imy Elküldve Március8, 2015 Megoszt Elküldve Március8, 2015 Szia imy! Hol? Esetleg kód? Vagy valami? Éppen csere előtt állok! :) pl.: http://bondauto.hu/productdisplay/vizcso-csonk-vizpumpanal-fem-m8 Link to comment Megosztás: More sharing options...
FRobi75 Elküldve Március8, 2015 Megoszt Elküldve Március8, 2015 pl.: http://bondauto.hu/productdisplay/vizcso-csonk-vizpumpanal-fem-m8 Látom de ez egyenes, nekem könyök kell! Amit linkeltem! z14xe motorkód! Azért köszi! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Március8, 2015 Megoszt Elküldve Március8, 2015 Látom de ez egyenes, nekem könyök kell! Amit linkeltem! z14xe motorkód! Azért köszi! :) XE-ben van ilyen? Nem csak az XEP-ben? Régebben volt téma itt a fórumon akkor valaki azt mondta hogy csak az XEP-ben fordul elő ez a letörési probléma. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Március8, 2015 Megoszt Elküldve Március8, 2015 Hidrótőke? Ennél a típusnál jellemző. Enyémnek is van hangja indításnál. Most Magnatec C3 5w40 van benne de Titanium FST 5w30 fog belekerülni amint megkapom az olajat. https://www.youtube.com/watch?v=qpg6KHkrITo A Titanium fst 5w-30-nak nincs Dexos2 minősítése,csak az 5W-40-nek.Nem tudom ez számít-e:) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Március8, 2015 Megoszt Elküldve Március8, 2015 XE-ben van ilyen? Nem csak az XEP-ben? Régebben volt téma itt a fórumon akkor valaki azt mondta hogy csak az XEP-ben fordul elő ez a letörési probléma. Én is úgy tudtam, hogy XEP-nél volt ilyen probléma.... (Z12XEP, Z14XEP biztos, többi pasz) Nekünk a Z12XEP corsaban műanyag csonk van. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
hood 21 Elküldve Március8, 2015 Megoszt Elküldve Március8, 2015 XE-ben van ilyen? Nem csak az XEP-ben? Régebben volt téma itt a fórumon akkor valaki azt mondta hogy csak az XEP-ben fordul elő ez a letörési probléma.[/quote XE-ben műanyag, legalábbis nekem. Hogy letörhet e nem tudom, gondolom sokáig bírja különben nem tervezték volna így nem?!……legalábbis remélem nem lesz vele gond.... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hood 21 Elküldve Március8, 2015 Megoszt Elküldve Március8, 2015 (edited) Már régóta foglalkoztat a dolog, választ még nem találtam rá a neten... nekem x14 xe motoros a kocsim, azt tudom hogy a legrégebbi fejlesztés amit g-be szereltek akkor ezáltal a legrosszab is????? Valahol azt olvastam, bár nem tudom igaz e hogy jobban ugrik mint a twinport 1.4-ese?! Azt tudom hogy valamivel többet eszik mint az xep meg a twinport. Ha rosszabb mint a többi miben? Bocs ha hülye a kérdés csak érdekel...!!! :) Módosítva Március8, 2015 : hood 21 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Március8, 2015 Megoszt Elküldve Március8, 2015 Na ezt nekem is meg kell néznem majd, de nekem Z14XE van nem X14XE. Link to comment Megosztás: More sharing options...
andris83 Elküldve Március8, 2015 Megoszt Elküldve Március8, 2015 Látom de ez egyenes, nekem könyök kell! Amit linkeltem! z14xe motorkód! Azért köszi! :) Azért mert két különböző dologról beszéltek. Robi neked a termosztátnál levő csonk tört/törik le, amit Imy írt, az viszont a vízpumpához tartozik és csak z14xep-ek típushibája, hogy a vízpumpa csonkja eltörik. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Március8, 2015 Megoszt Elküldve Március8, 2015 Már régóta foglalkoztat a dolog, választ még nem találtam rá a neten... nekem x14 xe motoros a kocsim, azt tudom hogy a legrégebbi fejlesztés amit g-be szereltek akkor ezáltal a legrosszab is????? Valahol azt olvastam, bár nem tudom igaz e hogy jobban ugrik mint a twinport 1.4-ese?! Azt tudom hogy valamivel többet eszik mint az xep meg a twinport. Ha rosszabb mint a többi miben? Bocs ha hülye a kérdés csak érdekel...!!! :) Nem!A legrégebbi motor a G-be az ami az enyémbe van:X16SZR,8 szelepes, központi befecskendezéssel,az opel motorok egyik legjobbika :icon13: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atala Elküldve Március8, 2015 Megoszt Elküldve Március8, 2015 A Titanium fst 5w-30-nak nincs Dexos2 minősítése,csak az 5W-40-nek.Nem tudom ez számít-e:) igaz. mert xepbe 5w30at ajánlottak és ezért mentem le mert az 5w40es változatnak van dexos2 és úgy gondoltam h 5w30nak is van ebben a márkában. Akkor mindegy, marad az 5w40es változat. :D Holnap lesz megvéve és remélem hamar is beleöntve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FRobi75 Elküldve Március8, 2015 Megoszt Elküldve Március8, 2015 Azért mert két különböző dologról beszéltek. Robi neked a termosztátnál levő csonk tört/törik le, amit Imy írt, az viszont a vízpumpához tartozik és csak z14xep-ek típushibája, hogy a vízpumpa csonkja eltörik. Igen andris83! Nekem a termosztáton van egy kis csonk, egy kis műanyag könyök, az egyik vége menetes, a másik kúpos csőcsatlakozós! A kérdésem az volt, hogy gyárilag kapható ez külön? Mert találtam a neten, de nem tudom, hogy az üzemi hőt bírná-e. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Március8, 2015 Megoszt Elküldve Március8, 2015 Igen andris83! Nekem a termosztáton van egy kis csonk, egy kis műanyag könyök, az egyik vége menetes, a másik kúpos csőcsatlakozós! A kérdésem az volt, hogy gyárilag kapható ez külön? Mert találtam a neten, de nem tudom, hogy az üzemi hőt bírná-e. Ha a műanyag bírja a hőt és az egyéb dolgokat akkor a fém talán jobban bírni fogja nem? Amúgy itt is van fémből, de nem hajlított hanem egyenes: https://cromax.hu/30000000-hutorendszer/30700000-termosztat-es-alkatreszei/30700649-termosztathaz-alkatreszei/417601-vizcsocsonk-termosztat-megkerulo-csohoz-opel Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Március8, 2015 Megoszt Elküldve Március8, 2015 igaz. mert xepbe 5w30at ajánlottak és ezért mentem le mert az 5w40es változatnak van dexos2 és úgy gondoltam h 5w30nak is van ebben a márkában. Akkor mindegy, marad az 5w40es változat. :D Holnap lesz megvéve és remélem hamar is beleöntve. Én is egyszer az 5W-30 ast raktam bele,aztán Mantec írt,hogy az nem is bele való:)Le is cseréltem,bár akkor már volt benne 7000 km. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kovlaczy Elküldve Március9, 2015 Megoszt Elküldve Március9, 2015 Üdv Mindenkinek! Azt vettem észre pár hete az Astrámban, hogy egy élesebb kanyarnál vagy egy átlósan vett fekvőrendőrnél koppanást érzek a váltókaron. Valamelyik motor vagy váltótartó bak lehet gondolom, melyik az amelyik hajlamosabb lehet, hogy ilyen jellegű problémát okozon? Z14XE Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Március9, 2015 Megoszt Elküldve Március9, 2015 igaz. mert xepbe 5w30at ajánlottak és ezért mentem le mert az 5w40es változatnak van dexos2 és úgy gondoltam h 5w30nak is van ebben a márkában. Akkor mindegy, marad az 5w40es változat. :D Holnap lesz megvéve és remélem hamar is beleöntve. a 0w30-nak van jóváhagyása... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Március10, 2015 Megoszt Elküldve Március10, 2015 T outsider! "... 0W30-nak ..." Ennek nincs. Ennek van, csak nem jelzi a tisztelt eladó. Ennek is van, de nem jelzi az eladó, csak a letölthető PDS-ben látható. Ennek van és látható a vevőnek is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Március10, 2015 Megoszt Elküldve Március10, 2015 T outsider! "... 0W30-nak ..."Ennek nincs.Ennek van, csak nem jelzi a tisztelt eladó.Ennek is van, de nem jelzi az eladó, csak a letölthető PDS-ben látható.Ennek van és látható a vevőnek is. Titanium FST-ről volt szó... Én a Castrol.hu oldalon néztem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Március10, 2015 Megoszt Elküldve Március10, 2015 T outsider! "... Titanium Fst ..." Ha arról, akkor azokat a szavakat kell használni. A Titanium Fst a BP konszern Castrol márkanéven forgalmazott, jelenleg gyártásban lévő terméksora. A konkrét termék megnevezése Castrol Edge Titanium Fst 0W-30. Nem tévesztendő össze a már gyártásban nem lévő, de még a piacon jelen lévő Castrol Edge Fst 0W-30-cal. Amely semmilyen GM (Opel) gyártóművi követelményt nem teljesít. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Virgo Elküldve Március10, 2015 Megoszt Elküldve Március10, 2015 Sziasztok! Vettem gyári GM vezérlés szettet(z14xe)a dobozon egy matricát vettem észre,amin egy óra látható alatta 10/17 felirat!...mit jelent ez ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ibu Elküldve Március10, 2015 Megoszt Elküldve Március10, 2015 Üdv! G-astram angel eye-os lámpájában a karikákban lévő izzók kezdik megadni magukat, időszerű lenne a cseréjük. Rendeltem már hozzá új ledeket is / T5 2SMD 5630 LED / . Kérdésem lenne h aki cserélt már ilyet, mennyire bonyolult? szét kell-e szedni hozzá a lámpát v anélkül is megoldható? ill. konkrétan hogyan fogjak neki? Válaszotokért előre is thx! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zuborka Elküldve Március10, 2015 Megoszt Elküldve Március10, 2015 Sziasztok! Megtudná valaki mondani a hosszbordásszíj vezető görgőjének a csapágyméretét? Motorkód:Z16SE Köszönöm a segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atala Elküldve Március10, 2015 Megoszt Elküldve Március10, 2015 T outsider! "... Titanium Fst ..." Ha arról, akkor azokat a szavakat kell használni. A Titanium Fst a BP konszern Castrol márkanéven forgalmazott, jelenleg gyártásban lévő terméksora. A konkrét termék megnevezése Castrol Edge Titanium Fst 0W-30. Nem tévesztendő össze a már gyártásban nem lévő, de még a piacon jelen lévő Castrol Edge Fst 0W-30-cal. Amely semmilyen GM (Opel) gyártóművi követelményt nem teljesít. De a Titanium az csak egy megnevezés nem? Mert nekem tegnap úgy kutattak elő Edge Titanium Fst 5w40et, mert csak Edge Fst van nekik. Vagy előbb kiszorják a Titanium nélküli olajokat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
lacika555 Elküldve Március10, 2015 Megoszt Elküldve Március10, 2015 Sziasztok! Köv problemával élek együtt újabban. Folyamatos gyorsításkor az autó kb 2500-3000 -es tartomány között másodpercekre gyakran elmélázik (1-2sec) majd mint aki kb erőt gyűjtött tovább gyorsul. A félreértések elkerülése végett a mélázási intervallumban is folyamatos gáz adás történik. Néhány napos tapasztalat alapján, persze lehet baromság de azt mondanám, hogy ez a 3. sebességnél fordul elő leginkább. Induláskor az 1.-ben nincs nagy tapasztalat mert azt mondjuk általában hamarabb elváltom kb 2500nál de a magasabb sebességeket gyakran elforgatom 4000 ig kb. Nemtom mennyire mellékes infó még, hogy kb 2 hete lett vez.mű szíj csere, gyertyák, szelepfedél töm, vez.mű tengely szimering, generator csere bár nem tudom egybekötni a hibát ezzel az időponttal mert a problémát csak 3-4 napja tapasztalom. Yayaya nem mellékes infó még, hogy lassan kuplung csere aktuális mert eléggé fent fog már szegény, nekem laikusként magyarázat gyanánt kicsit erre is húz a szívem de ha baromság szóljatok le nyugodtan. Még annyi, hogy nem mindig tudom a hibát generálni, tehát nem minden gyorsításkor van ez. Elnézést ha úgy fogalmaztam mint egy idióta, ha szükséges agyalok rajta, hogy értelmesebben leírjam. Köszi előre is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Március10, 2015 Megoszt Elküldve Március10, 2015 Sziasztok! Vettem gyári GM vezérlés szettet(z14xe)a dobozon egy matricát vettem észre,amin egy óra látható alatta 10/17 felirat!...mit jelent ez ? Hogy lehetőség szerint 10 és 17 óra között zargasd a szerelőt a beszerelés miatt, mert előtte korán van, utána meg kihűl a bableves vacsorára. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts