zotya975 Elküldve Május28, 2016 Megoszt Elküldve Május28, 2016 3 órája, DM101 írta: Csináltam néhány képet a problémáról.Mitől lehet szerintetek? Kartergáz plusz tömítetlenség. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cs. Zoltán Elküldve Május28, 2016 Megoszt Elküldve Május28, 2016 (edited) A pillangószelep kitakaríttatása óta nekem is gyöngyözik. Esetleg a bilincset megnézheted, nekem meg volt szakítva benne a menet , így nem szorított rendesen. Módosítva Május28, 2016 : Cs. Zoltán 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
rfamp Elküldve Május28, 2016 Megoszt Elküldve Május28, 2016 Üdv Urak! Újabb kérdésem... Astra G kombi 2005 (Z16XEP) hol a bánatban van a benzinszűrő? Azt írják mindenhol hogy a jobb hátsó kerék előtt van valahol, alul az alvázon. Még nem emeltem meg az autót, csak kézzel meg tükörrel / lámpával kutakodtam, de még a benzincsövet se látom nem hogy a szűrőt... Azt se látom hol jön ki a benzincső a tartályból! Ülés alatt lenne valahol? A benzin szivattyú úgy emlékszem ott van valahol, akkor ott kéne legyen a szűrő is? Vettem egyet még régebben, most a kezem ügyébe akadt és kicseréltem volna de elakadtam.. Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
rfamp Elküldve Május28, 2016 Megoszt Elküldve Május28, 2016 1 órával ezelőtt, rfamp írta: Üdv Urak! Újabb kérdésem... Astra G kombi 2005 (Z16XEP) hol a bánatban van a benzinszűrő? Azt írják mindenhol hogy a jobb hátsó kerék előtt van valahol, alul az alvázon. Még nem emeltem meg az autót, csak kézzel meg tükörrel / lámpával kutakodtam, de még a benzincsövet se látom nem hogy a szűrőt... Azt se látom hol jön ki a benzincső a tartályból! Ülés alatt lenne valahol? A benzin szivattyú úgy emlékszem ott van valahol, akkor ott kéne legyen a szűrő is? Vettem egyet még régebben, most a kezem ügyébe akadt és kicseréltem volna de elakadtam.. Köszi Ahh... közben találtam infót. Elvileg pont a túloldalon van mint amit eddig olvastam. Tehát a bal hátsó kerék előtt valahol. No majd holnap bevizsgálom... Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 1 Elküldve Május29, 2016 Megoszt Elküldve Május29, 2016 10 órája, rfamp írta: Ahh... közben találtam infót. Elvileg pont a túloldalon van mint amit eddig olvastam. Tehát a bal hátsó kerék előtt valahol. No majd holnap bevizsgálom... Hát itt a a fórumon biztos nem olvastál ilyet és gondolom nem is írtak,hogy jobb oldalon van a üzem agyag szűrő,de ha küldesz egy emailcímet privátban küldök több infot.a szerelés menetéről. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atala Elküldve Május29, 2016 Megoszt Elküldve Május29, 2016 23 órája, DM101 írta: Csináltam néhány képet a problémáról.Mitől lehet szerintetek? Hi. Enyém is ilyen, Leszedtem de alatt nem volt vészes, pillangó szelep is tiszta a korához és km-ez képest. Csöveket kellett kitakarítani egy kicsit. Poén, hogy a légszűrőnek a csöve az tiszta volt. Leszeded, körbetakarítod és ennyi. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május29, 2016 Megoszt Elküldve Május29, 2016 25 perce, Atala írta: Hi. Enyém is ilyen, Leszedtem de alatt nem volt vészes, pillangó szelep is tiszta a korához és km-ez képest. Csöveket kellett kitakarítani egy kicsit. Poén, hogy a légszűrőnek a csöve az tiszta volt. Leszeded, körbetakarítod és ennyi. Ez azért van, mert a trutyi nem a légszűrő felől érkezik hanem a szelepfedél alól a kartergázzal. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
fikusz333 Elküldve Május29, 2016 Megoszt Elküldve Május29, 2016 Hello 2003/11 astra g 1.6 16 szelep z16xep 76kw/103 loeros autom van... Ujj gyertyak szurok gyujtotetkercs..kitakaritott egr...rendben van az auto megis leadja a p0300/0301/0302/0303/0304 esp0110 hibakododt.....ritkan ojan mintha nem menne mind a 4 henger....tobbszor lettek kiutve a hibakodok deh egy ido utan megis viszajonnek....ha tudtok vaalmit errol lecci irjatok meg! koszi elore is!:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Z 16 XEP Elküldve Május30, 2016 Megoszt Elküldve Május30, 2016 On 2016. 05. 