ateeeka Elküldve Július27, 2017 Megoszt Elküldve Július27, 2017 On 2017. 07. 21. at 15:36, kisp113 írta: Nem indultak rossz felé: a szegénykeverék hiba sok esetben a szívósor hibája (lehet tömítetlen vagy egr dugult). Nyah a szivocsonk repedt volt. Valakinél előfordult már ilyen? Persze kicserélték újra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sasa58 Elküldve Július27, 2017 Megoszt Elküldve Július27, 2017 18 órája, rotel írta: Kuplung holtjáték rendesen be van állítva?Az A16XER még viszonylag fiatal motornak számít,nem hinném,hogy már a szinkrongyűrűk rosszalkodnának. Én úgy tudom ennél a típusnál nem lehet kuplung holtjátékot állítani. EGR meg nincs benne. Azt viszont nem tudom, hogy ennél a típusnál hogy van megoldva a kartergáz elvezetés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Július27, 2017 Megoszt Elküldve Július27, 2017 4 órája, ateeeka írta: Nyah a szivocsonk repedt volt. Valakinél előfordult már ilyen? Persze kicserélték újra. Főleg a dízeleknél de amelyik típusba műanyag szívósor van ott állandó probléma szokott lenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Augusztus1, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2017 A16XER motorba milyen gyertyát raktok illetve hány km-ként cserélitek? (kb 25000 km-rel ezelőtt cseréltünk, mert misfire volt az egyik hengerben, megjavult, tegnap megint előjött, eddig birta) Link to comment Megosztás: More sharing options...
quad405 Elküldve Augusztus1, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2017 (edited) 2 hours ago, Kess said: A16XER motorba milyen gyertyát raktok illetve hány km-ként cserélitek? (kb 25000 km-rel ezelőtt cseréltünk, mert misfire volt az egyik hengerben, megjavult, tegnap megint előjött, eddig birta) Én eddig 2x cseréltem. Gyárit tettem bele innen: https://cromax.hu/gyujtogyertya_opel_rc10mcc_39776 Eddig az előírt 60.000 Km-enként cseréltem, bár én sokat autópályázom. Városi használatban érdemes gyakrabban cserélni. De még én is elgondolkodtam, hogy lehet ezentúl 30-40.000 Km-ként fogom cserélni. 60.000-hez közel mintha kicsit gyengébb lett volna a motor, de feltűnő javulást nem hozott a csere. De lehet ez is csak placebo. Olyan mint mikor olajcsere vagy autómosás után mintha kicsit jobban menne a verda, csak itt fordítva. Ilyen misfire még a gyújtótrafók hibája miatt szokott lenni. Nemrég cserélt itt is valaki ha jól emlékszem. "Gyújtósor"-ként is keress rá. Módosítva Augusztus1, 2017 : quad405 Link to comment Megosztás: More sharing options...
szilike24 Elküldve Augusztus3, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2017 Sziasztok. Meg tudjátok mondani hogy hány foknál indul be a ventilátor? H Astra 1.6 twinport. Legutóbb 106 fokra ment fel de még sem mozdult a ventilátor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
quad405 Elküldve Augusztus3, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2017 4 minutes ago, szilike24 said: Sziasztok. Meg tudjátok mondani hogy hány foknál indul be a ventilátor? H Astra 1.6 twinport. Legutóbb 106 fokra ment fel de még sem mozdult a ventilátor. A16XER: 108 be, 106 ki. Gondolom twinportnál is hasonló lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Augusztus4, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2017 On 2017. 08. 01. at 11:56, quad405 írta: Ilyen misfire még a gyújtótrafók hibája miatt szokott lenni. Nemrég cserélt itt is valaki ha jól emlékszem. "Gyújtósor"-ként is keress rá. De lehet még akár fallslevegő, bepisilő injektor vagy leragadó szelep is (twinportoknál). Mindenki arról álmodik hogy a gyertyacsere legyen a megoldás, de csak a legszerencsésebb esetekben az sajnos, amikor elhanyagolt előéletű a gép. Ha 25000 alatt tényleg megette a gyertyát ott megintcsak van valami más baj, tehát a gyertyahalál okozat és nem ok! - szvsz Link to comment Megosztás: More sharing options...
kezdőkabriós Elküldve Augusztus8, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2017 On 2017.08.01. at 9:34, Kess írta: A16XER motorba milyen gyertyát raktok illetve hány km-ként cserélitek? (kb 25000 km-rel ezelőtt cseréltünk, mert misfire volt az egyik hengerben, megjavult, tegnap megint előjött, eddig birta) Utoljára Denso IK16L gyertyát tettem bele és még benne van (eddig 35.000 km-t mentem vele). Ez egy irídiumos gyertya, drága, de alapjáraton egyenletesebb lett a motor járása és alacsony fordulatszámon jobban húz. Legalábbis amikor beletettem ez tűnt fel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sasa58 Elküldve Augusztus8, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2017 (edited) 44 perce, kezdőkabriós írta: Utoljára Denso IK16L gyertyát tettem bele és még benne van (eddig 35.000 km-t mentem vele). Ez egy irídiumos gyertya, drága, de alapjáraton egyenletesebb lett a motor járása és alacsony fordulatszámon jobban húz. Legalábbis amikor beletettem ez tűnt fel. Nekem 2 éve RC10MCC Champion gyertya volt a GM lógós dobozban, most 25000 km van benne, semmi gondom vele. Régebben Bosch FQR8LEU2 volt a "gyári", mostanság meg úgy hallottam Brisk. Módosítva Augusztus8, 2017 : sasa58 Link to comment Megosztás: More sharing options...
szilike24 Elküldve Augusztus8, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2017 Sziasztok. Milyen benzint erdemes tankonkolni z16xep be? En 95ost szoktam bele rakni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Augusztus9, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2017 On 2017. 08. 08. at 8:47, szilike24 írta: Sziasztok. Milyen benzint erdemes tankonkolni z16xep be? En 95ost szoktam bele rakni. Ez megint olyan vitatéma mint az olaj, leszögezném nem akarok vitát indítani és csak Prémiumot teszek bele. Shell és OMW a minőségi. A bolti kutakat kerülni kell. (Ne legyen vita!) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kezdőkabriós Elküldve Augusztus10, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2017 On 2017.08.08. at 8:47, szilike24 írta: Sziasztok. Milyen benzint erdemes tankonkolni z16xep be? En 95ost szoktam bele rakni. Én kilencvenhatost tankolok, 1996-ban literenként 18 forintért teletankoltam egy 40 m3-es otthoni tartályt és még nem fogyott ki... Link to comment Megosztás: More sharing options...
szilike24 Elküldve Augusztus10, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2017 Sziasztok. Ismet jonnek egy kerdessel. 110 fokig felment a viz homerseklete allo helyzetben de meg nem kapcsolt be a ventillator. Z16xep motorrol van szo. Valaki valami velemenyt esetleg tapasztalatot tudnae mondani? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Augusztus11, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2017 14 órája, szilike24 írta: Sziasztok. Ismet jonnek egy kerdessel. 110 fokig felment a viz homerseklete allo helyzetben de meg nem kapcsolt be a ventillator. Z16xep motorrol van szo. Valaki valami velemenyt esetleg tapasztalatot tudnae mondani? 113-115 körül kapcsol az XEP, ha még klímázol is vagy nemrég kapcsoltad ki akkor is tolódik egy kicsit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pjotr Elküldve Augusztus17, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2017 On 10/08/2017 at 19:26, szilike24 írta: Sziasztok. Ismet jonnek egy kerdessel. 110 fokig felment a viz homerseklete allo helyzetben de meg nem kapcsolt be a ventillator. Z16xep motorrol van szo. Valaki valami velemenyt esetleg tapasztalatot tudnae mondani? Az enyém 113-nél kapcsol be (Z16XEP). Hagyd felmenni addig, míg be nem kapcsol.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pityeeesz Elküldve Augusztus22, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2017 Sziasztok! Olvasgattam ebben a topicban, hátha találok olyan hozzászólást ami hasonló lehet az enyémhez. Arra lettem figyelmes én is, hogy gyorsításnál nem húz eléggé illetve meg-meg torpan érezhetően. Sokszor dög lustának érzem. Az én verdám is Z16XER és 10 éves és 154.000 km. 120.000 km-nél cseréltem gyertyákat. Nálam is trafósor gyanús lehet? Hogyan lehetne ezt ellenőrizni, hogy ne zsákbamacska legyen? Találtam is néhány felhasználónál megoldásokat: GTCAR: A 10 éves Z16XER motorkódú autóm hirtelen elkezdett nem húzni, kicsit zakatolni (úgy mint amikor az egyik henger nem megy). joma: Nekem is ez volt, trafósor csere, 24 pénz jobb helyeken. pjotr: Gyertyacsere után visszatért bele az erő? Ha nem, akkor esélyes a gyújtótrafó sor... Kíváncsian várom a véleményeteket, megerősítéseteket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sasa58 Elküldve Augusztus23, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2017 11 órája, Pityeeesz írta: Sziasztok! Olvasgattam ebben a topicban, hátha találok olyan hozzászólást ami hasonló lehet az enyémhez. Arra lettem figyelmes én is, hogy gyorsításnál nem húz eléggé illetve meg-meg torpan érezhetően. Sokszor dög lustának érzem. Az én verdám is Z16XER és 10 éves és 154.000 km. 120.000 km-nél cseréltem gyertyákat. Nálam is trafósor gyanús lehet? Hogyan lehetne ezt ellenőrizni, hogy ne zsákbamacska legyen? Találtam is néhány felhasználónál megoldásokat: GTCAR: A 10 éves Z16XER motorkódú autóm hirtelen elkezdett nem húzni, kicsit zakatolni (úgy mint amikor az egyik henger nem megy). joma: Nekem is ez volt, trafósor csere, 24 pénz jobb helyeken. pjotr: Gyertyacsere után visszatért bele az erő? Ha nem, akkor esélyes a gyújtótrafó sor... Kíváncsian várom a véleményeteket, megerősítéseteket. Hidegindításkor nem jelentkezett még a pár másodperces jellegzetes "traktorhang"? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pityeeesz Elküldve Augusztus23, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2017 1 óra, sasa58 írta: Hidegindításkor nem jelentkezett még a pár másodperces jellegzetes "traktorhang"? Nem, traktor hangra nem lett még figyelmes. Számomra a legnagyobb kérdés az a megtorpanás, mikor haladni kellene és meleg motornál is ugyanúgy érezhető. 1.6-os motornak azért kellene húznia. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sasa58 Elküldve Augusztus23, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2017 3 órája, Pityeeesz írta: Nem, traktor hangra nem lett még figyelmes. Számomra a legnagyobb kérdés az a megtorpanás, mikor haladni kellene és meleg motornál is ugyanúgy érezhető. 1.6-os motornak azért kellene húznia. Milyen gyertya van benne? Ha nem a belevaló Bosch FQR8LEU2, akkor első körben cserélném. De akkor is megpróbálkoznék vele, ha ez van benne, ez a legolcsóbb megoldás. Hibakódod nincsen? Pedálteszttel nézted? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pityeeesz Elküldve Augusztus23, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2017 1 órával ezelőtt, sasa58 írta: Milyen gyertya van benne? Ha nem a belevaló Bosch FQR8LEU2, akkor első körben cserélném. De akkor is megpróbálkoznék vele, ha ez van benne, ez a legolcsóbb megoldás. Hibakódod nincsen? Pedálteszttel nézted? Ez a gyertya van benne amit leírtál. 60.000 km a gyertya csere ciklusa, ebben még bőven benne van. Mitől lenne rossz a gyertya? Abban igazad van, hogy a legolcsóbb megoldástól kell elindulni. Hibakódom nincs. Mi az a pedál teszt? Én menet közben tapasztalom ezt a megtorpanást, főleg 2000-res fordulat alatt. Nyilván lehet ezzel együtt élni de a normális működés tuti nem ilyen, ezért próbálok tenni valamit. Egyébként kecskeméti vagyok, ha valaki itt lenne a közelembe annak tudnék örülni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rotel Elküldve Augusztus23, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2017 2 órája, Pityeeesz írta: Ez a gyertya van benne amit leírtál. 60.000 km a gyertya csere ciklusa, ebben még bőven benne van. Mitől lenne rossz a gyertya? Abban igazad van, hogy a legolcsóbb megoldástól kell elindulni. Hibakódom nincs. Mi az a pedál teszt? Én menet közben tapasztalom ezt a megtorpanást, főleg 2000-res fordulat alatt. Nyilván lehet ezzel együtt élni de a normális működés tuti nem ilyen, ezért próbálok tenni valamit. Egyébként kecskeméti vagyok, ha valaki itt lenne a közelembe annak tudnék örülni. Szívó és kipufogó oldalon minden rendben van?Nincs sehol semmi tömítetlenség?Fogyasztás nem emelkedett meg kissé? Nekem pont nemrég kellett kipufogó flexibilis csövet cseréltetnem,mert szép lassan elgyengült az autó,emelkedett a fogyi,alsóbb fordulaton ki-kihagyott a motor és hangosabb lett (de nem túl durván).Azóta visszajöttek a lovak a ménesbe. Mindenesetre nézd meg a gyertyákat is (a 60 ezer jó marketing dumának),mert már 30 ezernél is jócskán csökkenhet egy gyertya hőértéke például,főleg gyakori városi üzemnél.Plusz nézz rá akár a levegőszűrőre is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sasa58 Elküldve Augusztus23, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2017 2 órája, Pityeeesz írta: Ez a gyertya van benne amit leírtál. 60.000 km a gyertya csere ciklusa, ebben még bőven benne van. Mitől lenne rossz a gyertya? Abban igazad van, hogy a legolcsóbb megoldástól kell elindulni. Hibakódom nincs. Mi az a pedál teszt? Én menet közben tapasztalom ezt a megtorpanást, főleg 2000-res fordulat alatt. Nyilván lehet ezzel együtt élni de a normális működés tuti nem ilyen, ezért próbálok tenni valamit. Egyébként kecskeméti vagyok, ha valaki itt lenne a közelembe annak tudnék örülni. pedálteszt: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pityeeesz Elküldve Augusztus23, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2017 (edited) 43 perce, rotel írta: Szívó és kipufogó oldalon minden rendben van?Nincs sehol semmi tömítetlenség?Fogyasztás nem emelkedett meg kissé? Nekem pont nemrég kellett kipufogó flexibilis csövet cseréltetnem,mert szép lassan elgyengült az autó,emelkedett a fogyi,alsóbb fordulaton ki-kihagyott a motor és hangosabb lett (de nem túl durván).Azóta visszajöttek a lovak a ménesbe. Mindenesetre nézd meg a gyertyákat is (a 60 ezer jó marketing dumának),mert már 30 ezernél is jócskán csökkenhet egy gyertya hőértéke például,főleg gyakori városi üzemnél.Plusz nézz rá akár a levegőszűrőre is. Szia! Tömítetlenségre nem innék mérget, hogy nincs, gondoltam már én is rá, hogy ez lehet a gond. Amiket leírtál, hogy elgyengült az autó, stb. erre mindegyikre én is rá tudok bólintani. Mennyibe kerül ennek a kipufogó flexibilis csőnek a cseréje illetve az alkatrész? Gyergyákat megfogom nézni, sőt valószínűleg cserélem is. Városban 6-7 km távon használom legsűrűbben. 1-2 havonta esik be Pest - Fehérvár - Kecskemét útvonal. Levegőszűrő oké mert ezt rendszeresen cserélem. Megnéztem egy weboldalon, több méretű flexi cső létezik, 40 mm - 100 mm-ig. Neked melyik van a kocsi alatt? De mondjuk úgyis le kell venni, hogy lássam, tényleg el van-e tömődve. Baromi hálás vagyok a hozzászólásodért, de a többiek is szuperek. További ötletek esetleg még? Módosítva Augusztus23, 2017 : Pityeeesz Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Augusztus24, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2017 11 órája, rotel írta: Nekem pont nemrég kellett kipufogó flexibilis csövet cseréltetnem,mert szép lassan elgyengült az autó,emelkedett a fogyi,alsóbb fordulaton ki-kihagyott a motor és hangosabb lett (de nem túl durván).Azóta visszajöttek a lovak a ménesbe. A benzines motorok lelki eleteben abszolut nem vagyok jaratos (legfeljebb azt latom, hogy sokkal melyebb van nekik, mint a dizeleknek ), de az egyaltalan nem vilagos, hogy a kipufogo szivargasa mitol okoz elgyengulest, plane kihagyast... Az ember azt gondolna, hogy ha kisebb ellenallast kell legyozni az egestermekek kitolasakor, attol legfeljebb no a hajtasra marado teljesitmeny... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts