Bugi Elküldve Március23, 2017 Megoszt Elküldve Március23, 2017 Remélem jó helyen kérdezem: Elég ramaty állapotban vannak a vezetö oldali szönyegeim, mind a téli, mind a nyári. Viszont a többi olyan mint az új. Tudtok esetleg valami forrást, ahol egyenként is lehet kapni és nem kell 2 komplett garnitúrát vennem a 7 személyesre? Üléshuzat meg Eleve nem Volt rajta, abból is szeretnék valami tartósat és jól passzolót, de elég volna az elsö 2-re mert hátul gyereküléseket használunk. Vagy esetleg mind az 5 ülésre, a hátsó kettöre felesleges. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Arklon Elküldve Április7, 2017 Megoszt Elküldve Április7, 2017 Sziasztok, Vettem a mai nap egy 2005-ös B Zafirát. A kérdésem az lenne, hogy honnan tudnék angol nyelvű CD-t beszerezni? Jelenleg csak a német nyelvet lehet kiválasztani, ha mást választok ki, akkor kéri hogy telepítsem fel CD-ről. NAVI cd-t találtam már torrent oldalon, így azt mindjárt ki is próbálom, de ha németül kezd el nekem beszélni, akkor megfojtom! :D Köszönöm a segítséget előre is! Üdv, Gergő Link to comment Megosztás: More sharing options...
Arklon Elküldve Április7, 2017 Megoszt Elküldve Április7, 2017 6 hours ago, Arklon said: Sziasztok, Vettem a mai nap egy 2005-ös B Zafirát. A kérdésem az lenne, hogy honnan tudnék angol nyelvű CD-t beszerezni? Jelenleg csak a német nyelvet lehet kiválasztani, ha mást választok ki, akkor kéri hogy telepítsem fel CD-ről. NAVI cd-t találtam már torrent oldalon, így azt mindjárt ki is próbálom, de ha németül kezd el nekem beszélni, akkor megfojtom! :D Köszönöm a segítséget előre is! Üdv, Gergő Sziasztok, Az angol nyelvet megoldottam (nem kellett CD én voltam b*l), a NAVI pedig tökéletesen teszi a dolgát Pár dolog előjött még, de ezeknek még utánaolvasok hátha találok rá megoldást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ltoth981 Elküldve Május5, 2017 Megoszt Elküldve Május5, 2017 Sziasztok! CD30 MP3 gyári Aux előkészítésű fejhez kapható ebay-en az alább bluetooth modul: http://www.ebay.com/itm/Bluetooth-Adapter-Verstarker-Filter-OPEL-CD30-MP3-CDC40-Opera-CD70-Navi-DVD90-/201743662129?hash=item2ef8dbfc31:g:TawAAOSwcUBYTmh2 Van valakinek ezzel tapasztalata, érdemes-e beruházni rá (minőség, kompatibilitás stb.), szükséges-e tanítani hozzá a fejegységet vagy elegendő tényleg csak az aux helyére kötni és tápfeszt adni neki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve Június7, 2017 Megoszt Elküldve Június7, 2017 On 2017. 05. 05. at 11:32, ltoth981 írta: Sziasztok! CD30 MP3 gyári Aux előkészítésű fejhez kapható ebay-en az alább bluetooth modul: http://www.ebay.com/itm/Bluetooth-Adapter-Verstarker-Filter-OPEL-CD30-MP3-CDC40-Opera-CD70-Navi-DVD90-/201743662129?hash=item2ef8dbfc31:g:TawAAOSwcUBYTmh2 Van valakinek ezzel tapasztalata, érdemes-e beruházni rá (minőség, kompatibilitás stb.), szükséges-e tanítani hozzá a fejegységet vagy elegendő tényleg csak az aux helyére kötni és tápfeszt adni neki? Szia! Kérdés, hogy mit rejt a zsugorcső, akár működhet is! ami biztos, hogy tápot kell neki adni az a fekete-piros kábel ami lóg, illetve ugye a mostani bemenetre kell kötni, azaz a jack aljzat megszűnne az autóban működni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
szkury Elküldve Február5, 2018 Megoszt Elküldve Február5, 2018 Sziasztok! Érdeklődnék, hogy vki szerelt már be GPS antennát fejegységhez? Hol és hogy érdemes elhúzni, mit kell vagy lehet bontani hozzá? Előre is köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Február11, 2018 Megoszt Elküldve Február11, 2018 Szia! Ha nem hővédő bevonatú az első szélvédő, akkor a kijelző feletti rácsos műanyag alá lehet betenni a gps antennát. A műanyag csak kapcsokkal van rögzítve, de azok nagyon erősen fogják. Javaslom oldalról és nem szemből felfeszíteni, így a szellőző körüli rész sérülése elkerülhető. Ha már le van szedve, akkor célszerű a műanyag érintkezési pontjait szövetes szalaggal befedni, így a zörgések jó része megszüntethető. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Miku Elküldve Február20, 2018 Megoszt Elküldve Február20, 2018 Sziasztok Fórumosok! Feleslegessé vált egy CD 70 -es fejegységem hibátlanul működött az autómban ,kiépítés előtt nullázva lett. Ha valakit érdekel keressen .Ja, ezüst színű. Miklós Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kombitomi Elküldve Február27, 2018 Megoszt Elküldve Február27, 2018 Sziasztok! Connect&Touch fejegységhez valakinek másolható, vagy felesleges térkép szoftvere nem lenne? Köszönöm a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lepo Elküldve November27, 2018 Megoszt Elküldve November27, 2018 Sziasztok! Ha valakinek lenne a belső fényre sötétedő tükörhöz borítása kérem írjon! ( http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=112Takar_r_v.jpg ) Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
u.a.gabor Elküldve Március29, 2019 Megoszt Elküldve Március29, 2019 (edited) On 2014. 12. 21. at 17:37, greeeneagle írta: Szia! Magyar nyelvű 7 vagy 8 colos gyárival pontosan megegyező méretű és kinézetű, érintőképernyős, navis, bcvel kommunikáló, kormányvezérlést meghagyó cuccot is építenek be. 250 körül van, de le a kalappal. Nem google magyarított, hanem a teljes szoftver magyar. Az eredeti egység pontos mérete. Én is vettem és beszereltem is ez ,, PUMPKIN 32GB + 2GB Octa Core Android Autoradio Multimedia Player für Opel Astra Corsa Zafira Vivaro Meriva Vectra mit GPS Navi unterstützt Bluetooth WLAN DAB+ Subwoofer USB MicroSD 7 Zoll Display ,, amit mindent működik...kamera ,GPS, wifi,android 6,Bluetooth,USB,sd card,kormány irányítás plusz régi opel beállítások hozzáférés. Ezt vettem két éve 90000 Ft ért most viszont van jobb ,, https://www.amazon.de/XTRONS-Autoradio-Autostereo-unterstützt-Bluetooth5-0-Grau/dp/B07MTYNK26/ref=sr_1_6?keywords=multimedia+zafira+b&qid=1553892241&s=ce-de&sr=1-6 Gabriel ja és ez teljesen magyar menü Módosítva Március29, 2019 : u.a.gabor Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kaltenecker79 Elküldve November12, 2019 Megoszt Elküldve November12, 2019 Sziasztok, Teljesen új Opeles vagyok .Sikerült vásárolnom egy 2011-es zafirát ,de pár dologgal nem boldogulok. CD 30 MP3 9 Gombos egység van benne, de csak settings és Sound gomb van rajta nincs ok gomb .Nem tudom használni a beállításokat,mert nincs gomb amivel kiválaszthatnám az opciókat . A kormányról sem megy ,mert rögtön a BC-re vált át . Előre is köszönöm a válaszokat . Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve November13, 2019 Megoszt Elküldve November13, 2019 On 2019. 11. 12. at 21:01, Kaltenecker79 írta: Sziasztok, Teljesen új Opeles vagyok .Sikerült vásárolnom egy 2011-es zafirát ,de pár dologgal nem boldogulok. CD 30 MP3 9 Gombos egység van benne, de csak settings és Sound gomb van rajta nincs ok gomb .Nem tudom használni a beállításokat,mert nincs gomb amivel kiválaszthatnám az opciókat . A kormányról sem megy ,mert rögtön a BC-re vált át . Előre is köszönöm a válaszokat . Szia! A Corsa D rádióján nem szokott OK gomb lenni, a Zafirába való rádión jobbra fent kell lennie. Milyen a bekapcsoló/hangerő gomb a rádiódon? Olyan mint az alatta lévő klímapanel középső gombja, vagy lekerekített szélű, króm gyűrű nélküli? A kormányról a bal oldali görgető benyomásával lehet OK-ot nyomni (ha minden rendben). Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kaltenecker79 Elküldve November14, 2019 Megoszt Elküldve November14, 2019 Szia, Jobbra fent settings ,balra fent sound gomb van . A görgő benyomására a BC re vált a kijelző minden esetben .A bekapcsoló gomb lekerekített nem króm szélű . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kaltenecker79 Elküldve November14, 2019 Megoszt Elküldve November14, 2019 https://tech2.guru/Vauxhall/technical/led-conversion-cd30-mp3/ i Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kaltenecker79 Elküldve November14, 2019 Megoszt Elküldve November14, 2019 Szia, Köszönöm a tippet ! Valóban Corsa D rádió van benne . Ki kell cserélnem , h működjön minden? Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve November15, 2019 Megoszt Elküldve November15, 2019 Szia! A gyakorlatban még nem találkoztam ilyen összeállítással (B Zafira/H Astra + Corsa D rádió), ezért ha biztosan működő megoldást kellene mondanom, akkor az a rádió cseréje lenne. Egy letanított, AUX-os CD30MP3 olyan 15 eFt körül beszerezhető. Ha grafikus kijelződ van (sárga, monokróm, opeles neve: GID), akkor érdemes elgondolkodni egy CD40USB egységen ami 40-50 eFt környékén kapható. Ez az egyetlen gyári megoldás a pendrive-os lejátszásra. A lényeg: bármilyen gyári rádiót veszel, az legyen letanított (leválasztott). A saját autódnak pedig legyen meg a biztonsági kódja. Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gyepal Elküldve Január3, 2020 Megoszt Elküldve Január3, 2020 Biztos volt már sokszor, de nem találom. Egy Zafira cd70 navi rádiót szeretnénk alkalmassá tenni, hogy telefonról vagy usbről is játszom zenét. Találtam különféle adaptereket a neten de nem világos mit hova kell kötni. Neki állhatok egyáltalán magam vagy kell szakember? köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Január4, 2020 Megoszt Elküldve Január4, 2020 Szia! Ha a rádió AUX képes (a menüben kiválasztható az AUX és 3,5 mm-es aljzat is van az autóban) akkor megoldható. Ha nincs a rádióban AUX, akkor Somi-t keresd, ő gyári minőségben kiépíti. A telefonról mehet vezetéken keresztül a zene (3,5 mm-es aljzat az autóban), vagy a neten kapható adapterrel bluetooth-on. Ha nincs AUX és elviszed Somihoz, akkor vidd magaddal a bluetooth cuccot is, mert akkor Somi azt is beköti. Van még egy szint, de az jelentősen többe kerül az eddigieknél: Dension GW300. Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gyepal Elküldve Január4, 2020 Megoszt Elküldve Január4, 2020 Van AUX a menüben is és a csatlakozó is ott van kézifék alatt. Pontosan melyik adapterrel tudom rakotni a telót? köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Január6, 2020 Megoszt Elküldve Január6, 2020 Szia! Közvetlenül egy 3,5 mm-es jack dugó - jack dugó hosszabbítóval. Ha veszel bluetotth adaptert, akkor azt kell beszerelni (+12V; Testelés; AUX-L; AUX-R; AUX-test) utána a telefonhoz párosítani. https://www.aliexpress.com/item/32748775192.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.6c708a015adc28&algo_pvid=23b7e134-4564-4848-96fe-d949ff52e642&algo_expid=23b7e134-4564-4848-96fe-d949ff52e642-19&btsid=36d6a992-d170-406d-a89a-dfa49f85684b&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_4,searchweb201603_53 https://www.aliexpress.com/item/33019602503.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.6c708a015adc28&algo_pvid=23b7e134-4564-4848-96fe-d949ff52e642&algo_expid=23b7e134-4564-4848-96fe-d949ff52e642-37&btsid=36d6a992-d170-406d-a89a-dfa49f85684b&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_4,searchweb201603_53 Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gyepal Elküldve Január7, 2020 Megoszt Elküldve Január7, 2020 Köszönöm szépen! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zspapi Elküldve Március26, 2020 Megoszt Elküldve Március26, 2020 Sziasztok, nem biztos, hogy ebbe a topicba szól a kérdésem, nézzétek el nekem.. vettem egy Zafira B-t 2005. 1.9 cdti.. a lényeg, hogy 1 db kulcsot kaptam csak hozzá és valószinüleg az sem a gyári kulcs már, mint kiderült a távirányító részéből hiányzik egy mikrokapcsoló. igy csak zárni tudom vele az autót, nyitni kulccsal kell csak ilyenkor néha előfordul hogy beriaszt. szeretnék új kulcsot csináltatni, de persze nincs meg a carpass kártyája se.. (sok sok évvel ezelőtt németből behozott autó)... valakinek van esetleg tapasztalata hogy lehet megoldani egy új működö kulcs készitését? ha lehet nem arany árban.. köszönöm a válaszokat Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Március26, 2020 Megoszt Elküldve Március26, 2020 11 órája, zspapi írta: Sziasztok, nem biztos, hogy ebbe a topicba szól a kérdésem, nézzétek el nekem.. vettem egy Zafira B-t 2005. 1.9 cdti.. a lényeg, hogy 1 db kulcsot kaptam csak hozzá és valószinüleg az sem a gyári kulcs már, mint kiderült a távirányító részéből hiányzik egy mikrokapcsoló. igy csak zárni tudom vele az autót, nyitni kulccsal kell csak ilyenkor néha előfordul hogy beriaszt. szeretnék új kulcsot csináltatni, de persze nincs meg a carpass kártyája se.. (sok sok évvel ezelőtt németből behozott autó)... valakinek van esetleg tapasztalata hogy lehet megoldani egy új működö kulcs készitését? ha lehet nem arany árban.. köszönöm a válaszokat Hát a Carpass kód mindenképp kelleni fog hozzá... ez viszont nem probléma, mert a tulajdonjog igazolása után elvileg bármelyik Opel-márkaszervizben megmondják a Carpass kódodat néminemű juttatás fejében (hallottam már 10, de 15 ezerről is, személyes tapasztalatom nincs az ügyben) Ha a Carpass kód megvan, akkor az első lehetőséged hogy ott a szalonban rendelsz egy másik kulcsot hozzá, ennek költségvonzatát nem tudom, tippem szerint ez is lesz pár tízezer forint. A másik mód némileg olcsóbb, de körülményes: veszel eBay-en vagy AliExpressen új (programozatlan) távirányító elektronikát Zafira B-hez (praktikusan komplett kulcsfejet szoktak árulni nyomógombokkal és benne az elektronikával, de kulcsszár és immochip nélkül) és azt felprogramoztatod ugyanúgy márkaszervizben, illetve kulcsmásolónál másoltatsz hozzá egy immochipet meg egy kulcsszárat a mostani kulcsodról. Azért fontos hogy új, eddig még programozatlan kulcsfejet/elektronikát vegyél, mert csak ezt lehet autóra programozni, ha bontottat veszel ami már egy autóra rá volt tanítva, azt már nem lehet másikra átttanítani. A márkaszerviz meg azért kell a programozáshoz mert egyrészt gyári műszer kell hozzá (Tech2 vagy MDI), másrészt meg ott meg tudják mondani hogy mennyi kulcs van az autódra programozva, és a feleslegeseket törölni is tudják, így nem fordulhat elő hogy valahol a világban valakinél van egy kulcs ami nyitja és indítja is az autódat. Ennek a másodiuk megoldásnak a költsége némileg kevesebb, de a programozás meg a kulcsmásolás miatt ez is lesz 10-15e Ft, plusz még hosszadalmas is mire megjön a kulcsfej a netről. Összefoglalva: van az egyszerűbb és gyorsabb verzió mondjuk 30-40e-ért, és van az olcsóbb, de hosszadalmas 25-30e-ért. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zspapi Elküldve Március26, 2020 Megoszt Elküldve Március26, 2020 2 órája, tgabika76 írta: Hát a Carpass kód mindenképp kelleni fog hozzá... ez viszont nem probléma, mert a tulajdonjog igazolása után elvileg bármelyik Opel-márkaszervizben megmondják a Carpass kódodat néminemű juttatás fejében (hallottam már 10, de 15 ezerről is, személyes tapasztalatom nincs az ügyben) Ha a Carpass kód megvan, akkor az első lehetőséged hogy ott a szalonban rendelsz egy másik kulcsot hozzá, ennek költségvonzatát nem tudom, tippem szerint ez is lesz pár tízezer forint. A másik mód némileg olcsóbb, de körülményes: veszel eBay-en vagy AliExpressen új (programozatlan) távirányító elektronikát Zafira B-hez (praktikusan komplett kulcsfejet szoktak árulni nyomógombokkal és benne az elektronikával, de kulcsszár és immochip nélkül) és azt felprogramoztatod ugyanúgy márkaszervizben, illetve kulcsmásolónál másoltatsz hozzá egy immochipet meg egy kulcsszárat a mostani kulcsodról. Azért fontos hogy új, eddig még programozatlan kulcsfejet/elektronikát vegyél, mert csak ezt lehet autóra programozni, ha bontottat veszel ami már egy autóra rá volt tanítva, azt már nem lehet másikra átttanítani. A márkaszerviz meg azért kell a programozáshoz mert egyrészt gyári műszer kell hozzá (Tech2 vagy MDI), másrészt meg ott meg tudják mondani hogy mennyi kulcs van az autódra programozva, és a feleslegeseket törölni is tudják, így nem fordulhat elő hogy valahol a világban valakinél van egy kulcs ami nyitja és indítja is az autódat. Ennek a másodiuk megoldásnak a költsége némileg kevesebb, de a programozás meg a kulcsmásolás miatt ez is lesz 10-15e Ft, plusz még hosszadalmas is mire megjön a kulcsfej a netről. Összefoglalva: van az egyszerűbb és gyorsabb verzió mondjuk 30-40e-ért, és van az olcsóbb, de hosszadalmas 25-30e-ért. Köszi.. Már vettem egy klónkulcsot elektronikával.. Csak ugye már immo letilt igy nem tudom szinkronizálni.. Tehát mindenképpen márka szerviz Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts