Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

He-he, én meg egyszer zűrös környéken jártam, megállás után kikapcsltam az AC-t egy rejtett kapcsolóva. Aztán pesze elfelejtettem, a kocsi meg nem indult. Kivillogtattam a hibát, valami AC-feszkóra pnaszkodott, ekkor beugrott a kapcsoló, és visszakapcsoltam. :) Akit víttem mondta, hogy sok kocsiba ült már, de még egyet sem indítottak gémkapocs segítségével. :D

De nem szakadt az eső?

Úgy izgi lett volna.

Megosztás:

He-he, én meg egyszer zűrös környéken jártam, megállás után kikapcsltam az AC-t egy rejtett kapcsolóva. Aztán pesze elfelejtettem, a kocsi meg nem indult. Kivillogtattam a hibát, valami AC-feszkóra pnaszkodott, ekkor beugrott a kapcsoló, és visszakapcsoltam. :P Akit víttem mondta, hogy sok kocsiba ült már, de még egyet sem indítottak gémkapocs segítségével. :D

He-he! Zotya975! Te se semmi ember vagy! :) :) Ez aztán a lophatatlan kocsi! :D Még neked is gondolkodni kellett hogy hogyan is jutsz vele haza! Nem rossz megoldás amúgy, nem mondom! :D

Megosztás:

GM olaj van az enyémbe igen, de az új Dexos2 szabványú, ami 5W30 és fullszintetikus. De érdekes, mert nagyon híg az olaj(olajteknő tömítésnél is elkezdett szivárogni, de a tömítőpaszta csodákra képes) de semmit nem fogyaszt belőle. Meg most télen nagyon jó, főleg nekem, mert rövid távokra használom az autót, és míg az olaj nem melegedik be nincsen rendes kenés, de mivel ez híg, jobb vele a kenés mint a sűrűbb 10w40 el. Q8 olajok nagyon jók külömben, meg a Mobil1 is szuper. Télre jobb az 5W én azt mondom, de mindenkinek ez pénztárca függő. Bár ebből az olajból ami most nekem van, 5liter 6-7ezer forint :D

Akkor lehet hogy beruházok valamelyikre mert a járgány úgy is sajna olajcsere érett lesz! A héten láttam neten az egyik helyen egész jó áron Q8-at jó áron! :)

Megosztás:

Még mindig olajcsere témánál járok,a két olaj között vacilálok. Szerintetek jó választás, vagy nézzek más márkát??!! C16NZ-be gondoltam!

Q8 FORMULA ADVENCED 10W40

Q8 FORMULA EXCEL 5W40

Ha bevált a 10W40, nyugodtan maradj annál. Egyik legjobb ár és minőség arányú olaj a 10w40 szerintem. Q8 meg full jó.

Megosztás:

Ha bevált a 10W40, nyugodtan maradj annál. Egyik legjobb ár és minőség arányú olaj a 10w40 szerintem. Q8 meg full jó.

Erre gondoltam én is csak te mondtad ki helyettem, de azért köszi! Igazából az olaj fajtájára voltam kíváncsi hogy mit szóltok hozzá, mert szerintem egész jó áron tudok szerezni (4910Ft/4l). Szóval akkor szerintem megugrom a dolgot! :D

Igazad van. :P

Nekem még mindig van 2 kanna Total Quartz, ezért mostanában nem váltok. :)

Akkor ezek szerint te is végülis ezt mondod! :)

U.i: Pü-re nem válaszoltál!? :D

Megosztás:

Erre gondoltam én is csak te mondtad ki helyettem, de azért köszi! Igazából az olaj fajtájára voltam kíváncsi hogy mit szóltok hozzá, mert szerintem egész jó áron tudok szerezni (4910Ft/4l). Szóval akkor szerintem megugrom a dolgot! :D

Akkor ezek szerint te is végülis ezt mondod! :)

U.i: Pü-re nem válaszoltál!? :D

Ez tényleg jó ár. Majd oszd meg a tapasztalatokat. :)

És már válaszoltam. :P

Megosztás:

Uhh bakker, ez sajnos rossz, nagyon rossz hír :D

Indulás után 1-2 mp maximum.

Párom Vekije is így kezdte, egyre csak lopta a másodperceket az idő múlásával és már a végén amikor besokalltam akkor már 8-10mp volt mire felállt az olajnyomás. Sajnos a regulátor szelep meg volt kopva és visszaengedte az olajat (sajna szeleppel ellátott olajszűrő ehhez nem létezik :) ).

Amikor kerestem hozzá azt mondták, hogy már nem lehet kapni, ezért a britektől rendeltem egy olajpumpát és majdnem pont egy éve cseréltem ki.

Bár nemrég Tgabika írta hogy lehet kapni még és cikkszámot is írt, egy próbát megér!

Megosztás:

Ez a 45-ös betegség nem múlt el.

De 1 termosztátcsere hogyan hozta elő? :D

45-ös mint lambda feszültség? Talán beázott? :) Vagy valami kábelmizéria.

Nekem az ülésfűtés csatija szórakozik most. Tegnap szétszedtem megpucoltam (elég dzsuvás volt), próba után tökéletes volt. Előre toltam az ülést és beálltam a helyére. Reggel indítom és bekapcsoltam a fűtést is. Kb 5 perc múlva megyek vissza még mindig jéghideg Grrrrrrrrrr. Meg kellett mozgatnom az ülés alatti csatit és már ment is.

Megosztás:

Ez biztos a regulátor szelep miatt van? Mert ezekben a hidegekben az enyim is ezt csinálja mikor mennyi ideig ez attol függ milyen hideg van. De talén 3-4 másodpercig aztán lehet hallani azt a bizonyos hangot ami az olaj megindulásával jár. Szerintem az én esetemben azért van mert hideg az idö és 15w/40-es olaj van benne!?

Neked mindenképp a 15W-s olajtól viselkedik másként. Azt hogy érted, hogy "hallani azt a bizonyos hangot ami az olaj megindulásával jár"?

Mert nekünk olyan volt, hogy kellett már a végefelé 6-7 mp mire elaludt a lámpa, majd további 1-2 mire a hidrotőkék is tették a dolgukat és csend lett.

Megosztás:

Neked mindenképp a 15W-s olajtól viselkedik másként. Azt hogy érted, hogy "hallani azt a bizonyos hangot ami az olaj megindulásával jár"?

Mert nekünk olyan volt, hogy kellett már a végefelé 6-7 mp mire elaludt a lámpa, majd további 1-2 mire a hidrotőkék is tették a dolgukat és csend lett.

Hogyis mondjam egy ojasmi szivohang szerü dolog. Egyértelmüen annak a hangja szerintem hogy a pumpa felkapja az olajat. Viszont az a 6-7 mp az nálam nem áll fent az azért tényleg sok.

Megosztás:

Hogyis mondjam egy ojasmi szivohang szerü dolog. Egyértelmüen annak a hangja szerintem hogy a pumpa felkapja az olajat. Viszont az a 6-7 mp az nálam nem áll fent az azért tényleg sok.

Van benne rendesen olaj? :D

Ezt a hangot még nem hallottam egyik autónknál sem, még több napos állás után sem.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.