Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Szerintetek mi okozhatja azt, hogy az autóm melegen gázadás nélkül nem akar indulni? :wacko:

Hidegen csak megmutatom a kulcsot a gyújtáskapcsolónak és már indul is, de melegen csak tekeri és nem indul, csak gázadásra. Akkor is egy picit elejti az alapjáratot és pár mp múlva felmegy 1300-ig a fordulat majd beáll. Már szerte szét fújtuk az alapjárati léptetőmotort, semmi. A pillangószelepnél van egy potméter. Azon állítani nem lehet mert ez fix felfogatású. Kicseréltük a haver potméterére és azzal is ugyanígy viselkedett. Tehát az is kilőve. Mondtak még olyat, hogy az aktívszenes tartályt cseréltessem ki ami a jobb első sárvédő alatt van. Szerintetek az megoldaná a problémát? Az AC relé még nincs fél éves. Az működik rendesen, menet közben sincs megtorpanás. Vagy a légtömegmérőm lenne a ludas? Lehet, hogy szorul? Mondjuk, józan paraszt ésszel gondolkodva a motortérben van valami és a hőtágulással van összefüggésben és akkor az első számú gyanusítottam a légtömegmérő. Vagy mégsem olyan józan? :wacko:

Na ezt majd kipróbálom a haver autójával.

Hát általában ez a cserebere költséghatékony és biztos módszer. Én még mindig az alapjárati mocira tippelnék :D

Megosztás:

Voltam berénybe még a régi tápszivattyúval mert még nincs itt, vagy holnap vagy hétfőn ér ide, na szóval beinditom az alapjárat leakar állni és ha mennék előre vagy tolatnék hátra akkor kis gázadással mindig leáll, nagy gázzal kellett, az emberek meg néztek mivan nem tud ez vezetni :| Utána menet közbe jobb volt csak elindulás volt ilyen, reggel meg megállok vhol stop tábla vagy vmi, leáll, mindig gázt kellett neki adnom

Sztetek mi a baj??? Tápszivattyú, mert menet közbe is elég sürün már akadozik

Megosztás:

Voltam berénybe még a régi tápszivattyúval mert még nincs itt, vagy holnap vagy hétfőn ér ide, na szóval beinditom az alapjárat leakar állni és ha mennék előre vagy tolatnék hátra akkor kis gázadással mindig leáll, nagy gázzal kellett, az emberek meg néztek mivan nem tud ez vezetni :| Utána menet közbe jobb volt csak elindulás volt ilyen, reggel meg megállok vhol stop tábla vagy vmi, leáll, mindig gázt kellett neki adnom

Talán csak nem alapjárati motor?

Mikor volt kipucolva?

Benzinszűrő csere?

Vákuumcsövek?

Megosztás:

Benzinszüröt ma rendeltem, lehet holnapra ideér.

Alapjárati motor amióta nálam van azóta még nem volt kipucolva, de azt se tudom hogyan kell :/

Melyik a vákumcső?

Nézz utána, hogy hogy kell kitakarítani az alapjárati mocit. Érezni fogod a különbséget.

A vákumcsöveket megtalálod a motortérben, csak keresni kell :D

Megosztás:

Szerintem meg a szakadt légszűrőgumicsi is bezavar. Cseréld ki azt elsőnek és próbáld ki!

Megosztás:

Gumicsőt kicseréltem :D

Tápszivattyúnak az áram kábelét akarom kicserélni, csak nem tudom hogy hol a másik vége annak a kábelnek ami az ülés alatt van és rámegy a tápszivattyúra, most mit bontsak??

Annak a másik vége a relénél van szerintem. Nézd meg milyen színű és nézd meg a relénél is. Szerintem. Én így csinálnám de nem igazán értek az elektromos részéhez.

Megosztás:

Annak a másik vége a relénél van szerintem. Nézd meg milyen színű és nézd meg a relénél is. Szerintem. Én így csinálnám de nem igazán értek az elektromos részéhez.

Megtaláltam, a tank melett van alul, széthúztam a csatit, de nem tudom lehúzni, hogyan kell??

Szerk: Most meg a kábel csatlakozója beszorult, ahogy húztam volna lefele :S, most se vissza, se ki nem jőn :S

Az AC-ból kimenő benzincső az hova megy, mert akkor kihúznám és kábelt is kitudom, majd vissza a másik kábelt és vhogy vissza a csőt

Megosztás:

Megtaláltam, a tank melett van alul, széthúztam a csatit, de nem tudom lehúzni, hogyan kell??

Szerk: Most meg a kábel csatlakozója beszorult, ahogy húztam volna lefele :S, most se vissza, se ki nem jőn :S

Az AC-ból kimenő benzincső az hova megy, mert akkor kihúznám és kábelt is kitudom, majd vissza a másik kábelt és vhogy vissza a csőt

Az AC-ból kimenő benzincső az injektorhoz megy. Vigyázz!!!! Abban nyomás van! Remélem nem szóltam későn! Én nem ismerem azt a fajta tápszivattyút ami neked van így sajnos segíteni sem tudok. Csak lélekben! :D

Megosztás:

de gondolom előtte rámegy a benzinszürőre, így akkor elég ha megbontom a benzinszürőt, holnap úgyis jőn új és kicserélem, és a csővet lehúzom majd a kábelt kitudom cserélni, csak a kérdés hogy visszatudom nyomkodni,?

Bocsánat! Igazad van! A benzinszűrő kiment a fejemből! Szerintem menni fog! Csináld! :D De mondom! Vigyázz! Abban nyomás van! Az lenne a legjobb ha lenne 2 db szorítófogód mert akkor az egyikkel a benzinszűrő előtt a másikkal pedig utána el tudnád szorítani a csövet!

Megosztás:

AC pumpa megoldva, nehezen de jó lett :D Sokkal jobban megy, nem akadozik, nem áll le, más hangja lett, egyből indul :wacko:

Benzinszüröt is kicserélte

De egyik gond megoldva jőn a másik a francba :S Most hazaértem és megint kilyukadt a hütöm oldalán levő műanyag ház, csak úgy jött belőle a víz :S

Akitől vettem a tápszivattyút annak van hütője nagyon olcsón, odaadná úgy kompletten ahogy hirdeti 5e ftért plusz a posta

http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=177015473

Vagy meglehet vhogy hegeszteni???

Megosztás:

AC pumpa megoldva, nehezen de jó lett :D Sokkal jobban megy, nem akadozik, nem áll le, más hangja lett, egyből indul :wacko:

Benzinszüröt is kicserélte

De egyik gond megoldva jőn a másik a francba :S Most hazaértem és megint kilyukadt a hütöm oldalán levő műanyag ház, csak úgy jött belőle a víz :S

Akitől vettem a tápszivattyút annak van hütője nagyon olcsón, odaadná úgy kompletten ahogy hirdeti 5e ftért plusz a posta

http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=177015473

Vagy meglehet vhogy hegeszteni???

A hűtő szerintem javítható. Az más kérdés, hogy mennyit fog bírni. Amit a srác hirdet sem biztos, hogy jó! Lehet, hogy az meg a hűtőbordáknál ereszt. Ha garantálja neked, hogy jó ... mittudomén visszafizeti a pénzt, vagy "levásárolhatod" nála akkor hajrá de egyébként 12e Ft egy hűtő zsír újonnan. Az nincs eltömődve, nincs elrepedve, stb!

Megosztás:

De nem igaz hogy állandóan tönkre megy vmi :S Hiába probálok spórolni mindig elmegy vmire :S

Bár nekem csak 2 hónapja van autóm (saját) de arra már most rájöttem, hogy kocsi mellett nehéz spórolni! Törödni kell vele, persze ezt idővel a kocsi is meghálálja... :D

Megosztás:

Na megjött a váltó- és kézifékszoknya a janitól.

Elég hosszúra sikerült, meg úgy hogy behajtogatom, úgy nem tudom bepattintani a helyére.

Ti hogyan csináltátok??? Tűzőgépem nincs

Én mikor varrattam pillanatragasztóval ragasztottam a keretre, eleinte kicsit merev volt a bőr, de 1 hónap alatt kilágyult:D Én a régit vittem mintának és pont olyan lett.

Megosztás:

Én mikor varrattam pillanatragasztóval ragasztottam a keretre, eleinte kicsit merev volt a bőr, de 1 hónap alatt kilágyult:D Én a régit vittem mintának és pont olyan lett.

Holnap akkor megprobálom :D És ha mindkét keret 1-1 helyen elvan törve, pillanatragasztó megragasztja?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.