Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Volt e már valakinek gondja a kormányművel? Kollegám C Corsája furcsa zörrenő hangokat ad alulról a kormány-padlólemez-tűzfal találkozásánál, az útegyenetlenségeknél, áthajtáskor hallatszik.

Halottam én is, hogy volt típushiba ezeknél a corsáknál, de létezik hozzá jav. készlet amivel orvosolható a jelenség.

A kérdésem az lenne, hogy találkozott e már valaki ilyennel, esetleg javított e ilyet és tudja mi szokott lenni a probléma, mit hol kell cserélni benne?

A kormány csendesen és könnyen jár, de ez a csörrenés nagyon zavaró.... :D

Elküldve

igen, volt baj ezekkel... lehet kapni felujitó készletet, de asszem ez házilag nem kivitelezhető, mert emékeim szerint célszerszám kell hozzá...

márkaszervizben olyan 40-50 körül van a felujitás.

Elküldve
sziasztok!

Megakadtam...meg a Corsám is.Szóval szert tettem 1 motorhibás (láncugrott)12v Corsára,motorcsere(X10XE,1998) megtörtént-minden szép és jó....lenne.Rögtön indítás után kb.1-2 másodperc után azonban a motor leáll.Ha félgázon indítok akkor 1-2 sec félgázon aztán leáll.Ha fullgázzal indítok akkor 1-2 sec fullgáz aztán leáll.Ha indítósprayt nyomok akkor addig megy a motor míg a nyomom a sprayt-hibátlanul...Nagyon úgy tűnik hogy valami indítás után letiltja az üzemag-ellátást....

Valakinek ötlete hogy mi lehet ez?? blink.gif wacko.gif

Előre is örök hála!

Udv!Nagyon kene vmi otlet -Lehet ez EGR?

Koszi

Elküldve
Udv!Nagyon kene vmi otlet -Lehet ez EGR?

Koszi

Akkor lenne motorkontrol lámpád.De korábban hasonló hibával immobiliser gond és volt motorvezélrő csere.Rá kellene tenni TECH-re, hogy mit dob ki.

Elküldve
Akkor lenne motorkontrol lámpád.De korábban hasonló hibával immobiliser gond és volt motorvezélrő csere.Rá kellene tenni TECH-re, hogy mit dob ki.

Motorkontrol lampa nincs,immobiliser nem hiszem mert akkor be se roffenne...

az injektorhidon a szelepet ha megnyomom mennyire kell priccelni a benzinnek?Mert ez epp csak hogy kop 1 3centiset...

koszi

Elküldve

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy Corsa B '96 -nál lehet e cserélni vagy javítani valahogy a hátsó ablakfűtés szálait, mert meg van szakadva és nem kap áramot?!

Köszi előre is! G.

Elküldve
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy Corsa B '96 -nál lehet e cserélni vagy javítani valahogy a hátsó ablakfűtés szálait, mert meg van szakadva és nem kap áramot?!

Köszi előre is! G.

Létezik erre javítóstift, tulajdonképpen egy festék, olyasmi dobozban van mint egy körömlakk, ezzel óvatosan kihúzva a szálakat elvileg javítható. Legutóbb a Homasitában láttam ilyet. Sajna nekem sem működik a hátsóablakfűtésem (illetve 4 szál igen, a többi meg van szakadva :lol: ), de nálam ez a javítás nem járható út a fólia miatt, azt meg nem akarom leszedni ezért, úgyhogy marad a bosszankodás...

Elküldve
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy ha az öv nem megy vissza csak erős segítség után, akkor mi lehet a gond? Mi mehetett tönkre? Köszi! G.

Az autómatája.

Elküldve
És azt lehet javítani, vagy venni kell másikat? Az az övfeszítő patron ami az ülés alatt van, vagy az amire feltekeredik az öv? Köszi! G.

A patron az pirotechnikai övfeszítő szerkezet része és az csak megfelelő szögben ért megfelelő erősségű ütközéskor gyújt be és "belehúz" az űlésbe az öv.....

Ami téged érint az a rugós mechanizmusa az öv visszacsévélő szerkezetnek, az pedig csere....

Elküldve
Helló!

Az lenne a kérdésem, hogy a termosztát cseréléséhez le kell szedni a vezérműszíjat? (Corsa B '96 X14SZ)

Köszönöm! G.

Ahhoz nem. A termosztát a hűtő és a motor között van. A vízpumpánál kell a vezérlést leszedni.

Elküldve

A haveromnak bejött! Sikerült megoldania a Corsán a holland Koltec-Necam autógázrendszerének a problémáját. Ő nagyon elégedett a mesterrel.

Elküldve
Helló!

Az lenne a kérdésem, hogy a termosztát cseréléséhez le kell szedni a vezérműszíjat? (Corsa B '96 X14SZ)

Köszönöm! G.

igen, le kell szedni...

• 1 month later...
Elküldve

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy cserélt-e már valaki kilóméter spirált B Corsa-ban?

Én kicseréltem, de valami furcsa, daráló hangot ad azóta a km óra.

Tapasztalt már valaki ilyet? Esetleg tudja valaki, miért lehet ez?

Mondtak olyat, hogy azért, mert nem gyári! Igaz lehet ez?

Elküldve
Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy cserélt-e már valaki kilóméter spirált B Corsa-ban?

Én kicseréltem, de valami furcsa, daráló hangot ad azóta a km óra.

Tapasztalt már valaki ilyet? Esetleg tudja valaki, miért lehet ez?

Mondtak olyat, hogy azért, mert nem gyári! Igaz lehet ez?

Az egészet cserélted?

Mert van olyan,ami kétrészes.

Utángyárott?Mert lehet adtál a szarnak egy pofont.

Azért nézd még meg,hogy helyén van-e rendessen.

Elküldve

Cseréltem az egészet!

Utángyártott! Ezért kérdezem, hogy az nem jó? Mert azt mondták, hogy azért ilyen, mert nem gyári! Ez igaz?

Egyébként rendesen működik, csak hangja van!

Köszi! G.

Elküldve

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy néha-néha menet közben megakad a kilóméter mutató! Mondjuk megyek 70-80 km -t és egyszer csak megakad mondjuk 60 -nál és nem mozdul! Utána kicsit leesik 40 -re és ott marad!

Mi lehet a gond? Rossz az egész óra?

Köszi előre is!

G.

Elküldve

sziasztok

nem reg vetem egy corsat 2002 kozbe csinal egy olyant h mikor inditanam nem mukodik semi a muszerfalon es nem indul de a radio, ablak, stb az mukodik. Ha fel nyitom a motorhaztetot es

le csapom akkor mar minden mukodik normalisan. Volt szervizben es ok sem tudtak segiteni.

Elküldve
Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy néha-néha menet közben megakad a kilóméter mutató! Mondjuk megyek 70-80 km -t és egyszer csak megakad mondjuk 60 -nál és nem mozdul! Utána kicsit leesik 40 -re és ott marad!

Mi lehet a gond? Rossz az egész óra?

Köszi előre is!

G.

Kmóra bowden csere!Csakis gyárit!

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.