Edike Elküldve Augusztus27, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2005 Sziasztok. Szeretnék dolgokat megtudni a diesel corsákkal kapcsolatban. 1 hónapja vettem és mire számíthatok. Főként motorikusan érdekelne a dolog. Előre is köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Augusztus28, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2005 Sziasztok. Szeretnék dolgokat megtudni a diesel corsákkal kapcsolatban. 1 hónapja vettem és mire számíthatok. Főként motorikusan érdekelne a dolog. Előre is köszi! Keveset fogyaszt, és ha nem nyúzod, sokáig bírja.A turbós erősebb. (1.5TD,Isuzu) Link to comment Megosztás: More sharing options...
topi Elküldve Szeptember15, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2005 Megtudja nekem vki mondani hogy ennek a kocsinak mi a motorkódja? Corsa B 1.4 si 16v sport 1995-ös évjárat Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember15, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2005 X14XE ha 16 szelepes. C14SE ha 8 szelepes. az Si feliratot adták mindkét motorhoz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
matzera3 Elküldve Szeptember16, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2005 Első indításra elkapta, majd leállt. Következő indítás sikertelen, csak gázfröccsre indult. Ekkor hajlamos volt megállásig leejteni az alapjáratot, de kellő gázadásra beállt és indulhattam is. Ha bemelegedett a motor kereszteződésekben megállva szintén hajlamos volt leállásig ejteni az alapjáratot, innen induláskor gázadásra erőtlen lett, meg-meg torepant a járása a motornak. Ezenkívül csinált még néha menetközbeni intenzív gázadásra előgyújtás jellegű becsörgést, mely hasonlított a nem megfelelő oktánszámú benzin használatára. Megoldás: Hőérzékelő jeladó (2850-HUF) Link to comment Megosztás: More sharing options...
matzera. Elküldve Szeptember17, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2005 corsa b kézikönyvből -pár nap csúszással- külön kérésre szkennelek oldalakat. nem nagy segítség, mert felületesek a leírások Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dórea Elküldve Szeptember18, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2005 Halihó ! Megvalósítható lenne, hogy az '96 1.2 Atlanta Corsamban az első nem hűtött tárcsákat hűtöttre cseréljem ?? Ha igen hogyan ?? Ha nem miért nem ?? köszi a segítséget !! Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Szeptember18, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2005 Halihó ! Megvalósítható lenne, hogy az '96 1.2 Atlanta Corsamban az első nem hűtött tárcsákat hűtöttre cseréljem ?? Ha igen hogyan ?? Ha nem miért nem ?? köszi a segítséget !! Szerzel 256-os tárcsákat, hozzá való nyergekkel, és felrakatod.De akkor a 13'-as kerekeket felejtsd el.Kb. ennyi az egész. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember18, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2005 ez a fiu jól beszél... nyereg + felni csere, és aztán mehet ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember21, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2005 na megjött a hideg. termosztátot kell cserélnem, mert ha a fütést bekapcsolom, ki se jön a kékből a vizmutatóm.... ;) és ha már szétszedem akkor vezérlés csere, ha kell vizpumpa csere, stb..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dórea Elküldve Szeptember21, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2005 Szerzel 256-os tárcsákat, hozzá való nyergekkel, és felrakatod.De akkor a 13'-as kerekeket felejtsd el.Kb. ennyi az egész. Szuper !! Ez elég egyszerűnek tűnik....... ;) Már amúgy is 14-esek a kerekek, tehát ezzel nem lesz gond ! kössz a segítséget, majd jövök máskor is :lol: :lol: köszi..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kaján László Elküldve Szeptember21, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2005 Első indításra elkapta, majd leállt. Következő indítás sikertelen, csak gázfröccsre indult. Ekkor hajlamos volt megállásig leejteni az alapjáratot, de kellő gázadásra beállt és indulhattam is. Ha bemelegedett a motor kereszteződésekben megállva szintén hajlamos volt leállásig ejteni az alapjáratot, innen induláskor gázadásra erőtlen lett, meg-meg torepant a járása a motornak. Ezenkívül csinált még néha menetközbeni intenzív gázadásra előgyújtás jellegű becsörgést, mely hasonlított a nem megfelelő oktánszámú benzin használatára. Megoldás: Hőérzékelő jeladó (2850-HUF) Az én Corsa B-mnek is hasonló baja van, már jártam 2 márkaszervíznél (Opel Gombos, Opel Kövesdán) valamint 2 másik maszek szerelőnél, egyik sem tudott semmit semm mondani, csak azt, hogy a "műszerek" amíg nem érzékelnek hibakódot, addig semmit sem tehetnek. Ez meg csak akkor fog bekövetkezni, ha már teljesen leáll a kocsi vgy már alig vánszorog. A Gombosban azt mondták, hogy a műszer jelzése alapján kicserélték az alapjárati motort, de az semmit sem segített, csak 60.000 Ft-al megrövidített. Tehát ugyanaz: bemelegedett motorral megindulnék a lámpánál, és a kocsi 1-2-szer gázadásra megtorpan, szinte tejlesen leáll, és mindig a legrosszabbkor (a BAH csomópontot pl. nem szereti). Ez nem csak 1-esben, hanem 2-esben, néha 3-asban is jelentkezik, de mindig gyorsításkor. Sok embertől (szerelőtől is) hallom, hogy ez tipikus OPEL hiba, de akkor miért nincs rá megoldás? Kérek hozzáértő (és megértő) segítséget! Biztos hogy csak a jeladó és pár ezer Ft??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
topi Elküldve Szeptember22, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2005 hali! azt megtudja mondani valaki, hogy miért melegszik forralja fel a kis corzácskám a vizet alapjáraton? Vagyis nemtudja felforralni mert a ventillátor bekapcsol szerencsére. Behalt volna a termosztát? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember22, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2005 álló helyzetben minden autó melegszik. hisz nem hüti a menetszél... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember22, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2005 Az én Corsa B-mnek is hasonló baja van, már jártam 2 márkaszervíznél (Opel Gombos, Opel Kövesdán) valamint 2 másik maszek szerelőnél, egyik sem tudott semmit semm mondani, csak azt, hogy a "műszerek" amíg nem érzékelnek hibakódot, addig semmit sem tehetnek. Ez meg csak akkor fog bekövetkezni, ha már teljesen leáll a kocsi vgy már alig vánszorog. A Gombosban azt mondták, hogy a műszer jelzése alapján kicserélték az alapjárati motort, de az semmit sem segített, csak 60.000 Ft-al megrövidített. Tehát ugyanaz: bemelegedett motorral megindulnék a lámpánál, és a kocsi 1-2-szer gázadásra megtorpan, szinte tejlesen leáll, és mindig a legrosszabbkor (a BAH csomópontot pl. nem szereti). Ez nem csak 1-esben, hanem 2-esben, néha 3-asban is jelentkezik, de mindig gyorsításkor. Sok embertől (szerelőtől is) hallom, hogy ez tipikus OPEL hiba, de akkor miért nincs rá megoldás? Kérek hozzáértő (és megértő) segítséget! Biztos hogy csak a jeladó és pár ezer Ft??? milyen motorod van??? X10XE vagy X12XE??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
topi Elküldve Szeptember22, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2005 nem mind, a golf 4-esem nem melegszik. A mutató ki sem moccan középröl Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve Szeptember22, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2005 Hi Topi! A termosztát a túlhűtést akadályozza meg nem a túlmelegedést. (Bár előidézheti, de akkor nem csak álló motornál melegszik) A góf is ugyanígy műxik. Hidd el. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kaján László Elküldve Szeptember23, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2005 milyen motorod van??? X10XE vagy X12XE??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember23, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2005 légtömegmérő hiba szokott ilyen hibát produkálni. a hátránya az hogy közel 100.000 a gyári. 50 ért szereztek nekem utoljára ilyet ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kaján László Elküldve Szeptember23, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2005 légtömegmérő hiba szokott ilyen hibát produkálni. a hátránya az hogy közel 100.000 a gyári. 50 ért szereztek nekem utoljára ilyet ;)Köszönöm, továbbítom a aszerelőnek, és azt is majd megírom, sikerült-e és hogyan megbírkózni a problémával. Sajnos attól félek az eddigiek alapjáén, hogy Ő is szétteszi a kezét és azt mondja, amíg a műszerek semmit nem jeleznek, addig járjak vele, és figyeljem, romlik-e. Szeretem ezt a kocsit, sokkal jobban tetszik, mint az új Corsa, szerintem a kasznija is szebb, és praktikusabb az, hogy elöl a szélvédő előtt oda lehet tenni szemüveget, ezt-azt, az újnál ez lejtős, ki tudja miért? Egy rossz van csak benne: a pótféklámpa fent középen van, pont a távoli autót nem látni miatta a tükörből. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember23, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2005 de az uj corsába van szemüvegtartó gyárilag ;) ugyhogy van hová tenni a szemüveget.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kaján László Elküldve Szeptember23, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2005 Felhívtam a szerelőt, és mondta, hogy örömhíre van számomra, megvan a hiba oka. Erre én benyögtem, biztos a légtömegmérő volt a hibás, mire ő: honnan tudod? Erre elmeséltem neki, hogy a fórumon ezt a tipet kaptam egy sorstárstól. Meg volt lepődve, de azt mondta, ez tipikus Corsa betegség, és ezután tökéletesen jó lesz. Ámen! Ma este megyek a járgányért, akkor (és a 7 végi országjárás-kirándulás után), hogy tényleg sikerült-e a javítás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kaján László Elküldve Szeptember23, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2005 de az uj corsába van szemüvegtartó gyárilag ;) ugyhogy van hová tenni a szemüveget.... Persze azért teccik az is, a hátulja mint egy kis örsdögszarv :evil: (féklámpa, stb.) szebb és feltűnőbb az úton mint a régié. De azért a mostanit csak majd a következő generációs Corsára fogom lecserélni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember23, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2005 Felhívtam a szerelőt, és mondta, hogy örömhíre van számomra, megvan a hiba oka. Erre én benyögtem, biztos a légtömegmérő volt a hibás, mire ő: honnan tudod? Erre elmeséltem neki, hogy a fórumon ezt a tipet kaptam egy sorstárstól. Meg volt lepődve, de azt mondta, ez tipikus Corsa betegség, és ezután tökéletesen jó lesz. Ámen! Ma este megyek a járgányért, akkor (és a 7 végi országjárás-kirándulás után), hogy tényleg sikerült-e a javítás. Okos vagyok bázzzzz ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Szeptember23, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2005 Okos vagyok bázzzzz :D ;) :lol: :lol: :( :D Ezért szoktunk mindig okos kérdésekkel bombázni! :D ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts