sasa58 Elküldve December17, 2016 Megoszt Elküldve December17, 2016 3 perce, csaba66 írta: Sot, a feliratok kozott tobbnyire a gyartasi ido is ott van, ugyhogy lehet tobb alapon is saccolgatni; a kerdes az, mekkora a tulaj kockazatvallalo hajlama Voltak itt olyanok is, akik bizonyos koru, vagy futasteljesitmenyu (de amugy karbantartott es jol mukodo) autoik helyett uj(abb)at akartak venni a lerobbanas kockazatanak csokkentesere. Az ismeretlen futasteljesitmenyu vezerles megtartasa a masik veglet "Voltak itt olyanok is, akik bizonyos koru, vagy futasteljesitmenyu (de amugy karbantartott es jol mukodo) autoik helyett uj(abb)at akartak venni a lerobbanas kockazatanak csokkentesere" Na igen, én is így jártam. vettem a jól karbantartott problémamentes 9 éves G-m helyett egy 3 éves problémahalmazt, 1.6-os benzines H képében. Ez a vezérműszíj kérdés is azért foglalkoztat, mert óra szerint 82 ezer van a kocsimban, de gyanítom, hogy több. Viszont már 1,5 év alatt kétszer annyit költöttem rá, mint a G-re 7 év alatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December17, 2016 Megoszt Elküldve December17, 2016 3 órája, sasa58 írta: Egy másik fórumon egy autószerelő végzettségű fórumtárs szerint a szíjon lévő feliratok kopottságából lehet következtetni a szíj futásteljesítményére. Félig-meddig igaz lehet. Hát végülis lehet...ezen például még mindíg remekül lehet olvasni a Gates feliratot: Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisztus Elküldve December17, 2016 Megoszt Elküldve December17, 2016 6 órája, kisp113 írta: Vezérlésből 40 körül már gyári(csomagolású-)t vagy SKF-et kaphatsz. A kuplungra én is kíváncsi lennék. Emlékeim szerint a kinyomócsapágy dobhatja meg az árat, legalábbis az én szerelőm annál az egynél köti az ebet és mást nem hajlandó beszerelni csak gyárit. Szakszerviz z16xer be 61000et mondott munkadíjjall vezérléscserére Link to comment Megosztás: More sharing options...
sasa58 Elküldve December17, 2016 Megoszt Elküldve December17, 2016 (edited) 3 órája, zotya975 írta: Hát végülis lehet...ezen például még mindíg remekül lehet olvasni a Gates feliratot: Lehet, hogy öregszem és a látásommal is baj van, de én nem látok ezen semmiféle feliratot. Módosítva December17, 2016 : sasa58 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December17, 2016 Megoszt Elküldve December17, 2016 1 órával ezelőtt, sasa58 írta: Lehet, hogy öregszem és a látásommal is baj van, de én nem látok ezen semmiféle feliratot. Semmi baj a látásoddal, azon a képen nem látszik a felirat, mert a szakadt végeket fényképeztem és nem ott van rajta. Ezen látszik, nézd el nekem hogy homályos, ha szeretnéd ( remélem még megvan valahol) készítenek neked róla élesebbet: Link to comment Megosztás: More sharing options...
sasa58 Elküldve December17, 2016 Megoszt Elküldve December17, 2016 13 perce, zotya975 írta: Semmi baj a látásoddal, azon a képen nem látszik a felirat, mert a szakadt végeket fényképeztem és nem ott van rajta. Ezen látszik, nézd el nekem hogy homályos, ha szeretnéd ( remélem még megvan valahol) készítenek neked róla élesebbet: Ok, rendben. Akkor ez az elmélet megdőlt. És ez valóban Gates szíj volt? Nálad szakadt el? Milyen károkat okozott? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December17, 2016 Megoszt Elküldve December17, 2016 17 perce, sasa58 írta: Ok, rendben. Akkor ez az elmélet megdőlt. És ez valóban Gates szíj volt? Nálad szakadt el? Milyen károkat okozott? Az az ovális felirat ott a Gates logó csak ugye nehéz kivenni. Nálam szakadt el, egy himba tört el ,és két kipufogó szelep görbült el. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
quad405 Elküldve December17, 2016 Megoszt Elküldve December17, 2016 2 minutes ago, zotya975 said: Nálam szakadt el, egy himba tört el ,és két kipufogó szelep görbült el. Lehet tudni, hogy hány év és/vagy Km után adta meg magát? Ez a gyári szíj volt? Vajon szabad megvárni a gyári ajánlást? Estemben (A16XER) 10 év vagy 150.000 Km? Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve December17, 2016 Megoszt Elküldve December17, 2016 1 órával ezelőtt, zotya975 írta: Az az ovális felirat ott a Gates logó csak ugye nehéz kivenni. Nálam szakadt el, egy himba tört el ,és két kipufogó szelep görbült el. A C14NZ-n szakadt el? Egy modernebb motornal nehez ennyivel meguszni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December18, 2016 Megoszt Elküldve December18, 2016 18 órája, quad405 írta: Lehet tudni, hogy hány év és/vagy Km után adta meg magát? Ez a gyári szíj volt? Vajon szabad megvárni a gyári ajánlást? Estemben (A16XER) 10 év vagy 150.000 Km? Nem, megvettem a kocsit, elvittem egy ismerős szerelőhöz, ránézésre még nem volt cserés a szíj, aztán elszakadt. Ezért ha az ember autót vesz és nem tudja 100%-osan mikor volt cserélve a vezérlés akkor azonnal kell. 16 órája, csaba66 írta: A C14NZ-n szakadt el? Egy modernebb motornal nehez ennyivel meguszni... Igen, azon. Van itthon 6-7 vezérműszíj, kábé felén látszik még a felirat a felén nem, gondolom nyomtatják, egyik festék tovább a másik kevesebb ideig marad meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve December18, 2016 Megoszt Elküldve December18, 2016 5 perce, zotya975 írta: Ezért ha az ember autót vesz és nem tudja 100%-osan mikor volt cserélve a vezérlés akkor azonnal kell. Sőt! Az előző autómnál számlával igazolt új(5e km) vezérműszíj ellenére inkább lebontattam a burkolatot az én szerelőmmel a vétel után. Szarul volt összerakva és az egyik feszítő ette a szíjat, a tök új szíj már alig fele széles volt! Mázli Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December18, 2016 Megoszt Elküldve December18, 2016 1 perc, kisp113 írta: Sőt! Az előző autómnál számlával igazolt új(5e km) vezérműszíj ellenére inkább lebontattam a burkolatot az én szerelőmmel a vétel után. Szarul volt összerakva és az egyik feszítő ette a szíjat, a tök új szíj már alig fele széles volt! Mázli Hát ilyen van sajnos. Ennek a dieselnek lógott az adagolója, meg volt kopva a tengely és kifelé terelte a szíjat, amit elkoptatott már félig a burkolat. Ez mondjuk öregebb autóknál szokott előfordulni szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jocoka1899 Elküldve December27, 2016 Megoszt Elküldve December27, 2016 Sziasztok Van egy 2008-as H Astram 1'6 benzin twport, nemrég vásárolt autó. Kérem szépen utána jutott hozzám az információ hogy volt hogy vizet főzött a masina..Ki is lett cserélve a hengerfej pakolás rajta ..Ez a jövőben meg fog számítani nekem valahol? 2. Nincs fűtése az autónak, előre egy okos szerelő kicserélte az olaj hűtőt mert ott picit eresztette a vizet meg olajat és rá fogta hogy ott levegő jön meg hogy azert nincs fűtés (én startból termosztát problémát sugalltam neki, de hát ő az okos...)..300 euromba került. Így hogy nincs fűtés , befolyásolja a belső elektronikát miszerint a gombokkal való állításnál pont az ellenkező válaszokat észleltem a monitorba(ha rafujattam gombbal a szélvédőre, fújta a lábamhoz a gomb szerint)...Teljes káosz... Kicsit még bántam hogy Opel vettem, nyugtassatok meg, hogy nincs igazam és jó autók Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve December27, 2016 Megoszt Elküldve December27, 2016 1 óra, Jocoka1899 írta: Sziasztok Van egy 2008-as H Astram 1'6 benzin twport, nemrég vásárolt autó. Kérem szépen utána jutott hozzám az információ hogy volt hogy vizet főzött a masina..Ki is lett cserélve a hengerfej pakolás rajta ..Ez a jövőben meg fog számítani nekem valahol? 2. Nincs fűtése az autónak, előre egy okos szerelő kicserélte az olaj hűtőt mert ott picit eresztette a vizet meg olajat és rá fogta hogy ott levegő jön meg hogy azert nincs fűtés (én startból termosztát problémát sugalltam neki, de hát ő az okos...)..300 euromba került. Így hogy nincs fűtés , befolyásolja a belső elektronikát miszerint a gombokkal való állításnál pont az ellenkező válaszokat észleltem a monitorba(ha rafujattam gombbal a szélvédőre, fújta a lábamhoz a gomb szerint)...Teljes káosz... Kicsit még bántam hogy Opel vettem, nyugtassatok meg, hogy nincs igazam és jó autók Azért mert az előző tulaj vagy valami idióta összeb..szta az autót akkor miért egyből az Opel a szar. Az autó olyan lesz mint a tulajdonosa. Rejtett menüben nézd meg a hőmérsékletet, ha nem megy fel legalább 95 fokig akkor kuka a termosztát, azért nincs fűtésed. A klíma vezérlő, meg nem biztos hogy rossz csak rosszul érzed, 100%-ra sehol nem tud lezárni, ha nyél gázod nyomatod jut máshova is. Milyen klímád van? Manuál, Digit? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jocoka1899 Elküldve December27, 2016 Megoszt Elküldve December27, 2016 Digitális klíma van rajta ...Rendeltem termosztátot kipróbálni legalább.. A vízhőmérsékletet meg azóta sem tudom követni mert nem tudom hol kell... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve December27, 2016 Megoszt Elküldve December27, 2016 22 perce, Jocoka1899 írta: Digitális klíma van rajta ...Rendeltem termosztátot kipróbálni legalább.. A vízhőmérsékletet meg azóta sem tudom követni mert nem tudom hol kell... Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve December27, 2016 Megoszt Elküldve December27, 2016 32 perce, Jocoka1899 írta: Digitális klíma van rajta ...Rendeltem termosztátot kipróbálni legalább.. A vízhőmérsékletet meg azóta sem tudom követni mert nem tudom hol kell... Settings gombot nyomva tartani amig pittyenést hallasz,majd a BC gombbal lépkedni addig mìg nem látod a coolant szót,az mutatja a hütöviz aktuális hömérsékletét Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jocoka1899 Elküldve December27, 2016 Megoszt Elküldve December27, 2016 23 minutes ago, csicsó said: Köszönöm szépen!!!!!!!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jocoka1899 Elküldve December28, 2016 Megoszt Elküldve December28, 2016 14 hours ago, csicsó said: Settings gombot nyomva tartani amig pittyenést hallasz,majd a BC gombbal lépkedni addig mìg nem látod a coolant szót,az mutatja a hütöviz aktuális hömérsékletét Félóra alapjáraton plusz 1 km után 57 fokig jutott el... Link to comment Megosztás: More sharing options...
sasa58 Elküldve December28, 2016 Megoszt Elküldve December28, 2016 2 órája, Jocoka1899 írta: Félóra alapjáraton plusz 1 km után 57 fokig jutott el... Nagyon kevés, bár alapjáraton nem ajánlott melegíteni, mert nem melegszik rendesen. 5-6 km (10-12 perc) után 80 fok fölé kellene mennie télen is. Egy keresztkérdés: a kiegyenlítő tartályban van hűtőfolyadék? Link to comment Megosztás: More sharing options...
laacus1 Elküldve December28, 2016 Megoszt Elküldve December28, 2016 Sziasztok! Z16XER motorkódú astrámnál vettem észre, hogy amikor hidegen (0 fok) beindítom az alapjárata 1000 körül forog, majd mikor bemelegszik akkor 900 lesz. Hidegen indulás után kicsit fulladozik a motor, de csak 1-2 percig. Ez normális? Korábbi kocsim hideg inditáskor kb 2000 fordulaton ment. Válaszokat köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve December28, 2016 Megoszt Elküldve December28, 2016 1 óra, laacus1 írta: Sziasztok! Z16XER motorkódú astrámnál vettem észre, hogy amikor hidegen (0 fok) beindítom az alapjárata 1000 körül forog, majd mikor bemelegszik akkor 900 lesz. Hidegen indulás után kicsit fulladozik a motor, de csak 1-2 percig. Ez normális? Korábbi kocsim hideg inditáskor kb 2000 fordulaton ment. Válaszokat köszönöm. Az hogy fulladozik az nem ok,de a fordulat az normális igy 2000 ford sok,max a karbisok pörögtek hidegen többet,de ott is csak 1300-1500 volt a normális max.legalábbis igy emlékszem Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve December28, 2016 Megoszt Elküldve December28, 2016 (edited) 11 órája, Jocoka1899 írta: Félóra alapjáraton plusz 1 km után 57 fokig jutott el... Nekem új termosztáttal kb.6-7km kell 90 fokig ha kinnt 0fok körül van...alapjáraton nem járatom Cseréltess termosztátot,Wahlert vegyél Módosítva December28, 2016 : csicsó Link to comment Megosztás: More sharing options...
quad405 Elküldve December28, 2016 Megoszt Elküldve December28, 2016 2 hours ago, laacus1 said: Z16XER motorkódú astrámnál vettem észre, hogy amikor hidegen (0 fok) beindítom az alapjárata 1000 körül forog, majd mikor bemelegszik akkor 900 lesz. Hidegen indulás után kicsit fulladozik a motor, de csak 1-2 percig. Ez normális? Korábbi kocsim hideg inditáskor kb 2000 fordulaton ment. Válaszokat köszönöm. Normálisnak nem normális, de ha megnyugtat az én A16XER-em is hasonlóan viselkedik de nem csak 0 fok körül hanem már magasabb hőmérsékleten is, annyi kölönbséggel, hogy ha bemelegedett akkot a 3. jelig (kb. 750) esik vissza. Ja meg olyat csinál, hogy szinte le akar állni, majd hirtelen erőt vesz magán és utána szépen tartja 1000-en. 2000 szerintem is sok. A szerelő fojtószelep tisztítást emlegetett, én az alapjárati motorra gyanakszom. Egyértelmű válszt még nem találtam. Ha hidegindítás után pár mp-en belül indulsz, esetleg nem erőtlen a motor és esik le nagyon a fordulatszám, annyira, hogy szinte leáll? Link to comment Megosztás: More sharing options...
laacus1 Elküldve December28, 2016 Megoszt Elküldve December28, 2016 1 óra, quad405 írta: Normálisnak nem normális, de ha megnyugtat az én A16XER-em is hasonlóan viselkedik de nem csak 0 fok körül hanem már magasabb hőmérsékleten is, annyi kölönbséggel, hogy ha bemelegedett akkot a 3. jelig (kb. 750) esik vissza. Ja meg olyat csinál, hogy szinte le akar állni, majd hirtelen erőt vesz magán és utána szépen tartja 1000-en. 2000 szerintem is sok. A szerelő fojtószelep tisztítást emlegetett, én az alapjárati motorra gyanakszom. Egyértelmű válszt még nem találtam. Ha hidegindítás után pár mp-en belül indulsz, esetleg nem erőtlen a motor és esik le nagyon a fordulatszám, annyira, hogy szinte leáll? Igen nálam is ez a jelenség tapasztalható. Kicsit erőtlen hidegen, meg leesik a fordulat majd hirtelen helyre áll. De ha bemelegszik tökéletesen üzemel. Korábban egy régi civicem volt, az pörgött hidegen majd kétezret. Aztán most meglepődtem, hogy az astra hidegen csak 1000-en forog. Azt hittem baja van... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts