Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Ööö... szerintem elég a 7-es rajtszámú regulátort kicserélni, csak sikerüljön találnod.

Az enyém még bírja 243000km-el, a másikban cserekor olyan 185000 lehetett (igaz ebből 50000 pesti km).

Kíváncsi vagyok hogy sikerül e szerezned szelepet, mert ha nem akkor sajna csak a teljes pumpa csere oldja meg dolgot :)

Amúgy magához a szelephez nem nehéz hozzáférni, asszem még a kereket sem vettem le. A pumpacsere már macerásabb történet...

Szerintem igen, lehet hozzá kapni. Ha kiveszem azt a zárócsavart, ugye nemfog kiömleni az olaj? :D

Megosztás:

:D csak egy kevés :) Szerintem nincs fél deci sem :)

Okés. Sajnos már csak jövőre tudom megrendelni a cuccokat:( Úgy számoltam, hogy kb. 6ezerből kijön minden. Ennyit megér, ha tényleg jó lesz, mert rohadtul idegesít hogy nehezen jön meg az olajnyomás, és addig förtelmes hangja van a motornak:(

Megosztás:

Okés. Sajnos már csak jövőre tudom megrendelni a cuccokat:( Úgy számoltam, hogy kb. 6ezerből kijön minden. Ennyit megér, ha tényleg jó lesz, mert rohadtul idegesít hogy nehezen jön meg az olajnyomás, és addig förtelmes hangja van a motornak:(

És nem is igazán egészséges a mocinak a olajnyomásnélküliség :D

Megosztás:

Igazából, meglehetett volna csinálni, mert akkoriban 300at fizetett érte a biztosító, de inkább vettek egy Renault apámék, és még pluszba eladtuk a vectrát így ahogy van 100ezerért. Bár idő vasfoga már elég jól megrágta szegényt, főleg hogy télen volt a baleset, és kint állt az udvaron, de 2hónap múlva jöttek megnézni(aki meg is vette) addig el sem volt indítva. Akksi természetesen egész télen töltőn volt bent melegen. Be lett téve, gyújtás rá, és szokásos módon 1tekerésre elindult:) Hihetetlen jó motorja volt. 260ezer kmrel a háta mögött, és folyamatosan 10w40 es GM olajjal 10ezrenként cserélve, 1deci olajfogyasztása nemvolt.

Te most is GM olajat használsz a verdába?? Mert nekem most az van benne (szintúgy 10w40), de gondolkodom azon hogy lehet hogy mást kéne belerakni!? Ki mit mond, milyen olajat érdemes belerakni?? Én Q8 vagy mobil 1-en gondolkodom! De ha szerintetek rossz ötlet, szívesen meghallgatom az ellenérveket!

Megosztás:

Te most is GM olajat használsz a verdába?? Mert nekem most az van benne (szintúgy 10w40), de gondolkodom azon hogy lehet hogy mást kéne belerakni!? Ki mit mond, milyen olajat érdemes belerakni?? Én Q8 vagy mobil 1-en gondolkodom! De ha szerintetek rossz ötlet, szívesen meghallgatom az ellenérveket!

GM olaj van az enyémbe igen, de az új Dexos2 szabványú, ami 5W30 és fullszintetikus. De érdekes, mert nagyon híg az olaj(olajteknő tömítésnél is elkezdett szivárogni, de a tömítőpaszta csodákra képes) de semmit nem fogyaszt belőle. Meg most télen nagyon jó, főleg nekem, mert rövid távokra használom az autót, és míg az olaj nem melegedik be nincsen rendes kenés, de mivel ez híg, jobb vele a kenés mint a sűrűbb 10w40 el. Q8 olajok nagyon jók külömben, meg a Mobil1 is szuper. Télre jobb az 5W én azt mondom, de mindenkinek ez pénztárca függő. Bár ebből az olajból ami most nekem van, 5liter 6-7ezer forint :D

Megosztás:

GM olaj van az enyémbe igen, de az új Dexos2 szabványú, ami 5W30 és fullszintetikus. De érdekes, mert nagyon híg az olaj(olajteknő tömítésnél is elkezdett szivárogni, de a tömítőpaszta csodákra képes) de semmit nem fogyaszt belőle. Meg most télen nagyon jó, főleg nekem, mert rövid távokra használom az autót, és míg az olaj nem melegedik be nincsen rendes kenés, de mivel ez híg, jobb vele a kenés mint a sűrűbb 10w40 el. Q8 olajok nagyon jók külömben, meg a Mobil1 is szuper. Télre jobb az 5W én azt mondom, de mindenkinek ez pénztárca függő. Bár ebből az olajból ami most nekem van, 5liter 6-7ezer forint :D

Ez az az olaj

Megosztás:

Huhh, az igen :S

Megint egy parajelenség :D

Az tisztán látszik, hogy a túlfolyón nyomja ki a cuccot. Ha jól látom akkor elég fekete már az olaj, ergo egy csere kijár már a verdának.

Ezekben a -10-nél durvább hidegekben eléggé szenvednek a szervópumpák, addig amíg meg nem "törik" az olajat. Lehet hogy nálad is valami hasonló lehet, hogy valahol besűrűsödött és dugót képezett a rendszerben (lehet nem belevaló az olaj).

A fura szín a felhabosodás miatt van. Tele van apró pici levegő bubikkal, nekem akkor volt ilyen amikor falsot szívott az egyik csőnél.

Egyébként azóta nézted, hogy mennyi olaj van a tartályban és folyik e valahol (pumpa, kormánymű, csövek pl.)?

Azóta be se mertem inditani xD holnap átnézzem, és jövöhéten veszek bele olajat, megnézzem mit produkál

Megosztás:

He-he kaptam egy 45-ös hibakódot, de most miért. :)

Na mind1 először hajtom egy kicsit, hátha csak bolondozott ott a garázsban.

Mert nem mentem vele 1 m-t sem csak felmelegítettem a vizet, hogy mit szól a termosz cseréhez.

De az asszony közbeszólt :) és marad az egész holnapra.

Az pontosan mi is? :D

Megosztás:

He-he kaptam egy 45-ös hibakódot, de most miért. :D

Na mind1 először hajtom egy kicsit, hátha csak bolondozott ott a garázsban.

Mert nem mentem vele 1 m-t sem csak felmelegítettem a vizet, hogy mit szól a termosz cseréhez.

De az asszony közbeszólt :) és marad az egész holnapra.

:D

Szerintem is csak némi km kell neki :)

Megosztás:

Az hogy dús a keverék

He-he, én meg egyszer zűrös környéken jártam, megállás után kikapcsltam az AC-t egy rejtett kapcsolóva. Aztán pesze elfelejtettem, a kocsi meg nem indult. Kivillogtattam a hibát, valami AC-feszkóra pnaszkodott, ekkor beugrott a kapcsoló, és visszakapcsoltam. :) Akit víttem mondta, hogy sok kocsiba ült már, de még egyet sem indítottak gémkapocs segítségével. :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.