27. at 14:58, Stofl írta: Szüleimnek volt pontosan ugyan ez a hiba. A biztosíték tábla oldalában lévő multitimer csatlakozó nem volt rendesen a helyére pattintva! Köszi a tippet!!Mindjárt utánanézek,hátha ez a bibi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Z 16 XEP Elküldve Május30, 2016 Megoszt Elküldve Május30, 2016 On 2016. 05. 27. at 14:58, Stofl írta: Szüleimnek volt pontosan ugyan ez a hiba. A biztosíték tábla oldalában lévő multitimer csatlakozó nem volt rendesen a helyére pattintva! Naaa én nem kutakodtam annyira,nem találtam csatlakozót,de amint az egész biztosíték táblát kifordítottam,megszűnt a probléma,ismét világít a műszerfal :D !!!!...Visszapattintottam a helyére a táblát,biztosítékokat benyomkodtam amennyire lehetett...sosem volt ilyen gondom vele a 9 év és 40.500 km alatt :D ..Ez a csatlakozó egyébként mögötte van??..Mert az oldalán nem láttam ilyesmit..mögé meg nem fért be a kezem ...kösziiii szépen a tippet :D !!!!!!! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
akoskombi Elküldve Május30, 2016 Megoszt Elküldve Május30, 2016 Korábban írtam, hogy a lámpám nem mindig kapcsolt be, és a kapcsolóval lehet valami, hiába fordítom a végállásba, nem mindig kapcsolta be a tompítottat. Szerencsére nem vettem láttatlanban újat - ami persze jó drága és utángyártott sem olcsó, kb 30E és 18E lehetett talán az ára. Hétvégén szétszedtem és teljesen jó is lett utána. A kapcsoló házat kivenni a műszerfalból: - kapcsolót kihúzni belső világításra, alul kis lyukba csavarhúzó benyom, és akkor kihúzható/eltávolítható a tekerő gomb. - két pici pl. műszercsavarhúzó kell, mindkét oldalt középtájon van egy fémes rugalmas fül, oldalt benyúlva kell a lyukját megfogni és kihajtani, kb a két csavarhúzó pont egymásnak feszül, ekkortól lehet az egész kapcsolót külső borítással együtt kihúzni. - ki kell nyitni a kapcsolódobozt, elég könnyen szétjön, alján van pár kis pöcök, szép lassan meg kell indítani, kijön majd mint egy fiók. Belül 6 vagy 7 kis rugó viszi át a feszt az előlapi áramköri lap (fényszóró magasság, ködlámpák, műszerfal) és a hátsó érintkezők között, erre kell csak vigyázni, hogy ne repüljenek szét. Felfele nézzen a tekerő/gombok rész amikor szétemeled. A lámpakapcsoló tekerőjegombja a belső oldalon kapcsol, a forgó elemet elég szépen finoman ki lehet venni oldalradöntve. Itt az érintkezőknél volt nekem valami zsiros feket trutyi, amitől nem volt megfelelő az érintkezés a tompított állásban. Letisztítottam WD40 és egy pálcikával, összeraktam és teljesen rendben van azóta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Május30, 2016 Megoszt Elküldve Május30, 2016 12 perce, Z 16 XEP írta: Naaa én nem kutakodtam annyira,nem találtam csatlakozót,de amint az egész biztosíték táblát kifordítottam,megszűnt a probléma,ismét világít a műszerfal :D !!!!...Visszapattintottam a helyére a táblát,biztosítékokat benyomkodtam amennyire lehetett...sosem volt ilyen gondom vele a 9 év és 40.500 km alatt :D ..Ez a csatlakozó egyébként mögötte van??..Mert az oldalán nem láttam ilyesmit..mögé meg nem fért be a kezem ...kösziiii szépen a tippet :D !!!!!!! A képen a fekete a multitimer. Ez be van dugva a biztosítéktábla oldalába. A multitimer bal oldalán látod a csatlakozót. Ez már nem csúszik be a biztitáblába, egyszóval látható! Erről a csatlakozóról beszélt Stofl! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Z 16 XEP Elküldve Május30, 2016 Megoszt Elküldve Május30, 2016 Ahaaaa :D ..Értem!!!..Köszi szépen neked is a részletes,fényképes választ (y) !!!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atala Elküldve Május30, 2016 Megoszt Elküldve Május30, 2016 53 perce, akoskombi írta: Korábban írtam, hogy a lámpám nem mindig kapcsolt be, és a kapcsolóval lehet valami, hiába fordítom a végállásba, nem mindig kapcsolta be a tompítottat. Szerencsére nem vettem láttatlanban újat - ami persze jó drága és utángyártott sem olcsó, kb 30E és 18E lehetett talán az ára. Hétvégén szétszedtem és teljesen jó is lett utána. A kapcsoló házat kivenni a műszerfalból: - kapcsolót kihúzni belső világításra, alul kis lyukba csavarhúzó benyom, és akkor kihúzható/eltávolítható a tekerő gomb. - két pici pl. műszercsavarhúzó kell, mindkét oldalt középtájon van egy fémes rugalmas fül, oldalt benyúlva kell a lyukját megfogni és kihajtani, kb a két csavarhúzó pont egymásnak feszül, ekkortól lehet az egész kapcsolót külső borítással együtt kihúzni. - ki kell nyitni a kapcsolódobozt, elég könnyen szétjön, alján van pár kis pöcök, szép lassan meg kell indítani, kijön majd mint egy fiók. Belül 6 vagy 7 kis rugó viszi át a feszt az előlapi áramköri lap (fényszóró magasság, ködlámpák, műszerfal) és a hátsó érintkezők között, erre kell csak vigyázni, hogy ne repüljenek szét. Felfele nézzen a tekerő/gombok rész amikor szétemeled. A lámpakapcsoló tekerőjegombja a belső oldalon kapcsol, a forgó elemet elég szépen finoman ki lehet venni oldalradöntve. Itt az érintkezőknél volt nekem valami zsiros feket trutyi, amitől nem volt megfelelő az érintkezés a tompított állásban. Letisztítottam WD40 és egy pálcikával, összeraktam és teljesen rendben van azóta. 12e vettem utángyártottat, amin rajta vannak a ködös kapcsolói is. kb éve használom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rfamp Elküldve Május30, 2016 Megoszt Elküldve Május30, 2016 (edited) On 2016. 05. 29. at 7:16, astra 1 írta: Hát itt a a fórumon biztos nem olvastál ilyet és gondolom nem is írtak,hogy jobb oldalon van a üzem agyag szűrő,de ha küldesz egy emailcímet privátban küldök több infót.a szerelés menetéről. Én e szerint indultam el: http://laci4.uw.hu/benzinszuro.html Nem ebben a topicban, de végül itt az Opel fórumon találtam meg a frankó infót végül, a bal oldalon lévő benzinszűrőről. Az én Astrám G, 2005 kombi Z16XEP Twinport és tény hogy a bal hátsó kerék előtt van az üzemanyagszűrő és nem a jobb oldalon ahogy a linken írják. Lecseréltem a szűrőt, most viszont rángat az autó, valószínűleg légteleníteni kéne mert a szűrő csere előtt ezt nem csinálta. (ez a rángatás teljesen más, mint az 1-2 es hengereket érintő égéskimaradás okozta jelenség, ami még sajnos mindig fennáll, bár valamit javult mióta magasabb fordulaton használom az autót ) Ennek a légtelenítésnek a folyamatáról tud valaki bővebbet? Valami légtelenítő bigyó valahol az injektoron..stb? Légtelenítő pumpáról találtam infót de nem szívesen feküdnék megint a verda alá, van erre valami egyszerűbb módszer? A segítségedet előre is köszönöm: python93@t-online.hu Módosítva Május30, 2016 : rfamp Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Május30, 2016 Megoszt Elküldve Május30, 2016 (edited) 5 perce, rfamp írta: Én e szerint indultam el: http://laci4.uw.hu/benzinszuro.html Nem ebben a topicban, de végül itt az Opel fórumon találtam meg a frankó infót végül, a bal oldalon lévő benzinszűrőről. Az én Astrám G, 2005 kombi Z16XEP Twinport és tény hogy a bal hátsó kerék előtt van az üzemanyagszűrő és nem a jobb oldalon ahogy a linken írják. Lecseréltem a szűrőt, most viszont rángat az autó, valószínűleg légteleníteni kéne mert a szűrő csere előtt ezt nem csinálta. (ez a rángatás teljesen más, mint az 1-2 es hengereket érintő égéskimaradás okozta jelenség, ami még sajnos mindig fennáll, bár valamit javult mióta magasabb fordulaton használom az autót ) Ennek a légtelenítésnek a folyamatáról tud valaki bővebbet? Valami légtelenítő bigyó valahol az injektoron..stb? Légtelenítő pumpáról találtam infót de nem szívesen feküdnék megint a verda alá, van erre valami egyszerűbb módszer? A segítségedet előre is köszönöm: python93@t-online.hu Nem kell légteleníteni! Jól tetted be a szűrőt? Nem mindegy az irány! A normálisabb gyártók megjelölik az átfolyás irányát a szűrőn. Amit linkkeltél az F Astra! Módosítva Május30, 2016 : gezoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
rfamp Elküldve Május30, 2016 Megoszt Elküldve Május30, 2016 (edited) 1 órával ezelőtt, gezoli írta: Nem kell légteleníteni! Jól tetted be a szűrőt? Nem mindegy az irány! A normálisabb gyártók megjelölik az átfolyás irányát a szűrőn. Igen, ugyanúgy tettem be mint a régi volt. A nyíl a kocsi orra felé mutat, azaz a nyíl hegye az output, a másik fele input. A szűrő bemenetére egy szál cső megy a tank teteje felől, gondolom a szivattyúhoz megy közvetlenül. A kimenetére egy T elágazó van rakva közvetlen a kimeneti csatlakozó után. Hogy ott miért van elosztva az üzemanyag két felé azt nem igazán látom át... F astra, pedig google testvérrel G astra bezinszűrőre kerestem, és közvetlen ezt a linket dobta fel nem a főoldalt. A főoldalon valóban F astrák láthatók... Ezt megettem.. Módosítva Május30, 2016 : rfamp Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Május30, 2016 Megoszt Elküldve Május30, 2016 5 órája, Atala írta: 12e vettem utángyártottat, amin rajta vannak a ködös kapcsolói is. kb éve használom. Én meg 5 ezerért vettem bontottat szintén ködlámpás.Teljesen jól működik. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
palicska Elküldve Május31, 2016 Megoszt Elküldve Május31, 2016 Sziasztok Cartársak! Tudnátok abban segíteni, hogy milyen okai lehetnek ha az olajnyomás lámpám felvillan? Hidegen nem, de ha bemelegszik akkor olyan 2000-s fordulatnál alszik ki. Én az olajpumpára gondolok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Krajcso Elküldve Május31, 2016 Megoszt Elküldve Május31, 2016 1 órával ezelőtt, palicska írta: Sziasztok Cartársak! Tudnátok abban segíteni, hogy milyen okai lehetnek ha az olajnyomás lámpám felvillan? Hidegen nem, de ha bemelegszik akkor olyan 2000-s fordulatnál alszik ki. Én az olajpumpára gondolok. Az olajpumpa kiszedése előtt nézz rá az olajgombára, ha szivárgást látsz a csatlakozójánál, akkor csere. Csere esetén csak jó minőségűt vegyél bele, mert az olcsó 1 hónapig bírja, tapasztalat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
palicska Elküldve Május31, 2016 Megoszt Elküldve Május31, 2016 26 perce, Krajcso írta: Az olajpumpa kiszedése előtt nézz rá az olajgombára, ha szivárgást látsz a csatlakozójánál, akkor csere. Csere esetén csak jó minőségűt vegyél bele, mert az olcsó 1 hónapig bírja, tapasztalat. Te mit vettél bele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Krajcso Elküldve Május31, 2016 Megoszt Elküldve Május31, 2016 11 perce, palicska írta: Te mit vettél bele? Először utángyártottat (talán Hans-Pries), utána gyári GM került bele, szerencsére az is csak kb 3000 Ft volt, lassan két éve jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Június1, 2016 Megoszt Elküldve Június1, 2016 On 2016. 05. 30. at 16:10, Z 16 XEP írta: Ahaaaa :D ..Értem!!!..Köszi szépen neked is a részletes,fényképes választ (y) !!!!!! Na, akkor csak ott van a bibi. Annyi, ha esetleg elkerülte volna a figyelmed, a fénykép fordítva áll, szóval a tábla jobb oldalán van a csatlakozó. Világíts be lámpával, szemmel láthatóan nagyon a helyén kell lennie. Egy picit állt csak el nálam, és nem is akart tovább menni. De mivel volt a hiba, így gondoltam tolni kell azt még. Jó erővel kellett megnyomni, de bekattant a helyére, azóta nincs világítás probléma. Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve Június1, 2016 Megoszt Elküldve Június1, 2016 Sziasztok! Tegnap mászkáltam a pláza parkolójában lehúzott ablakkal és az tűnt fel, hogy kb 15km/h-val mentem mikor fordultam jobbra és a kocsi bal eleje felől furcsa, sípoló hang jön. Nem tudom máshoz hasonlítani, mentem több kört is és mindig csak jobbra kanyarodáskor jön elő. Ötletek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kukori Elküldve Június1, 2016 Megoszt Elküldve Június1, 2016 Sziasztok! Ma átnézettem az autót, fékek, futómű, stb, és aránylag rendben talált a szerelő (megbízható) mindent, viszont szivárog az olaj a kormányműből. Nem csöpög és én semmi hibát nem vettem észre a szervóval, de felemelve az autót valóban olajos az a rész. A szerelő szerint minél előbb meg kellene csináltatni, ami kormánymű felújításból állna. Nem örültem a 70-80e forintos összegnek (felújítás + munkadíj). Ez valóban sürgősen orvosolandó probléma vagy nyugodtan maradhat így, illetve az ár reális érte? Köszönet! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts