patsz80 Elküldve Január24, 2016 Megoszt Elküldve Január24, 2016 2 hours ago, Bundee írta: Inkább OpCommal, mert így látnád mit "lát" a motorvezérlő. Értem és olyat Debrecen környékén gondolom nem találok csak szakszervízben. Mert ez még nem obd2 csatis ugye? Link to comment Megosztás: More sharing options...
patsz80 Elküldve Január24, 2016 Megoszt Elküldve Január24, 2016 3 hours ago, Bundee írta: Inkább OpCommal, mert így látnád mit "lát" a motorvezérlő. Ez az a kütyü? http://m.vatera.hu/item/view/action/getProductData/cod/2183303936 Link to comment Megosztás: More sharing options...
patsz80 Elküldve Január24, 2016 Megoszt Elküldve Január24, 2016 Amúgy hol is van A vectránál ez a csatlakozó? B vectrán tudom a sebesség váltó müanyag alatt. De az A vectrán? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január24, 2016 Megoszt Elküldve Január24, 2016 Az a csati amin kivillogod a hibát. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
patsz80 Elküldve Január24, 2016 Megoszt Elküldve Január24, 2016 37 minutes ago, wookie írta: Az a csati amin kivillogod a hibát. Ok de az hol van lehet hülye kérdés de a helyét nem tudom. Ok a többi meg ha jól értettem a német oldalt akkor az OBD I csati amihez létezik átalakító hogy OBD II műszer is tudja olvasni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január24, 2016 Megoszt Elküldve Január24, 2016 HÁt nem szoktad kivillogtatni a hibákat? Milyen opeles vagy te? :D Amúgy motortérrel szemben állsz, akkor jobbra fent, az oktánszám állító csati mellett. Obd II-t sztem felejtsd el. Nem fog tudni vele kommunikálni. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Január24, 2016 Megoszt Elküldve Január24, 2016 5 hours ago, patsz80 írta: Ok de az hol van lehet hülye kérdés de a helyét nem tudom. Ok a többi meg ha jól értettem a német oldalt akkor az OBD I csati amihez létezik átalakító hogy OBD II műszer is tudja olvasni... Igen ez az, meg kell még hozzá egy 10-16 tüskés átalakító. De nem OBD I-II ez csak sima K vonal. Jövőhét után megint nem leszek itthon 2 hetet, addig tudom nélkülözni a cuccost, van átalakítóm, meg toldóm is ;) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
patsz80 Elküldve Január25, 2016 Megoszt Elküldve Január25, 2016 12 hours ago, wookie írta: Link to comment Megosztás: More sharing options...
patsz80 Elküldve Január25, 2016 Megoszt Elküldve Január25, 2016 7 hours ago, Bundee írta: Igen ez az, meg kell még hozzá egy 10-16 tüskés átalakító. De nem OBD I-II ez csak sima K vonal. Jövőhét után megint nem leszek itthon 2 hetet, addig tudom nélkülözni a cuccost, van átalakítóm, meg toldóm is ;) Ez nagyon jól hangzik! És hogy jutok hozzá addig? Mire gondolsz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
patsz80 Elküldve Január27, 2016 Megoszt Elküldve Január27, 2016 Kedves Márkatársak! C20NE motor vectra A. Ha lambda szonda csatit lehúzom a komputer felőli végén a lambda jel vezetéken 800-1000 mV mérhető... Ez normális szerintem ott maximum akkor lehetne feszültség ha lambda adja jól gondolom? Link to comment Megosztás: More sharing options...
