Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Sziasztok, szervócsövek méretpontos legyártásában tudtok valami korrekt helyet, pest vagy fejér megye vonzáskörzetében keresve ? Tudniillik gyáriban már nem elérhető amilyent keresek, vagy horror összeget mondtak rá tehát ez kilőve.. A tartály melletti két hosszú cső érdekelne, esetleg bontókban érdemes-e körülnézni ilyen csövek végett? Köszi.

Megosztás:

Thor már cserélte, valami gumicsővel helyettesítette. :D

De nem az egészet, csak egy szakaszt, mert a legalsó vízszintes csőnél szivárgott, majd inkább már folyt. Muszáj volt megoldani valahogy, így jött a 1,5m olajálló Semperit szövetes gumicső és azóta is teszi a dolgát.

Megosztás:

Tegnapelőtt kaptam 1 lassú defektet a cégessel. Bal első.

Na, mondom valami nem stimmel, mert a szokottnál jobban és egyre erősebben zörög az eleje. (szilentet kellene már cserélni benne)

5 km-re voltunk csak itthonról. :D

Kerékcsere az út szélén.

Még jó, hogy a múltkori padkázásakor a főnököm durrdefektet kapott és megcsináltatta egyből a pótkereket. :D

Megosztás:

Tegnapelőtt kaptam 1 lassú defektet a cégessel. Bal első.

Na, mondom valami nem stimmel, mert a szokottnál jobban és egyre erősebben zörög az eleje. (szilentet kellene már cserélni benne)

5 km-re voltunk csak itthonról. :D

Kerékcsere az út szélén.

Még jó, hogy a múltkori padkázásakor a főnököm durrdefektet kapott és megcsináltatta egyből a pótkereket. :D

Mázlid volt a balszerencsében :)

Megosztás:

Egy az egybe felmegy a régi helyére. Picit nagyobb, mint a gyári, de ez nem probléma :D Nem ereszt sehol sem, meg ilyenek.. Reggeli indításnál is max. 3másodpercen belül elaludt a lámpa. De szerintem ha 10W40es olaj lenne benn még ennyit sem kellene várni :) Amúgy sokkal erősebb, robosztusabb, mint a gyári szűrő. Cikkszáma: (O77/90.3) O=nulla :D Lángautónál vettem, de már sajna nincs nekik :(Armafilt a márkája. Ezekre az autókra írja a katalógus:

CITROEN:

........................

Ádám! Olyan kérdésem lenne hozzád hogy ugye múltkor ajánlottad ezt a szűrőt! Nos azóta nézelődtem s a Bárdinál is találtam ilyen márkát, igaz nem olyan cikkszámút.. Az baj ha nem ugyanaz a cikkszáma?? Én ezt találtam Armafilt FAO-77/90.2

Ez teljesen eltér az általad ajánlottól?? Nem értek hozzá, legalábbis a belsejéhez így ezért kérdezem tőled, mert szerintem te jobban képben vagy!!

Előre is köszi szépen!

Megosztás:

Ádám! Olyan kérdésem lenne hozzád hogy ugye múltkor ajánlottad ezt a szűrőt! Nos azóta nézelődtem s a Bárdinál is találtam ilyen márkát, igaz nem olyan cikkszámút.. Az baj ha nem ugyanaz a cikkszáma?? Én ezt találtam Armafilt FAO-77/90.2

Ez teljesen eltér az általad ajánlottól?? Nem értek hozzá, legalábbis a belsejéhez így ezért kérdezem tőled, mert szerintem te jobban képben vagy!!

Előre is köszi szépen!

hello

ez az olajlámpa jelenség nálam is megvan kb 3-4 mp-ig világit indulás után!

én azt szoktam csainálni hogy 2x inditózok!az elsö inditózásnál csak egy kicsit pörgetem meg az öninditót hogy felkapja az olajat!a másodiknál beinditom és kb 1mp mulva el is alszik a lámpa!

egyébként mobil 5w40 et használok és szinte semmi olajfogyás!persze szelepfedél tömités alap!és semmi utángyártott ;)eredeti parafa!

Megosztás:

hello

ez az olajlámpa jelenség nálam is megvan kb 3-4 mp-ig világit indulás után!

én azt szoktam csainálni hogy 2x inditózok!az elsö inditózásnál csak egy kicsit pörgetem meg az öninditót hogy felkapja az olajat!a másodiknál beinditom és kb 1mp mulva el is alszik a lámpa!

egyébként mobil 5w40 et használok és szinte semmi olajfogyás!persze szelepfedél tömités alap!és semmi utángyártott ;)eredeti parafa!

Most lehet hogy hülyeség amit mondok de ezzel meg az önindítót "kínzod"!? :D

Megosztás:

Előre is köszi szépen!

Bárdinál más márkájú de ugyanilyen szűrőből van ALC SP834, és WL7139. Mind2 nek 1406ft az ára.

Megosztás:

Bárdinál más márkájú de ugyanilyen szűrőből van ALC SP834, és WL7139. Mind2 nek 1406ft az ára.

A webshopban hogyan kell rákeresni?? Mert próbáltam többféleképpen de más cikkszámú szűrőket hoz le!? Egyáltalán Opelre kell szűrni vagy Citroenre?? Hogy csináltad, légyszi segíts! :D

Megosztás:

A webshopban hogyan kell rákeresni?? Mert próbáltam többféleképpen de más cikkszámú szűrőket hoz le!? Egyáltalán Opelre kell szűrni vagy Citroenre?? Hogy csináltad, légyszi segíts! :D

Citroen->Extra típusok mutatása->GS/GSA->CM3*MIND*->ÉVJÁRAT*MIND*->Szűrők->Alco

Megosztás:

Sziasztok!

Van egy olyan gondom a gépemmel hogy alapjárat közelében egyenletlenül húz ill. 1200-1500 fordulat körül szintén ez a jelenség. Az utóbbi időben jártam felesben etanollal. Nem tudom lehet e ez oka a hibának.

Az alapjárati motort tisztítottam. Most csak tiszta benzin van benne. Egy kicsit jobb a helyzet de a jótól mesze van. 1500 fordulat felett szinte tökéletes. Ha valakinek van ötlete segítsen.

Előre is köszi.

Megosztás:

Sziasztok!

Van egy olyan gondom a gépemmel hogy alapjárat közelében egyenletlenül húz ill. 1200-1500 fordulat körül szintén ez a jelenség. Az utóbbi időben jártam felesben etanollal. Nem tudom lehet e ez oka a hibának.

Az alapjárati motort tisztítottam. Most csak tiszta benzin van benne. Egy kicsit jobb a helyzet de a jótól mesze van. 1500 fordulat felett szinte tökéletes. Ha valakinek van ötlete segítsen.

Előre is köszi.

Benzinszűrőcsere volt? :) Az etanol kiszedi a szutykot a tankból ez mind a szűrőbe kerül. :D

Aki etanoloznak kb. 1000 km után szűrőt cserélnek ezért.

Milyen motorod van? :D

Vákuumcsövek rendben?

Gyertyák? Gyújtáskábelek?

Megosztás:

Bocsi de hülyeséget

B)

az öninditónak az a dolga hogy ha feszültséget kap pörögjön! :D

Hát meglehet hogy hülyeséget mondtam de ennek ellenére mégis Ádám megoldását választanám.. :) Szerzek ilyen "spéci" szűrőt aztán le lesz a gond! :D Legalábbis remélem.. :D

Megosztás:

Benzinszűrőcsere volt? B) Az etanol kiszedi a szutykot a tankból ez mind a szűrőbe kerül. :)

Aki etanoloznak kb. 1000 km után szűrőt cserélnek ezért.

Milyen motorod van? :D

Vákuumcsövek rendben?

Gyertyák? Gyújtáskábelek?

A motor C16NZ. A benzinszűrő lehet gond kb. 2 éve (25-30000 km) volt cserélve.

A gyertyák szépek a kábelek is jónak tűnnek. Az EGR szelepet nemrég vettük le,mert hidegen nagyon torpanós volt.

A szűrőt mindenképp kicserélem abból baj nem lehet. :D

Megosztás:

A motor C16NZ. A benzinszűrő lehet gond kb. 2 éve (25-30000 km) volt cserélve.

A gyertyák szépek a kábelek is jónak tűnnek. Az EGR szelepet nemrég vettük le,mert hidegen nagyon torpanós volt.

A szűrőt mindenképp kicserélem abból baj nem lehet. :D

25-30000km-enként szerintem még nem kéne cserélni benzinszűrőt, vagy rosszul tudom??? Mi a csereperiódusa a szűrőnek?? Hány km???

Mondjuk mivel te etanolozol is így ahogy Öcsibácsi is írta mindenképpen szükséges szűrőt cserélned ugyanis az etanol pucol rendesen... :D

Ha már itt tartunk! Te amúgy milyen arányban használsz benzint-etanolt?? Nekem is ugyanilyen moci van a kocsiban s gondolkodom egy ideje hogy kipróbálom hogy hogyan reagál rá, plusz azért mégis kicsit olcsóbb lenne.. :)

Megosztás:

Én is szoktam néha, (főleg nyáron) etanolt nyomni a tankba. Nem vettem észre semmi különöset. :D Gondot nem okozott.

De mostanában olyan keveset megyek a géppel, hogy néhány hónap kell, mire kifogy 1 tanknyi anyag. :)

Így az én véleményem most nem mérvadó. B)

Én viszont havi 800-1000km körül megyek biztosan, pluszba jönnek még az egyéb kiruccanások, nyaralás stb... 1 éve van meg a járgány de 16000km-t sikerült is beletolni! :D Szóval én ezért gondolkodom a dolgon.. :D

Amúgy hogy megy ez az etanolos dolog?? Az első 1000km után szűrőt kell cserélni s ennyi?? Vagy ha már etanolozok (persze megfelelő arányban) akkor sűrűbben kell szűrőt cserélni??

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.