tgabika76 Elküldve Október18, 2010 Megoszt Elküldve Október18, 2010 A segítségeteket, tapasztalataitokat kérem! 1., keress egy bontott légtömegmérőt (lehetőleg olyat ami biztosan jó volt, először mondjuk kölcsönbe egy másik, működő autóból) 2., pucold ki az alapjárati motort és a rá menő gumicsöveket, de jó alaposan (lehet hogy elsőre nem fog sikerülni, próbálkozz többször) 3., a légtömegmérő (igazából asszem légmennyiségmérő, mert légtömegmérő a C20XE-ben van, és nem ugyanaz a kettő. Ugyanarra a célra szolgálnak, de más elven működnek) és a fojtószelepház közötti gumicsövet is cseréld ki, ne szigetelőszalagozd. Figyelj arra hogy tökéletesen ép legyen, mert egy egész kis lyukon is falslevegőt szívhat a motor, ami egyenetlen alapjáratot, nehéz indulást és összességében pont ugyanazokat a tüneteket eredményezheti amiket te is írtál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október18, 2010 Megoszt Elküldve Október18, 2010 1., keress egy bontott légtömegmérőt (lehetőleg olyat ami biztosan jó volt, először mondjuk kölcsönbe egy másik, működő autóból) 2., pucold ki az alapjárati motort és a rá menő gumicsöveket, de jó alaposan (lehet hogy elsőre nem fog sikerülni, próbálkozz többször) 3., a légtömegmérő (igazából asszem légmennyiségmérő, mert légtömegmérő a C20XE-ben van, és nem ugyanaz a kettő. Ugyanarra a célra szolgálnak, de más elven működnek) és a fojtószelepház közötti gumicsövet is cseréld ki, ne szigetelőszalagozd. Figyelj arra hogy tökéletesen ép legyen, mert egy egész kis lyukon is falslevegőt szívhat a motor, ami egyenetlen alapjáratot, nehéz indulást és összességében pont ugyanazokat a tüneteket eredményezheti amiket te is írtál. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október18, 2010 Megoszt Elküldve Október18, 2010 Karburátor? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
dyrasen Elküldve Október18, 2010 Megoszt Elküldve Október18, 2010 csináltak amugy karbis vectrát ? <_< énis jártam ugy hogy aszitték hogy karbis az enyém :) persze a c20xe karbis mikor több injektor van benne mint a srác fiestájába :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október18, 2010 Megoszt Elküldve Október18, 2010 csináltak amugy karbis vectrát ? <_< énis jártam ugy hogy aszitték hogy karbis az enyém :) persze a c20xe karbis mikor több injektor van benne mint a srác fiestájába :D Vagy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
dyrasen Elküldve Október18, 2010 Megoszt Elküldve Október18, 2010 :) jah hogy hogy lehet venni hozzá karbit :D de én gyárira gondoltam ami gyárilag ugy jött ki Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október18, 2010 Megoszt Elküldve Október18, 2010 :) jah hogy hogy lehet venni hozzá karbit :D de én gyárira gondoltam ami gyárilag ugy jött ki Ezek tuti voltak: 14NV 1389 cc 55 kW (75 LE; 74 LE) @ 5600 rpm 108 Nm (80 £ · ft) @ 3000 rpm Karburátor SOHC 176 km / h (109 mph) 16SV 1598 cc 60 kW (82 LE, 80 LE) @ 5200 rpm 130 Nm (96 £ · ft) @ 2600 rpm Karburátor SOHC 178 km / h (111 mph) 18SV 1796 cc 66 kW (90 LE, 89 LE) @ 5400 rpm 148 Nm (109 £ · ft) @ 2800 rpm Karburátor SOHC 183 km / h (114 mph) E18NVR 1796 cc 65 kW (88 LE, 87 LE) @ 5400 rpm 143 Nm (105 £ · ft) @ 2800 rpm Karburátor SOHC 182 km / h (113 mph) Link to comment Megosztás: More sharing options...
manó-gabesz Elküldve Október18, 2010 Megoszt Elküldve Október18, 2010 Ezek tuti voltak: 14NV 1389 cc 55 kW (75 LE; 74 LE) @ 5600 rpm 108 Nm (80 £ · ft) @ 3000 rpm Karburátor SOHC 176 km / h (109 mph) 16SV 1598 cc 60 kW (82 LE, 80 LE) @ 5200 rpm 130 Nm (96 £ · ft) @ 2600 rpm Karburátor SOHC 178 km / h (111 mph) 18SV 1796 cc 66 kW (90 LE, 89 LE) @ 5400 rpm 148 Nm (109 £ · ft) @ 2800 rpm Karburátor SOHC 183 km / h (114 mph) E18NVR 1796 cc 65 kW (88 LE, 87 LE) @ 5400 rpm 143 Nm (105 £ · ft) @ 2800 rpm Karburátor SOHC 182 km / h (113 mph) Vááá egy ilyen karbis XE kell nekemis :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október18, 2010 Megoszt Elküldve Október18, 2010 Vááá egy ilyen karbis XE kell nekemis :) <_< Én is "ellennék" vele, de a fogyitól nem lennék elájulva, vagyis pont el lennék ájulva a mostanihoz képest :icon13: Nah jó, de az a tipikus "Weber szívóhang" az megfizethetetlen (nem MasterCard reklám) :D Tényleg, vajon hogy lehet egy ilyen Weberesítést megoldani? Link to comment Megosztás: More sharing options...
manó-gabesz Elküldve Október18, 2010 Megoszt Elküldve Október18, 2010 <_< Én is ellennék vele, de a fogyitól nem lennék elájulva, vagyis pont el lennék ájulva a mostanihoz képest :icon13: Nah jó, de az a tipikus "Weber szívóhang" az megfizethetetlen (nem MasterCard reklám) :) Tényleg, vajon hogy lehet egy ilyen Weberesítést megoldani? Nekem már maga az, hogy karbi.. lehetne okoskodni vele sokmindent :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
dyrasen Elküldve Október18, 2010 Megoszt Elküldve Október18, 2010 :) Gyerekek mik elő nem kerülnek :D haver kadijába van egy 1.2 es <_< vadállad de ahhoz képest marhán megy egyik munkatársamnak meg van egy H astrája 1.6 16V de már minden baja van a motornak most volt hengerfej esztergálva de a hajtókarok meg maint kiderült :lol: belevernek a blokkba most 3 éves az autó a kadi meg már nem lesz 20 :icon13: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október18, 2010 Megoszt Elküldve Október18, 2010 :icon13: Gyerekek mik elő nem kerülnek :lol: haver kadijába van egy 1.2 es -_- vadállad de ahhoz képest marhán megy egyik munkatársamnak meg van egy H astrája 1.6 16V de már minden baja van a motornak most volt hengerfej esztergálva de a hajtókarok meg maint kiderült ;) belevernek a blokkba most 3 éves az autó a kadi meg már nem lesz 20 B) :D Látod! Ezért nem kell nekem új verda :) Ezt a korosztályt még szerelni is lehet :D Jah és a Polskiban a '82-es Fiat blokk több hónapnyi állás után is olyan egyenletesen jár mint a fene <_< Csak benzin legyen (a jó olaj benne 8000-ként cserélve). Link to comment Megosztás: More sharing options...
ORTon Elküldve Október18, 2010 Megoszt Elküldve Október18, 2010 Sziasztok! Látom hülyeséget írtam, de nem értek hozzá, és rosszul emlékeztem, talán a srác katalizátort mondott. Ha kell belenyúlok a motorba, és kicserélem amit kell, csak mondja meg valaki, hogy mit :D Ma találtam egy rendes szerelőt, persze lekopogom, mert majd fizetéskor, meg utólag derül ki igazán, hogy jó-e. Elsőre ő is a fent leírtakat mondta, de majd csak holnapra tud biztosat mondani, addig megnézi. Idén műszakiztattam le, és valószínű, hogy két év múlva már nem megy át. Amúgy a motorral eddig nem nagyon volt gond, viszont az összes periféria okozott már gondot és általában kettesével: volt dupladefektem, szakadó esőben szállt már el mindkét ablaktörlő, elment az elsőfék úgy hogy már a kézifék se akart igazán tartani, törték le mindkét visszapillantót, mindkét hátsó kerék felett megy tönkre a kaszni, akksim és a pótakku is egyszerre merül le, és a riasztó távirányítói is egyszerre mentek tönkre. Egyébként nem vagyok szerencsétlen, mással is megtörténik ez, csak náluk egyesével :) Köszönöm az eddigi tippeket! Link to comment Megosztás: More sharing options...
