moti Elküldve December5, 2010 Megoszt Elküldve December5, 2010 Ez csak a c 18nz-re vonatkozik Vagyis? Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve December5, 2010 Megoszt Elküldve December5, 2010 Vagyis? Az van amit én mondtam. AC relé. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve December6, 2010 Megoszt Elküldve December6, 2010 Új gyertyákat beleraktam és pöcc röff :lol: Sokkal szebb hangja lett, nem kopog, mint azelőtt Nagyon jók ezek a gyári GM gyertyák 700ftért darabja :) Csak az aggaszt hogy 1250 az alapjárat :/ :D Az alapjárat majd lejjebb kúszik majd szép lassan. Idő kell a computernek, mire "megszokja" a faintos gyertyákat :lol: Vagy vedd le a sarut, hátha gyorsabban észheztér. Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve December6, 2010 Megoszt Elküldve December6, 2010 Az van amit én mondtam. AC relé. Pedig ezt már 2 hónapja jelzi, és f astra topikba a útvonal jeladót mondták, hogy nincs benne a óraegységbe az jeladó és ennek hiányát érzékeli. Ez a hiba a óraegység csere óta van meg minden inditásnál és a km/h is 20at csal vagyis 50el megyek 70et mutat :S Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve December6, 2010 Megoszt Elküldve December6, 2010 :lol: Az alapjárat majd lejjebb kúszik majd szép lassan. Idő kell a computernek, mire "megszokja" a faintos gyertyákat :lol: Vagy vedd le a sarut, hátha gyorsabban észheztér. Nem kúszott lejjebb, de már a régi gyertyával is mindig 1000 volt az alapjárat. Egy alapjárat motor tisztitást megcsináljak? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve December6, 2010 Megoszt Elküldve December6, 2010 Nem kúszott lejjebb, de már a régi gyertyával is mindig 1000 volt az alapjárat. Egy alapjárat motor tisztitást megcsináljak? Az akkor érdekes. Ártani nem árt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve December6, 2010 Megoszt Elküldve December6, 2010 Pedig ezt már 2 hónapja jelzi, és f astra topikba a útvonal jeladót mondták, hogy nincs benne a óraegységbe az jeladó és ennek hiányát érzékeli. Ez a hiba a óraegység csere óta van meg minden inditásnál és a km/h is 20at csal vagyis 50el megyek 70et mutat :S Nézd már meg Thor aláírásában, a 29 az AC relé fesz. alacsony. 24 az útjeladó. De az "Így csináld"-ban is ez a verzió van. De kivillogtathatod megint. Bár nekem a 9 is páros, a te autód. Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve December6, 2010 Megoszt Elküldve December6, 2010 Nézd már meg Thor aláírásában, a 29 az AC relé fesz. alacsony. 24 az útjeladó. De az "Így csináld"-ban is ez a verzió van. De kivillogtathatod megint. Bár nekem a 9 is páros, a te autód. Jah, de Thor féle linkbe C20NE motor van megadva:) Motié pedig c18nz Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve December6, 2010 Megoszt Elküldve December6, 2010 Ádám, mondom a nagykönyvben is így van leírva! Sőt ott odafűzték azt is, hogy csak a C18NZ-re vonatkozik a 29-es ezen jelentése. Nézzetek utána. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve December7, 2010 Megoszt Elküldve December7, 2010 Ádám, mondom a nagykönyvben is így van leírva! Sőt ott odafűzték azt is, hogy csak a C18NZ-re vonatkozik a 29-es ezen jelentése. Nézzetek utána. :lol: Elnézést öcsibácsi. Kiolvastam még1x és végignéztem. Nem 1 hanem 3 hibakód van. Csak megtévesztett hogy 29es hibakód után jön a 13-as, amikor megláttam az egyes villogást mondtam magamba kezdi újból és 1 hibakódom van, de most teljesen végignéztem 13: Lambda szenzor - Szakadt áramkör ( valóban elvolt szakadva a vezetéke de már 1 hónapja összeforrasztottam, de akkor miért nem jó :S) 24: Sebesség érzékelő (hiánya) 29: szivattyú relé feszültség alacsony (ez mitől lehet, mit nézzek meg, nehéz indulást nem tapasztalok most már új gyertyákkal) Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve December8, 2010 Megoszt Elküldve December8, 2010 Először vedd le a sarukat és utána nézd meg milyen hibakód marad. Ha a fesz. alacsony, akkor testelési gond is lehet. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve December9, 2010 Megoszt Elküldve December9, 2010 Először vedd le a sarukat és utána nézd meg milyen hibakód marad. Ha a fesz. alacsony, akkor testelési gond is lehet. :lol: Amikor csináltam az autót akkor egész nap le volt véve. A feszültség alacsony hibakód utalhat arra hogy a tápszivattyú reléjét kivettem és úgy inditóztam hogy ne kapjon üzemanyagot. Ha igen akkor 1 hiba meg is van oldva :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve December9, 2010 Megoszt Elküldve December9, 2010 Amikor csináltam az autót akkor egész nap le volt véve. A feszültség alacsony hibakód utalhat arra hogy a tápszivattyú reléjét kivettem és úgy inditóztam hogy ne kapjon üzemanyagot. Ha igen akkor 1 hiba meg is van oldva :lol: 1 hiba pipa :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve December11, 2010 Megoszt Elküldve December11, 2010 Amikor tekerem a kormányt, néha ilyen nyekergő hangot ad ki, az mitől lehet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
msanyesz Elküldve December11, 2010 Megoszt Elküldve December11, 2010 Amikor tekerem a kormányt, néha ilyen nyekergő hangot ad ki, az mitől lehet? Nekem is csinált ilyet anno. Lecseréltem a szervóolajat és elmúlt a nyikorgás. Hidegben a szervófolyadék sűrűbb lesz és nehezebben folyik, amit a szivattyú meg nem bír vagy csak nehezen tud keringetni. A szerelőm tanácsolta ezt mert én már szivattyút akartam cserélni. Sőt meg is vettem, de aztán elég lett a 2 liter szervóolaj. Érdemes még megnézni a szervó szivattyú ékszíját is és ha kell, akkor feszíteni rajta. Remélem tudtam segíteni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve December11, 2010 Megoszt Elküldve December11, 2010 Nekem is csinált ilyet anno. Lecseréltem a szervóolajat és elmúlt a nyikorgás. Hidegben a szervófolyadék sűrűbb lesz és nehezebben folyik, amit a szivattyú meg nem bír vagy csak nehezen tud keringetni. A szerelőm tanácsolta ezt mert én már szivattyút akartam cserélni. Sőt meg is vettem, de aztán elég lett a 2 liter szervóolaj. Érdemes még megnézni a szervó szivattyú ékszíját is és ha kell, akkor feszíteni rajta. Remélem tudtam segíteni. Friss olaj van benne, ékszíj meg hosszbordás már ezen. Csak 1darabon nyikkanik 1et, de nem a szivattyú és ékszíjnál, valami mechanikus nyekkenés Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve December11, 2010 Megoszt Elküldve December11, 2010 Amikor tekerem a kormányt, néha ilyen nyekergő hangot ad ki, az mitől lehet? A szervópumpa szokott hidegben nyekeregni addig amíg hideg az olaj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve December16, 2010 Megoszt Elküldve December16, 2010 Nézzétek mit alkottunk diagnosztika órán :lol: Felhoztam az autó kompresszióját, hogy milyen kevés és a tanár nem hitte el hogy annyi (kivittem a másik suliba és tapasztalta hogy könnyen indul meg megy de az olajat valóban eszi) Felajánlotta hogy előveszi a még nem használt zsír új kompresszió mérő táskáját(amivel benzin, dieselt is lehet mérni és diagramot csinál) Beálltam kocsival, és lemértünk a hengereket, és én is csodálkoztam amit most mutatok. (tudjátok előtte 1-4. 10-8,5-7,3-5bar volt) Minimum 10bar a leggyengébb :| Akkor miért nem volt jó a első mérés amit a karosszériással csináltunk. Azt mondta hogy biztos nem fogta be rendesen. Megcsináltuk ezt egyik osztálytársam Fiat Unoján is ami 900ccm, ott min. 11bar volt max 13, csak néztem milyen jó motorja van. Enyémbe is van 320e km, azt hittem kopott a motor. Azt ajánlotta hogy nem kell gyűrűszett meg semmi csak rakjam rendbe a hengerfejet (szelepszárszimering szelepfedéltömités, hengerfejtömités, síkoltatás, hidrótökék és szelepek ellenőrzése), meg cseréljem ki az olajteknő tömítést. Nagyon meglepett a tanár, negatívan csalódtam benne, mert mindenkinek 1est osztogat, de felajánlotta hogy ha megakarom csinálni órán 4 óra alatt belekezdünk, legalább mindenki látja (gyakorlaton úgyse tanítják meg) és maximum ott hagyom és folytatjuk máskor. Igaz autóelektronikásnak tanulók, de jó ha ilyenekhez is értenék Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve December17, 2010 Megoszt Elküldve December17, 2010 Nézzétek mit alkottunk diagnosztika órán :lol: Felhoztam az autó kompresszióját, hogy milyen kevés és a tanár nem hitte el hogy annyi (kivittem a másik suliba és tapasztalta hogy könnyen indul meg megy de az olajat valóban eszi) Felajánlotta hogy előveszi a még nem használt zsír új kompresszió mérő táskáját(amivel benzin, dieselt is lehet mérni és diagramot csinál) Beálltam kocsival, és lemértünk a hengereket, és én is csodálkoztam amit most mutatok. (tudjátok előtte 1-4. 10-8,5-7,3-5bar volt) Minimum 10bar a leggyengébb :| Akkor miért nem volt jó a első mérés amit a karosszériással csináltunk. Azt mondta hogy biztos nem fogta be rendesen. Megcsináltuk ezt egyik osztálytársam Fiat Unoján is ami 900ccm, ott min. 11bar volt max 13, csak néztem milyen jó motorja van. Enyémbe is van 320e km, azt hittem kopott a motor. Azt ajánlotta hogy nem kell gyűrűszett meg semmi csak rakjam rendbe a hengerfejet (szelepszárszimering szelepfedéltömités, hengerfejtömités, síkoltatás, hidrótökék és szelepek ellenőrzése), meg cseréljem ki az olajteknő tömítést. Nagyon meglepett a tanár, negatívan csalódtam benne, mert mindenkinek 1est osztogat, de felajánlotta hogy ha megakarom csinálni órán 4 óra alatt belekezdünk, legalább mindenki látja (gyakorlaton úgyse tanítják meg) és maximum ott hagyom és folytatjuk máskor. Igaz autóelektronikásnak tanulók, de jó ha ilyenekhez is értenék Opel, ami sosem kop el! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve December17, 2010 Megoszt Elküldve December17, 2010 Az mitől lehet hogyha jár a motor, de még nem indultam el, tenném 1esbe, és rohadt nehezen veszi be..De ha kicsit mozog az autó akkor meg könnyedén!? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve December17, 2010 Megoszt Elküldve December17, 2010 Az mitől lehet hogyha jár a motor, de még nem indultam el, tenném 1esbe, és rohadt nehezen veszi be..De ha kicsit mozog az autó akkor meg könnyedén!? Ilyen időjárásnál nekem is csinálja. Gondolom a rudazat fém részei is összébb van húzódva kicsit, meg amíg nem mozdult meg az autó, addig a váltóban az olaj is dermettebb... Ezért is jobb úgy melegíteni az autót, hogy nem egyhelyben járatni a motort, hanem az egész autót bemozgatva (persze amíg hideg, addig finoman, elváltogatva a fokozatokat, nem pörögetve) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve December17, 2010 Megoszt Elküldve December17, 2010 Az mitől lehet hogyha jár a motor, de még nem indultam el, tenném 1esbe, és rohadt nehezen veszi be..De ha kicsit mozog az autó akkor meg könnyedén!? Az 1-est kissé nehézkesen veszi ahogy tapasztaltam eddig a sajátomon és a sógi gépén is. Esetleg dupla kuplunggal próbáld. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve December17, 2010 Megoszt Elküldve December17, 2010 nekem 3,4,5ből kettőbe visszát nem igen akarja venni, de 1esből kettőbe simán, ez mitől lehet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve December17, 2010 Megoszt Elküldve December17, 2010 Az mitől lehet hogyha jár a motor, de még nem indultam el, tenném 1esbe, és rohadt nehezen veszi be..De ha kicsit mozog az autó akkor meg könnyedén!? Ezt nekem is csinálja, se 1-esbe se R-be nagyon nehezen tudom betenni :S Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve December17, 2010 Megoszt Elküldve December17, 2010 nekem 3,4,5ből kettőbe visszát nem igen akarja venni, de 1esből kettőbe simán, ez mitől lehet? Volt ilyen jelenségem, nem foglalkoztam vele és szétesett a váltókuliszánál a két kar, 1 csavart beraktam a csapszeg helyére és tökéletes, könnyedén vesz minden sebességet Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts