Barret Elküldve Március14, 2018 Elküldve Március14, 2018 2 órája, wookie írta: Milyen felni/gumi van fent? Téli kerék van fent , ami lemezfelni 175/65 R14
Róóóbi Elküldve Március14, 2018 Elküldve Március14, 2018 14 perce, Barret írta: Téli kerék van fent , ami lemezfelni 175/65 R14 Nem úgy, gyári felni vagy valami. Golf felniket szoktak feltenni ami bár 4x100, középfurat nem stimmel vagy esetleg 4x98. Keréksúlyok megvannak-e, gumi szálszakadásos stb.
Barret Elküldve Március14, 2018 Elküldve Március14, 2018 (edited) 2 órája, Róóóbi írta: Nem úgy, gyári felni vagy valami. Golf felniket szoktak feltenni ami bár 4x100, középfurat nem stimmel vagy esetleg 4x98. Keréksúlyok megvannak-e, gumi szálszakadásos stb. Jaaa, Gyári GM lemezfelni szóval az agyméret stimm, pár éves téli gumik annyi h egyik kapott egy padkát (aminek köszönhetően hátsó híd cserét is nyertem de az már meg volt ) de új kerék lett feltéve ami ki lett centírozva, annyi h próbálva volt úgy is hogy 2 hátsó előre de nem volt változás . Módosítva Március14, 2018 : Barret
Róóóbi Elküldve Március15, 2018 Elküldve Március15, 2018 8 órája, Barret írta: Jaaa, Gyári GM lemezfelni szóval az agyméret stimm, pár éves téli gumik annyi h egyik kapott egy padkát (aminek köszönhetően hátsó híd cserét is nyertem de az már meg volt ) de új kerék lett feltéve ami ki lett centírozva, annyi h próbálva volt úgy is hogy 2 hátsó előre de nem volt változás . Akkor a kerekeket kizárhatjuk. Említetted volt a rázópadot ott kijött volna, de én a kormányösszekötők/kormánymű körül néznék szét még. Meg az összes csavart meghúzni az első futóműben hátha valaki fellazult az úthibák miatt.
Barret Elküldve Március15, 2018 Elküldve Március15, 2018 6 órája, Róóóbi írta: Akkor a kerekeket kizárhatjuk. Említetted volt a rázópadot ott kijött volna, de én a kormányösszekötők/kormánymű körül néznék szét még. Meg az összes csavart meghúzni az első futóműben hátha valaki fellazult az úthibák miatt. A csavarokat meg áthúztam , nem volt meg lazulva, de a rázó pad kb 1 hónapja volt meg hideg volt most melegbe mint ha elő jött volna.
bandika Elküldve Március16, 2018 Elküldve Március16, 2018 Hello Éerdemes a legolcsóbb első lengőkar hátsó szilentjét megvenni, vagy inkább egyel drágábat? Ki mit tapasztalt?
zotya975 Elküldve Március16, 2018 Elküldve Március16, 2018 1 órával ezelőtt, bandika írta: Hello Éerdemes a legolcsóbb első lengőkar hátsó szilentjét megvenni, vagy inkább egyel drágábat? Ki mit tapasztalt? Szerintem a hátsó szilentnek jóval nagyobb az igénybevétele, ezért ha nincs nagy különbség árban érdemesebb jobb minőségűt venni. Nekem most megint jobb elölről jön koppanás, terhelésváltáskor, pölö ha alászedve kifordulsz a parkolóból, majd tekered vissza közben elindulsz előre. Úgy láttam a kormányösszekötő kottyan, de majd szépen megkeresik nekem előműszakin, ha ott helyben azonnal megcsinálják és utána megkapom a műszakit, ki is cseréltettem velük. Ezért nincs értelme hazamennem, alkatrészért mászkálni, kicserélni meg visszamenni. Kerék összetartást úgyis kell állítani utána.
Barret Elküldve Március20, 2018 Elküldve Március20, 2018 Valaki tudna egy cikkszámot adni vagy akár oldal linket ahol tudok venni F-astrámhoz kerék tárcsa csavart ? Vettem új fékeket és nem kaptam mellé ilyen csavarokat és ki kell cserélni azokat is csak sehol nem találok. 1.6 Se a motorkód (hűtött 236 os tárcsa ).
zotya975 Elküldve Március20, 2018 Elküldve Március20, 2018 7 perce, Barret írta: Valaki tudna egy cikkszámot adni vagy akár oldal linket ahol tudok venni F-astrámhoz kerék tárcsa csavart ? Vettem új fékeket és nem kaptam mellé ilyen csavarokat és ki kell cserélni azokat is csak sehol nem találok. 1.6 Se a motorkód (hűtött 236 os tárcsa ). Erre gondolsz? http://mullerautowebshop.hu/kerekcsavar/360-opel-kerek-csavar.html
Barret Elküldve Március20, 2018 Elküldve Március20, 2018 1 perc, zotya975 írta: Erre gondolsz? http://mullerautowebshop.hu/kerekcsavar/360-opel-kerek-csavar.html Nem, Bocsi rosszul fogalmaztam. Fék tárcsa csavar :D
zotya975 Elküldve Március20, 2018 Elküldve Március20, 2018 4 perce, Barret írta: Nem, Bocsi rosszul fogalmaztam. Fék tárcsa csavar :D Ja, először mondjuk én is arra gondoltam. Az sima M6-os metrikus csavar süllyesztett fejjel, én vasbótba vettem és vasfűrésszel vágtam megfelelő méretűre. Ugyanilyen van hátul is.
wookie Elküldve Március21, 2018 Elküldve Március21, 2018 Nekem meg bele van szakadva, igazából csak szereléskönnyítő szerepe van.
Barret Elküldve Március21, 2018 Elküldve Március21, 2018 Na következő felfedezést tettem. A kormányt kb 1-2 cm be tudom nyomni . Én szerintem ennek nem így kell működnie.
zotya975 Elküldve Március21, 2018 Elküldve Március21, 2018 1 óra, Barret írta: Na következő felfedezést tettem. A kormányt kb 1-2 cm be tudom nyomni . Én szerintem ennek nem így kell működnie. Ha nem légzsákos akkor van ott az a megrogyó hengeres háló, ami arra való, hogy ha csattansz csökkentse a mellkas sérülését a biztonsági öv ellenére is. Esetleg valamikor az rogyott meg, ha aláfekszel és felnézel a pedáloktól látni. Amúgy a toldó tárcsánál ( hardy?) nincs holtjáték, s kormánymű csonkját és a rudat úgy köti össze hogy koppon van, a kormánymű ugye meg fixen fel van csavarozva a tűzfalra, ott sem tud kottyanni. A kép JOhnny Dezsőjét ábrázolja engedelmével tőle loptam ...ott látszik a fekete fém hálós henger.
Barret Elküldve Március21, 2018 Elküldve Március21, 2018 3 órája, zotya975 írta: Ha nem légzsákos akkor van ott az a megrogyó hengeres háló, ami arra való, hogy ha csattansz csökkentse a mellkas sérülését a biztonsági öv ellenére is. Esetleg valamikor az rogyott meg, ha aláfekszel és felnézel a pedáloktól látni. Amúgy a toldó tárcsánál ( hardy?) nincs holtjáték, s kormánymű csonkját és a rudat úgy köti össze hogy koppon van, a kormánymű ugye meg fixen fel van csavarozva a tűzfalra, ott sem tud kottyanni. A kép JOhnny Dezsőjét ábrázolja engedelmével tőle loptam ...ott látszik a fekete fém hálós henger. Légzsákos a kormány Amm próbálok műszer fal kivétel nékül meg nézni, lehet a kormányt is leveszem hozzá . Remélem csak valami fel lazult.
zotya975 Elküldve Március22, 2018 Elküldve Március22, 2018 17 órája, Barret írta: Légzsákos a kormány Amm próbálok műszer fal kivétel nékül meg nézni, lehet a kormányt is leveszem hozzá . Remélem csak valami fel lazult. Hát kíváncsi leszek hol kottyan.
Robii Elküldve Március24, 2018 Elküldve Március24, 2018 Sziasztok Nemreg vasaroltam egy f astrat! Es olyan kerdesem lenne hogy mitol lehet az, h a kormanyt menet kozben eltekerem utkozesig jobbra, szepen vissza all egyenesbe, viszont ha balra tekerem ugy marad! ((No szervo))
zotya975 Elküldve Március24, 2018 Elküldve Március24, 2018 18 perce, Robii írta: Sziasztok Nemreg vasaroltam egy f astrat! Es olyan kerdesem lenne hogy mitol lehet az, h a kormanyt menet kozben eltekerem utkozesig jobbra, szepen vissza all egyenesbe, viszont ha balra tekerem ugy marad! ((No szervo)) Üdv....a kormánymű nem szokott szorulni ( persze ettől még lehet) de inkább a rugó-toronycsapágy- toronyszilent hármas körül kellene nézelődni. Ugye a toronyszilent köti össze a toronnyal a gólyalábat, alatt van a toronycsapágy, hogy tudjon fordulni a rugó-gólyaláb-teleszkóp, és vele a kerék is. A másik meg az hogy a visszafordulás egyenesbe azért van mert az első kerekek összetartanak, bár szerintem ha rossz a kerék összetartás azt előbb vennéd észre arról hogy a kocsi félrehúz, vagy egyenesen haladva a kormány "ferdén van". Meg kell emelni az elejét, ha úgyis érezni szorulást-különbséget a két oldalra tekerve akkor kormánymű probléma, ha úgy már nem, akkor meg kell nézni fent a rugó véget nincs-e eltörve, ha nincs, akkor középen le kell kötni a kormány összekötőket a kormányműről,( lemez biztosítás plusz két csavar) így külön tudod kézzel forgatni a két oldalt a kereket-gólyalábat, itt már érezni kellene amelyik oldalon gond van.
Raptor1 Elküldve Március28, 2018 Elküldve Március28, 2018 Sziasztok! Lengőkar szilenteket szeretnék cserélni, de előtte lenne pár kérdésem: Aknáról, alulról ki lehet cserélni a szilenteket, vagy mindenképp ki kell hozzá szedni a lengőkart? Ha ki kell, akkor elég "csak" a 2 szilent résznél megbontani, meg a stabilizátor pálca, és az alsó gömbfej 3 csavarját, utána ki is jön?
Gergőőő Elküldve Március28, 2018 Elküldve Március28, 2018 Mivel prés kell a szilent cseréhez ezért kocsi alatt esélytelen, ha gyári a talpas gömbfej akkor szegeccsel van a lengőkarhoz rögzítve csak a külön cserélt gömbfej az ami csavarral van rögzítve. Jó szerelést
Raptor1 Elküldve Március28, 2018 Elküldve Március28, 2018 Külön cserélt gömbfejek, múlt héten cseréltem őket Remélem a satu is elég lesz a szilent cseréhez.
zotya975 Elküldve Március28, 2018 Elküldve Március28, 2018 1 óra, Raptor1 írta: Külön cserélt gömbfejek, múlt héten cseréltem őket Remélem a satu is elég lesz a szilent cseréhez. Én úgy akartam hogy a lengőkart felmelegítem a szilentet meg fagyasztóba tettem, de aztán a végén bekalapálás lett belőle. De az elsőt ami fekvő azt menetes szárral plusz nagy alátétekkel be is lehet húzatni a helyére. Mondjuk szerintem az megy tönkre ritkábban. Holnap az anyósoldali talpast cserélem még a gyári van benne ( élt 335 ezer kilométert) megpróbálok faragni valami kinyomót hozzá.
Raptor1 Elküldve Március28, 2018 Elküldve Március28, 2018 Nekem is a gyári szegecselt volt benne, meg is szenvedtem vele. ( Bár én úgy cseréltem, hogy a helyén maradt a lengőkar.) Először teljesen leköszörültem a 3 szegecs tetejét, majd alul alátámasztottam, és adtam neki kiütővel, de meg sem mozdult. Végül kifúrtam, de még utána is kellett a kiütő, hogy a maradékot ki tudjam ütni belőle. Ha ki van szedve a lengőkar, akkor biztos könnyebb meló.
zotya975 Elküldve Március29, 2018 Elküldve Március29, 2018 7 órája, Raptor1 írta: Nekem is a gyári szegecselt volt benne, meg is szenvedtem vele. ( Bár én úgy cseréltem, hogy a helyén maradt a lengőkar.) Először teljesen leköszörültem a 3 szegecs tetejét, majd alul alátámasztottam, és adtam neki kiütővel, de meg sem mozdult. Végül kifúrtam, de még utána is kellett a kiütő, hogy a maradékot ki tudjam ütni belőle. Ha ki van szedve a lengőkar, akkor biztos könnyebb meló. Úgy voltam vele, hogy inkább lekötöm a stabrudat meg kiszedem a lengőkar két csavarját a bölcsőből, így kényelmesen az asztalon tudok dolgozni.
Recommended Posts