manó-gabesz Elküldve Október18, 2010 Megoszt Elküldve Október18, 2010 Sziasztok! Látom hülyeséget írtam, de nem értek hozzá, és rosszul emlékeztem, talán a srác katalizátort mondott. Ha kell belenyúlok a motorba, és kicserélem amit kell, csak mondja meg valaki, hogy mit <_< Ma találtam egy rendes szerelőt, persze lekopogom, mert majd fizetéskor, meg utólag derül ki igazán, hogy jó-e. Elsőre ő is a fent leírtakat mondta, de majd csak holnapra tud biztosat mondani, addig megnézi. Idén műszakiztattam le, és valószínű, hogy két év múlva már nem megy át. Amúgy a motorral eddig nem nagyon volt gond, viszont az összes periféria okozott már gondot és általában kettesével: volt dupladefektem, szakadó esőben szállt már el mindkét ablaktörlő, elment az elsőfék úgy hogy már a kézifék se akart igazán tartani, törték le mindkét visszapillantót, mindkét hátsó kerék felett megy tönkre a kaszni, akksim és a pótakku is egyszerre merül le, és a riasztó távirányítói is egyszerre mentek tönkre. Egyébként nem vagyok szerencsétlen, mással is megtörténik ez, csak náluk egyesével :D Köszönöm az eddigi tippeket! Sculy! Az X-aktákat újra meg kell nyitni.. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október18, 2010 Megoszt Elküldve Október18, 2010 Scully! Az X-aktákat újra meg kell nyitni.. :) És akkor Te leszel Murder vagy esetleg a producer? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
manó-gabesz Elküldve Október18, 2010 Megoszt Elküldve Október18, 2010 És akkor Te leszel Murder vagy esetleg a producer? :) Én cak az operatőr leszek :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
fahee Elküldve Október19, 2010 Megoszt Elküldve Október19, 2010 :D Én is "ellennék" vele, de a fogyitól nem lennék elájulva, vagyis pont el lennék ájulva a mostanihoz képest <_< Nah jó, de az a tipikus "Weber szívóhang" az megfizethetetlen (nem MasterCard reklám) :) Tényleg, vajon hogy lehet egy ilyen Weberesítést megoldani? Lényegébe, odavaló szivósor meg 2 karbi,, pár kisebb átalakitás, pár madzagot kiszedni, na meg utána aki be is állitja:) De nem olcsó mulatság azért:/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október19, 2010 Megoszt Elküldve Október19, 2010 Lényegébe, odavaló szivósor meg 2 karbi,, pár kisebb átalakitás, pár madzagot kiszedni, na meg utána aki be is állitja:) De nem olcsó mulatság azért:/ Jaja, vágom, nem olcsó :) Lada/Polski vonalon igen igen ismert a 40-es dupla Weber. Hát tényleg kíváncsi lennék, hogy hogy muzsikálna a cucc :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
fahee Elküldve Október19, 2010 Megoszt Elküldve Október19, 2010 Jaja, vágom, nem olcsó :) Lada/Polski vonalon igen igen ismert a 40-es dupla Weber. Hát tényleg kíváncsi lennék, hogy hogy muzsikálna a cucc :D Na meg a bogarak:D Anno carstylingon volt eladó, gondolkoztam is rajta, de beláttam hogy tankolni nem lenne olcsó. Tavaly volt nálunk egy dupla karbis 1.4es polo jol szedte a lábát, bár ott máshoz is volt nyulva. Na de a lényeg kiprobálnék egy karbisvekit viszonyitás kép <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október20, 2010 Megoszt Elküldve Október20, 2010 Na meg a bogarak:D Anno carstylingon volt eladó, gondolkoztam is rajta, de beláttam hogy tankolni nem lenne olcsó. Tavaly volt nálunk egy dupla karbis 1.4es polo jol szedte a lábát, bár ott máshoz is volt nyulva. Na de a lényeg kiprobálnék egy karbisvekit viszonyitás kép <_< :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Donki Elküldve Október20, 2010 Megoszt Elküldve Október20, 2010 Sziasztok.Ma mértünk kompressziót a vekkerbe.Helyzet:7-9-9-5 Ezért nem indul igaz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
dyrasen Elküldve Október20, 2010 Megoszt Elküldve Október20, 2010 Hello hát nagyon kevésnek tünik az a kompresszió főleg az 5 hengerek közt max 1 bár eltérés még belefér de ennyi Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Október20, 2010 Megoszt Elküldve Október20, 2010 Sziasztok.Ma mértünk kompressziót a vekkerbe.Helyzet:7-9-9-5 Ezért nem indul igaz? Az a baj hogy sajnos bontás nélkül nem nagyon lehet megtudni hol megy el a kompresszió:S Lehet csak a dugattyú gyűrűknél, de lehet hogy a szelepek nem zárnak rendesen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Donki Elküldve Október20, 2010 Megoszt Elküldve Október20, 2010 Értem.Ha lessz rá időm leveszem a hengerfejet.Mert ugye akkor ez azért nem indul el. Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Október20, 2010 Megoszt Elküldve Október20, 2010 Értem.Ha lessz rá időm leveszem a hengerfejet.Mert ugye akkor ez azért nem indul el. Fejtetőre fordítod, és az égésterekbe(mind a 4be) nyomsz benzint, vársz 1percet. És amelyikből elfolyik, ott nem zárnak rendesen a szelepek:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts