Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Sziasztok.Ma mentem egy kicsit a géppel,mivel még összerakás alatt áll.A következőket figyeltem meg:Gázadásra megtorpan mintha nem is a gázt nyomnád,erőtlen,fehéren füstöl a kipufogó és nagyon szúrós szagú.Az olajbetöltő sapkán fehér habos az olaj.Az a gyanum hengerfejes a gép.És szerintem nagyon sok üzemanyagot kap,de mitől?A fentiek leirtak alapján hozzáértő cartárs szerint,mi lehet a probléma?c16nz a motor.

Megosztás:

Sziasztok.Ma mentem egy kicsit a géppel,mivel még összerakás alatt áll.A következőket figyeltem meg:Gázadásra megtorpan mintha nem is a gázt nyomnád,erőtlen,fehéren füstöl a kipufogó és nagyon szúrós szagú.Az olajbetöltő sapkán fehér habos az olaj.Az a gyanum hengerfejes a gép.És szerintem nagyon sok üzemanyagot kap,de mitől?A fentiek leirtak alapján hozzáértő cartárs szerint,mi lehet a probléma?c16nz a motor.

A fehér habos olaj egyértelműen hengerfejre utal! :lol: Ráadásul a fehéren füstölő kipufogó is erre utal (víz került az égéstérbe), így lehetőleg minnél hamarabb csináltasd meg illetve addig ne nagyon használd az autód!!! :D

Én céges autóval (off:Citroen Berlingoval) jártam így mint te, hogy erőtlen volt aztán elkezdte forralni a vízet, majd jött a fehér kipufogófüst aztán a habos olaj! Egyértelműen hengerfejes volt, de a hülye cégvezetés ennek ellenére kitalálta hogy nem fizetnek 50 ezret trélerre, hozzam haza 150km-ről! Senkinek nem kívánom azt az élményt! :D Persze a javítási költséget is meg lehetett nézni, de hát a cég fizeti! :) ;)

Megosztás:

......És szerintem nagyon sok üzemanyagot kap,de mitől?...............c16nz a motor.

Mit értesz ezalatt hogy sok üzemanyagot kap?? Sokat eszik az autó?? Milyen a fogyasztásod?? Azért kérdezem mert nekem is ugyanez a motor van a kocsimban, sőt Öcsibácsinak is! Azt mondják hogy ez az egyik legjobb moci.. :D

Megosztás:

A fehér habos olaj egyértelműen hengerfejre utal! :D Ráadásul a fehéren füstölő kipufogó is erre utal (víz került az égéstérbe), így lehetőleg minnél hamarabb csináltasd meg illetve addig ne nagyon használd az autód!!! :lol:

Én céges autóval (off:Citroen Berlingoval) jártam így mint te, hogy erőtlen volt aztán elkezdte forralni a vízet, majd jött a fehér kipufogófüst aztán a habos olaj! Egyértelműen hengerfejes volt, de a hülye cégvezetés ennek ellenére kitalálta hogy nem fizetnek 50 ezret trélerre, hozzam haza 150km-ről! Senkinek nem kívánom azt az élményt! :) Persze a javítási költséget is meg lehetett nézni, de hát a cég fizeti! ;) :D

Azért az olajbetöltőnél a fehér trutyi gyakran előfordul a sok rövidtávtól hidegben is, ez nem csak a HF-hiba tünete lehet. Nem tudom a víz fogy-e? :D

Megosztás:

Aha gondoltam én is hogy hengerfejes.Hát leveszem a hfejet.A kipufogó füstje büdős mintha magas lenne a co-ja,olyan szurós szagú.A gyertyák benzinesek.Azt hogy mennyi a fogyasztás nem tudom mert motort cseréltem és azóta ma próbáltam ki először.Gázadásra megtorpan mintha nem kapna benzint.Hidegen csak gázadásra indul el.Hát kb ennyi lenne a baj.C16nz-m még nem volt ellenben c18nz c20ne c20xe vectra.c12nz kadettom volt már sosem volt semmi probléma velük.Nem tudom ezzel mi lehet az biztos hogy a hfejet leveszem és akkor már többet tudok.

Megosztás:

Azért az olajbetöltőnél a fehér trutyi gyakran előfordul a sok rövidtávtól hidegben is, ez nem csak a HF-hiba tünete lehet. Nem tudom a víz fogy-e? :D

Ebben mondjuk igazad van! :lol: De ha fogy a víze vagy esetleg forralja akkor elég valószínű hogy HF-es, nem??

Megosztás:

Igen igy van az is lehet,de akkor miért füstöl fehéren üzem meleg mototrnál is?Illetve miért szúrós szagú a kipufoghó füst?Miért torpan gázadásra?Tudom sokminden lehet,elősször a hfejre gontoltam pl:átégett a tömités. :lol:

Megosztás:

Igen igy van az is lehet,de akkor miért füstöl fehéren üzem meleg mototrnál is?Illetve miért szúrós szagú a kipufoghó füst?Miért torpan gázadásra?Tudom sokminden lehet,elősször a hfejre gontoltam pl:átégett a tömités. :D

Ilyenkor télen amúgy is kissé fehérebb a füst, az egyik márkatárs mutatta a videót hengerfejes autója kipuffjáról az olyan volt mint a gőzmozdony. A víz is fogy?

Megosztás:

Ilyenkor télen amúgy is kissé fehérebb a füst, az egyik márkatárs mutatta a videót hengerfejes autója kipuffjáról az olyan volt mint a gőzmozdony. A víz is fogy?

Hát annyira nem füstöl hogy nem láttni az autót.De üzem meleg motornál is ugyan ugy füstöl mint hidegen söt menetközben gázra még jobban.Hogy fogy e a viz azt nem tudom mert ma mentem ezzel a motorral elősször.Hosszab utat nem merek menni műszaki vizsga hiánya végett!Alapjáraton felmelegitettem üzemi hőfokra olyan 92foknál kapcsola ventilátor,nem ment feljebb a viz hőfok.Ami a baj hogy,az autó menetközben gázadásra megtorpan,a kipufogó füstje olyan szuros szagu hogy öröm érezni,a gyertyák a 2-3-4es hengerbe benzinesek.Valami tuti nem jó :D Persze feleslegesen nem venném le a hfejet.Ezért is várom a véleményeket,ötleteket stb.

Megosztás:

Hát annyira nem füstöl hogy nem láttni az autót.De üzem meleg motornál is ugyan ugy füstöl mint hidegen söt menetközben gázra még jobban.Hogy fogy e a viz azt nem tudom mert ma mentem ezzel a motorral elősször.Hosszab utat nem merek menni műszaki vizsga hiánya végett!Alapjáraton felmelegitettem üzemi hőfokra olyan 92foknál kapcsola ventilátor,nem ment feljebb a viz hőfok.Ami a baj hogy,az autó menetközben gázadásra megtorpan,a kipufogó füstje olyan szuros szagu hogy öröm érezni,a gyertyák a 2-3-4es hengerbe benzinesek.Valami tuti nem jó :lol: Persze feleslegesen nem venném le a hfejet.Ezért is várom a véleményeket,ötleteket stb.

Ezt akartam is írni neked hogy egyenlőre még várj egy kicsit ezzel, mert amint írtad a vízet úgy néz ki hogy nem forralja, talán nem is fogy a víz akkor lehet hogy nem is HF lesz.. :D

Donki! Amúgy nekem tűnik csak úgy, de mintha kicsit sok lenne a gond ezzel a kocsival, nem??

Megosztás:

Ezt akartam is írni neked hogy egyenlőre még várj egy kicsit ezzel, mert amint írtad a vízet úgy néz ki hogy nem forralja, talán nem is fogy a víz akkor lehet hogy nem is HF lesz.. :D

Donki! Amúgy nekem tűnik csak úgy, de mintha kicsit sok lenne a gond ezzel a kocsival, nem??

Hát ezzel kur....a sok gond van az tuti.A kaszni szétrohadt,meg csináltam,gömbfejeket,fékeket stb stb kicseréltem,komplett motort cseréltem benne kb 4hónapja szopok vele.Elősször el sem akart indulni a motor,kilódtam vele 2délutánt.Na elindult öröm.Mondom ma kiprobálom mégis mi a helyzet.Hát szétvert az ideg,hogy mitől ilyen hulladék még mindig.Nem az a baj hogy nem csinálom meg ha tudom mi a hiba,hanem hogy már unom.És akkor még hol van a műszaki vizsga.Az élet nem majális :lol:

Megosztás:

Ma vettem gyujtás kábeleket,elosztó fedelet,rotort ,gyertyákat.Kicseréltem öket.Valamivel jobb lett.Jobban megy de még mindig nem az igazi.Azt figyeltem meg mikor pl:alapjáraton járatom egy idő után elkezd pörögni a motor mint a pelyva.Ilyenkor beragad az alapjárati motor.Már kicseréltem másikra és ugyan ezt csinálta azzal is.Nem tudom miért csinálja.Valaki irta hogy a hőmérséklet jeladó is tud ilyesmi hibát csinálni.Holnap átrakom a másik motorból.Aztán ha ugysem lessz jobb,akkor nem tudom.A vákumos AGR szelepet ledugóztam,változás semmi.Hm remélem egyszer kiforja magát :D

Megosztás:

ECU jó hozzá?

Én szívtam 1szer azért meg megpiszkálták a sufnituningban. :D

A gyújtásod jól van beállítva? A benzines gyertya szerint nem jól ég az anyag.

Lambda rendben? Mérj rá ingadozik-e megfelelően. Persze ha már bemelegedett a motor.

A motorhőmérséklet jeladója is játszhat veled.

Az AGR-t jól tetted, hogy lezártad, az nem zavar így.

Kompressziót tudsz mérni/méretni?

Ill. kmóra spirál be van kötve?

A lényeg, hibakód van? :lol:

Megosztás:

Ma vettem gyujtás kábeleket,elosztó fedelet,rotort ,gyertyákat.Kicseréltem öket.Valamivel jobb lett.Jobban megy de még mindig nem az igazi.Azt figyeltem meg mikor pl:alapjáraton járatom egy idő után elkezd pörögni a motor mint a pelyva.Ilyenkor beragad az alapjárati motor.Már kicseréltem másikra és ugyan ezt csinálta azzal is.Nem tudom miért csinálja.Valaki irta hogy a hőmérséklet jeladó is tud ilyesmi hibát csinálni.Holnap átrakom a másik motorból.Aztán ha ugysem lessz jobb,akkor nem tudom.A vákumos AGR szelepet ledugóztam,változás semmi.Hm remélem egyszer kiforja magát :D

Csáó

Neked volt egy lambda szondás hibakódot nem? Villogtasd ki ismét.

Megosztás:

ECU jó hozzá?

Én szívtam 1szer azért meg megpiszkálták a sufnituningban. :D

A gyújtásod jól van beállítva? A benzines gyertya szerint nem jól ég az anyag.

Lambda rendben? Mérj rá ingadozik-e megfelelően. Persze ha már bemelegedett a motor.

A motorhőmérséklet jeladója is játszhat veled.

Az AGR-t jól tetted, hogy lezártad, az nem zavar így.

Kompressziót tudsz mérni/méretni?

Ill. kmóra spirál be van kötve?

A lényeg, hibakód van? :lol:

Csáó.Hibakód nincs,de volt.Lambdaszonda ....tul dus keverék.Majd széthuztam a csatiját aztán majdnem kifordult a motor a helyéről,ugy ugrált.Le is állt.Aztán összedugtam azóta nincs hibakód.Km óra spirál be van kötve.Gyujtás hát az isten tudja ahogy kaptam ezt a mocit azon összevolt jelölve,ugy raktam össze.A kompressziót nem mértem.Remélem nem kopott a motor,mert akkor tényleg felgyujtom.A motor hőmérséklet jeladót ki cserélem.

Megosztás:

Nemrég kicseréltem a hőmérséklet jeladót,utána egyből kidobta a 45ös hibakódot.Lambdaszonda áramkör feszültség magas dus keverék.Elősször is ez a hibakód volt csak eltünt.hogy most a jeladó csere után miért jött vissza nem tudom.Na de most akkor ezek szerint ez szopat az a ...szonda.Vagy?Gondolom megkéne próbálni egy másikall de hát honnan szerezzek...Most ha veszek és még akkor se jó na az a szivás :D Valami ötlet? :lol:

Megosztás:

Nemrég kicseréltem a hőmérséklet jeladót,utána egyből kidobta a 45ös hibakódot.Lambdaszonda áramkör feszültség magas dus keverék.Elősször is ez a hibakód volt csak eltünt.hogy most a jeladó csere után miért jött vissza nem tudom.Na de most akkor ezek szerint ez szopat az a ...szonda.Vagy?Gondolom megkéne próbálni egy másikall de hát honnan szerezzek...Most ha veszek és még akkor se jó na az a szivás :D Valami ötlet? :lol:

Valahogy azt hiszem ki lehet mérni, mindjárt utána nézzek

Megosztás:

Az alacsony oxigéntartalom (dús keverék) növeli a szenzor kimenő feszültségét

kimenő feszültség: 200 - 850 mV

hullámalak-információ: meleg motor alapjáraton

Ellenőrizze a csatlakozó(ka)t: Nézze meg a csatlakozó(ka)t és ha szükséges tisztítsa meg vagy rögzítse azokat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a csatlakozások jók.

Ellenőrizze az ECU csatlakozót:

Vegye le a gyújtást. Húzza ki a csatlakozót a szenzorvezeték(ek)ből és az ECU-ból.

Mérje meg az ellenállást a csatlakozó és az ECU csatlakozó megfelelő pontja között. Kisebbnek kell lennie, mint 1 Ohm. Ha nem így van, akkor ellenőrizze a vezetékeket.

Ellenőrizze az oxigén-érzékelő jelét:

Kapcsoljon egy oszcilloszkópot az ECU jelcsatlakozójához és a testhez. Indítsa el a motort, és várja meg, hogy felmelegedjen. Ellenőrizze a kipufogógázt. A dús keverék nagy kimenő feszültséget, a szegény keverék pedig kis kimenő feszültséget eredményez. Hasonlítsa össze az alábbi karakterisztikával. Megfelelően zárt áramkör esetén a jelnek az alábbi oszcillószkóp ábrának megfelelően kell kinéznie.

Megosztás:

Azt figyeltem meg mikor pl:alapjáraton járatom egy idő után elkezd pörögni a motor mint a pelyva.Ilyenkor beragad az alapjárati motor.Már kicseréltem másikra és ugyan ezt csinálta azzal is.

Az alapjárati motornak a fészkét is kipucoltad? Ott is szokott lenni piszok.

A lambdára mérj rá. Dugj be a csatlakozó mellé 1 tűt és úgy mérd ki. Moti adott értékeket, nagyjából abban kellene ingadozni.

Megosztás:

Hu én már mindent kipucoltam.Semmi változás.Mondom most ezt a szondát írja.Alapjáraton meg leejti a fordulatot,néha meg is áll.

Akkor stroboszkóppal ellenőrizni kellene a gyújtást, hogy jó-e az időzítése.

A lambdát kérdezd meg az Astrásoktól. Te fehérvári vagy nem? Ott van néhány Opeles. Talán tudnak kölcsönözni. (esetleg Daykiller) :)

Esetleg ECU. Mi a száma neki?

Bár az enyém megvolt piszkálva és a 45-öt dobta mindig. Későn jöttem rá a tuningra. :D

Az észlények szerint: több anyag-gyorsabb autó. :lol: Csak a motor nem bírta. :D

Megosztás:

Akkor stroboszkóppal ellenőrizni kellene a gyújtást, hogy jó-e az időzítése.

A lambdát kérdezd meg az Astrásoktól. Te fehérvári vagy nem? Ott van néhány Opeles. Talán tudnak kölcsönözni. (esetleg Daykiller) :)

Esetleg ECU. Mi a száma neki?

Bár az enyém megvolt piszkálva és a 45-öt dobta mindig. Későn jöttem rá a tuningra. :D

Az észlények szerint: több anyag-gyorsabb autó. :lol: Csak a motor nem bírta. :D

Neki a régi ECUja van, ami volt az autóba, én vittem neki egy c16nz, lehet tényleg nem jó hozzá az ECU, mert ha jól tudom, akkor 2 Ecut adtak ki ehhez a motorhoz évjárat függvényébe.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.