neuhofer Elküldve Január30, 2015 Elküldve Január30, 2015 https://www.facebook.com/groups/783261318428991/
Papplan Elküldve Február4, 2015 Elküldve Február4, 2015 Az 1.6T(xht) 7.2 l/ 100km. Hosszú autópálya, 5fő csomag, +130km/h. Ugyan ez város, körgyűrű felesben. A műszer nekem is hazudik lefelé. A valós érték számolva 4-5 dl többlet. A lényeg, messze nem az amit a katalógusban nyomnak, markating céllal. De szerintem aki ilyen teljesítményű motorral a fogyasztásra figyelve autózik, az rosszul választott konfigurációt. Egyszerűen nem lehet cammogva használni ezt a gépet, illetve nem is szabad. Egy terhelt benzines motornak nem 1500 1/min a normális fordulatszáma.
imy Elküldve Február4, 2015 Elküldve Február4, 2015 Az 1.6T(xht) 7.2 l/ 100km. Hosszú autópálya, 5fő csomag, +130km/h. Ugyan ez város, körgyűrű felesben. A műszer nekem is hazudik lefelé. A valós érték számolva 4-5 dl többlet. A lényeg, messze nem az amit a katalógusban nyomnak, markating céllal. De szerintem aki ilyen teljesítményű motorral a fogyasztásra figyelve autózik, az rosszul választott konfigurációt. Egyszerűen nem lehet cammogva használni ezt a gépet, illetve nem is szabad. Egy terhelt benzines motornak nem 1500 1/min a normális fordulatszáma. Az teljesen jó benzinestől. ;) nekem a diesel rövid távokon van mikor majdnem 7l-t eszik. Az már sok. Igaz sokszor kell gyorsítani.
imy Elküldve Február5, 2015 Elküldve Február5, 2015 A rövid távú fogyasztás nem mérvadó. Mondjuk az igaz. :) Hosszú távon nem panaszkodom, elmegy kicsivel 6l alatt. :)
RCsaba Elküldve Február6, 2015 Elküldve Február6, 2015 Az 1.6T(xht) 7.2 l/ 100km. Hosszú autópálya, 5fő csomag, +130km/h. Ugyan ez város, körgyűrű felesben. A műszer nekem is hazudik lefelé. A valós érték számolva 4-5 dl többlet. A lényeg, messze nem az amit a katalógusban nyomnak, markating céllal. De szerintem aki ilyen teljesítményű motorral a fogyasztásra figyelve autózik, az rosszul választott konfigurációt. Egyszerűen nem lehet cammogva használni ezt a gépet, illetve nem is szabad. Egy terhelt benzines motornak nem 1500 1/min a normális fordulatszáma. Az én motorkódomnál autópálya 130km/h 9l átlagosan. Nem egyedi eset. A SIDI motorok némileg takarékosabbak a hosszabb hatodik és a közvetlen befecskendezés miatt. Ellenben a gyári előírt oktánszám 98.
Papplan Elküldve Február17, 2015 Elküldve Február17, 2015 Hajlamosak vagyunk becsapni magunkat a fogyasztás számításakor. A km órám a GPS szerint +7%-ot csal. De km táblák között mérve is ez a mért eredmény. A gumi 205/60X16 . A táblázat szerint csak +1% a különbség a nyári, gyári mérettől, ami az alap. Ezt figyelembe véve a fogyasztásmérő csúfosan csal. Arról nem beszélve, hogy így a sebességmérő csak tájékoztatást ad arról, hogy haladsz. Röhejesnek tartom ebben a digitális világban ezt a pontatlanságot.
imy Elküldve Március10, 2015 Elküldve Március10, 2015 2.0 D-esek menyit fogyasztanak ? Csemgézz: http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/35-Opel/322-Astra.html?fueltype=1&constyear_s=2012&power_s=140&minkm=10000&powerunit=2 Kaszni, láb és nem mindegy hol használod...
Coppermine Elküldve Március12, 2015 Elküldve Március12, 2015 Az én motorkódomnál autópálya 130km/h 9l átlagosan. Nem egyedi eset. A SIDI motorok némileg takarékosabbak a hosszabb hatodik és a közvetlen befecskendezés miatt. Ellenben a gyári előírt oktánszám 98. többek közt ezért ütöm az asztalt a cégnél, de egyelőre nem engedik (!) h 98ast tankoljak bele, pedig kifizetném a különbözetet... (95-öst céges kártyára tankolhatok, minden egyebet nem)
Dom Elküldve Március17, 2015 Elküldve Március17, 2015 2.0 D-esek menyit fogyasztanak ? 6,2, és 6,7 között, de soha nem próbáltam még a 90km/h-t, hogy ott hogy alakulna.
imy Elküldve Április23, 2015 Elküldve Április23, 2015 Nem jelentősen, de megugrott a fogyasztásom (2-3dl), amióta nyári papucsok vannak fent. A ttéli 205-ös volt, a nyári 225-ös.
roob5 Elküldve Április24, 2015 Elküldve Április24, 2015 Nem jelentősen, de megugrott a fogyasztásom (2-3dl), amióta nyári papucsok vannak fent. A ttéli 205-ös volt, a nyári 225-ös. Hello! Ezt én is megerősítem, ugyanilyen paraméterekkel.
imy Elküldve Április24, 2015 Elküldve Április24, 2015 Hello! Ezt én is megerősítem, ugyanilyen paraméterekkel. Köszi, akkor nem egyedi eset. Háát ez van, de jobban tapad a kocsi elvileg.
Papplan Elküldve Június17, 2015 Elküldve Június17, 2015 Sziasztok! Alakul a fogyasztásom.1.6T. 150-200 km/h tempóval autópályán 8 l. A 10 ezret átlépve fél literrel csökkent a fogyasztásom, ezt vegyes használatban mértem. Tudunk olyan programról az ECU-ban (gyári beállítás), hogy a bejáratás alatt több üzemanyaggal dolgozika motor. Lsd. 10000 km, mert szinte azonnal jelentkezett a fogyi csökkenés, ahogy átléptem. A levegőszúrőben van plusz réteg (folytás). 1
Coppermine Elküldve Július9, 2015 Elküldve Július9, 2015 elképzelhető, több autónál 6-10e km közt változik meg a fogyasztás, jellemzően a bejáratási idő után.
Davee Elküldve Július10, 2015 Elküldve Július10, 2015 Sziasztok! Alakul a fogyasztásom.1.6T. 150-200 km/h tempóval autópályán 8 l. A 10 ezret átlépve fél literrel csökkent a fogyasztásom, ezt vegyes használatban mértem. Tudunk olyan programról az ECU-ban (gyári beállítás), hogy a bejáratás alatt több üzemanyaggal dolgozika motor. Lsd. 10000 km, mert szinte azonnal jelentkezett a fogyi csökkenés, ahogy átléptem. A levegőszúrőben van plusz réteg (folytás). Ennyi kell kb, hogy összekopjanak az alkatrészek egymással, így csökken a súrlódás és kevesebb lesz a fogyasztás, ez természetes dolog.
Papplan Elküldve Július10, 2015 Elküldve Július10, 2015 Akkor pontosítok. A 10 ezret átlépve szinte azonnal jelentkezett a fogyasztás csökkenés, a pillanatnyi fogyi mérőn, és a műszeren is, látványosan. Minden átmenet nélkül .Előtte telitanknál kb. 850 km volt a megtehető út, a kövi tankoláskor kb 750km-re jött ki a megtett és megtehető összege. Ez a 10 ezret átlépve, 950 km lett a megtett és a megtehető km összege, a következő tankolásokkor. Nem véletlenül kérdeztem az ecu-ról. A bejáratási időszak alatti surlódás miatt nem feltétlenül kell, hogy nagyobb legyen a fogyasztás. A fenti válaszokból következtetve fokozatosan kellene csökkenni a fogyinak. Személyes tapasztalataim nem igazolják ezt. Régebben nem egy "o" km-es autót járattam és nem volt tapasztalat, hogy nagyobb lett volna a fogyasztás a bejáratási időszakban. Annak ellenére, hogy dús üzemanyag beállítás volt a jellemző/kötelező. Jelen esetben a drasztikus változást a gyári programban keresem. Erre várok cáfolatot, vagy megerősítést. Illetve mások bejáratási időszak tapasztalatait.
Coppermine Elküldve Július13, 2015 Elküldve Július13, 2015 Akkor pontosítok. A 10 ezret átlépve szinte azonnal jelentkezett a fogyasztás csökkenés, a pillanatnyi fogyi mérőn, és a műszeren is, látványosan. Minden átmenet nélkül .Előtte telitanknál kb. 850 km volt a megtehető út, a kövi tankoláskor kb 750km-re jött ki a megtett és megtehető összege. Ez a 10 ezret átlépve, 950 km lett a megtett és a megtehető km összege, a következő tankolásokkor. Nem véletlenül kérdeztem az ecu-ról. A bejáratási időszak alatti surlódás miatt nem feltétlenül kell, hogy nagyobb legyen a fogyasztás. A fenti válaszokból következtetve fokozatosan kellene csökkenni a fogyinak. Személyes tapasztalataim nem igazolják ezt. Régebben nem egy "o" km-es autót járattam és nem volt tapasztalat, hogy nagyobb lett volna a fogyasztás a bejáratási időszakban. Annak ellenére, hogy dús üzemanyag beállítás volt a jellemző/kötelező. Jelen esetben a drasztikus változást a gyári programban keresem. Erre várok cáfolatot, vagy megerősítést. Illetve mások bejáratási időszak tapasztalatait. ma vagy holnap megnézek egy telitankot, mennyi ír ki rá. emlékeim szerint 850km-t, de nem vagyok benne biztos. az anyém már 25e környékén jár, nincs még 1 éves.a hirtelen váltást nem figyeltem meg, viszont ha a megtehető távolságot egyik napról a másikra változtatja, akkor az az ECU-ból jön
Papplan Elküldve Július13, 2015 Elküldve Július13, 2015 Igen. Telitanknál kb. 850km a megtehető táv. De tankolás előtt mennyi az összeg, az a mérvadó.
Coppermine Elküldve Július15, 2015 Elküldve Július15, 2015 Igen. Telitanknál kb. 850km a megtehető táv. De tankolás előtt mennyi az összeg, az a mérvadó. 44 litert tankoltam tegnap, 700km-t írt ki a BC megtehető távnak.
ppetike Elküldve Július16, 2015 Elküldve Július16, 2015 amennyire figyeltem a megtehető táv a fogyasztástól függ. ha az átlagos fogyasztásod lenullázod minden tankolásnál - nekem 8,0 l - akkor azzal fogszámolni a benne lévő üzemanyaghoz képest. na nem állítod az átlag fogy mérőt alaphelyzetbe akkor az addig mért értékkel fog számolni.
Papplan Elküldve Július16, 2015 Elküldve Július16, 2015 Ez logikus, hogy a megtehető táv a fogyitól függ. De a fogyimérő nem pontos sőt, nagyon pontatlan, legalább is nálam. Telitankkor nullázod a műszert, ez a normális. A másik mérő mutatja az össz átlegfogyasztást.
ppetike Elküldve Július17, 2015 Elküldve Július17, 2015 amennyire pontosan tudtam mérni a km és a tankolt mennyiseggel nekem 1-2dl volt a külömbség. inkább az 1 dl eltérés volt a jellemző.
Papplan Elküldve Július21, 2015 Elküldve Július21, 2015 Nekem nagyon pontatlan az átlag fogyasztásmérő. Pl.: 6.6-ra, 7.2, 5.5 re, 6.5 az igaz. Nem is tudom, ezt tudják program variálással pontosítani?
Recommended Posts