Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Hello fórumozók Kellemes Ünnepeket mindenkinek.

Lenne egy olyan kérdésem egyik ismerősöm Vectra A 1.8 c18nz motorja ha felmelegszik bedadog,hidegen 1200 as fordulaton ketyereg ha felmelegszik pedig 2000 ig dadogva jár 2000 től meg ismét megy rendesen,

Cserélve lett gyújtás modul(nemvolt szikra ,cserével megjavult)

de a gyertyák úsznak a benzinben mikor dadogva le ál(mert van hogy le is áll)

Sűrítésre gyanakszok esetleg motor hőfok jeladó?hogy folyton sok benzint ad?injektor jónak tűnik de kitudja

valakinek valami ötlet köszönettel Gábor.

Megosztás:

Okés. Akkor inkább picit tekerem erősebben :lol: :D

Az egy jó dolog kikopott a szervó szivattyú már találkoztam hasonlóval(de van hogy a szíj laza és néha megcsúszik a szíjtárcsán) :devlish: de akár bontóba is lehet jó állapotút találni

De ahogy olvasom hogy a többet tekered akkor inkább a szíj borda kopás nemképes akkorát fogni a szíj a szíjtárcsán

Megosztás:

Thor! Te mikor gyűrűzted a Vectrádat alulról kitudtad húzni a dugókat? Mert tavasszal nagy generálon gondolkodom, rendbe akarom teljesen tenni az autót(hátsó ív cserék), alvázvédőzés, új lambdaszonda, olajteknő tömítés csere, olajszivattyú szimering csere, vezérlést jelre rakni, meg ha már levan szedve a teknő gondolkodom a gyűrűzésben is. Mikor igen kipörgetem egy pici kék füstöt dob ki, de nagyon minimális, meg kis fordulaton kevesellem a nyomatékot. Ezért gondolom a gyűrűk a felelősek. 218.600km van benne most pontosan. Mennyibe került neked a gyűrűkészlet?

Hát, nem esküszöm meg rá, de úgy rémlik, hogy nem fért ki alul.

Mondjuk nem is próbáltam, mivel a fej nem volt rajta. :lol:

Megosztás:

Néha b.szott nehéz tekerni a kormányom, főleg ha sokat közlekedem városba, szervóba tavaly cseréltem olajat(MOL ATF) jó a szint is, és tiszta benn az olaj, Ott a csöveknél a tartály közelébe picit olajpárásak a csövek. Mitől lehet hogy nehéz a kormányom? Guminyomás jó.

Ha minden más jó, akkor pl túl kis et számú felni, túl széles gumi, túl sok ültetés, stb.

Megosztás:

Hello fórumozók Kellemes Ünnepeket mindenkinek.

Lenne egy olyan kérdésem egyik ismerősöm Vectra A 1.8 c18nz motorja ha felmelegszik bedadog,hidegen 1200 as fordulaton ketyereg ha felmelegszik pedig 2000 ig dadogva jár 2000 től meg ismét megy rendesen,

Cserélve lett gyújtás modul(nemvolt szikra ,cserével megjavult)

de a gyertyák úsznak a benzinben mikor dadogva le ál(mert van hogy le is áll)

Sűrítésre gyanakszok esetleg motor hőfok jeladó?hogy folyton sok benzint ad?injektor jónak tűnik de kitudja

valakinek valami ötlet köszönettel Gábor.

Motorhőfok jeladó szeret bennük elhalni, az meg igen csak meg tudja bolondítani.

Megosztás:

Thor! Segítséged kérem! Megvagyok áldva ezzel a szelepfedél tömítéssel :\ Hiába teszek új tömítést, pasztával vastagon, vagy paszta nélkül, gyári sorrendbe és gyári nyomatékkal meghúzom a csavarok, vagy agyon tépem, de akár mit csinálok, folyamatosan ömlik be az olaj a gyertyákhoz.. Már teljesen szétmentek a kábelok, a gyertyák zárlatosak, nem tudom mitévő legyek :lol:

Megosztás:

Thor! Segítséged kérem! Megvagyok áldva ezzel a szelepfedél tömítéssel :\ Hiába teszek új tömítést, pasztával vastagon, vagy paszta nélkül, gyári sorrendbe és gyári nyomatékkal meghúzom a csavarok, vagy agyon tépem, de akár mit csinálok, folyamatosan ömlik be az olaj a gyertyákhoz.. Már teljesen szétmentek a kábelok, a gyertyák zárlatosak, nem tudom mitévő legyek :lol:

Lehet, h a szelepfedél vetemedett el, sajnos előfordul.

Esetleg még megpróbálhatod összerakni gyári GM tömítéssel. Hat-nyolc pénz körül van. Ha azzal sem lesz jó, akkor valszeg másik szelepfdél kell.

Megosztás:

Esetleg még megpróbálhatod összerakni gyári GM tömítéssel. Hat-nyolc pénz körül van. Ha azzal sem lesz jó, akkor valszeg másik szelepfdél kell.

Egyébként meg, ha nem oldottad meg a kartergáz kivezetését, miután ledugóztad a szívósor felé vezető csöveket, szerencsétlennek nincs is más lehetősége, a leggyengébb ponton távozik a nyomás, az olajjal együtt.

Megosztás:

... folyamatosan ömlik be az olaj a gyertyákhoz.. Már teljesen szétmentek a kábelok, a gyertyák zárlatosak, nem tudom mitévő legyek :D

Ahogy Alex is írta, a lekötött kartercsövek miatt van ekkora túlnyomás a szelepfedél alatt. Szóval bármit is csinálsz, addig amíg nem lesz bevezetve a szívótorokba, addig a legkisebb ellenállású hely felé fog menni...

Egyébként valószínű, hogy a fedél is már meg van vetemedve egy kicsit. 16 év, meg a szerelések...

Csergőéktől kérdeztem egyszer még vagy 2 éve: 50akárhányezer volt... hát akkor köszi :lol:

Szóval kösd csak vissza a kitakarított csöveket és jobbnak kell lennie, de az is lehet, hogy ennyi is elég lesz.

Nekem az Elring tömítés+paszta bevált.

Más:

Múltkor kérdezted az indításkori fordulatemelkedést.

Nekem 1500-ig megy fel közvetlen a reggeli indításkor, utána beáll 1100-re, majd még lejjebb esik miután lekapcsol a szekunder levegős móka.

Megosztás:

Tegnap emlegettem a szelepfedélben levő szűrőt.

Lehet, hogy az van eltömődve és csak ki kell pucolni, mert az még a k.g.cső előtt van és így ott nem tud "kiszellőzni".

Képek az enyémről. Jól látszik milyen koszos volt a régi. :lol:

http://pics.coldline.hu/pics/431165-20120106-Xdcxqm.jpg

http://pics.coldline.hu/pics/431167-20120106-ME1PWN.jpg

http://pics.coldline.hu/pics/431163-20120106-DdpQdZ.jpg Itt kiszedtem a szűrőt, csak 2 pöcök tartja. Így könnyebb kipucolni.

http://pics.coldline.hu/pics/431164-20120106-WBwXm0.jpg Itt látszik, hogy a k.gáz kivezetése nekem a 3. hengernél van, de az olajat a 4.-nél lehet betölteni.

A 2 rész elvan zárva egymástól.

Megosztás:

A régi volt a mi meghótt. Hála az előző tulajnak. :lol:

Hirtelen az új jutott eszembe, de azt még gyűrűtörés után kipucoltuk.

A letört sarkáról ismertem meg.

Hát sajnos látszik rajta a "csodás előző tulaj". Szegény motorok mit ki nem bírnak...

Megosztás:

Egyébként meg, ha nem oldottad meg a kartergáz kivezetését, miután ledugóztad a szívósor felé vezető csöveket, szerencsétlennek nincs is más lehetősége, a leggyengébb ponton távozik a nyomás, az olajjal együtt.

A vastag csöves, ami a szívócsőbe megy bele, az levan vezetve a kasztni alá. Csak a kis 8as cső van ledugózva ami a folytószelep után van bekötve.

Megosztás:

A vastag csöves, ami a szívócsőbe megy bele, az levan vezetve a kasztni alá. Csak a kis 8as cső van ledugózva ami a folytószelep után van bekötve.

A szűrő a cső előtt van. Ha van neked olyan és akkor még mindig akadályozza a légáramlást.

Nekem úgy tűnik, hogy van ott valami.

http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1498423952.html

Megosztás:

de van, de vaaaan! :D

csak nem lehet kiszedni. ha befújsz féktisztítóval/brigéciollal, majd meglátod mi jön ki...

:devlish:

Nah jó, lehet hogy mégis van benne valami ami nem mutatkozott be nekem amikor kipucoltam :lol:

Emlékszem, hogy elég sokat kellett pepecselni vele mire normális kinézete lett.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.