Sabby1994 Elküldve November11, 2017 Elküldve November11, 2017 Sziasztok! Adott az épülő 20SEH motoros, 8 szelepes Kadett GSi-m, mely facelift előtti, 88-as évjáratú. Régóta foglalkoztat a dolog, hogy lehetséges-e a 16 szelepes, facelift utáni GSi Kadett kábelkötegét 1:1-ben átcserélni a régebbi évjáratú bódéba. Különösképp azért lenne ez előnyös számomra, mert sikerült hozzájutnom egy vágatlan, minden extra előkészítését tartalmazó 16V kötegre, ami ABS-es is. Kérdésem az lenne, hogy valaki csinált már ilyet? Végiggondolva, lehetséges a dolog, engem elsősorban a beltéri köteg és a motortérbe menő köteg érdekelne. Az egy félelmem az, hogy az eltérőek a motronic verziók. Köszönöm előre is mindenkitől a választ!
Róóóbi Elküldve November12, 2017 Elküldve November12, 2017 20 órája, Sabby1994 írta: Sziasztok! Adott az épülő 20SEH motoros, 8 szelepes Kadett GSi-m, mely facelift előtti, 88-as évjáratú. Régóta foglalkoztat a dolog, hogy lehetséges-e a 16 szelepes, facelift utáni GSi Kadett kábelkötegét 1:1-ben átcserélni a régebbi évjáratú bódéba. Különösképp azért lenne ez előnyös számomra, mert sikerült hozzájutnom egy vágatlan, minden extra előkészítését tartalmazó 16V kötegre, ami ABS-es is. Kérdésem az lenne, hogy valaki csinált már ilyet? Végiggondolva, lehetséges a dolog, engem elsősorban a beltéri köteg és a motortérbe menő köteg érdekelne. Az egy félelmem az, hogy az eltérőek a motronic verziók. Köszönöm előre is mindenkitől a választ! Nem alaptalan a félelmed: 20SEH - Motronic 4.1 C20XE - Motronic 2.5
Sabby1994 Elküldve November12, 2017 Szerző Elküldve November12, 2017 5 órája, Róóóbi írta: Nem alaptalan a félelmed: 20SEH - Motronic 4.1 C20XE - Motronic 2.5 No igen! Csak én pont nem a motortéri köteget akarom kicserélni, ami Motronicé, hanem a másikat, ami a lámpákat, check controllt, hűtőt stb. vezérli. Tehát ha szemből nézzük a köteg jobb oldalát, nem a balt. Illetve a beltéri köteget. Csak ha jól gondolom, akkor az ABS-es verziónál a sebességjelet is máshonnan kapja az egység, mint a 8V esetén. De ha kompletten kicserélem az egész köteget, nagy baj nem lehet belőle. Legalábbis szerintem. A régi kábelkötegemet szépen újrahúztam, meg ott ahol kellett megcsináltam normálisan, de ha lehet, akkor mindenféleképpen beletenném az újabb köteget, hogy legyen benne minél több extra...Köszi a segítséget egyébként!
Sabby1994 Elküldve November17, 2017 Szerző Elküldve November17, 2017 On 2017. 11. 16. at 8:37, wookie írta: SImán cserélhető. Köszi! Sebességjelet nem veszi máshonnan a 20SEH? Csak az ABS miatt gondolom.
wookie Elküldve November18, 2017 Elküldve November18, 2017 (edited) 17 órája, Sabby1994 írta: Köszi! Sebességjelet nem veszi máshonnan a 20SEH? Csak az ABS miatt gondolom. Abs-ről csak a v6 meg a g astra utániak veszik a jelet. A többinél az órában van az útjeladó. Ha eddig nem volt, akkor óracsere, bár van amelyikre rá lehet csvarozni utólag is a jeladót. (legalábbis astra-vectra vonalon,de szerintem a kadettnél is így van) Ha nem, akkor még mindig lehet betenni daewoo féle km spirál kihajtást, ott a jeladó abba van integrálva. Aztán lehet hogy a kadettnál ez amúgy is így volt. Mint itt az ad-s meg az aa-s: Bár ha gsi, és digit órás, akkor ez amúgy is benne van. Módosítva November18, 2017 : wookie
Sabby1994 Elküldve November18, 2017 Szerző Elküldve November18, 2017 7 órája, wookie írta: Abs-ről csak a v6 meg a g astra utániak veszik a jelet. A többinél az órában van az útjeladó. Ha eddig nem volt, akkor óracsere, bár van amelyikre rá lehet csvarozni utólag is a jeladót. (legalábbis astra-vectra vonalon,de szerintem a kadettnél is így van) Ha nem, akkor még mindig lehet betenni daewoo féle km spirál kihajtást, ott a jeladó abba van integrálva. Aztán lehet hogy a kadettnál ez amúgy is így volt. Mint itt az ad-s meg az aa-s: Bár ha gsi, és digit órás, akkor ez amúgy is benne van. Ezek megvannak benne mind, igen! Gyári GSi, teljesen eredeti köteggel! Akkor elviekben ha a 16V kábelkötegét beleteszem a megfelelő ABS-hez szükséges jeladókkal, ABS vezérlővel, munkahengerrel, akkor működőképes lesz a dolog...
wookie Elküldve November18, 2017 Elküldve November18, 2017 Úgy kéne. De azért nézd végig előtte hogy minden szükséges csati rajta van-e, és egyforma. Opelék szeretik szivatni az embert hogy az ugyanazt a feladatot elátó, és ugyanolyan kábelszínekkel operáló csatikat megfordítják. Amúgy nem érdekel pár kadett gsi 16v specifikus cucc?
Sabby1994 Elküldve November18, 2017 Szerző Elküldve November18, 2017 Just now, wookie írta: Úgy kéne. De azért nézd végig előtte hogy minden szükséges csati rajta van-e, és egyforma. Opelék szeretik szivatni az embert hogy az ugyanazt a feladatot elátó, és ugyanolyan kábelszínekkel operáló csatikat megfordítják. Amúgy nem érdekel pár kadett gsi 16v specifikus cucc? Ugye itt esetemben nem számít, mert az egész jobb oldali köteget 1:1-be cserélem. Tehát az utolsó kábeltől kezdve, ami egy kábelkötegen van, megy át az idősebb bódéba, ami 20SEH motoros, a donor köteg meg XE-é volt. De a motorvezérlős rész, ha jól néztem csak két vékony kábellel csatlakozik a beltérbe egymáshoz, így nem lehet gond, a motortérben a nagy csati meg ugyanaz. A facelift utáni Kadettoknál annyi volt a különbség, hogy mások picit a csatik, de ennyi. Ha csak az elejét cserélném ki a kötegnek, úgy lenne probléma, de így hogy az egészet, nem igazán. Milyen cuccaid lennének GSihez?
wookie Elküldve November18, 2017 Elküldve November18, 2017 6 perce, Sabby1994 írta: Ugye itt esetemben nem számít, mert az egész jobb oldali köteget 1:1-be cserélem. Tehát az utolsó kábeltől kezdve, ami egy kábelkötegen van, megy át az idősebb bódéba, ami 20SEH motoros, a donor köteg meg XE-é volt. De a motorvezérlős rész, ha jól néztem csak két vékony kábellel csatlakozik a beltérbe egymáshoz, így nem lehet gond, a motortérben a nagy csati meg ugyanaz. A facelift utáni Kadettoknál annyi volt a különbség, hogy mások picit a csatik, de ennyi. Ha csak az elejét cserélném ki a kötegnek, úgy lenne probléma, de így hogy az egészet, nem igazán. Milyen cuccaid lennének GSihez? Van két kadett xe leömlőm, illetve kadett olajhűtő.
Sabby1994 Elküldve November19, 2017 Szerző Elküldve November19, 2017 12 órája, wookie írta: Van két kadett xe leömlőm, illetve kadett olajhűtő. Köszi a felajánlást, a leömlőkkel nem nagyon tudok mit kezdeni sajnos, nekem az SEH-ra más kell. Az olajhűtő viszont érdekelne szerintem!
wookie Elküldve November19, 2017 Elküldve November19, 2017 Ja, azt hittem hogy 16v-sítesz komplett. Akkor majd előkotrom, mert nem itthon van.
Recommended Posts