Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák!

hemi

Recommended Posts

Sajnos nem készült kép de elég mulatságos volt :D A srác a garázs jobb szélébe húzódva állt be, de annyira lehúzódott, hogy a bal első kerék már lepattant az akna széli szögvasról és beesett a gödörbe. Egyrészt hogy lefelé állt a kocsi eleje, de ugye még oldalra is nekinyomódott a kerék az akna falának, úgyhogy nemvolt egyszerű kiszedni.

Én sem dobtam még ki a gyári gátlókat, hátha kell majd valakinek felújíttatni ;)

...de ha nagyon jól sikerül keresni akkor elviszem az egészet Kárászyékhoz.

Azt az aknásat hogy sikerült? Nincs róla képed? :)

Megosztás:

Meglehet. Ám a régi lemezt kivágták, mert alul nem érzem, hogy duplán lenne.

Az nem annyira happy dolog. Mennyibe fájt mindez?

Sajnos nem készült kép de elég mulatságos volt :D A srác a garázs jobb szélébe húzódva állt be, de annyira lehúzódott, hogy a bal első kerék már lepattant az akna széli szögvasról és beesett a gödörbe. Egyrészt hogy lefelé állt a kocsi eleje, de ugye még oldalra is nekinyomódott a kerék az akna falának, úgyhogy nemvolt egyszerű kiszedni.

Én sem dobtam még ki a gyári gátlókat, hátha kell majd valakinek felújíttatni ;)

Egy nagy gerendával nem tudtatok volna aláemelni, hogy könnyebben kijöjjön?

Megosztás:

De, emeltük krokodillal is aztán nagy-nehezen sikerült úgy feltámasztani a kereket, hogy kirántsam a Vekivel.

Egy dísztárcsa bánta csak, meg itt-ott apró karcolások, komoly gond nem lett :)

Az nem annyira happy dolog. Mennyibe fájt mindez?

Egy nagy gerendával nem tudtatok volna aláemelni, hogy könnyebben kijöjjön?

Megosztás:

Sziasztok.

A következő dologban szeretnék segítséget kérni:

1.6-os 8 szelepes motor ősszel lett felújítva (300 ezer km volt benne). Dugattyúk, gyűrűk, hajtókar csapágyak, szelepszár szimmeringek, hidrotőkék, szelephimbák ki lettek cserélve, természetesen minden újra + GM 10w40 olaj lett beletöltve.. Azóta 6 ezer km ment bele. Most cseréltem olajat castrol magnatec 5w30-ra. Azóta arra lettem figyelmes (lehet hogy eddig is szólt valamennyire csak nem figyeltem) hogy az első hengernél csattog a hidrotőke, de csak egy. Hidegen is, melegen is. Cseréltem másikra, de hiába. Kiszerelve a tőke alján körkörös kopás látható. Motorfelújításnál a hengerfej összes olajjárata át lett fújkálva, olajnyomás van. Vajon mitől lehet ez?

Az ötleteket, segítségeket előre is köszönöm.

Megosztás:

Sziasztok!

Nekem lenne egy kérdésem felétek.

Van egy 93' évjáratú A vectrám,1.7td isuzu motoros.

2-3 hete vettem észre,hogy csöpög az adagolom,de sajnos már eléggé drasztikusan.

Azt tudni kell,hogy felesbe használok tiszta étolajat.

Van e az étolajnak hozzá köze?

Ja és mostanában eléggé nehezen indul főleg na már meleg a motor.

Ezeknek vannak e egymáshoz közük?

És mi a teendőm?Mi az oka,hogy folyik az adagolom?

Előre is köszi a válaszokat.

Megosztás:

Sziasztok!

Nekem lenne egy kérdésem felétek.

Van egy 93' évjáratú A vectrám,1.7td isuzu motoros.

2-3 hete vettem észre,hogy csöpög az adagolom,de sajnos már eléggé drasztikusan.

Azt tudni kell,hogy felesbe használok tiszta étolajat.

Van e az étolajnak hozzá köze?

Ja és mostanában eléggé nehezen indul főleg na már meleg a motor.

Ezeknek vannak e egymáshoz közük?

És mi a teendőm?Mi az oka,hogy folyik az adagolom?

Előre is köszi a válaszokat.

Nehezen indul? Én meglesném a szűrőt, hogy milyen az étolajozástól. Nem lett gyengébb az autó? Mert mintha úgy rémlene, hogy elég jól gyantásodik és a porlasztókat is szépen el tudja tömíteni. Nem kizárt, hogy az adagoló tömítéseit is kikezdte.

• Like 1
Megosztás:

Nehezen indul? Én meglesném a szűrőt, hogy milyen az étolajozástól. Nem lett gyengébb az autó? Mert mintha úgy rémlene, hogy elég jól gyantásodik és a porlasztókat is szépen el tudja tömíteni. Nem kizárt, hogy az adagoló tömítéseit is kikezdte.

A szűrőt holnap minden képen megnézem.Igen gyengébb lett,sőt szinte alig érezni,hogy a turbó húz.Olyan mintha vissza lenne fojtva.Az adagoló csöpögés meg elég valószínű,hogy a tömítés miatt lesz,mert már több helyről halottam ma,hogy kikezdi az étolaj.

Azért várok még hozzá szólásokat hátha tudnak még ötleteket mondani.

Köszi a választ.

Most jött egy ötlet.

A tankot teljesen ürítsem ki,hogy ne legyen benne étolaj.Tankoljak bele 10 liter rendes gázolajat és öntsek bele 1 liter benzint.Állítólag a benzin segít kitakarítani,hogy könnyebben induljon.

Ez igaz lenne és megoldhatja a problémát?

Módosítva : SasiAtesz
Megosztás:

Egy próbát megér. Dízele itt kb csak Isinek van, esetleg az astra f topicokban próbálkozz.

Sajnos az étolajas használatot nem mindegyik motor tolerálja, leginkább azokat lehet így hajtani ahol az adagolót a motorolaj keni, nem pedig a gázolaj. Tudtommal az opel dízelek nem ilyenek.

• Like 1
Megosztás:

Egy próbát megér. Dízele itt kb csak Isinek van, esetleg az astra f topicokban próbálkozz.

Sajnos az étolajas használatot nem mindegyik motor tolerálja, leginkább azokat lehet így hajtani ahol az adagolót a motorolaj keni, nem pedig a gázolaj. Tudtommal az opel dízelek nem ilyenek.

Naaaaa! :D

Bár az tény, hogy ő nagyobb szaki a témában!

Én csak tanulgatok!

Megosztás:

Astra G Z16XE folytószelep. Alapjárat ingadozik, lefullad. Érdekes egyébként, hogy EGR szelep rendellenes működést villogtattam ki (0400). Kitisztítottam azt is változást nem vettem észre. Azután szedtem le a pillangószelepet.

Tisztítás előtt:

gallery_4683_439_412389.jpg

Tisztítás után:

gallery_4683_439_461310.jpg

Stabil alapjárat,

Megosztás:

• 3 weeks later...

Sziasztok! (A vectra 1.6i 1995 C16NZ) Egy olyan problémám lenne, hogy néha menet közben kigyullad a check engine, ilyenkor ha megállok vagy kinyomom a kuplungot leáll a kocsi. Beindul utána de csak akkor marad meg az alapjáratom ha jól felpörgetem, utána tökéletes. Kipucoltam a lambdát, de ez sem oldotta meg a problémát. Ezek után kivillogtattam a hibakódot, ami a következő: 47. Lineáris kipufogógáz visszavezető szelep pozíció. E

Ez mit jelent??? Előre is köszi!

Megosztás:

Sziasztok! (A vectra 1.6i 1995 C16NZ) Egy olyan problémám lenne, hogy néha menet közben kigyullad a check engine, ilyenkor ha megállok vagy kinyomom a kuplungot leáll a kocsi. Beindul utána de csak akkor marad meg az alapjáratom ha jól felpörgetem, utána tökéletes. Kipucoltam a lambdát, de ez sem oldotta meg a problémát. Ezek után kivillogtattam a hibakódot, ami a következő: 47. Lineáris kipufogógáz visszavezető szelep pozíció. E

Ez mit jelent??? Előre is köszi!

Üdv.!

Biztos hogy 47-es az a hibakód? És biztos hogy c16nz? Már csak azért, mert 47-es nz-nél nem lehet, abban ugyanis sima vákuumos egr szelep van, így aztán az autónak fogalma sincs róla hogy az hogy áll.

Tehát vagy a hiba, vagy a motorkód nem stimmel.

Megosztás:

Hali!

A motorkód az stimm. Az lehet hogy más motorkód listáját néztem :( A 47-es kód stimm, mert 4 villanás, kis szünet és 7 villanás.. ezt ismétli. Esetleg ehhez a motorkódhoz lista?

Nézem az autodatában, és a 47-hez azt a leírást hozza, amit te is írtál, de attól függetlenül ez lehetetlen.

De egy próbát megér, levenni és megnézni az egr-t hogy nincs e felakadva. Az az ufó szerű cucc a szívósoron a befecskendezőház és a szelepdekni között. Egy darab vákuumcső megy rá, és két 13-as csavar fogja. Kicsi nehezen de egy 13-as villáskulccsal le lehet szedni.

De emlékeim szerint az nz ecuja nem ennyire okos, hogy ezt tudja érzékelni.

Tippre inkább útjeladó hiba (műszeregység hátulján van, pl. szakadt km óra spirálnál csinálja ugyanezt, onnan tudja hogy az autó mozgásban van), vagy a gyújtáselosztóban levő induktív jeladó hibája lehet. Utóbbihoz le kell kapni az elosztófedelet, és benézni a rotor alá. Nekünk egyszer az eset szét, és akkor csinált előtte hasonlót.

Megosztás:

Holnap megy a szerelőmhöz, mert én annyira nem vagyok benne a témában sajnos, és akkor ránézünk hogy miujság...Általában 2 naponta jön elő ez a dolog, a km óra jó, akkor először megnézzük az egr-t meg a gyujtáselosztót.. Köszi szépen! Ha esetleg még vmi eszetekbe jut akkor hallgatom :)

Megosztás:

Tisztelt Cartásak! :) Ugye már több Belső Ac-s A vectrásnál előfordult az, hogy nem vezeti vissza tank ülepítőjébe a benzint a visszafolyó ág(hiába fujatnak bele vissza kompresszorral) mellé nyomja, és egy idő után elfogy az anyag a tölcsérből, és kevesell a gép, vagy kevés tanknál nem szívja ki rendesen. És ugye itt nincs más teendő sajnos, mint a tank csere. Na de a helyzet, és a legfőbb kérdésem az lenne, hogy esetleg F astra Sedan/csapotthátú tankja nem-e jó vectra alá? Attól független hogy 50literes, de ezeknél nem szokott előfordulni ez a probléma! Szóval, a vectra alá, bemegy az f astra tankja? :)

Megosztás:

Tisztelt Cartásak! :) Ugye már több Belső Ac-s A vectrásnál előfordult az, hogy nem vezeti vissza tank ülepítőjébe a benzint a visszafolyó ág(hiába fujatnak bele vissza kompresszorral) mellé nyomja, és egy idő után elfogy az anyag a tölcsérből, és kevesell a gép, vagy kevés tanknál nem szívja ki rendesen. És ugye itt nincs más teendő sajnos, mint a tank csere. Na de a helyzet, és a legfőbb kérdésem az lenne, hogy esetleg F astra Sedan/csapotthátú tankja nem-e jó vectra alá? Attól független hogy 50literes, de ezeknél nem szokott előfordulni ez a probléma! Szóval, a vectra alá, bemegy az f astra tankja? :)

Nekem már 25 éves jövőre a gép, de még nem tapasztaltam ezt a problémát, és az elbontott gépnél sem volt ilyen.

Egyébként fastra tank:

Tank_Opel_Astra_F_D.jpg

Vectra fwd tank:

751645_1_b.jpg

Szerintem nem igazán... vagy csak kókányolva.

Amúgy astránál is hallottam már ilyet, de egyszerűen csak lecsúszik a cső a kehelyről. Vissza kell dugni, rögzíteni rendesen és kész. Vagy ha nem, akkor meg külső ac-re alakítás.

Megosztás:

Nekem már 25 éves jövőre a gép, de még nem tapasztaltam ezt a problémát, és az elbontott gépnél sem volt ilyen.

Egyébként fastra tank:

Vectra fwd tank:

Szerintem nem igazán... vagy csak kókányolva.

Amúgy astránál is hallottam már ilyet, de egyszerűen csak lecsúszik a cső a kehelyről. Vissza kell dugni, rögzíteni rendesen és kész. Vagy ha nem, akkor meg külső ac-re alakítás.

Hát per pill 3 olyan embert tudok, akinél ugyanez a gond. 94es évjáratú mindegyik vectra, és nem csúszik le a cső, egyszerűen ott amire rámegy műanyagra a cső, nem tolja vissza az ülepítőbe, és a mellé megy minden benzin. A kis műanyag csőcsonknál folyik, az oldalán. De ez ugye fél tanknál nem jelentkezik :) Csak ha van benn 5-10liter

Megosztás:

Hali!

A tetőablak belső műanyag takaróját hogy lehet kiszedni? Lóg rajta a kárpit, és belülről valami fekete ragacsos szivacsmálladékot hoz ki magával. Tervbe volt már az újrakárpitozása, most meg szükséges is lett.

Tetőkárpit le, tetőablak ki. (kompletten, nem csak az üveg)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.