Atala Elküldve Április14, 2015 Megoszt Elküldve Április14, 2015 Most délután próbáltam és égett a visszajelző, indítás után el is alszik szépen, de ha leállítom a motort és újra gyújtás akkor már nem világít. Egy kis idő elteltével megint ugyanez.. Tényleg lehet gond az olajnyomással? mert akkor inkább húzom a szerelőig .. m sztem ez nem hiba. ma reggel neztem es az enyem is igy produkal. nem is figyeltem amugy. olajam nem fogy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
TaSo Elküldve Április14, 2015 Megoszt Elküldve Április14, 2015 Sziasztok! Van nekem egy 99-es Sedan G Astrám és egyik nap benyomtam a csomagtartót. Nem tud valaki egy olyan bontót ahol normális árakkal rendelkeznek? Választ előre is köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Április14, 2015 Megoszt Elküldve Április14, 2015 Sziasztok! Van nekem egy 99-es Sedan G Astrám és egyik nap benyomtam a csomagtartót. Nem tud valaki egy olyan bontót ahol normális árakkal rendelkeznek? Választ előre is köszi! Van egy coupe csomiajtom. Annyival masabb kint a sedan hogy benne van a feklampa es a kromcsik alul. Ha erdekel irj privit. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Április14, 2015 Megoszt Elküldve Április14, 2015 Légzsák hibajelet lehet törölni OpCom-mal vagy csak Tech2-vel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Április14, 2015 Megoszt Elküldve Április14, 2015 Légzsák hibajelet lehet törölni OpCom-mal vagy csak Tech2-vel? Szerintem még ODBII-vel is. De Tech2 visz mindent. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti99 Elküldve Április14, 2015 Megoszt Elküldve Április14, 2015 Sziasztok! Z12XE motornál főtengely jeladót hol kell keresnem? Gondolom a cseréje megoldható házilag.. Vannak ellenállás értékek, ami alapján eldönthető, hogy jó vagy sem? Előre is köszi a válaszokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
attila0022 Elküldve Április14, 2015 Megoszt Elküldve Április14, 2015 m sztem ez nem hiba. ma reggel neztem es az enyem is igy produkal. nem is figyeltem amugy. olajam nem fogy. Nem tapasztalok más rendellenességet én sem, de most már abszolút nem gyullad fel a lámpa egy nap állás után próbáltam.. Remélem a gomba csere megoldja a problémát, csak itthon nem tudom úgyhogy csütörtökig várnom kell. Próbáltam, hogy lehúztam a kis egyvezetékes csatlakozóját de úgy sem gyulladt fel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Április14, 2015 Megoszt Elküldve Április14, 2015 attila0022, on 14 Apr 2015 - 3:58 PM, said: Nem tapasztalok más rendellenességet én sem, de most már abszolút nem gyullad fel a lámpa egy nap állás után próbáltam.. Remélem a gomba csere megoldja a problémát, csak itthon nem tudom úgyhogy csütörtökig várnom kell. Próbáltam, hogy lehúztam a kis egyvezetékes csatlakozóját de úgy sem gyulladt fel. Testet adj neki, akkor kell világítania. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Április14, 2015 Megoszt Elküldve Április14, 2015 kobraCode, on 14 Apr 2015 - 1:01 PM, said: Szerintem még ODBII-vel is. Szerintem azzal nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zuborka Elküldve Április14, 2015 Megoszt Elküldve Április14, 2015 (edited) Sziasztok! Fel van puhulva a kuplungpedálom,s a sebességet se veszi.Mentem vele normal tempoban 15 km-t,utana rövid pihi s kb 2 km utan jott elő ez a probléma. Ötlete valakinek? Üdv.Gergő Z16SE a motorkód Módosítva Április14, 2015 : zuborka Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Április14, 2015 Megoszt Elküldve Április14, 2015 zuborka, on 14 Apr 2015 - 5:05 PM, said: Sziasztok! Fel van puhulva a kuplungpedálom,s a sebességet se veszi.Mentem vele normal tempoban 15 km-t,utana rövid pihi s kb 2 km utan jott elő ez a probléma. Ötlete valakinek? Üdv.Gergő Olajat megnézted? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zuborka Elküldve Április14, 2015 Megoszt Elküldve Április14, 2015 Olajat megnézted? Merre tudnám megnézni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Április14, 2015 Megoszt Elküldve Április14, 2015 Merre tudnám megnézni? Ott ahol a fékolajat! Az menni fog? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zuborka Elküldve Április14, 2015 Megoszt Elküldve Április14, 2015 Ott ahol a fékolajat! Az menni fog? :-) Van benne,azt néztem meg először. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti99 Elküldve Április14, 2015 Megoszt Elküldve Április14, 2015 Úgy tudom a visszajelző nem izzó hanem led, inkább a gomba lehet a gyanús. Ha elektromos a gázpedálod akkor te is kitudod villogtatni a hibakódokat. Fék+gázt tövig benyomod, gyújtást ráadod és számolod a hibajelző ikon villogását. Majd belököd ide mit dobott ki ;) De egy kolléga jóvoltából személtetve is tudod csinálni: https://sites.google.com/site/gastraokossagok/muszerfal#TOC-Hibak-d-olvas-s: köszi, elmondta a Drága, hogy mi fáj neki :D 0141, Lambdaszonda-fűtő áramkör (Bank 1, szonda 2) funkció rendellenesség. ez jelent is valami konkrétat vagy csak olyan általános hibajelzés? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti99 Elküldve Április14, 2015 Megoszt Elküldve Április14, 2015 köszi, elmondta a Drága, hogy mi fáj neki :D 0141, Lambdaszonda-fűtő áramkör (Bank 1, szonda 2) funkció rendellenesség. ez jelent is valami konkrétat vagy csak olyan általános hibajelzés? lehúztam a katalizátor előtti szondát, elindítottam, de semmi változás.. mondjuk az alapjárat ingadozott, de kb 10 másodpercenként 100 fordulatot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Április14, 2015 Megoszt Elküldve Április14, 2015 Szerintem azzal nem. Az jó mert pont ezért szereztem be egyet, igaz mire megjött Kínából és kitudtam volna próbálni a szerelőm már megoldotta. köszi, elmondta a Drága, hogy mi fáj neki :D 0141, Lambdaszonda-fűtő áramkör (Bank 1, szonda 2) funkció rendellenesség. ez jelent is valami konkrétat vagy csak olyan általános hibajelzés? Persze hogy jelent, de hogy mi rá a megoldás az passz. Biztos lesz valaki tőlem bölcsebb aki megmondja ;) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti99 Elküldve Április15, 2015 Megoszt Elküldve Április15, 2015 Az jó mert pont ezért szereztem be egyet, igaz mire megjött Kínából és kitudtam volna próbálni a szerelőm már megoldotta. Persze hogy jelent, de hogy mi rá a megoldás az passz. Biztos lesz valaki tőlem bölcsebb aki megmondja ;) lehúztam a katalizátor előtti szondát, elindítottam, de semmi változás.. mondjuk az alapjárat ingadozott, de kb 10 másodpercenként 100 fordulatot. akkor várom az ötleteket, persze megköszönném azt is ha tudnátok ajánlani egy jó szakit Fehérváron vagy környékén. Link to comment Megosztás: More sharing options...
balu a kapitány Elküldve Április16, 2015 Megoszt Elküldve Április16, 2015 Kayaba erősített rugót vettem végül hátra, ha be lesz szerelve (kb. 2 héten belül), majd írok tapasztalatokat. Előre fék a gyári szett lett, a hátsót még szétszedetem, hogy abban a pofák/dob cserések-e. Üdv, Balu Link to comment Megosztás: More sharing options...
gedikart Elküldve Április16, 2015 Megoszt Elküldve Április16, 2015 (edited) Z14XE-nél hol van az olajnyomás-mérésre alkalmas csatlakozás? Hideg és kb 80 fokos motornál sincs semmi hidrotőke hang, de üzemmelegen előjön (kb 2 hidronak hallatszik a hangja). Arra tippelek, lehet hogy nincs megfelelő nyomás melegen. Megmérettem az olajnyomást (üzemmelegen). Alapjáraton 0,8 bar, 2000-es fordulaton pedig 3,5 bar. A szaki 3 opciót vázolt: - hidrotőke tisztító adalék (mondtam már volt benne, Pro-tec márka) - hidrotőkék kiszedése 1 napig benzinben áztatni - új hidrotőkék Az utóbbi két esetben + szelepfedél tömítés + 2 db vezérműtengely szimmering. Anyagköltség (Ina tőkével) kb 37 ezer Ft. + munkadíj kb 20 ezer Ft. De azt mondja, hogy ha így marad ahogy jelenleg, akkor sem lesz baja a motornak. Módosítva Április16, 2015 : gedikart Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Április16, 2015 Megoszt Elküldve Április16, 2015 Megmérettem az olajnyomást (üzemmelegen). Alapjáraton 0,8 bar, 2000-es fordulaton pedig 3,5 bar. A szaki 3 opciót vázolt: - hidrotőke tisztító adalék (mondtam már volt benne, Pro-tec márka) - hidrotőkék kiszedése 1 napig benzinben áztatni - új hidrotőkék Az utóbbi két esetben + szelepfedél tömítés + 2 db vezérműtengely szimmering. Anyagköltség (Ina tőkével) kb 37 ezer Ft. + munkadíj kb 20 ezer Ft. De azt mondja, hogy ha így marad ahogy jelenleg, akkor sem lesz baja a motornak. Érdekes. Ekkora eltérés nem szokott lenni. A 0,8 igen kevés, a 3,5 viszont teljesen jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gedikart Elküldve Április16, 2015 Megoszt Elküldve Április16, 2015 (edited) Érdekes. Ekkora eltérés nem szokott lenni. A 0,8 igen kevés, a 3,5 viszont teljesen jó. Itt 1,3 bar értéket ír alapjáraton, igaz Z16XE-re (ami talán Z16XEP akart lenni, ha már H Astra). Nálam 0W40-es Mobil1 ESP van az autóban, lehet hogy ezért kevesebb az alapjárati nyomás, illetve a műszer sem biztos hogy a legpontosabb volt http://injektor.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=45:motorolaj-olajnyomas-olajcsere-ii&catid=13:alapok&Itemid=108&lang=hu-HU Módosítva Április16, 2015 : gedikart Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolika77 Elküldve Április17, 2015 Megoszt Elküldve Április17, 2015 Sziasztok..Mennyire normális dolog az,hogy kiverte a főtenygely szimeringet a Z18XE?(Váltó felől) Gyakori probléma ez? Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Április17, 2015 Megoszt Elküldve Április17, 2015 Sziasztok..Mennyire normális dolog az,hogy kiverte a főtenygely szimeringet a Z18XE?(Váltó felől) Gyakori probléma ez? Előfordul. Nagyjából 200 ezer km-t bír ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Április17, 2015 Megoszt Elküldve Április17, 2015 Üdv! Melyik biztosíték tartozik a fűtéskonzol világításhoz?Egyszerre sötétült el az összes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts