Mc-elek Elküldve Augusztus1, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2010 szép napot corsán hol találom a hütöventilátor gombáját mert csak a piros mezöben kapcsol be?mitöl lehet?,c14 nz motor,válaszotokat elöre is köszönöm a hűtő oldalában Link to comment Megosztás: More sharing options...
lacckoo Elküldve Szeptember11, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2010 Sziasztok. Nem biztos,hogy ide illő a kérdésem,de minden lehetőséget kihasználok. Szóval: Nagy szükségem lenne B Corsa-hoz (97', 1,0 ,3 ajtó) 4 küllős légzsákos kormánykerék légzsák nélkül. :wacko: Sajna elkopott,és elfordul rajta a burkolat. ;) Esetleg nincs valamilyen ötlet,hogyan tudom rögzíteni a gumit a vason? :( Minden ötlet jól jön. <_< Előre is Köszönöm. Üdv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Október9, 2010 Megoszt Elküldve Október9, 2010 Sziasztok. Nem biztos,hogy ide illő a kérdésem,de minden lehetőséget kihasználok. Szóval: Nagy szükségem lenne B Corsa-hoz (97', 1,0 ,3 ajtó) 4 küllős légzsákos kormánykerék légzsák nélkül. :D Sajna elkopott,és elfordul rajta a burkolat. :D Esetleg nincs valamilyen ötlet,hogyan tudom rögzíteni a gumit a vason? :D Minden ötlet jól jön. :) Előre is Köszönöm. Üdv. Gumit a vason? Pálma fix? :D Akinek esetleg kellene B Corsa középkonzol izzóinak a cseréje képekben (kezelőszervek mögött): Corsa B repair Sajnos nem találtam GYIK-et a témához, csak Astrában. Link to comment Megosztás: More sharing options...
topppi Elküldve Január7, 2011 Megoszt Elküldve Január7, 2011 Hello! Van egy 2003-as, 1,6-os Combo Tour autóm.Nyáron került hozzám, de már másodszorra csinálja meg, hogy nem indul be. A kijelzőn nem jelenik meg az indítási kép, beleértve az órát és a kilométer kijelzőt is.Köszörül, de nem indul. Mind a kétszer szerelőhöz vittem, de egyik alkalommal sem tudták meg mondani a hiba okát.A villamossági szerelő is csak egy P1616os hiba kódot tudott megállapítani, amiről nem tudta, hogy mi az. Találkozott már valaki ilyen problémával? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január7, 2011 Megoszt Elküldve Január7, 2011 Hello! Van egy 2003-as, 1,6-os Combo Tour autóm.Nyáron került hozzám, de már másodszorra csinálja meg, hogy nem indul be. A kijelzőn nem jelenik meg az indítási kép, beleértve az órát és a kilométer kijelzőt is.Köszörül, de nem indul. Mind a kétszer szerelőhöz vittem, de egyik alkalommal sem tudták meg mondani a hiba okát.A villamossági szerelő is csak egy P1616os hiba kódot tudott megállapítani, amiről nem tudta, hogy mi az. Találkozott már valaki ilyen problémával? Mi a motorkódod? Z16SE? P1616 Hibás jármű azonosító a műszeregység vezérlőmodultól Vezérlőkészülék programhibát azonosított vagy Vezérlőegység hardver hiba Link to comment Megosztás: More sharing options...
AtiZafi Elküldve Január7, 2011 Megoszt Elküldve Január7, 2011 Hello! Van egy 2003-as, 1,6-os Combo Tour autóm.Nyáron került hozzám, de már másodszorra csinálja meg, hogy nem indul be. A kijelzőn nem jelenik meg az indítási kép, beleértve az órát és a kilométer kijelzőt is.Köszörül, de nem indul. Mind a kétszer szerelőhöz vittem, de egyik alkalommal sem tudták meg mondani a hiba okát.A villamossági szerelő is csak egy P1616os hiba kódot tudott megállapítani, amiről nem tudta, hogy mi az. Találkozott már valaki ilyen problémával? hugyosbokor :-))) kicsit egyszerűen fogalmazott,....... én értem , de nem biztos, hogy te is. Na ezek a gané modulok (karosszériavezérlő, motorvezérlő, műszerfal stb egymásra vannak "tanítva" Nem úgy van az kérem, hogy elmegy a szomszédéval is. Így hát ha valamelyikük hiányzik a társaságból nem hajlandók munkába állni. tulajdonképp Mc-elek kolléga azt mondja, hogy ezzel az összhanggal van baj ami lehet érintkezési , hardver, vagy szoftver hiba. Nekem is állt a corsa 1-2 napot, mert programozás közben kifagyott a gépem, oszt' elfelejtette a karosszériavezérlő hova is tartozik. Opeléknál mondtam, mi is a gondom, ne is keressenek hibát......... frissítettek rajta tech2-vel aztán indult is a verda. Nekem villogott a kis sárga kulcsos autó a műszerfalon. A szoftver jellegű a legolcsóbb probléma, a többi vagy szívatós, vagy drága Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január7, 2011 Megoszt Elküldve Január7, 2011 hugyosbokor :-))) kicsit egyszerűen fogalmazott,....... én értem , de nem biztos, hogy te is. Na ezek a gané modulok (karosszériavezérlő, motorvezérlő, műszerfal stb egymásra vannak "tanítva" Nem úgy van az kérem, hogy elmegy a szomszédéval is. Így hát ha valamelyikük hiányzik a társaságból nem hajlandók munkába állni. tulajdonképp Mc-elek kolléga azt mondja, hogy ezzel az összhanggal van baj ami lehet érintkezési , hardver, vagy szoftver hiba. Nekem is állt a corsa 1-2 napot, mert programozás közben kifagyott a gépem, oszt' elfelejtette a karosszériavezérlő hova is tartozik. Opeléknál mondtam, mi is a gondom, ne is keressenek hibát......... frissítettek rajta tech2-vel aztán indult is a verda. Nekem villogott a kis sárga kulcsos autó a műszerfalon. A szoftver jellegű a legolcsóbb probléma, a többi vagy szívatós, vagy drága nem mertem írni hogy egy szoftverfrissítés valszeg megoldja a problémát,mert lehet hogy hardver cserés...mert látunk már olyat is :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
AtiZafi Elküldve Január7, 2011 Megoszt Elküldve Január7, 2011 nem mertem írni hogy egy szoftverfrissítés valszeg megoldja a problémát,mert lehet hogy hardver cserés...mert látunk már olyat is :D végülis egy műszerfal sem a világ pénze (bontóban) De a C corsa-nál volt gond a nem érintkező műszerfal csatlakozókkal, (leeső mutatók) ahol utólag kellett rögzíteni a sorkapcsot lehet, hogy ezért nem ismeri fel a műszeregységet ????? Ezen a téren már nincs tapasztalatom, de elméletileg lehetséges ez is. A leesős mutatós kollégák ütögetésre megjavulásról számoltak be, lehet, hogy vészhelyzetben megoldás lehet itt is Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 végülis egy műszerfal sem a világ pénze (bontóban) De a C corsa-nál volt gond a nem érintkező műszerfal csatlakozókkal, (leeső mutatók) ahol utólag kellett rögzíteni a sorkapcsot lehet, hogy ezért nem ismeri fel a műszeregységet ????? Ezen a téren már nincs tapasztalatom, de elméletileg lehetséges ez is. A leesős mutatós kollégák ütögetésre megjavulásról számoltak be, lehet, hogy vészhelyzetben megoldás lehet itt is valszeg csak valami érintkezési probléma lesz...na de hol... ez már részben can-busos? Link to comment Megosztás: More sharing options...
topppi Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 valszeg csak valami érintkezési probléma lesz...na de hol... ez már részben can-busos? Köszönöm a segítséget! A problémát mindkétszer az oldotta meg, hogy a biztosítéktáblán megmozgattam mindent, különös tekintettel egy kábel kötegre.20 perc kétségbe esett matatás után beindult. A menet közben leeső mutatók is a probléma részei. Próbáljam meg a szoftver frissítést? Link to comment Megosztás: More sharing options...
AtiZafi Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 valszeg csak valami érintkezési probléma lesz...na de hol... ez már részben can-busos? igen a karosszéria vezérlője Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 Köszönöm a segítséget! A problémát mindkétszer az oldotta meg, hogy a biztosítéktáblán megmozgattam mindent, különös tekintettel egy kábel kötegre.20 perc kétségbe esett matatás után beindult. A menet közben leeső mutatók is a probléma részei. Próbáljam meg a szoftver frissítést? akkor tuti valami érintkezi hiba lehet.... bogarászni kell gazdagon :D ,hogy hol van a hiba Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 igen a karosszéria vezérlője mindegyik?? Valami olyasmi rémlik hogy bizonyos évjárattól csak... de nem biztos Link to comment Megosztás: More sharing options...
AtiZafi Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 Köszönöm a segítséget! A problémát mindkétszer az oldotta meg, hogy a biztosítéktáblán megmozgattam mindent, különös tekintettel egy kábel kötegre.20 perc kétségbe esett matatás után beindult. A menet közben leeső mutatók is a probléma részei. Próbáljam meg a szoftver frissítést? Ez valami kontakt hiba lesz Szerintem a müszerfal sorkapocs lesz az, Kikapni, befújni rögzíteni.......menni fog az. Link to comment Megosztás: More sharing options...
AtiZafi Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 mindegyik?? Valami olyasmi rémlik hogy bizonyos évjárattól csak... de nem biztos szerintem mindegyik. az enyém 2002 elejei (2000 től gyártották) Talán a C corsa volt opeléknél az első autó amiben volt can-bus "vastagabban". (kivétel persze egy-két adagolóvezérlő) A C corsanal OBD-n keresztül lámpákat lehet kapcsolni, vagy akár dudálni is. Ezért van az, hogy egy jóval fiatalabb zafira sem tud pl változó ablaktörlő sebességet, vagy tolatásnál bekapcsolódó hátsó ablaktörlőt stb....különösebb előnyét nem látom Valami változtatás nekem is rémlik, de nem tudom mi volt az Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 Valami változtatás nekem is rémlik, de nem tudom mi volt az talán a rádió...mindegy :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 szerintem mindegyik. Pedig nem. Elvileg a faceliftes Corsa C-k voltak csak CAN-BUS-osak, a 2005-ös modellévtől (egész pontosan 2004 08. hótól). Ezt amúgy onnan lehet a legkönnyebben megállapítani, hogy amelyikben "kétbetűs" fejegység volt gyárilag (tehát mondjuk CD30, nem pedig CAR300, nem mellesleg előbbiek dupla DIN-es méretűek), azok CAN-BUS-osak, amiben pedig a hagyományos régebbi típusú, azok nem. Nekünk is van a családban egy 2000-es évjáratú Z10XE, és az még tuti nem CAN-BUS-os. Egyszóval amiben ilyesmi rádió van, az CAN-BUS-os: Úgyhogy Mc-elek cartárs jó helyen kapisgált a rádió környékén... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
AtiZafi Elküldve Január8, 2011 Megoszt Elküldve Január8, 2011 Pedig nem. Elvileg a faceliftes Corsa C-k voltak csak CAN-BUS-osak, a 2005-ös modellévtől (egész pontosan 2004 08. hótól). Ezt amúgy onnan lehet a legkönnyebben megállapítani, hogy amelyikben "kétbetűs" fejegység volt gyárilag (tehát mondjuk CD30, nem pedig CAR300, nem mellesleg előbbiek dupla DIN-es méretűek), azok CAN-BUS-osak, amiben pedig a hagyományos régebbi típusú, azok nem. Nekünk is van a családban egy 2000-es évjáratú Z10XE, és az még tuti nem CAN-BUS-os. Egyszóval amiben ilyesmi rádió van, az CAN-BUS-os: http://www.ipodcarkitdirect.co.uk/images/uploads/cd30.JPG Úgyhogy Mc-elek cartárs jó helyen kapisgált a rádió környékén... :D Akkor ezt változtatták..............a rádió is az lett. A karosszéria többi része ugyan úgy can-bus-os Link to comment Megosztás: More sharing options...
uzsi Elküldve Január10, 2011 Megoszt Elküldve Január10, 2011 Erd en tud valaki egy megbizhato szakit, akihez nugodt szivvel elvihetem az asszony A corsajat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január10, 2011 Megoszt Elküldve Január10, 2011 Erd en tud valaki egy megbizhato szakit, akihez nugodt szivvel elvihetem az asszony A corsajat? autószervíz érden Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Január10, 2011 Megoszt Elküldve Január10, 2011 Te J0hnny! Wessz Törökbálinton van, nem baj? Oké hogy nincs messze, de akkor is kapufa... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
uzsi Elküldve Január11, 2011 Megoszt Elküldve Január11, 2011 Koszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
topppi Elküldve Január11, 2011 Megoszt Elküldve Január11, 2011 Ha már így belemerültünk, akkor megkérdezem, hogy mi az a CAN-BUS? :D Illetve, hogy a gyári magnó kicserélésnek vajon lehet köze a P1616os hiba egyveleghez? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január11, 2011 Megoszt Elküldve Január11, 2011 Ha már így belemerültünk, akkor megkérdezem, hogy mi az a CAN-BUS? :D Illetve, hogy a gyári magnó kicserélésnek vajon lehet köze a P1616os hiba egyveleghez? http://www.autoslexikon.hu/c.htm hát.. ha valami kábelköteg meglett tépve akkor lehetséges,én szerintem érintkezés probléma van Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január11, 2011 Megoszt Elküldve Január11, 2011 Te J0hnny! Wessz Törökbálinton van, nem baj? Oké hogy nincs messze, de akkor is kapufa... :D Igazad van...bár ugyanolyan világvége az is. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts