Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

• 3 weeks later...
Az mitől lehet hogy hidegen(még megy benn a porszívó) olyan 1000-1500as fordulatról motorfékezve olyanokat visszadurran a katalizátorba hogy majd lelövi a kipufogót, szól olyat mint a petárda :D?

Hidegen nem az igazi. Nem is nagyon szereti. Én mindig megvárom (amikor csak lehet persze), hogy lekapcsoljon a légbefúvás és rendberakja az alapjáratot és csak ezután indulok.

Üzemanyag jut a kipuba és ez robban be. Jobb azt megvárni szerintem :icon4:

Megosztás:

Hali!

Segítséget szeretnék kérni.

Van egy C20XE motoros autóm. Olyan dolgot csinál, hogy ha bemelegszik el kezd rángatni és ledarázik. Kivillogtam a diagnosztika csatin, de nem ír hibakódot. Ma cseréltem komplett gyújtáselosztót fedéllel, rotorral, HALL jeladóval. Ugyanaz. Amikor bemelegszik a motor akkor csak úgy tudok vele menni, ha egyenletes gázon használom, gyorsításkor egyből ledarázik.

Nincs valami ötletetek, mert lassan a csákányt beleállítom.

Köszi: Robi.

Megosztás:

Hali!

Van egy C20XE motoros autóm. Olyan dolgot csinál, hogy ha bemelegszik el kezd rángatni és ledarázik. Kivillogtam a diagnosztika csatin, de nem ír hibakódot. Ma cseréltem komplett gyújtáselosztót fedéllel, rotorral, HALL jeladóval. Ugyanaz. Amikor bemelegszik a motor akkor csak úgy tudok vele menni, ha egyenletes gázon használom, gyorsításkor egyből ledarázik.

Üzemanyagnyomásod megfelelő?

Olyan mintha nem kapna elég anyagot kigyorsításkor.

Megosztás:

Hali!

Gyertyakábeleket is nézd át! :D

Megosztás:

Az enyémben van gyújtásmodul, az csinált 1szer ilyet, hogy melegen nem ment.

De a tied felépítését nem ismerem és ha van benne Hall jeladó, akkor azt hiszem nem ilyen modul adja a jelet.

Persze még mindig lehet ECU hiba is. Valakinél már volt rá példa pár hónapja, hogy azzal volt gond. :D

Megosztás:

Az enyémben van gyújtásmodul, az csinált 1szer ilyet, hogy melegen nem ment.

De a tied felépítését nem ismerem és ha van benne Hall jeladó, akkor azt hiszem nem ilyen modul adja a jelet.

Persze még mindig lehet ECU hiba is. Valakinél már volt rá példa pár hónapja, hogy azzal volt gond. :icon4:

Esetleg a 2 vezetékes hőgomba okozhat még gondot. Az mondja meg az ECU-nak milyen meleg a motor.

Astra F GYík-ban van leírás a méricskéről :D

Megosztás:

Az mitől lehet hogy ilyen hidegebb időben alig akar lemenni a bal első elektromos ablak? Régi Vectránkban is ezvolt a gond, de az istenér se jövök rá milehet a baja.. Másik oldalon frankón gyorsan lemegy, az én oldalamon meg olyan 3/4énél olyan nehezen megy mint az állat.. Melegebb időben meg semmi gond :D

Megosztás:

Az mitől lehet hogy ilyen hidegebb időben alig akar lemenni a bal első elektromos ablak? Régi Vectránkban is ezvolt a gond, de az istenér se jövök rá milehet a baja.. Másik oldalon frankón gyorsan lemegy, az én oldalamon meg olyan 3/4énél olyan nehezen megy mint az állat.. Melegebb időben meg semmi gond :D

Bal első nálunk is problémás, a mechanikus szerkezettel is az volt, elektromos is szenved vele. 5 éves korában vettük, de akkor is nehezen járt már. De szerintem a miénk balesetes lehetett, ajtócsere segít majd.

Megosztás:

Tegnap Keszthelyről Veszprém felé megálltam egy vasúti kereszteződésben, ahol leállítottam a kocsit.Indításkor tekert aztán kigyulladt a motor hibajelző lámpa. Másodjára nagy nehezen beindult.

Az előtt se és azóta se tapasztaltam ilyet. Lehet e attól, hogy sok fogyasztó volt egyszerre bekapcsolva, és nem kapott elég feszültséget indításkor?

(Ment a rádió, fényszórók, féklámpa, navigáció...) Ja egyébként egy bazi nagy 75Ah-ás akksi van benne, ami elvileg jó.

Megosztás:

Tegnap Keszthelyről Veszprém felé megálltam egy vasúti kereszteződésben, ahol leállítottam a kocsit.Indításkor tekert aztán kigyulladt a motor hibajelző lámpa. Másodjára nagy nehezen beindult.

Az előtt se és azóta se tapasztaltam ilyet. Lehet e attól, hogy sok fogyasztó volt egyszerre bekapcsolva, és nem kapott elég feszültséget indításkor?

(Ment a rádió, fényszórók, féklámpa, navigáció...) Ja egyébként egy bazi nagy 75Ah-ás akksi van benne, ami elvileg jó.

Lehet csak a lambdaszonda szarakodott, néha szokott. Hibakódot nem villogtattad ki?

Megosztás:

Motortól csak annyira, hogy nagyobb motorhoz nagyobb váltó való. Pl 1,6-hoz F13, F15. 1,8-2,0 F16-tól felfelé.

szóval, akkor az én 1.7 tdm-hez vehetek egy 1.8as féltengelyt? ha F16 mind a kettő? csak azért mert elég ritka ez a dízel típus csak azért érdeklődöm, benyósokhoz könnyebb cuccokat szerezni. esetleg B vekiét is ugyan ezzel a motorral szereltnél?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.