patsz80 Elküldve Január27, 2016 Megoszt Elküldve Január27, 2016 És mivel lehúzom ott maximum a fűtő + ba lehetne (ott rendben is van) ha nincs rajta szonda ott nulla lehet nem pedig ingadozó mV ok?! Jól gondolom? Ezzel találkozott már vki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január27, 2016 Megoszt Elküldve Január27, 2016 Tehát a lambdaszonda jel vezeték, és test között mérsz feszt? Mindjárt lemegyek és megmérem az enyém mit csinál. Igaz ez ML4.1 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
patsz80 Elküldve Január27, 2016 Megoszt Elküldve Január27, 2016 49 minutes ago, wookie írta: Tehát a lambdaszonda jel vezeték, és test között mérsz feszt? Mindjárt lemegyek és megmérem az enyém mit csinál. Igaz ez ML4.1 Igen pontosan. Az elektronika felől jön 800-1000 mV mérhető szabálytalan össze vissza ugrál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
patsz80 Elküldve Január27, 2016 Megoszt Elküldve Január27, 2016 Tehát nem a szonda felőli végén hanem a csati elektronika felöli végén ahová a szonda van dugva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
patsz80 Elküldve Január27, 2016 Megoszt Elküldve Január27, 2016 Ugyebár ha ott állandóan ez van megvan miért mérek szondával együtt mérve (csatit "megszúrva") 1400-2000 mV. De hol jön át vajon... Kóbórra gondolok.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január27, 2016 Megoszt Elküldve Január27, 2016 Szerintem valahol összeérhet a szonda fűtéssel. Húzd le a csatit a vezérlőről, és mérd meg a lambda csatijánál, hogy nincs e zárlat a vezetékek közt. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
patsz80 Elküldve Január27, 2016 Megoszt Elküldve Január27, 2016 Rajta vagyok! Szondától csatiig ok! Most csati tól computert mérem.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
patsz80 Elküldve Január27, 2016 Megoszt Elküldve Január27, 2016 Mérési eredmények érdekes.... Kábel korbács felöl (computer) járó illetve gyújtás közben is lambda test kábel illetve a lambda jel kábel is 800-1000 mV mérhető aksi negatív polússal. Aksi negatív polus akksi negatív pólus 0v. Aksi negatív -szelepdekni közt tehát 2 test pont közt 0.044mV. Lambda szonda kábel 3 pontja bármilyen össze zárásban nem sípol ki (fűtés + - sem) lambda - vezeték illetve aksi - közt 800 -1000mV. Úgy érzem valahol testre áthúz pár mV. Kábelkorbács? Link to comment Megosztás: More sharing options...
patsz80 Elküldve Január27, 2016 Megoszt Elküldve Január27, 2016 1 hour ago, wookie írta: Szerintem valahol összeérhet a szonda fűtéssel. Húzd le a csatit a vezérlőről, és mérd meg a lambda csatijánál, hogy nincs e zárlat a vezetékek közt. Valami test lesz de hogy hol.... Még a motor és az aksi negatív közt is van 44mV de az nem ingadozik az fix. Link to comment Megosztás: More sharing options...
patsz80 Elküldve Január28, 2016 Megoszt Elküldve Január28, 2016 Na uraim! Lambda jel kábel ok ott vannak a mV ok de ha kihúzom az Ac pumpa relét akkor eltünek akkor ez a hiba? Link to comment Megosztás: More sharing options...
patsz80 Elküldve Január31, 2016 Megoszt Elküldve Január31, 2016 Sziasztok! Tesztelnék de ha csak a vastag pirosat kötöm össze a kék pirossal (Ac relé) akkor nem indul a kocsi mit kell még a lábakból rövidre zárni a teszthez? C20NE motor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
patsz80 Elküldve Január31, 2016 Megoszt Elküldve Január31, 2016 Illetve 85 lábra megy a test leírás alapján de ha kasztni és közte nézem az 600 mV ingadozik gyújtás nélkül. Hová megy ez a barna szürke vezeték a 85 lábáról? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január31, 2016 Megoszt Elküldve Január31, 2016 Ne-nél (motronicnál) az ac relé az egy dupla relé, az kapcsolja a feszt az ecunak meg az injektoroknak is. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
patsz80 Elküldve Február1, 2016 Megoszt Elküldve Február1, 2016 Értem érdekes dolgot csinál a test lábak és a kasztni közt van fesz kezdetben semmi majd gyújtáson 12v majd beiindítva 600-1200 mV. Ma teszek bele helyette másikat. Menet közben motorlámpa villog berángat és kattog ez a relé. Hibakód 48 tápfeszültség alacsony kevesebb mint 10v járó motornál ez a leírás. Meglatjuk mit tesz egy relé. 6 órája, wookie írta: Ne-nél (motronicnál) az ac relé az egy dupla relé, az kapcsolja a feszt az ecunak meg az injektoroknak is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
patsz80 Elküldve Február2, 2016 Megoszt Elküldve Február2, 2016 Ac relé és gyújtás nélkül a foglalat negatív 85 lábra és kasztni közt hogy lehet hogy 12 volt van? Ugyanez gyújtással 2v.??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts