Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

A keretet átlehet furkálni 1 vékony szeggel is, csak a fejét le kell csípni és úgy befogni a fúrógépbe.

És nem is törik olyan könnyen, mint a fúrószárak.

Utána simán oda varrod.

Arra viszont figyelj, hogy feszes se legyen, de ne is lógjon be nagyon, mert a hátramenet és az 5. kapcsolásakor kicsípheti az új borítást. :D

Megosztás:

Bár nekem csak 2 hónapja van autóm (saját) de arra már most rájöttem, hogy kocsi mellett nehéz spórolni! Törödni kell vele, persze ezt idővel a kocsi is meghálálja... :wacko:

:D Pont ezt írtam az Egyéb topicban :wacko:

Tuti, hogy ezért hozott haza az enyém is a maradék ~900km-en :wacko:

Megosztás:

tegnap ért egy kis meglepetés. Hidegen nehezen indult a sárkány, hf-csere óta gondoltam kikapkodom az izzító gyertyákat, nem volt egyszerű kitekerni, aztán elém tárult a valóság:) Egyik gyertya semmit nem melegedett, aztán kettő jó volt és az utolsónál az fogadott, hogy hoppá nincs meg a gyertya vége. Bele volt törve benne volt a hf-be, na mondom király ezért indul nehezen, csipesszel nem fértem hozzá, meg be is volt szorulva, így arra jutottam, hogy meg kell tekertetni a motort aztán hátha kilövi és siker volt mintha puskával lőttek volna. Egy nagy előnye van ezeknek a régi dieseleknek, hogy előkamrások és ennek köszönhetően nem tudott bejutni a hengerekig a gyertya vége, a tdi.nél már ez szívás lett volna és lehet komolyabb kárt is okozott volna. De az a durva, hogy a gyertya belsejében volt eltörve, nem ott ahol véget ér a gyertya fém része, szóval, hogy ez hogyan sikerült rejtély marad. Gondoltam megosztom.

Megosztás:

Közben fogyogat a szerb benzin a kocsiból. Már 20 liter alatt vagyok és hagytam mindent az Egyéb topikban lertakkori állapoton. Minden üzemel (AC+relé) ahogy kell.

Konklúzió: minden jó volt, csak 20 liter benya már "kicsit" átforrósodott a 45 fokos levegő és a ki tudja hány fokos aszfalt miatt. Az AC-t már képtelen volt hűteni, ami elforralta a benzint. Közben az AC relé is túlhevült valszeg, de azt kiszedés után már lehűtöttem.

Szóval trópusi forróságban óvatosan a kevés benzinnel és a megállok a tűző napon dologgal.

Megosztás:

Még egy eset tegnapról.

Kitakarítottam és lemostam szegénykét a görög út után. Aktuális volt a motor és a hűtő mosása is (külsőleg persze :D ). Minden mosás után szoktam egy szárító kört menni. Nah 160-nál rántott 1et a motor és check lámpa. De ment ugyanúgy tovább, alapjárat volt, fordulatot vette. Hazaérve hibakód kivillant: 19.

Egy kicsit "beázott" a Főtengely jeladóm ^_^ Kiszáradt és már jó is lett :D

Megosztás:

Nekem a bal eleje lógott, mert nem volt benne rendesen az oldalsó rögzítőcsavar. Kicseréltem egy odavalóra és egy ilyen ráhúzható fém csattal összecsavaroztam, azóta jó. Szerintem hátul sem lehet nagyon másként, csak esetleg nem a legkényelmesebb hozzáférni, de elvileg a sárvédőhöz is van csavarozva a lökös. Mondjuk az enyém nem biztos, hogy már gyári. Lehet, hogy eredetileg valami bepattintós megoldás van ^_^

Megosztás:

Hátsó lököst hogyan tudom leszedni a veciről? Jobb oldalán picit kijjebb áll a kasztni tól mint a baloldalán, és megszeretném igazítani, de nem tudom leszedni. Feszegetni meg annyira nem merem. Segítsetek please:)

Ha belenézel a csomagtartóba és leveszed azt a műanyagot ami a hátfalon van akkor a lökhárító mögött látsz 2 csavart. Az fogja oda a lököst a merevítővassal együtt az autóhoz. Ha azt kicsavartad akkor már csak a sárvédőn belül kell ügyeskedni. Ott van egy ilyen távtartó féleség ami össze van csavartzva a lökössel is meg a kasznival is. Azt hiszem ennyi. Ezeket kell kicsavarozni és le tudod venni. De ha csak annyi a bajod, hogy kijjebb áll a jobb oldal akkor szerintem elég csak ott keresni a hibát. Ha nagyon nem férsz hozzá akkor vedd le a kereket és akkor még be is ülhetsz alá! ^_^

Megosztás:

Nézd meg a lökösöd sarkán kell lennie egy kis fülnek belül. Lehet az tört le és ezért áll kijjebb. Az enyém is ilyen. Én egy kis dróttal oldottam meg. A lökhárító belső müanyagját átfúrtam, és dróttal a csavar helyére huzattam. Észre sem venni.

Hátsó lököst hogyan tudom leszedni a veciről? Jobb oldalán picit kijjebb áll a kasztni tól mint a baloldalán, és megszeretném igazítani, de nem tudom leszedni. Feszegetni meg annyira nem merem. Segítsetek please:)
Megosztás:

Kösz mindenkinek, sikerült levennem a lököst és megoldani a problémát:)

Mókáztam én is vele egy kevest Asszonyén 3 hete :D Azóta csináljuk Cimborámmal. Már megvan a lakatolás és a fényezés, de még ma is lett meglepetés ^_^ A csomagtér fenéklemezének és a doblemeznek a találkozásánál volt mindkét oldalon rohadás (a gátlók magasságában).

Csakhogy amikor elkezdtem levenni a tankbeöntö csövét, ott jöt a nemulass. Szanaszét volt rohadva minden a gumi alatt, még a csavar is ami a beöntőműanyagot fogta. Nah oda mire megcsináltuk az idomot... Nah de kész lett az is. Még van egy két apró pörsenés a csomitartóban belül, azokat még eltüntetem és már rakhatom is össze :D

Megosztás:

Mókáztam én is vele egy kevest Asszonyén 3 hete :D Azóta csináljuk Cimborámmal. Már megvan a lakatolás és a fényezés, de még ma is lett meglepetés ^_^ A csomagtér fenéklemezének és a doblemeznek a találkozásánál volt mindkét oldalon rohadás (a gátlók magasságában).

Csakhogy amikor elkezdtem levenni a tankbeöntö csövét, ott jöt a nemulass. Szanaszét volt rohadva minden a gumi alatt, még a csavar is ami a beöntőműanyagot fogta. Nah oda mire megcsináltuk az idomot... Nah de kész lett az is. Még van egy két apró pörsenés a csomitartóban belül, azokat még eltüntetem és már rakhatom is össze :D

Betöltőnyílásnál a gumi alatt nekem is van kisebb rohadás. Múltkor egy marékra való rozsdát kikapartam onnan :D

Megosztás:

Még egy eset tegnapról.

Kitakarítottam és lemostam szegénykét a görög út után. Aktuális volt a motor és a hűtő mosása is (külsőleg persze :D ). Minden mosás után szoktam egy szárító kört menni. Nah 160-nál rántott 1et a motor és check lámpa. De ment ugyanúgy tovább, alapjárat volt, fordulatot vette. Hazaérve hibakód kivillant: 19.

Egy kicsit "beázott" a Főtengely jeladóm :D Kiszáradt és már jó is lett :D

Jajj az a 19-es hibakód. Én már falnak megyek tőle ^_^ . Múltkor a kábelére rákeményedett fekete kitöredezett szigetelést lekapartam, és körbetekertem 2réteg szigetelő szalaggal. Azóta csak akkor villan ki a 19es hogyha picikét meghajtom:)

Megosztás:

Betöltőnyílásnál a gumi alatt nekem is van kisebb rohadás. Múltkor egy marékra való rozsdát kikapartam onnan :D

Hát én a helyedben most próbálnám megfogni azt a rozsdát, mert a mai napi szívást nem kívánom senkinek. Vagy zsír új sárvédő, de az súlyos 10000-esek ^_^

Amikor hazaértem, remegő kézzel néztem meg az enyémet. Szerencsére nekem is csak apró folt van még csak. Úgyhogy az lesz majd a következő.

Megosztás:

Jajj az a 19-es hibakód. Én már falnak megyek tőle ^_^ . Múltkor a kábelére rákeményedett fekete kitöredezett szigetelést lekapartam, és körbetekertem 2réteg szigetelő szalaggal. Azóta csak akkor villan ki a 19es hogyha picikét meghajtom:)

Érdekes, hogy Te a 19-essel vagy úgy mint Asszonykám a veztengely jeladóval :D De nála is kábel lesz a ludas, mert múltkor a zsír újjal is dobálta a hibákat. Kicseréltem az enyémet és az övét, azóta csendben van, biztos tetszik az én használtam neki :D

Megosztás:

A csomagtér fenéklemezének és a doblemeznek a találkozásánál volt mindkét oldalon rohadás (a gátlók magasságában).

Csakhogy amikor elkezdtem levenni a tankbeöntö csövét, ott jöt a nemulass. Szanaszét volt rohadva minden a gumi alatt, még a csavar is ami a beöntőműanyagot fogta. Nah oda mire megcsináltuk az idomot... Nah de kész lett az is.

Fotó esetleg?

Csak kíváncsi vagyok, hogyan sikerült megküzdeni vele. ^_^

Megosztás:

Általában én is a telóval fotózok, a digitálist nem kenném össze.

Az aknába, azért leviszem néha. :D

Pár hónapos még a fotómasina, így még nagyon vigyázok rá ^_^ De persze a régi S7000-esre is vigyáztam, de az még sokszor jelen volt a szereléseknél. nah de majd ez is megszokja a dolgot :D

Túl vagyok az alapozáson a csomagtérben és a hátsó lökös alatt... Most már csak pigmentet kap és megy vissza a lökös.

Sajnos elég trehányul csinálták meg az előző tulajnál a törést (lámpánál belecsúsztak kicsit) és szinte mindenhol ahol hajlott a lemez le kellett fémig csiszolnom. Aztán portalanítás/zsírtalanítás, majd alapból 2 réteg, a krtitikus helyeken 3 réteg korroziógátló Koralkyd alapozó.

Szerintetek 1 vagy 2 réteg pigment (Supralux Durol zománcfesték) menjen rá?

Megosztás:

Sztem 1 réteg elég lesz ha sima a felületet, ez a Supralux Durol festék nekem még régebben nagyon bevált ^_^ De majd meglátod hányat kell felkenni :D

A legvégén így is úgy is PlastiDip lesz :D

Komolyan gondoltam azt amiről beszélgettünk múltkor páran: Minél tovább "konzerválni" a kocsit. Van 3 Veki szerencsére, így látom a rejtett gyenge pontokat is, így rá tudok készülni.

Öcsibácsi jogosan "kérte" a képeket, nah majd csinálok párat :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.