pala33 Elküldve Május6, 2017 Elküldve Május6, 2017 Sziasztok. Kérdésem lenne, ha a klíma használata közben a ventilátor a 3 as fokozatra (jó hangos) be és kikapcsol sűrűn, rövid intervallumban kb 10-10 másodperc be, ki az normális? Csak akkor csinálja ha a klíma megy. Azért kérdezem, mert hideg indulás után 1-2percel már kezdi. Tehát nem csak hosszú dugóban. Úgy emlékszem ezt korábban csak nagy melegben, vagy dugóban állákor csinálta. Hűteni hűt, a teljesítményen se érzek semmit. De ez a hallható be ki kapcsolás zavar, ilyet nem hiszem, hogy csinált korábban. A kocsi 10 éves Twintop Astra H 1,8 benzin. Köszönöm a válaszokat előre is.
csicsó Elküldve Május6, 2017 Elküldve Május6, 2017 (edited) 4 órája, pala33 írta: Sziasztok. Kérdésem lenne, ha a klíma használata közben a ventilátor a 3 as fokozatra (jó hangos) be és kikapcsol sűrűn, rövid intervallumban kb 10-10 másodperc be, ki az normális? Csak akkor csinálja ha a klíma megy. Azért kérdezem, mert hideg indulás után 1-2percel már kezdi. Tehát nem csak hosszú dugóban. Úgy emlékszem ezt korábban csak nagy melegben, vagy dugóban állákor csinálta. Hűteni hűt, a teljesítményen se érzek semmit. De ez a hallható be ki kapcsolás zavar, ilyet nem hiszem, hogy csinált korábban. A kocsi 10 éves Twintop Astra H 1,8 benzin. Köszönöm a válaszokat előre is. Hütöventillátor elötét ellenállás csere Módosítva Május6, 2017 : csicsó
pala33 Elküldve Május6, 2017 Elküldve Május6, 2017 4 órája, csicsó írta: Hütöventillátor elötét ellenállás csere Köszi szépen. Közben megnéztem, pontosan 5 másodpercre kapcsol be, 10-re ki. Illetve menet közben, mintha nem hallanám. Csak lámpa, parkoló, stb. Hőfokot is néztem közben a kijelzőn végig 93-94 fok volt, rövid úton mentem vele. Akkor biztos az lesz?
iampeti Elküldve Június25, 2017 Elküldve Június25, 2017 Sziaztok! ASTRA H 1.8. (kézikönyv szerint elektromos klímával szerelve). Egy hete lett feltöltve opel szervizes csinálta, hazáig lefagyott a kezem, gyönyörűen ment. Azóta meleget fúj. A kézikönyve szerint a menüben az Climate menüpontban ki és be lehet kapcsolni magát a klímát, ha pedig nem megy, akkor ECO feliratot ír -- egyébként nálam is most azt írja ki. De hogy tudok bemenni a Climate menüpontba? Mit nyomjak meg? A Board Computer csak a fogyasztási értékeket mutatja, a Settings menüben meg idő, nyelv, ilyenek vannak, semmi Climate. Van egy olyan gomb a hőfokszabályozó felett, hogy AUTO, de azzal is meleget fúj. A segítséget előre is köszönöm.
sasa58 Elküldve Június25, 2017 Elküldve Június25, 2017 4 perce, iampeti írta: Sziaztok! ASTRA H 1.8. (kézikönyv szerint elektromos klímával szerelve). Egy hete lett feltöltve opel szervizes csinálta, hazáig lefagyott a kezem, gyönyörűen ment. Azóta meleget fúj. A kézikönyve szerint a menüben az Climate menüpontban ki és be lehet kapcsolni magát a klímát, ha pedig nem megy, akkor ECO feliratot ír -- egyébként nálam is most azt írja ki. De hogy tudok bemenni a Climate menüpontba? Mit nyomjak meg? A Board Computer csak a fogyasztási értékeket mutatja, a Settings menüben meg idő, nyelv, ilyenek vannak, semmi Climate. Van egy olyan gomb a hőfokszabályozó felett, hogy AUTO, de azzal is meleget fúj. A segítséget előre is köszönöm. Alul, a klima panelen van 3 nagy gomb, a középsőt kell megnyomni és beixelni az AC menüpontot!
iampeti Elküldve Június25, 2017 Elküldve Június25, 2017 2 hours ago, sasa58 said: Alul, a klima panelen van 3 nagy gomb, a középsőt kell megnyomni és beixelni az AC menüpontot! Kedves sasa58, Működik!! Köszönet!
Zsolti25 Elküldve Június26, 2017 Elküldve Június26, 2017 On 2017. 06. 25. at 11:10, iampeti írta: Sziaztok! ASTRA H 1.8. (kézikönyv szerint elektromos klímával szerelve). Egy hete lett feltöltve opel szervizes csinálta, hazáig lefagyott a kezem, gyönyörűen ment. Azóta meleget fúj. A kézikönyve szerint a menüben az Climate menüpontban ki és be lehet kapcsolni magát a klímát, ha pedig nem megy, akkor ECO feliratot ír -- egyébként nálam is most azt írja ki. De hogy tudok bemenni a Climate menüpontba? Mit nyomjak meg? A Board Computer csak a fogyasztási értékeket mutatja, a Settings menüben meg idő, nyelv, ilyenek vannak, semmi Climate. Van egy olyan gomb a hőfokszabályozó felett, hogy AUTO, de azzal is meleget fúj. A segítséget előre is köszönöm. Attól függ melyik kulcsot használod, mert minden kulcshoz megjegyzi a beállításokat, tehát a klimát (be ki), a hőfokot, hova fújja, milyen erősséggel stb.
Zsolti25 Elküldve Június26, 2017 Elküldve Június26, 2017 3 év után végre egy JÓ szerelő megtalálta a klima szivárgásomat (1 tél alatt elment a nyomás). A levegőszűrő alatt van egy toldás, ott szivárgott. 3 szervízben sem találták meg, mert szétszedni bármit is az macera. Mindenki csak bevilágított a látható helyekre és kész. Mindenki a hűtőre gyanakodott!
csicsó Elküldve Július13, 2017 Elküldve Július13, 2017 Digitklimánál hogyan lehet beállitani azt,hogy hátul a lábnál is fújja a hideget?ahogy "beixelem"lábra is az irányt kikapcsol az automata szabályozás. Automata szab.bekapcsnál pedig alul,hátulra nem fúj alapból.
csaba66 Elküldve Július13, 2017 Elküldve Július13, 2017 3 órája, csicsó írta: Digitklimánál hogyan lehet beállitani azt,hogy hátul a lábnál is fújja a hideget?ahogy "beixelem"lábra is az irányt kikapcsol az automata szabályozás. Automata szab.bekapcsnál pedig alul,hátulra nem fúj alapból. Az automata homerseklet-szabalyozas nem kapcsol ki, csak a levegoelosztas, de mivel eppen azt akarod, nem ertem, min csodalkozol
csicsó Elküldve Július13, 2017 Elküldve Július13, 2017 (edited) 47 perce, csaba66 írta: Az automata homerseklet-szabalyozas nem kapcsol ki, csak a levegoelosztas, de mivel eppen azt akarod, nem ertem, min csodalkozol Azon,hogy a sárga pilàcs elalszik az automata gombonDe akkor értem,köszi Módosítva Július13, 2017 : csicsó
csaba66 Elküldve Július13, 2017 Elküldve Július13, 2017 8 perce, csicsó írta: Azon,hogy a sárga pilàcs elalszik az automata gombon Mivel nem automata modban van, ezert eleg logikus
huggybear Elküldve Július15, 2017 Elküldve Július15, 2017 Sziasztok! Klímatisztítást érdemes házilag végezni? Úgy értem, érnek valamit azok a bombák, amiket fel kell "robbantani" az utastérben és belső levegőkeringtetéssel járatni kell x ideig vagy van valami más módja? G.
csicsó Elküldve Július15, 2017 Elküldve Július15, 2017 (edited) 1 óra, huggybear írta: Sziasztok! Klímatisztítást érdemes házilag végezni? Úgy értem, érnek valamit azok a bombák, amiket fel kell "robbantani" az utastérben és belső levegőkeringtetéssel járatni kell x ideig vagy van valami más módja? G. Ózonos tisztitást próbáld meg,egyre többen csinálják már. Én a héten csináltattam,utána teszteltem,a klima kikapcsolása utàn már nem jött a bűz. Módosítva Július15, 2017 : csicsó
huggybear Elküldve Július15, 2017 Elküldve Július15, 2017 42 perce, csicsó írta: Ózonos tisztitást próbáld meg,egyre többen csinálják már. Én a héten csináltattam,utána teszteltem,a klima kikapcsolása utàn már nem jött a bűz. Köszi! Ezt ajánlotta nekem a klímás, csak gondoltam megkérdezem, hogy otthoni verzió létezik-e, ami hatásos. Tulajdonképpen nem nagy összeg, 3500-ért csinálja. G.
Astra555 Elküldve Július15, 2017 Elküldve Július15, 2017 3 órája, huggybear írta: Köszi! Ezt ajánlotta nekem a klímás, csak gondoltam megkérdezem, hogy otthoni verzió létezik-e, ami hatásos. Tulajdonképpen nem nagy összeg, 3500-ért csinálja. G. A bombás sok esetben csak illatanyag, egy időre jó illatú lesz az autó, de aztán előjön büdös ismét. Az ózonos esetén viszont az O3 kinyír minden baktériumot az autóban, így megszünteti a büdös okát.
huggybear Elküldve Július15, 2017 Elküldve Július15, 2017 2 órája, Astra555 írta: A bombás sok esetben csak illatanyag, egy időre jó illatú lesz az autó, de aztán előjön büdös ismét. Az ózonos esetén viszont az O3 kinyír minden baktériumot az autóban, így megszünteti a büdös okát. Köszi az infókat, marad az ózonos tisztítás. Tulajdonképpen nekem most sem büdös a klíma, de mivel használtan vettem az autót és a napokban lett megjavítva a rendszer így nem tudom mikor volt kitakarítva. Nálam közel két éve van az autó, ez idő alatt biztos nem, mert nem működött . Köszi még1x. G.
sasa58 Elküldve Július15, 2017 Elküldve Július15, 2017 6 órája, csicsó írta: Ózonos tisztitást próbáld meg,egyre többen csinálják már. Én a héten csináltattam,utána teszteltem,a klima kikapcsolása utàn már nem jött a bűz. Ezt a bűz, meg fertőtlenítés dolgot én nem értem. Kb. 20 éve vannak légkondis autóim, ez az 5. de én még soha nem éreztem semmilyen bűzt és soha senki nem betegedett meg, pedig 3 gyereket is felneveltem közben. Volt köztük olyan is, amit 2 évesen vettem és 10 évesen adtam el (mármint autót). Nem tudom, hogy kellene használnom a légkondit, hogy büdös legyen és tele legyen baktériumokkal.
zotya975 Elküldve Július15, 2017 Elküldve Július15, 2017 5 órája, sasa58 írta: vEzt a bűz, meg fertőtlenítés dolgot én nem értem. Kb. 20 éve vannak légkondis autóim, ez az 5. de én még soha nem éreztem semmilyen bűzt és soha senki nem betegedett meg, pedig 3 gyereket is felneveltem közben. Volt köztük olyan is, amit 2 évesen vettem és 10 évesen adtam el (mármint autót). Nem tudom, hogy kellene használnom a légkondit, hogy büdös legyen és tele legyen baktériumokkal. Ha a hőcserélőn marad víz az tud poshadni meg penészedni, a nedves felületen telepednek meg gombák. Pölö ha el van tömődve a lefolyó és pang ott a víz. Sima lakás klímáknál is van olyan funkció hogy nem áll le azonnal hanem még fújja a levegőt de már nem működteti a kompresszort a hőcserélő felmelegszik és leszárad róla a víz. Így ritkábban kell takarítani.
Astra555 Elküldve Július16, 2017 Elküldve Július16, 2017 12 órája, sasa58 írta: Ezt a bűz, meg fertőtlenítés dolgot én nem értem. Kb. 20 éve vannak légkondis autóim, ez az 5. de én még soha nem éreztem semmilyen bűzt és soha senki nem betegedett meg, pedig 3 gyereket is felneveltem közben. Volt köztük olyan is, amit 2 évesen vettem és 10 évesen adtam el (mármint autót). Nem tudom, hogy kellene használnom a légkondit, hogy büdös legyen és tele legyen baktériumokkal. "A betegség elnevezése 1976-ból származik, amikor is egy Philadelphiában tartott Amerikai Légió nevű veteránszervezet gyűlése után tömeges tüdőgyulladás tört ki, mely több mint 30 halálos áldozatot követelt és jelentős figyelmet kapott a médián keresztül. Erős ellenálló képességű személyek esetén a betegség nem is alakul ki, más esetekben akár halálos is lehet. A halálozási arány a megfertőzöttek 5-30% között tehető." "A légiós betegség kórokozói a Legionella baktériumok , a betegség legsúlyosabb formája pedig a kétoldali tüdőgyulladás: a kórházi felvételt igénylő súlyos tüdőgyulladásoknak a Streptococcus pneumoniae (pneumococcus) mellett ezek a legfontosabb kórokozói. Ugyanez a baktérium okozza a Pontiac lázat is. A légiós betegséget a Legionella családba tartozó baktériumok okozzák, azok közül is főleg a Legionella pneumophila 1-7 szerocsoportba tartózók. A kórokozó megél a szabad vizekben, terjedését a légkondicionáló berendezések segítik, de a nem megfelelően kezelt jakuzzi vize is lehet fertőzött. A kórokozó csak inhalálással fertőz, az ivóvíz fogyasztásával nem." Én tavaly cseréltettem szűrőt ózonos kezeléssel, de tavasszal be- és kikapcsoláskor már éreztem, hogy van szaga. A fentiek miatt (is) bőven belefér 5-6 ezer Ft-ba, meg 1 órába, hogy cseréljem, tisztítsam. Egyébként nálunk a céges verdákat is így fertőtlenítik, ha olyan embert szállítottak benne, akinek valamilyen fertőző betegsége van, vagy esetleg az ijedtségtől kissé ellazult a záróizom ott lenn.
sasa58 Elküldve Július16, 2017 Elküldve Július16, 2017 6 órája, Astra555 írta: "A betegség elnevezése 1976-ból származik, amikor is egy Philadelphiában tartott Amerikai Légió nevű veteránszervezet gyűlése után tömeges tüdőgyulladás tört ki, mely több mint 30 halálos áldozatot követelt és jelentős figyelmet kapott a médián keresztül. Erős ellenálló képességű személyek esetén a betegség nem is alakul ki, más esetekben akár halálos is lehet. A halálozási arány a megfertőzöttek 5-30% között tehető." "A légiós betegség kórokozói a Legionella baktériumok , a betegség legsúlyosabb formája pedig a kétoldali tüdőgyulladás: a kórházi felvételt igénylő súlyos tüdőgyulladásoknak a Streptococcus pneumoniae (pneumococcus) mellett ezek a legfontosabb kórokozói. Ugyanez a baktérium okozza a Pontiac lázat is. A légiós betegséget a Legionella családba tartozó baktériumok okozzák, azok közül is főleg a Legionella pneumophila 1-7 szerocsoportba tartózók. A kórokozó megél a szabad vizekben, terjedését a légkondicionáló berendezések segítik, de a nem megfelelően kezelt jakuzzi vize is lehet fertőzött. A kórokozó csak inhalálással fertőz, az ivóvíz fogyasztásával nem." Én tavaly cseréltettem szűrőt ózonos kezeléssel, de tavasszal be- és kikapcsoláskor már éreztem, hogy van szaga. A fentiek miatt (is) bőven belefér 5-6 ezer Ft-ba, meg 1 órába, hogy cseréljem, tisztítsam. Egyébként nálunk a céges verdákat is így fertőtlenítik, ha olyan embert szállítottak benne, akinek valamilyen fertőző betegsége van, vagy esetleg az ijedtségtől kissé ellazult a záróizom ott lenn. Ez mind rendben van, de hálistennek eddig elkerültek engem ezek a gondok. Az is igaz, hogy megállás előtt pár perccel már kikapcsolom a légkondit, ventillátort még hagyom, így kiszárítom.
csaba66 Elküldve Július16, 2017 Elküldve Július16, 2017 19 perce, sasa58 írta: Ez mind rendben van, de hálistennek eddig elkerültek engem ezek a gondok. Az is igaz, hogy megállás előtt pár perccel már kikapcsolom a légkondit, ventillátort még hagyom, így kiszárítom. Igen, ez ilyen szempontbol is hasznos, en is ezt teszem, mert hacsak nincs 40 fok, varosban jobban szeretem a nyitott ablakot, mint a klimat, igy megallas elott par kilometerrel termeszetesen jon a kikapcsolas. Valamelyik nap megalltam a Normafanal a parkoloban egy jaro motoru auto (talan valami regebbi Renault volt) mellett. Amikor masfel - ket ora mulva visszamentem, meg mindig jart a motor, ugyhogy jobban megneztem: egy pasi nyomkodta benne a telefonjat, gondolom, husolni ment ki a szabadba... Kornyezetbarat es energiatakarekos megoldas
sasa58 Elküldve Július16, 2017 Elküldve Július16, 2017 2 perce, csaba66 írta: Igen, ez ilyen szempontbol is hasznos, en is ezt teszem, mert hacsak nincs 40 fok, varosban jobban szeretem a nyitott ablakot, mint a klimat, igy megallas elott par kilometerrel termeszetesen jon a kikapcsolas. Valamelyik nap megalltam a Normafanal a parkoloban egy jaro motoru auto (talan valami regebbi Renault volt) mellett. Amikor masfel - ket ora mulva visszamentem, meg mindig jart a motor, ugyhogy jobban megneztem: egy pasi nyomkodta benne a telefonjat, gondolom, husolni ment ki a szabadba... Kornyezetbarat es energiatakarekos megoldas Gondolom dízel volt. Ilyet én is tapasztaltam néhányszor, céges dízel, ingyen üzemanyag... mi meg szívjuk, mint állat. Néztem is bele a pofájába, de nem vette a lapot (ezek ilyenek).
csaba66 Elküldve Július16, 2017 Elküldve Július16, 2017 4 órája, sasa58 írta: Gondolom dízel volt. Ilyet én is tapasztaltam néhányszor, céges dízel, ingyen üzemanyag... mi meg szívjuk, mint állat. Néztem is bele a pofájába, de nem vette a lapot (ezek ilyenek). Hangra inkabb benzines volt, es eleg oreg is, raadasul bordo, igy nem tipikus cegauto... De ettol persze barmi lehet 1
wildpig Elküldve Július25, 2017 Elküldve Július25, 2017 Sziasztok! Adott egy z19dth 110kw kombi klímakompresszora. Zörög-csattog, a klímás szerint a tengely van eldeformálódva, és valami "rücök" is hiányzik róla. Elmondása szerint csak a csere maradt. A cserénél mit kell még cserélni? (szárító szelep, táguló szelep) Teljesen összezavartak már vele :), tudna esetleg valaki segíteni ez ügyben? (esetleg egy normális klímást ajánlani?) Köszönöm.
Recommended Posts