uhuhu Elküldve December6, 2005 Elküldve December6, 2005 nincsen olyan.... azért nincsen, mert ha lenne ilyen, és te nem vagy megelégedve, akkor azt mondanád, hogy az a dolgozó lány opelklub ajánlotta, és mekkora szar... amugy vagyunk egy páran szervizesek, akik szivesen segitünk, de nem szivesen ajánlounk senkit.... legfeljebb megemlitjük, hogy ki tud további segitséget nyujtani... :lol:
tepy Elküldve December6, 2005 Elküldve December6, 2005 nincsen olyan.... azért nincsen, mert ha lenne ilyen, és te nem vagy megelégedve, akkor azt mondanád, hogy az a rosszlány opelklub ajánlotta, és mekkora szar... amugy vagyunk egy páran szervizesek, akik szivesen segitünk, de nem szivesen ajánlounk senkit.... legfeljebb megemlitjük, hogy ki tud további segitséget nyujtani... :lol: Váltótémában keresek budapesti istentcsászárt. Meg olyan helyet is, ahol vizsgára készítenek fel korrektül. Jöhet priviben is :lol: Ezer köszönet
edelboyx12xe Elküldve December6, 2005 Elküldve December6, 2005 Segítség!!!!! Van egy X12XE corsa B-m 99-es, (12, 16V)szenvedésem rövid története : -másfél éve megvettem(72000km), olaj+szűrő. és levegőszűrő csere -elkezdett dedogni, és rángatni, a szerelő a gyári(!) benzinszűrőt cserélte ki -nem ment a kocsi, villogott a sárga lámpa:-) Lambda(vagy mittudoménhogyírják)szonda szálszakadás hiba, csere.. Kicsit javult az állapot..... de akkor se ment úgy ahogy kellene... -felkerült a powerfull sportdob, eközben kiderült, hogy a szentlélek tartja fennt a középdobomat...... -amikor megrendeltem a gyári BOSAL dobot, ami csak erre a típusra jó (állítólag), kiderült, hogy mégsem…. -A rendszer ami alatta van elvileg egy 1,4-é volt… most már a gyári1,2-től „kicsit” eltérő majdnem átmenőcső van rajta… Soksok szerelgetés után kiderült, hogy azért nem megy mert a légtömegmérő szar… Csere Még mindig nem ment…. Kiderült, hogy EGR szelep (Exhoust gas recirculation valve) Takarítás, de aztán csere…… A kocsi most már megy….de nem 100%-os.. a bajom a következő : Hidegen ha beindítom ugrál az alapjárat (ingadozik) és gázra fullad….. ez elmúlik, ha meleg… viszont nagy a gázreakció idő…, és ha nem pörgetem, akkor melegen is fullad… Holnap megyek OPEL SERVICE-be diagnosztikára..mi lehet a baja….SEGÍTSETEK!!!!!!
uhuhu Elküldve December6, 2005 Elküldve December6, 2005 lécci ne ird be minden oldalra ugyanazt.... erre igy interneten keresztül nehéz bármit is mondani. főképp hogy a szakik még müszerrel se tudjákl, hogy mi a abaja... légtömegmérő tud ilyen hibát produkálni... a te autódba közel 100.000 ft a légtömegmérő. asszem olyan 92 körül van. én utoljára a feléért szeretem, de nem könnyü olcson ilyet szerezni... de ez nem biztos, ez csak egy tippppp.
edelboyx12xe Elküldve December6, 2005 Elküldve December6, 2005 ja -ja.... csak én voltam hülye és azért került fel kétszer... Szóval a légtömegmérő cserélve is lett......45ezerbe fájt számla nélkül, de én bontottam ki..... A szerelő már annyira nem tudott mit kezdeni a verdával, hogy szerzett még egy x12xe-t, és cserélgette az alkatrészeket... így jött rá, hogy a légt.mérő a hunyó....Aztán mikor beledobtuk az újjat, akkor "megjegyezte", hogy kicsit jobban pörgött a másikkal... Na ezért megyek holnap hivatalos servicébe... Szerinted jó döntés? :? :?
warwolf Elküldve December10, 2005 Elküldve December10, 2005 Jobban pörgött??? Ez sztem relatív.Mindenesetre egy TECHes bemérés nem fog ártani neki.
tommy.j Elküldve December15, 2005 Elküldve December15, 2005 Sziasztok! Tegnap jártam Árpinál Lakitelken. A következők voltak az autom problémái: CO 5.0 körül járt alapjáraton (helyes: 0.01-0.5) ha jól tudom. Elektronika nem szabályozta a keveréket állandóan, csak dús volt (helyes: szegény-dús és ez váltakozik folyamatossan). Hát ez nálam nem váltakozott. Légtömegmérő csere (jó árba megszámította Bosch). Légszűrő csere. (nem nagy tétel) Hát a fizetésem kevesebb mint felét sikerült otthagynom. De meglett a zöldkártyám (miután beállította a keverékképzést) jövő héten viszem műszakira (féltengely szimering cserék meg miegymás) ott kell hagynni a gépet 2 napra ÁÁÁÁÁ! Egyenlőre a korábban írt megtorpanás megszünt. Kíváncsi (inkább nem) leszek mikor jön elő újra! Hát röviden ennyi! Köszönöm a segítséget az úgy gondolom megfelelő szakember megtalálásához. Nekem míg meglesz az autom ez lesz a hivatalos szervizem :lol: Tamás
warwolf Elküldve December15, 2005 Elküldve December15, 2005 Örülök, hogy segíteni tudtam!Pardon, tudtunk! :lol: Ha esetleg lenne időd pénteken, 19:30-kor fogunk találkozni a Centrum Parkolóban a szokásos minimeatre. :lol:
tommy.j Elküldve December15, 2005 Elküldve December15, 2005 Örülök, hogy segíteni tudtam!Pardon, tudtunk! :lol: Ha esetleg lenne időd pénteken, 19:30-kor fogunk találkozni a Centrum Parkolóban a szokásos minimeatre. :lol: Hát egy 1.0 12V Corsának nem hiszem van ott helye. Igazi BÜNTETŐ autó! Ja és a javítás után már 155-el is ment a Corsa; csak a 44-esen dolgozó lány nagy volt a forgalom és mindig lassítani kellett! Ez ám a királyság! (idáig 140 volt a vége) Óra szerint. Még1szer kössz! :lol: Tamás
warwolf Elküldve December15, 2005 Elküldve December15, 2005 Hát egy 1.0 12V Corsának nem hiszem van ott helye. Igazi BÜNTETŐ autó! Ja és a javítás után már 155-el is ment a Corsa; csak a 44-esen dolgozó lány nagy volt a forgalom és mindig lassítani kellett! Ez ám a királyság! (idáig 140 volt a vége) Óra szerint. Még1szer kössz! :lol: Tamás Hogy a helye.Hm.Nézz át a kecskeméti topicba.Ha klubtag lennél, te lennél a 4. benzines a sexcióban!A többi mind olajkájha! :lol: De ez itt már erősen OFF. :lol:
tommy.j Elküldve December22, 2005 Elküldve December22, 2005 Hali! Meglett az autómon a műszaki is. Most már "csak" féltengelyszimeringet kellett cserélni, meg beállították a futóművet. Ill kitisztították a hátsó dobfékeket és felszabályozták. Frankó lett. A megtorpanást tesztelgettem és azóta már nem csinálja. Idáig, csak el ne kiabáljam!!!! :blink: Hali!
tommy.j Elküldve Január7, 2006 Elküldve Január7, 2006 Sziasztok! Hát sikerült megtörni a Corsámat! Belementem egy előttem állóba (zsiguli). Zsigulinak semmi baja. Nekem: sérült a hűtőmaszkom (széttört a gec*be), benyomódott a lámpa DE NEM tört (még működik), meg a műanyag lökhárító sérült. Azt nem tudom hogy lett, de a motorháztető nincs szintbe a többi kasztnielemmel. Gondolom a felfogatásnál deformálódhatott. Fényezése MINIMÁLIST sérült. Hétfőn elmegyek egy karosszériáshoz akivel megpróbálom a lampát kiszedni, meg megnézetem a motorháztetőt. Hát ennyi! Most lépek bulizni. Holnap felnézek! Ciao!
warwolf Elküldve Január7, 2006 Elküldve Január7, 2006 Sziasztok! Hát sikerült megtörni a Corsámat! Belementem egy előttem állóba (zsiguli). Zsigulinak semmi baja. Nekem: sérült a hűtőmaszkom (széttört a gec*be), benyomódott a lámpa DE NEM tört (még működik), meg a műanyag lökhárító sérült. Azt nem tudom hogy lett, de a motorháztető nincs szintbe a többi kasztnielemmel. Gondolom a felfogatásnál deformálódhatott. Fényezése MINIMÁLIST sérült. Hétfőn elmegyek egy karosszériáshoz akivel megpróbálom a lampát kiszedni, meg megnézetem a motorháztetőt. Hát ennyi! Most lépek bulizni. Holnap felnézek! Ciao! Tanulság: követési távolságot betartani, okosan száguldozni.Cuccost a gépedhez találsz ami kell, a Csóka utcán a bontóban.A városban a legolcsóbbak. + p.ü. ment.
tommy.j Elküldve Január9, 2006 Elküldve Január9, 2006 Tanulság: követési távolságot betartani, okosan száguldozni.Cuccost a gépedhez találsz ami kell, a Csóka utcán a bontóban.A városban a legolcsóbbak. + p.ü. ment. Szia! Köszi a segítséget! Ma majd benézek ide! NEM VOLT SZÁGOLDUZÁS! Ott volt asszony(jelölt) is. A követési távolságot is betartottam, csak hogy is mondjam: jön egy busz ami kb 3 másodpercel előtte indult el (lekanyarodtak előtte és megállt, majd elindult) előttem egy zsigulis szeretne felkanyarodni (jobbra kisívbe) arra az útra amin a busz jön; meg sem fordult a fejembe hogy a zsigulis megáll. De mégis. Én meg azt a qrva buszt néztem, hogy még ÉN IS KIFÉRTEM VOLNA ELÉ!!!!! Számomra tanulság: 1, kerülöm a zsigulisokat 2, tudomásul kell venni, vannak bal###### vezetők is (nem magamra gondoltam csak a félreértés elkerülése végett írom ide) 3, jobban oda kell figyelnem az előttem sutázókra! Ciao
Luc84 Elküldve Január29, 2006 Elküldve Január29, 2006 Sziasztok! Új vagyok itt, remélem jó helyre írok. Ma tolatáskor a sötétben nem vettem észre a kiálló ajtókilincset, így sikerült letörni a jobb oldali visszapillantót. :) A kocsi, 97-es B Corsa. Szeretném megkérdezni, hol tudnék venni egyet akár bontott is jó. Akár én is megtudom szerelni? Mennyire bonyolult. Köszi a segítséget előre is
warwolf Elküldve Január29, 2006 Elküldve Január29, 2006 Sziasztok! Új vagyok itt, remélem jó helyre írok. Ma tolatáskor a sötétben nem vettem észre a kiálló ajtókilincset, így sikerült letörni a jobb oldali visszapillantót. :) A kocsi, 97-es B Corsa. Szeretném megkérdezni, hol tudnék venni egyet akár bontott is jó. Akár én is megtudom szerelni? Mennyire bonyolult. Köszi a segítséget előre is Ha esetleg lehetne tudni, hogy merre vagy fellelhető, akkor bizti lenne tipp.De így.................. :D
Luc84 Elküldve Január29, 2006 Elküldve Január29, 2006 Ha esetleg lehetne tudni, hogy merre vagy fellelhető, akkor bizti lenne tipp.De így.................. :) Jaj, bocsánat, budapesti vagyok
Luc84 Elküldve Január30, 2006 Elküldve Január30, 2006 Szigetszentmiklóson lenne 4000/db-ért, de szeretném ha lenne közelebb és/vagy esetleg olcsóbban:) Minden megoldás érdekel
warwolf Elküldve Január30, 2006 Elküldve Január30, 2006 4.000 nél olcsóbban??? :D Háát ez eléggé AKCIÓS!!! Szerintem! :)
Luc84 Elküldve Január30, 2006 Elküldve Január30, 2006 Oké, akkor nem szóltam :D köszi a segítséget :)
ccorsa Elküldve Január30, 2006 Elküldve Január30, 2006 Sziasztok! Elhagytam a hátsó ablaktörlő tövénél lévő, a csavart fedő kis műanyag kupakot. Bontóban próbálkozzak? (opelbonto.hu) Köszi! ccorsa
rtomi Elküldve Január31, 2006 Elküldve Január31, 2006 Bontóban próbálkozzak? Inkább mint parkolóban :D Szerintem Astráé ua. Meg a Vectráé is de talán még az Omega Caravané is :)
mélykék76 Elküldve Január31, 2006 Elküldve Január31, 2006 ....Bontóban próbálkozzak? (opelbonto.hu).... Újonnan sem 1 egetrengető tétel :)
Recommended Posts