quad405 Elküldve Augusztus26, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2017 5 minutes ago, Pityeeesz said: Én azzal is tökéletesen elégedett leszek ha a nyaraló pacik visszatérnek a motorba. Először mindenképpen az általatok javasolt dolgokat ellenőrzöm végig. Valaki itt írt róla pár hónapja, hogy ő elvitte egy ismert Pesti céghez és jó lett az eredmény. Nem is annyira a lovak számának növekedése volt a lényeg, hanem hogy megszűnt a motor lomhasága és talán alacsonyabb fordulaton nőtt a nyomaték és egyből visszaesett Euro 3-ba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pityeeesz Elküldve Augusztus26, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2017 2 perce, quad405 írta: Valaki itt írt róla pár hónapja, hogy ő elvitte egy ismert Pesti céghez és jó lett az eredmény. Nem is annyira a lovak számának növekedése volt a lényeg, hanem hogy megszűnt a motor lomhasága és talán alacsonyabb fordulaton nőtt a nyomaték és egyből visszaesett Euro 3-ba. Először tényleg rendbe szeretném tudni az autót, gyertya csere, flexi cső legyen frankó és égészséges. Olaj csere előtt is állok, szóval ha ezek mind megvannak és még mindig lomha lesz, utána gondolkodok el jobban a chiptuningon. De köszönök minden tanácsot Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Augusztus27, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2017 14 órája, Pityeeesz írta: Először tényleg rendbe szeretném tudni az autót, gyertya csere, flexi cső legyen frankó és égészséges. Olaj csere előtt is állok, szóval ha ezek mind megvannak és még mindig lomha lesz, utána gondolkodok el jobban a chiptuningon. De köszönök minden tanácsot Mindenképpen legyen rendben az autó. Padra azért is érdemes rátenni, mert láthatod az alapállapotot. Hiába érzed, hogy rendben van, ha mégis hiányzik pár LE. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Augusztus27, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2017 21 órája, quad405 írta: Te Csicsó én ezt már a múltkor sem értettem, hogy mit akarsz ezzel az előtét ellenállással. Tipegő nem azt mondta, hogy maximális fordualton megy a venti csak azt, hogy be-bekapcsol. Bekapcsolt klímánál ez teljesen normális, akár hideg motornál is. Ha bekapcsolod a klímát a ventinek pár másodpercen belül el kel indulnia 1.fokozaton és végig mennie kell amíg ki nem kapcsolod. Ha a hűtőviz hömérséklete eléri a kb.100-112 fokot(motortípustól függően)akkor kapcsol a 2.fokozat. Ha ki-be kapcsolgat a venti(ilyenkor 2.fokozaton megy asszem) akkor hibás az előtét ellenállás. Én is így kezdtem tavaly mikor megvettem a gépet azért mondom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tipego Elküldve Augusztus27, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2017 Sziasztok. Nem pontosan értem amiről értekeztek, mert ez ismeretlen terület nekem. De, ha ez segít, akkor még hozzáteszem, hogy amikor reggel klímával indítom kocsit, ahogy motor hűtőventillátor bekapcsol arra pár másodpercre, meg utána többször, akkor úgy az megy és zúg, mint az állat. " Majd szét pörög." Még menet közben is észre veszem, amikor bekapcsol arra pár másodpercre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Augusztus27, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2017 8 perce, tipego írta: Sziasztok. Nem pontosan értem amiről értekeztek, mert ez ismeretlen terület nekem. De, ha ez segít, akkor még hozzáteszem, hogy amikor reggel klímával indítom kocsit, ahogy motor hűtőventillátor bekapcsol arra pár másodpercre, meg utána többször, akkor úgy az megy és zúg, mint az állat. " Majd szét pörög." Még menet közben is észre veszem, amikor bekapcsol arra pár másodpercre. Az elözö hozzászólásomban leírtam a problémát, a megoldás: hűtőventillátor elötét ellenállás csere Link to comment Megosztás: More sharing options...
tipego Elküldve Augusztus28, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2017 Sziasztok. Akkor majd kicseréltetem az előtétellenállást. Köszönöm szépen a segítséget. Üdv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
p.csabi1 Elküldve Augusztus28, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2017 Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem.Azt szeretném megkérdezni, hogy a vezérlést állító mágneszelepeknél lévő csatot hogy lehet levenni? A másik kérdésem pedig az, hogy azt hogy lehet megállapítani hogy a kettő közül melyik nem működik rendesen? Link to comment Megosztás: More sharing options...
sasa58 Elküldve Augusztus28, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2017 5 órája, p.csabi1 írta: Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem.Azt szeretném megkérdezni, hogy a vezérlést állító mágneszelepeknél lévő csatot hogy lehet levenni? A másik kérdésem pedig az, hogy azt hogy lehet megállapítani hogy a kettő közül melyik nem működik rendesen? Azt a kis sárga pöcköt lenyomod, miközben húzod kifelé. Pl. a hibakódból, ha van. (0011462 - kipufogó oldali, 001463 szívóoldali) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gerigeree Elküldve Augusztus29, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2017 Sziasztok ! Tanácsot szeretnék kérni , hogy mit gondoltok arról , hogy bár az ajánlott km-t még nem érte el a paripa (jelenleg 85.000) de már öt éves elmúlt és vacilálok , hogy le kéne cseréltetni a gumi szíjjal hajtott dolgokat ! Beleértve a vezérlést is ! A gyári ajánlás az 10 év vagy valami ilyesmi viszont eddig minden "szaki" azt mondta , hogy a gumi dolgoknál 5-6 év. mert elfárad,kiszárad,megnyúlik stb stb. . Valamint az is érdekelne , hogy vajon mennyire reális ár a 150.000 forint egy olajcserével egybekötött vezérlés cserére ? Válaszotokat előre is köszönöm ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pityeeesz Elküldve Augusztus29, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2017 (edited) 39 perce, gerigeree írta: Sziasztok ! Tanácsot szeretnék kérni , hogy mit gondoltok arról , hogy bár az ajánlott km-t még nem érte el a paripa (jelenleg 85.000) de már öt éves elmúlt és vacilálok , hogy le kéne cseréltetni a gumi szíjjal hajtott dolgokat ! Beleértve a vezérlést is ! A gyári ajánlás az 10 év vagy valami ilyesmi viszont eddig minden "szaki" azt mondta , hogy a gumi dolgoknál 5-6 év. mert elfárad,kiszárad,megnyúlik stb stb. . Valamint az is érdekelne , hogy vajon mennyire reális ár a 150.000 forint egy olajcserével egybekötött vezérlés cserére ? Válaszotokat előre is köszönöm ! A saját tapasztalatom, hogy nálam 120.000 km környékén, (igaz, ekkor volt 5-6 éves a járgány) volt a vezérlés csere, nyilván vízpumpával együtt. 70ezer pénzbe került munkadíjjal együtt. Szerintem a 150ezer olajcserével együtt nagyon drága, de ez az én véleményem. Olajcserét én már házilag végzem, legalább tudom, hogy mit öntök bele Módosítva Augusztus29, 2017 : Pityeeesz Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Augusztus29, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2017 32 perce, gerigeree írta: Tanácsot szeretnék kérni , hogy mit gondoltok arról , hogy bár az ajánlott km-t még nem érte el a paripa (jelenleg 85.000) de már öt éves elmúlt és vacilálok , hogy le kéne cseréltetni a gumi szíjjal hajtott dolgokat ! Beleértve a vezérlést is ! A gyári ajánlás az 10 év vagy valami ilyesmi viszont eddig minden "szaki" azt mondta , hogy a gumi dolgoknál 5-6 év. mert elfárad,kiszárad,megnyúlik stb stb. . Valamint az is érdekelne , hogy vajon mennyire reális ár a 150.000 forint egy olajcserével egybekötött vezérlés cserére ? Válaszotokat előre is köszönöm ! Nyilvan attol fugg, milyen motor, a benzinesek kozott van, ami nem is szijas. A csereperiodusnal nem csak km, hanem ev is meg van adva, es ha egyiket sem erted el, akkor szerintem kar cserelni, bar masok errol mast fognak mondani. Gumi dologbol sok van, ilyen erovel kezdhetned akar a vizcsoveket is cserelni. A 150ezer igen soknak tunik, kerdezz meg egy markaszervizt, mennyiert csinaljak meg Szerviz4+ -ban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
p.csabi1 Elküldve Augusztus29, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2017 14 órája, sasa58 írta: Azt a kis sárga pöcköt lenyomod, miközben húzod kifelé. Pl. a hibakódból, ha van. (0011462 - kipufogó oldali, 001463 szívóoldali) Köszönöm a segítséget! Hibakódom nincs, legalábbis amikor legutóbb néztem még nem volt,de az autó reggel első indításnál kattog utána viszont nem. Ilyen kor vajon mi a helyzet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gerigeree Elküldve Augusztus29, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2017 Nagyon szépen köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
quad405 Elküldve Augusztus29, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2017 1 hour ago, p.csabi1 said: Köszönöm a segítséget! Hibakódom nincs, legalábbis amikor legutóbb néztem még nem volt,de az autó reggel első indításnál kattog utána viszont nem. Ilyen kor vajon mi a helyzet? Sajnos neked is kezdtek elkopni az okoskerekeid. Szerintem már késő bánat a mágnesszelepeket babrálni. Előbb-utóbb okoskerék csere lesz a vége. Ment itt egy vita pár hete, hogy akkor ki kell-e venni a kis szűrőket vagy nem. Van-e értelmük vagy nincs. Elmozdulnak-e vagy nem. De azt hiszem egyértelmű konklúzió nem született az ügyben. Ha valaki hozzáértő leírná a tutit az engem is érdekelne mert nekem is traktorozik. A majdani csere után már jó lenne tudni, hogy szűrővel vagy anélkül jó. Itt találsz infót a dologról: http://opelmuhely.com/leiras-reszletei/230/z16xep_vs_z16xer Link to comment Megosztás: More sharing options...
rotel Elküldve Augusztus29, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2017 46 perce, quad405 írta: Ment itt egy vita pár hete, hogy akkor ki kell-e venni a kis szűrőket vagy nem. Van-e értelmük vagy nincs. Elmozdulnak-e vagy nem. De azt hiszem egyértelmű konklúzió nem született az ügyben. Többek között én voltam az egyik bátor próbálkozó,aki kiszereltem a szűrőket (pontosabban a szerelőm ).Az első tapasztalataim jók voltak,előfordult,hogy 2-3 nap állás után is traktorhang nélkül indult az autó.Viszont később többször is megszólalt,igaz akkor kb. 1 hét állás után.Mérgemben visszaszereltettem a szűrőket (szerencse,hogy nem dobtam ki).El nem nagyon forog,mert nagyon szoros (kézzel próbáltuk),a szerelőm szerint az olajnyomás sem fogja elforgatni..A visszaszerelés óta is volt olyan,hogy 2-3 nap után nem traktorozott,ugyanakkor másik esetben 1 nap után megszólalt.A fene se érti.A motorban Motul 5W40 Dexos2 olaj van (elég drága kategória). Link to comment Megosztás: More sharing options...
sasa58 Elküldve Augusztus29, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2017 (edited) 6 órája, p.csabi1 írta: Köszönöm a segítséget! Hibakódom nincs, legalábbis amikor legutóbb néztem még nem volt,de az autó reggel első indításnál kattog utána viszont nem. Ilyen kor vajon mi a helyzet? Nekem 2,5 éve traktorozik, akkor vettem 62 e. Km-el (óra szerint). Első ijedségemben kicseréltem mindket mágnesszelepet - semmit sem javult. Több szerelő is azt mondja, amig nincs hibakod, addig ne foglalkozzak vele. Előbb - utóbb persze kerékcsere lesz a vége, azt tudom. Én azt vettem észre, hogy nyáron jobban csinalja, főleg 26-27 foknal melegebb időben, 10 fok alatt meg szinte alig. Módosítva Augusztus29, 2017 : sasa58 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kishenceg Elküldve Augusztus30, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2017 erről a traktorhangról, kattogásról tudna valamelyikőtök linkelni esetleg felvételt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
rotel Elküldve Augusztus30, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2017 12 perce, Kishenceg írta: erről a traktorhangról, kattogásról tudna valamelyikőtök linkelni esetleg felvételt? Pl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kishenceg Elküldve Augusztus30, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2017 köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
p.csabi1 Elküldve Augusztus31, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2017 Köszönöm srácok a segítséget! Akkor szerintem hagyni fogom így, majd ha lesz hibakód akkor cserélem. Köszönöm még egyszer! Link to comment Megosztás: More sharing options...
sasa58 Elküldve Augusztus31, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2017 Vagy akkor cseréld, ha már nagyon zavar. Ez olyan, mint a láncos motornál a csörgés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsolaReal Elküldve Szeptember2, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2017 Üdv Mindenkinek!Egy kis segítséget szeretnék kérni. Opel Astra H 1,6 benzin. Motorkód: z16xep. A következő hiba kódom van: ECN 111306.Tudja esetleg valaki, hogy mi a gond, és mi lehet erre a megoldás?Előre is köszönöm, ha volt már, elnézést!Szép napot! Link to comment Megosztás: More sharing options...
jszabi Elküldve Szeptember2, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2017 2 órája, ZsolaReal írta: Üdv Mindenkinek!Egy kis segítséget szeretnék kérni. Opel Astra H 1,6 benzin. Motorkód: z16xep. A következő hiba kódom van: ECN 111306.Tudja esetleg valaki, hogy mi a gond, és mi lehet erre a megoldás?Előre is köszönöm, ha volt már, elnézést!Szép napot! http://opelmuhely.com/hibakodok Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Szeptember3, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2017 z14xep eseten a nivopalcan 1 beosztas kb.mennyi olajat jelent? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts