Jocka80 Elküldve Augusztus12, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2017 (edited) On 8/10/2017 at 11:24 AM, Jocka80 said: Most ellenőriztem , meg ki is derült a bontott vez tengely behelyezésekor a szorul benne a tengely. Volt hengerfej javítást síkolták is, de a vezérmű tengelyház síkját ellenőriztem egy alumínium lappal, és sajnos billen rajta legalább 3 tized milit tanácstalan vagyok már előzőleg is nagyon sokat ráköltöttem mert 2 x csinálták a hengerfejet de nem részletezem de valahogy azt érzem bárhova is vinném csak át...... lehúznak és kapok cserébe egy nagy nullát. Nem viszem szerelőhöz, viszont a hengerfejet sem veszem le mert még egyszer nem játszom el ezt. viszont arra gondoltam ha a veztengely meghajtás felőli oldalról a tengelyrúd utolsó gyűrűjéből leszedni 1 -2 tizedet akkor már megszűnne a feszültség ? Módosítva Augusztus12, 2017 : Jocka80 Link to comment Megosztás: More sharing options...
SzabozZoltanOz Elküldve Március2, 2018 Megoszt Elküldve Március2, 2018 Sziasztok! Első autóként vettem egy 1994-es Opel Vectra A-t (C16NZ motorkódja) 1,5 hónapja. Nem volt drága, ezért is voltam vele úgy, hogy majd költeni kell rá. Első körben, minden olyat cseréltettem a szerelővel, ami egy ilyen öreg autónál ajánlott. Vezérlés, vízpumpa, gyertyák, olajok stb.... Menni fog még egy kör szervizelésre kb. 4-5 hét múlva, mert fékek és pár dolog nem fért bele 2 napba illetve a keretbe. Szervizelés utáni hétvégén levezettem autópályán 300 kilométert. Minden rendben is volt. Másnap csak a városban szerettem volna használni. Indítás után körülbelül 1-2 perc múlva, elkezdett fulladozni a motor, majd leállt. Ezután újra indítottam és körülbelül 2000-es fordulatszámon volt alapból a motor (csak tippelek, mert nincs benne fordulatszám mérő). Amikor elindultam vele, tovább maradt ez a magas fordulatszám, körülbelül olyan mintha tempomat lenne az autóban, mert nem lassul, ha leveszem a gázpedálról a lábam, néha még gyorsul is. Kuplungoláskor felpörög. Minden sebességben így viselkedik. Illetve a motorhiba jelző lámpa először villog mint egy stroboszkóp, utána pedig folyamatosan világít. Kivillogtattuk az 51-es hibakódot ami "Vezérlés – Hiba a tárolóban (PROM)"-ot jelenti elvileg. Remélhetőleg legkésőbb a szerelőnél kiderül mi okozza ezt, de addig is jó lenne ha tudnám normálisan használni, mert az még majdnem 1 hónap, és érdeklődnék, tapasztalt e már valaki hasonlót, illetve volt e rá megoldás. Hátha valami apró hiba és én is megtudom oldani. Eddig amivel próbálkoztam: -Benzinsapka nélkül, hátha nem kap elég levegőt. -Üresjárati szabályzó szelep tisztítás féktisztítóval. -Akkumulátor lehúzása egy órára és utána vissza. A benzinszűrő kimaradt a karbantartásból. Vettem ma egyet, hétvégén kicserélem, ha sikerül szerelő nélkül megoldani. Lehet ez a gondja. Illetve hétvégén feltöltöm az akkumulátort. Válaszokat előre is köszönöm. Zoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március2, 2018 Megoszt Elküldve Március2, 2018 5 órája, SzabozZoltanOz írta: Sziasztok! Első autóként vettem egy 1994-es Opel Vectra A-t (C16NZ motorkódja) 1,5 hónapja. Nem volt drága, ezért is voltam vele úgy, hogy majd költeni kell rá. Első körben, minden olyat cseréltettem a szerelővel, ami egy ilyen öreg autónál ajánlott. Vezérlés, vízpumpa, gyertyák, olajok stb.... Menni fog még egy kör szervizelésre kb. 4-5 hét múlva, mert fékek és pár dolog nem fért bele 2 napba illetve a keretbe. Szervizelés utáni hétvégén levezettem autópályán 300 kilométert. Minden rendben is volt. Másnap csak a városban szerettem volna használni. Indítás után körülbelül 1-2 perc múlva, elkezdett fulladozni a motor, majd leállt. Ezután újra indítottam és körülbelül 2000-es fordulatszámon volt alapból a motor (csak tippelek, mert nincs benne fordulatszám mérő). Amikor elindultam vele, tovább maradt ez a magas fordulatszám, körülbelül olyan mintha tempomat lenne az autóban, mert nem lassul, ha leveszem a gázpedálról a lábam, néha még gyorsul is. Kuplungoláskor felpörög. Minden sebességben így viselkedik. Illetve a motorhiba jelző lámpa először villog mint egy stroboszkóp, utána pedig folyamatosan világít. Kivillogtattuk az 51-es hibakódot ami "Vezérlés – Hiba a tárolóban (PROM)"-ot jelenti elvileg. Remélhetőleg legkésőbb a szerelőnél kiderül mi okozza ezt, de addig is jó lenne ha tudnám normálisan használni, mert az még majdnem 1 hónap, és érdeklődnék, tapasztalt e már valaki hasonlót, illetve volt e rá megoldás. Hátha valami apró hiba és én is megtudom oldani. Eddig amivel próbálkoztam: -Benzinsapka nélkül, hátha nem kap elég levegőt. -Üresjárati szabályzó szelep tisztítás féktisztítóval. -Akkumulátor lehúzása egy órára és utána vissza. A benzinszűrő kimaradt a karbantartásból. Vettem ma egyet, hétvégén kicserélem, ha sikerül szerelő nélkül megoldani. Lehet ez a gondja. Illetve hétvégén feltöltöm az akkumulátort. Válaszokat előre is köszönöm. Zoli Üdv..érdemes még ellenőrizni a vákumcsöveket, hogy nincs-e lecsúszott, kirepedt, eltömődött. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Március2, 2018 Megoszt Elküldve Március2, 2018 Az egy ecu halál lesz valszeg. Hova valósi vagy? Elvileg tudok adni hozzá, ha másnem próbára. Link to comment Megosztás: More sharing options...
SzabozZoltanOz Elküldve Március5, 2018 Megoszt Elküldve Március5, 2018 On 2018. 03. 02. at 15:10, zotya975 írta: Üdv..érdemes még ellenőrizni a vákumcsöveket, hogy nincs-e lecsúszott, kirepedt, eltömődött. Köszi, átnézem majd őket. On 2018. 03. 02. at 17:53, wookie írta: Az egy ecu halál lesz valszeg. Hova valósi vagy? Elvileg tudok adni hozzá, ha másnem próbára. Budapest XX. kerület, de napközben a IX.-ben vagyok. Annyira nem értek hozzá, az ecu az a motor vezérlő egység lenne? Köszi. Egyébként kicseréltem a benzin szűrőt, de az nem segített. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március5, 2018 Megoszt Elküldve Március5, 2018 2 órája, SzabozZoltanOz írta: Köszi, átnézem majd őket. Budapest XX. kerület, de napközben a IX.-ben vagyok. Annyira nem értek hozzá, az ecu az a motor vezérlő egység lenne? Köszi. Egyébként kicseréltem a benzin szűrőt, de az nem segített. Igen az, anyósoldal lábtér-küszöbburkolat mögött: Link to comment Megosztás: More sharing options...
SzabozZoltanOz Elküldve Március5, 2018 Megoszt Elküldve Március5, 2018 1 órával ezelőtt, zotya975 írta: Igen az, anyósoldal lábtér-küszöbburkolat mögött: Köszi a képet. holnap megkeresem. Azért is, mert több fajta betű jelzést láttam azokon, amiket találtam hirdetésekben. Van jelentősége szerintetek? Ilyeneket találtam QJ, PH, TR. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március5, 2018 Megoszt Elküldve Március5, 2018 10 órája, SzabozZoltanOz írta: Köszi a képet. holnap megkeresem. Azért is, mert több fajta betű jelzést láttam azokon, amiket találtam hirdetésekben. Van jelentősége szerintetek? Ilyeneket találtam QJ, PH, TR. Ha jól tudom a motorkódnak kell passzolnia, és annak hogy ha a tiéd indításgátlós, akkor olyanból való kell bele, ha nem akkor meg olyanból. Link to comment Megosztás: More sharing options...
SzabozZoltanOz Elküldve Március6, 2018 Megoszt Elküldve Március6, 2018 9 órája, zotya975 írta: Ha jól tudom a motorkódnak kell passzolnia, és annak hogy ha a tiéd indításgátlós, akkor olyanból való kell bele, ha nem akkor meg olyanból. Köszönöm. Ma egy tisztításon még átesik. Aztán ha nem javul a helyzet, akkor vagy próbálkozok ezzel a cserével vagy elviszem egy szerelőhöz akit ajánlottak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
SzabozZoltanOz Elküldve Március7, 2018 Megoszt Elküldve Március7, 2018 Ezt az ECU-t találtam az autóban. http://keptarhely.eu/view.php?file=20180307v00nx6plt.jpeg http://keptarhely.eu/view.php?file=20180307v00ncw81v.jpeg Ezen látni, hogy már nem az eredeti van benne. WD40-el befújkáltam a csatlakozókat, de az nem segített. Hétfőn viszem szerelőhöz, telefonban ő is a vákumcsövekre tippelt. De azokon én nem láttam hibát, bár én programozó vagyok, nem autószerelő. Köszönöm az eddigi tanácsokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Március8, 2018 Megoszt Elküldve Március8, 2018 On 2018. 03. 07. at 8:38, SzabozZoltanOz írta: Ezt az ECU-t találtam az autóban. http://keptarhely.eu/view.php?file=20180307v00nx6plt.jpeg http://keptarhely.eu/view.php?file=20180307v00ncw81v.jpeg Ezen látni, hogy már nem az eredeti van benne. WD40-el befújkáltam a csatlakozókat, de az nem segített. Hétfőn viszem szerelőhöz, telefonban ő is a vákumcsövekre tippelt. De azokon én nem láttam hibát, bár én programozó vagyok, nem autószerelő. Köszönöm az eddigi tanácsokat. CSak egy jó tanács, a wd40 az NAGYON NEM csatlakozókhoz való, az alapvetően egy zsírspré, az meg nemigen vezeti az áramot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
SzabozZoltanOz Elküldve Március10, 2018 Megoszt Elküldve Március10, 2018 On 2018. 03. 08. at 23:12, wookie írta: CSak egy jó tanács, a wd40 az NAGYON NEM csatlakozókhoz való, az alapvetően egy zsírspré, az meg nemigen vezeti az áramot. Itt olvastam, hogy jó lehet a csatlakozókhoz, illetve ismerősöm mondta, hogy olvassak utána.http://ezermester.hu/cikk-2041/WD_40_a_karbantartasi_munkak_szere De ettől függetlenül megfogadom a tanácsot, bár feladtam a próbálkozással és holnap viszem a szerelőhöz. Remélem kiderül mi okozza a gondot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nistvan98 Elküldve Február15, 2019 Megoszt Elküldve Február15, 2019 (edited) Sziasztok, Opel Vectra A 1.6i, 52kw, x16sz kocsihoz tudtok olyan leírást küldeni ahol a vákuumcsőveket, tankszellőztető csőveket és egyéb csőveket tárgyalja, hogy melyik hova megy ? enyémnél hiányoznak és nem tudom melyik hova megy! Alacsony alapjárattal küzdök és sajnos kattog a fojtószelepház, gyújtáskor is! Módosítva Február15, 2019 : nistvan98 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február15, 2019 Megoszt Elküldve Február15, 2019 3 órája, nistvan98 írta: Sziasztok, Opel Vectra A 1.6i, 52kw, x16sz kocsihoz tudtok olyan leírást küldeni ahol a vákuumcsőveket, tankszellőztető csőveket és egyéb csőveket tárgyalja, hogy melyik hova megy ? enyémnél hiányoznak és nem tudom melyik hova megy! Alacsony alapjárattal küzdök és sajnos kattog a fojtószelepház, gyújtáskor is! Igazából leírást nem, de ha a motorkód alapján rákeresel a google képekben némi kutakodás után fogsz találni olyat amin látszik a neked fontos részlet. Vagy akár videót tyutyubon. Ilyesmiket: Link to comment Megosztás: More sharing options...
nistvan98 Elküldve Február15, 2019 Megoszt Elküldve Február15, 2019 3 hours ago, zotya975 said: Igazából leírást nem, de ha a motorkód alapján rákeresel a google képekben némi kutakodás után fogsz találni olyat amin látszik a neked fontos részlet. Vagy akár videót tyutyubon. Ilyesmiket: Egy leírásnak vagy képnek jobban örülnék, sajnos a videón se látszik hogy a map-szenzor alatti csatlakozónak , ami a fojtószelepházon van, pontosan hova megy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február15, 2019 Megoszt Elküldve Február15, 2019 1 órával ezelőtt, nistvan98 írta: Egy leírásnak vagy képnek jobban örülnék, sajnos a videón se látszik hogy a map-szenzor alatti csatlakozónak , ami a fojtószelepházon van, pontosan hova megy. Na arról pont van képem. Az a vékonyabbik kartergáz cső bekötés ami a szelepfedél tetejétől indul ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nistvan98 Elküldve Február15, 2019 Megoszt Elküldve Február15, 2019 2 hours ago, zotya975 said: Na arról pont van képem. Az a vékonyabbik kartergáz cső bekötés ami a szelepfedél tetejétől indul ki. Köszönöm, illetve a tankszellőztető és a , fojtószelep fedélen a két kicsi csatlakozás hova megy ? Erre gondolok: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február16, 2019 Megoszt Elküldve Február16, 2019 5 órája, nistvan98 írta: Köszönöm, illetve a tankszellőztető és a , fojtószelep fedélen a két kicsi csatlakozás hova megy ? Erre gondolok: Tankszellőztetésnél a tűzfalon lévő műanyag szeleptől az egyik megy rá a fékrásegítás vákumcsövére a másik pedig megy a fojtószelepház egyik kis csonkjára. A fojtószelepház másik csöve ( a képen kék színű)megkerüli azt a nagy fekete műanyag kupakot, és becsatlakozik annak a hátuljába ott van egymás mellett két csonk. Ez motorfüggő, nem tudom hogy neked is vannak-e itt csonkok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nistvan98 Elküldve Február16, 2019 Megoszt Elküldve Február16, 2019 3 hours ago, zotya975 said: Tankszellőztetésnél a tűzfalon lévő műanyag szeleptől az egyik megy rá a fékrásegítás vákumcsövére a másik pedig megy a fojtószelepház egyik kis csonkjára. A fojtószelepház másik csöve ( a képen kék színű)megkerüli azt a nagy fekete műanyag kupakot, és becsatlakozik annak a hátuljába ott van egymás mellett két csonk. Ez motorfüggő, nem tudom hogy neked is vannak-e itt csonkok. Nem egészen úgy néz ki, mint nálam, tied más lesz ezekszerint. Három képet készítettem, és megprobáltam rajta összeszedni, mi hol van most jelenleg. X16SZ motorkódú az enyém. https://photos.app.goo.gl/adALCeVVV4owidG77 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február16, 2019 Megoszt Elküldve Február16, 2019 57 perce, nistvan98 írta: Nem egészen úgy néz ki, mint nálam, tied más lesz ezekszerint. Három képet készítettem, és megprobáltam rajta összeszedni, mi hol van most jelenleg. X16SZ motorkódú az enyém. https://photos.app.goo.gl/adALCeVVV4owidG77 Igen, kicsit más mint az enyém sajna én csak azokat tudom megmutatni amit a sajátomon lefényképeztem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nistvan98 Elküldve Február16, 2019 Megoszt Elküldve Február16, 2019 29 minutes ago, zotya975 said: Igen, kicsit más mint az enyém sajna én csak azokat tudom megmutatni amit a sajátomon lefényképeztem. És valakit nem tudsz, nem ismersz akinek olyanja van mint nekem ? Fontos lenne az alapjárat miatt, hogy legalább ezt kitudjam zárni mint hiba forrás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február16, 2019 Megoszt Elküldve Február16, 2019 2 órája, nistvan98 írta: És valakit nem tudsz, nem ismersz akinek olyanja van mint nekem ? Fontos lenne az alapjárat miatt, hogy legalább ezt kitudjam zárni mint hiba forrás. Az a baj hogy ez elég ritka motor. Maga az alap felállás hogy központi injektor nem ritka, de ennél is vannak pont a csövekben eltérések. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nistvan98 Elküldve Február16, 2019 Megoszt Elküldve Február16, 2019 2 hours ago, zotya975 said: Az a baj hogy ez elég ritka motor. Maga az alap felállás hogy központi injektor nem ritka, de ennél is vannak pont a csövekben eltérések. És esetleg alacsony alapjárat ez lehet típus hiba ? Alapjárati motort kipucoltuk, egr szelepet is, bár annyira nem voltam koszosak, de hiába.. ha lehúztuk az alapjárati motort akkor több mint 3ezres fordulata volt, ha visszadugtuk akkor újra 500-600, de hidegen sem ér el több mint 900at.. vagy meghalt volna valami ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február16, 2019 Megoszt Elküldve Február16, 2019 12 perce, nistvan98 írta: És esetleg alacsony alapjárat ez lehet típus hiba ? Alapjárati motort kipucoltuk, egr szelepet is, bár annyira nem voltam koszosak, de hiába.. ha lehúztuk az alapjárati motort akkor több mint 3ezres fordulata volt, ha visszadugtuk akkor újra 500-600, de hidegen sem ér el több mint 900at.. vagy meghalt volna valami ? Nem hinném, inkább alapjárat felpörgés szokott lenni, de annyira nem vagyok képben Vectránál pontosabban enm tudom mennyiben különbözik a csövezés, egyéb dolog az F astrától. Ha most van a fojtószelepházon nyitott, lehúzott vákumcső, próbáld meg hogy ledugózod. Azt mindenképpen amire azt írtad hogy " ez megy a Map szenzor alá" húzd le szerintem az semmiképpen nem oda van bekötve. Találtam valami eladó ugyanilyen motorról képeket, ott látszik hogy ez a cső neked rossz helyre megy: https://archiwum.allegro.pl/oferta/opel-astra-vectra-1-6-8v-silnik-kompletny-x16sz-i7511692161.html Bár itt a szelepfedélen van egy plusz vékony kartergázcső bekötés ami neked nincs. Ezt a csövet egy próba erejéig húzd le és dugózd le mindegyik bekötést: Ez így a fojtószelep alá vezeti a levegőt, és ez szerintem így nem jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nistvan98 Elküldve Február16, 2019 Megoszt Elküldve Február16, 2019 5 hours ago, zotya975 said: Nem hinném, inkább alapjárat felpörgés szokott lenni, de annyira nem vagyok képben Vectránál pontosabban enm tudom mennyiben különbözik a csövezés, egyéb dolog az F astrától. Ha most van a fojtószelepházon nyitott, lehúzott vákumcső, próbáld meg hogy ledugózod. Azt mindenképpen amire azt írtad hogy " ez megy a Map szenzor alá" húzd le szerintem az semmiképpen nem oda van bekötve. Találtam valami eladó ugyanilyen motorról képeket, ott látszik hogy ez a cső neked rossz helyre megy: https://archiwum.allegro.pl/oferta/opel-astra-vectra-1-6-8v-silnik-kompletny-x16sz-i7511692161.html Bár itt a szelepfedélen van egy plusz vékony kartergázcső bekötés ami neked nincs. Ezt a csövet egy próba erejéig húzd le és dugózd le mindegyik bekötést: Ez így a fojtószelep alá vezeti a levegőt, és ez szerintem így nem jó. Köszönöm de ugyanannyi az alapjárat ha ledugozom, a map szenzor alattit, az idáig is levolt de akkor is ugyanennyi, 500-600 között mozgott az alapjárat Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts