moti Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 Álljon meg a menet egy kicsit! Ez kattog, ha ráadom a gyújtást! Ez jelent valamit? Vagy attól még simán lehet rosz? Nincs még valami ami letilthatja? Vagy a relé helyén nincs egy olyan láb amire direkt plusz-t adok és akkor be kell induljon a pumpa? Összekötöd a 30 és a 87es lábakat és így direktbe megy, probálj inditani Link to comment Megosztás: More sharing options...
kendre Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 Összekötöd a 30 és a 87es lábakat és így direktbe megy, probálj inditani semmi. nem indul, pumpa nem megy. valami letilt? Ha az akkutöltőt kötöm a pumpára akkor beindúl, de a pumpa reszket mint a nyavaja, meg hangos is. Ez lehet, hogy a töltőtől van. Most húzok egy szálat az aksitól. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 semmi. nem indul, pumpa nem megy. valami letilt? Ha az akkutöltőt kötöm a pumpára akkor beindúl, de a pumpa reszket mint a nyavaja, meg hangos is. Ez lehet, hogy a töltőtől van. Most húzok egy szálat az aksitól. Szárazon ne nagyon sokáig járasd, nehogy túlmelegedjen (mert a benya hűti). Link to comment Megosztás: More sharing options...
kendre Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 Szárazon ne nagyon sokáig járasd, nehogy túlmelegedjen (mert a benya hűti). van benne anyag, meg a vezetékek is vissza vannak téve. Melyik láb micsoda a relénél? Kimérném, hogy egyáltalán oda megy-e áramM Link to comment Megosztás: More sharing options...
kendre Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 akkuról szépen megy a pumpa. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 akkuról szépen megy a pumpa. Már nem akadozik és ugrál mint az akksitöltőről? Mert akkor hiába kattan a relé, valami mégis elájult benne. Sajna nem találtam relé "mi micsodát" :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
kendre Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 Már nem akadozik és ugrál mint az akksitöltőről? Mert akkor hiába kattan a relé, valami mégis elájult benne. Sajna nem találtam relé "mi micsodát" :o Szerintem a pumpa rendben van. A töltőn állítható az amper és én nem nyomtam feljebb 1 ampernél, lehet ez volt a gond. Nagyon szépen egyenletesen megy aksiról. A következő méréseket végeztem a relé foglalatában. 1.) a multiméter negatív szálja az aksi negatívján: 85b - 0V 87 - 0V 87b - 0V 85 - 0,66V 30 - 14,9V 86 - 14,9V 2.) a multiméter negtív szálja az aksi pozitívján: 85b - 14,7V 87 - 14,7V 87b - 14,7V 85 - 14,1V 30 - 0V 86 - 0V akármit akárhova adok nem indul be a pumpa. Az nem lehet, hogy éppen testet nem kap? Később kipróbálom, hogy egyszerre csak az egyik pólust viszem direktbe, a másikat adja a kocsi saját elektrinikája. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 Ahogy Moti írta, úgy próbáltad? 30+87 ? ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
kendre Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 Ahogy Moti írta, úgy próbáltad? 30+87 ? így van. de ha akármelyikbe direktbe az aksitól nyomok "+"-ot, akkor sem megy. Mondjuk így utólag gondolom, hogy a 87 lesz a pumpa felé vezető szál, de ez lényegtelen, mert nem ment. Most azt akarom kipróbálni, hogy benne hagyom a relét és húzok egy szálat az aksitól először egy testet, majd ha nem megy akkor egy pozitívat. És mindegyiknél próbálok ráindítani. Egyébként nincs még valami, ami letilthatja a pumpát? Mondjuk egy mennyiség szabályozó izé... Lehet valami úgy látja, hogy csuríg van anyaggal a befecskendező rendszer. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 Várj! De úgy próbáltad, hogy rövidrezárod a 30+87-et? ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
kendre Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 Várj! De úgy próbáltad, hogy rövidrezárod a 30+87-et? Persze próbáltam, az volt az első és utána próbáltam az aksi felől adni az áramot. Mostmár nagyon jó lenne tudni, hogy melyik a pumpa felé vezető szál. Most lemértem úgy hogy a relé bent volt. Gyújtás nélkül a 87 es a direkt áram, tehát azon volt 14,6 V. Ha ráadtam a gyújtást akkor meg a 30-ason is volt áram, de mégsem ment a pumpa. Ha már itt tarunk akkor a pumpánál van egy piros és egy barna szál. Ugye a barna a test? Úgy emlékszem, hogy a német autóknál a barna az. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 A barna a test. Te nem lehet, hogy valahol megszakadt a hátra menő kábel valahol (piros vagy barna)? Kicsit para ez így, mert úgy sem megy hogy rövidrezárod, tehát olyan mintha valahol elakadna az áram... Persze próbáltam, az volt az első és utána próbáltam az aksi felől adni az áramot. Mostmár nagyon jó lenne tudni, hogy melyik a pumpa felé vezető szál. Most lemértem úgy hogy a relé bent volt. Gyújtás nélkül a 87 es a direkt áram, tehát azon volt 14,6 V. Ha ráadtam a gyújtást akkor meg a 30-ason is volt áram, de mégsem ment a pumpa. Ha már itt tarunk akkor a pumpánál van egy piros és egy barna szál. Ugye a barna a test? Úgy emlékszem, hogy a német autóknál a barna az. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kendre Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 A barna a test. Te nem lehet, hogy valahol megszakadt a hátra menő kábel valahol (piros vagy barna)? Kicsit para ez így, mert úgy sem megy hogy rövidrezárod, tehát olyan mintha valahol elakadna az áram... Én is arra gondolok mostmár. Amit most csináltunk asszonnyal: Ő hallgatta a pumpát én meg dugdostam a relé foglalatába a direkt plusszot alulról, tehát a relé is benne volt. Végíg dugdostam mindet de semmi. Test biztosan van. Húztam direkt pozitívat és szépen duruzsolt a pumpa. Tehát az nincs. Egyedüli lehetőség ahol megszakadhatott az a csomagtartó. Karton papír hulladékoszállítottam éppen és gondolom a vasúti döccenőnél valamit csinálhatott. Pedig nem volt sok, meg nem ez az első alkalom. Most megyek keresgélni a szakadást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 Uhhh, ez a legrosszabb...keresgélni... :o Sok sikert!!! :D Én is arra gondolok mostmár. Amit most csináltunk asszonnyal: Ő hallgatta a pumpát én meg dugdostam a relé foglalatába a direkt plusszot alulról, tehát a relé is benne volt. Végíg dugdostam mindet de semmi. Test biztosan van. Húztam direkt pozitívat és szépen duruzsolt a pumpa. Tehát az nincs. Egyedüli lehetőség ahol megszakadhatott az a csomagtartó. Karton papír hulladékoszállítottam éppen és gondolom a vasúti döccenőnél valamit csinálhatott. Pedig nem volt sok, meg nem ez az első alkalom. Most megyek keresgélni a szakadást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kendre Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 Megvaaaaaaan!!!!!!! Előre szólok, NEM RÖHÖG SENKI!!!!!! Szóval ezt az autót budapesti tulajtól vettem. És ugye ott sűrű az autólopás. Kedves tulajdonos erre kitalálta, hogy tesz egy kapcsolót amely megszakítja a pumpa áramkörét. És hol lenne ez? Hát a csomagtartóban! A bal lámpa mögötti műanyagban! És mit szállítottam tegnap este? Karton papírt! És hol mentem át amikor megállt alattam az autó? Döccenőn! Vasúti átjárón. Éééérteeed!!!! Kapcsoló-karton-döccenő....Megvan? Tudtam, hogy ott van a kapcsoló, de mivel sosem használtam még, egyáltalán meg sem fordult a fejemben! Akkor a röhögőgörcs után mindenkinek további szép napot! Nagyon köszönöm mindenkinek! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 :o :D :) Nah de már ezt is tudod :) ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 Megvaaaaaaan!!!!!!! Éljen!!! A lopásgátló. :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 így van. de ha akármelyikbe direktbe az aksitól nyomok "+"-ot, akkor sem megy. Mondjuk így utólag gondolom, hogy a 87 lesz a pumpa felé vezető szál, de ez lényegtelen, mert nem ment. Most azt akarom kipróbálni, hogy benne hagyom a relét és húzok egy szálat az aksitól először egy testet, majd ha nem megy akkor egy pozitívat. És mindegyiknél próbálok ráindítani. Egyébként nincs még valami, ami letilthatja a pumpát? Mondjuk egy mennyiség szabályozó izé... Lehet valami úgy látja, hogy csuríg van anyaggal a befecskendező rendszer. Relét ha összeköttted a 30 és 87 akkor müködnie kell mert 30ba van áram, a 87 meg gondolom én testelve van :o Ezt ki is mérted, annak jónak kell lenni Jah így végig olvasva akkor gratula :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 De, ha szakadt a szál az Ac felé? Neked is valami ilyesmi volt vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kendre Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 Mégegyszer köszönöm mindenkinek, de az én feledékenységem miatt volt az egész. Nem szakadt szál, meg nem volt értelme semmilyen mérésnek és átkötésnek sem. Nem sokkal a pumpa előtt van a kapcsoló, így hiába mértem elől ha hátul volt a gáz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 Amúgy nem 1 utolsó ötlet ez a lopásgátló. Kellene nekem is csinálni 1 hasonló furfangos megoldást. :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 De, ha szakadt a szál az Ac felé? Neked is valami ilyesmi volt vele. Nekem szakadt volt, és összevolt forrasztva meg leszigetelőzve, de a mai napig nem értem miért kellett másik kábelre kicserélni ^o) Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 Ezek szerint mégse volt jó teljesen. :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október29, 2010 Megoszt Elküldve Október29, 2010 Amúgy nem 1 utolsó ötlet ez a lopásgátló. Kellene nekem is csinálni 1 hasonló furfangos megoldást. :o :D Nekem már van :) A Polskin Kendre féle megoldás van :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Október29, 2010 Megoszt Elküldve Október29, 2010 Nekem még nincs, de ha megint nekimennek a gépnek, már nem is kell bele. :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts