilyenkor üresben rápöckölsz kicsit a gázra. Ilyenkor nekem általában abba hagyja és utána már szép egyenletesen jár.

De mondom, 15 fok alatt soha nem produkálja,felette is csak az első indításnál.

A fogyasztásom nekem nem nőtt meg.

Az alapjárat nagysága függ a beáramló levegő mennyiségétől. (vagy a sebességtől?, ha álló helyben van az autó, 860 az alapjárat, 90-el gurulva üresben 1100 kb) Ezeket a problémákat nem okozhatja a légtömeg mérő, vagy áramlásmérő hibája nálatok? Álló helyben bizonyos hőmérsékleten lehet meg van bolondulva.

Csak egy ötlet.....

• Like 1
Megosztás:

19 órája, Roland196 írta:

Ha neked az normális, hogy úgy rángatózik a kocsi álló helyzetben mint egy versenyló akkor használd egészséggel...normálisan úgy kellene működnie, hogy beindítod felpörög és rögtön vissza esik a fordulat a normális 800-900 körüli helyzetbe...

Feljebb nem írtad  hogy rángatózik.Azt az enyém sem csinálja.Beindítom,akár tél van akár nyár feljebb veszi az alapjáratot,aztán visszaesik normálisra.

Megosztás:

1 órával ezelőtt, Stofl írta:

Az alapjárat nagysága függ a beáramló levegő mennyiségétől. (vagy a sebességtől?, ha álló helyben van az autó, 860 az alapjárat, 90-el gurulva üresben 1100 kb) Ezeket a problémákat nem okozhatja a légtömeg mérő, vagy áramlásmérő hibája nálatok? Álló helyben bizonyos hőmérsékleten lehet meg van bolondulva.

Csak egy ötlet.....

Amikor először ezt tapasztaltam,alapjárati motor hibára gyanakodva,kipucoltam az alapjárati motort, meg a fojtószelepházat is,de a hiba továbbra is fenn áll.

Megmondom őszintén,tovább nem mentem a hiba feltárása érdekében,úgyhogy többet erről nem tudok mondani,de valószínűleg van abban valami amit mondtál.

Gyanakodtam még Lambdaszondára is,nem tudom,de miért dadog ilyen egyenletlenül? Ki kéne mérni ezeket a cuccokat.

Majd és is felveszem videóra.

Megosztás:

11 órája, RazoR írta:

Sziasztok!

Tegnap este történt a következő: indulnék haza, kocsi kinyit, gyújtás ráad, kulcs elfordít, semmi. A kulcs szabadon forog a gyújtáskapcsolóban, nem kapcsol semmilyen állásba, hanem simán elfordul a végállásig és nem történik semmi, ha kiveszem a kulcsot akkor is rajtamarad a gyújtás!!! Akksi tuti nem mert világtás van, zene szól. Mi lehet a gond? Mi lehet a megoldás?

Lehet hogy szétesett a gyújtáskapcsolód zárbetétje?

Megosztás:

3 órája, toma2105 írta:

Amikor először ezt tapasztaltam,alapjárati motor hibára gyanakodva,kipucoltam az alapjárati motort, meg a fojtószelepházat is,de a hiba továbbra is fenn áll.

Megmondom őszintén,tovább nem mentem a hiba feltárása érdekében,úgyhogy többet erről nem tudok mondani,de valószínűleg van abban valami amit mondtál.

Gyanakodtam még Lambdaszondára is,nem tudom,de miért dadog ilyen egyenletlenül? Ki kéne mérni ezeket a cuccokat.

Majd és is felveszem videóra.

Próbáltam, van amikor beáll normálisra gázadásra de van amikor nem...állítólag a lambda hibát mindenképpen kijelezné a műszerfalon, én már mindenre gyanakszom :)
Van aki szerint a szívócső nyomás érzékelő a hibás. kipucoltam én is az alapjárati motort semmi nem történt arra meg azt mondta a szerelő, hogy hülyeség takarítani,
Mindent sajnos nem cserélhetek le találgatás gyanánt :)

Módosítva : Roland196
Megosztás:

Sziasztok!

A következő problémám lenne(vagyis csak kérdés).

A legutóbbi műszakin az év elején a szaki azt mondta semmi baja az autónak de a lengőkar szilentek el vannak tökösödve, ha kopog akkor ki kell cserélni.

Hát hamarosan jelentkezett is a kopogás.

Pár napja kicseréltem magam, itthon a szilenteket, kellett vele bírkzni de megvan(bár szerintem a gyáriaknak nem volt semmi baja).

Igaz csendesebb lett de úgy hallom a kopogás megmaradt. :-((((

A szilenteken kívül mi lehet még a baj??

Üdv!

Megosztás:

33 perce, vaszabi79 írta:

Sziasztok!

A következő problémám lenne(vagyis csak kérdés).

A legutóbbi műszakin az év elején a szaki azt mondta semmi baja az autónak de a lengőkar szilentek el vannak tökösödve, ha kopog akkor ki kell cserélni.

Hát hamarosan jelentkezett is a kopogás.

Pár napja kicseréltem magam, itthon a szilenteket, kellett vele bírkzni de megvan(bár szerintem a gyáriaknak nem volt semmi baja).

Igaz csendesebb lett de úgy hallom a kopogás megmaradt. :-((((

A szilenteken kívül mi lehet még a baj??

Üdv!

Elég sok minden. Pl.: Stabilizátor rúd (kutyacsont), lengőkar gömbfej, kormány összekötő gömbfej (külső ill. belső), toronycsapágy.

Ezek közül én a stabilizátor rudat ellenőrizném először, mert ez az egyik gyenge láncszem.

https://www.google.hu/search?q=opel+astra+g+stabilizátor+rúd&client=firefox-b&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjnwdPloK7NAhXnYpoKHZTzAasQsAQIKg&biw=1708&bih=794&dpr=0.8

Megosztás:

4 perce, gezoli írta:

Elég sok minden. Pl.: Stabilizátor rúd (kutyacsont), lengőkar gömbfej, kormány összekötő gömbfej (külső ill. belső), toronycsapágy.

Ezek közül én a stabilizátor rudat ellenőrizném először, mert ez az egyik gyenge láncszem.

https://www.google.hu/search?q=opel+astra+g+stabilizátor+rúd&client=firefox-b&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjnwdPloK7NAhXnYpoKHZTzAasQsAQIKg&biw=1708&bih=794&dpr=0.8

Egyet értek az előttem szólóval!

Nekem nemrég lett a "kutyacsont" cserélve emiatt mert kopogott!

Úgy vettem észre, hogy hobás hogy a kormányt eltekertem teljesen és a porvédő gumi ki volt szakadva

Megosztás:

1 órával ezelőtt, RazoR írta:

Az remek, 14k-ért mondják meg... Ez kezd a hihetetlen kategória lenni!

Kell venni egy bontott gyújtáskapcsolót, záras szaki megcsinálja neked (átnézi, kitisztítja, átállítja a lamellákat a mostani kulcshoz), azt beszerelni és kész. Persze ez is sok idő/pénz/utánjárás, de ez sajnos ilyen... Vagy szakszerviz, mindent megcsinálnak, de ülj le még mielőtt megnézed a számlát. 

Megosztás:

20 órája, Roland196 írta:

kipucoltam én is az alapjárati motort semmi nem történt arra meg azt mondta a szerelő, hogy hülyeség takarítani,
Mindent sajnos nem cserélhetek le találgatás gyanánt :)

Azért sok esetben segít a tisztítás,nekem pl, megszűntette az alapjárat ingadozást.

Az meg igaz hogy az alkatrész cserélgetés nem a leg gazdaságosabb módja a hiba feltárásnak :)

Megosztás:

Sziasztok! Nem tudom, hogy melyik topikba írjam, így ide írom, hát ha tud valaki pontos választ adni. Van egy 2000-es 1.4 16V G astrám. Nem rég vettem. Eddig semmi furcsaságot nem tapasztaltam, de 2 napja elő jött egy zavaró dolog. Tolatásnál (parkolás balra vagy jobbra) berezonál a kipufogó (legalább is szerintem), de ha kinyomom a kuplungot elhalkul. Minek lehet a hangja szerintetek? Szerelőhöz még nem vittem el. Válaszokat előre is köszönöm. :-)

Megosztás:

23 perce, Hard-ex írta:

Sziasztok! Nem tudom, hogy melyik topikba írjam, így ide írom, hát ha tud valaki pontos választ adni. Van egy 2000-es 1.4 16V G astrám. Nem rég vettem. Eddig semmi furcsaságot nem tapasztaltam, de 2 napja elő jött egy zavaró dolog. Tolatásnál (parkolás balra vagy jobbra) berezonál a kipufogó (legalább is szerintem), de ha kinyomom a kuplungot elhalkul. Minek lehet a hangja szerintetek? Szerelőhöz még nem vittem el. Válaszokat előre is köszönöm. :-)

Anno F Astra-mon volt ilyen, a kipufogó rezgéscsillapító gumijait (gumi rögzítőket) kicserélték és ezzel megszűnt a hang. 

• Like 1
Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.