hakapeszimaki Elküldve Május10, 2012 Megoszt Elküldve Május10, 2012 Oda van írva hogy 1.4es Honda, nemgyanus? :D Ja,bocs! A monitortól kifolyik a szemem. ( leengedett ablaktól kötőhártya-gyulladás rulez) :goofy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Május10, 2012 Megoszt Elküldve Május10, 2012 Steinhoffal kapcsolatban van vkinek tapasztalata? Link to comment Megosztás: More sharing options...
GyG_C16Si Elküldve Május10, 2012 Megoszt Elküldve Május10, 2012 Jól hangzik :) Te hogy is oldottad meg a hátsó hidat? :) Ha vannak képeid, rakhatnál fel párat. Az első fékről, a hátsóról, a főfékhenger és fékrásegítő átalakításról is :) Én a hátsóhidat hegesztettem, egy a veki hídról lett levágva a fék alaplemeze és az lett átvarrva a corsa hídjára, adtam neki dőlést is hátul, igen elegánsan zsiguli bölcsőjénél használatos hézagolókkal, célnak tökéletesen megfelel, fel rett faragva a hídra egy stabrúd is. Pénteken érkezek haza, akkor dobok fel egy soroza képet, érdekes lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Május10, 2012 Megoszt Elküldve Május10, 2012 Na erre kíváncsi leszek, főleg a dőlés miatt :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
GyG_C16Si Elküldve Május10, 2012 Megoszt Elküldve Május10, 2012 Parasztos egyszerűséggel a féknél az alsó két csavarnál tettem alá szemre hézagolókat, ennyi, hétfőn viszem futóműves barátomhoz, akkor be lesz állítva pontosan mindkét oldal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Május10, 2012 Megoszt Elküldve Május10, 2012 A hídra ugye 4 csavarral fogatod fel az agyat. Na annak a két alsó csavarja alá tettél alátétet és így csináltál dőlést hátra? Nem rossz 5let bár kérdés mennyire masszív és mit kezd vele a kerék. Szerk.: és a kéziféket hogy oldottad meg? Mert így ahogy én gondolom és felvázoltam, úgy a kézifék pofái ferdén állnak a dobban, ami gondolom nem tesz jót semminek. :goofy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
GyG_C16Si Elküldve Május10, 2012 Megoszt Elküldve Május10, 2012 Nincsenek a kézifék pofái beépítve, hidrós kéz lesz bent. Szerintem bírni fogja, több opel versenyautót láttam már amin így van megoldva a dőlés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Május10, 2012 Megoszt Elküldve Május10, 2012 A hídra ugye 4 csavarral fogatod fel az agyat. Na annak a két alsó csavarja alá tettél alátétet és így csináltál dőlést hátra? Nem rossz 5let bár kérdés mennyire masszív és mit kezd vele a kerék. Szerk.: és a kéziféket hogy oldottad meg? Mert így ahogy én gondolom és felvázoltam, úgy a kézifék pofái ferdén állnak a dobban, ami gondolom nem tesz jót semminek. :goofy: OFF Swift 2-nél is ugyanígy hézagoltuk a kupás autókat. Azok bírták. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Május10, 2012 Megoszt Elküldve Május10, 2012 és ha nem titok ilyenkor hány mm-t tesztek alá a csavaroknak? :goofy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Május11, 2012 Szerző Megoszt Elküldve Május11, 2012 Szerk.: és a kéziféket hogy oldottad meg? Mert így ahogy én gondolom és felvázoltam, úgy a kézifék pofái ferdén állnak a dobban, ami gondolom nem tesz jót semminek. :goofy: Valahol valami hiba van a gondolatmenetedben, mert ha annál a 4 csavarnál állítanak dőlést/összetartást, akkor maga a kerékagy+ fék egységen nem változik semmi, az egész egyben marad, csak más szögben lesz felcsavarva a hídra. A kézifék megoldható lenne. Mondjuk nekem is ki van pakolva az egész :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Május11, 2012 Megoszt Elküldve Május11, 2012 Valahol valami hiba van a gondolatmenetedben, mert ha annál a 4 csavarnál állítanak dőlést/összetartást, akkor maga a kerékagy+ fék egységen nem változik semmi, az egész egyben marad, csak más szögben lesz felcsavarva a hídra. A kézifék megoldható lenne. Mondjuk nekem is ki van pakolva az egész :D A rendes fék nem változik valóban, én a kézifékről beszélek. Bár még most az is eszembe jutott hogy akkor a nyeregnek is alá kell tenni valamit, mert a felfogatási pontja annak is a hídon van és nem a kerékagyon. :goofy: De várjuk meg a képeket, arról kiderül minden. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Május11, 2012 Megoszt Elküldve Május11, 2012 A rendes fék nem változik valóban, én a kézifékről beszélek. Bár még most az is eszembe jutott hogy akkor a nyeregnek is alá kell tenni valamit, mert a felfogatási pontja annak is a hídon van és nem a kerékagyon. :goofy: De várjuk meg a képeket, arról kiderül minden. :) Ööööö. Nem. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Május11, 2012 Megoszt Elküldve Május11, 2012 és ha nem titok ilyenkor hány mm-t tesztek alá a csavaroknak? :goofy: Szögfüggvénnyel kiszámolhatod amilyenre akarod :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Május11, 2012 Megoszt Elküldve Május11, 2012 Ööööö. Nem. :) Akkor tévedtem. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Május11, 2012 Szerző Megoszt Elküldve Május11, 2012 Az egy komplett egység, 4 csavarral van rögzítve a hídra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Május11, 2012 Megoszt Elküldve Május11, 2012 Így már vettem vili vége. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Május12, 2012 Megoszt Elküldve Május12, 2012 A 256 fék Á.L.L.A.T. Utasok szólnak,hogy hagyjam abba a kemény fékpróbákat. :D Próbáltam 120-0kat,eleinte szokatlan volt a nyeknyeknyeknek határt megtalálni,de hamar hozzászoktam,hogy több bennük a tartalék. Kösz Demó! :icon13: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Május13, 2012 Szerző Megoszt Elküldve Május13, 2012 A 256 fék Á.L.L.A.T. Utasok szólnak,hogy hagyjam abba a kemény fékpróbákat. :D Próbáltam 120-0kat,eleinte szokatlan volt a nyeknyeknyeknek határt megtalálni,de hamar hozzászoktam,hogy több bennük a tartalék. Kösz Demó! :icon13: Örülök, hogy tetszik! :) Gondolom azért érezhető a különbség a régihez képest :) Igazán nincs mit! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Május13, 2012 Megoszt Elküldve Május13, 2012 Örülök, hogy tetszik! :) Gondolom azért érezhető a különbség a régihez képest :) Igazán nincs mit! :) Igen sokkal sokkal határozottabb,elhiszed neki,hogy ez megfog akármikor a tapadás határan belül természtesen. Meg a második határozott fékezés után nem csikorognak,mnt a 236 tömörnél. A pedál egyáltalán nem fog mélyebben talán csak annyval amennyivel hamarabb blokkol. "Versenyautósan harapós" fék lett alatta,am falábúaknak,anyukáknak talán sok kicsit így ABS nélkül,nyomják aztán csúszik. De amúgy beoptam ezt a kisfék elég dolgot,vállalom. :D :lipssealed: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Május13, 2012 Megoszt Elküldve Május13, 2012 Igen sokkal sokkal határozottabb,elhiszed neki,hogy ez megfog akármikor a tapadás határan belül természtesen. Meg a második határozott fékezés után nem csikorognak,mnt a 236 tömörnél. A pedál egyáltalán nem fog mélyebben talán csak annyval amennyivel hamarabb blokkol. "Versenyautósan harapós" fék lett alatta,am falábúaknak,anyukáknak talán sok kicsit így ABS nélkül,nyomják aztán csúszik. De amúgy beoptam ezt a kisfék elég dolgot,vállalom. :D :lipssealed: Ugye hogy ugye. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május13, 2012 Megoszt Elküldve Május13, 2012 De amúgy beoptam ezt a kisfék elég dolgot,vállalom. :D :lipssealed: :icon13: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Május13, 2012 Megoszt Elküldve Május13, 2012 Tulajdonképpen a kis fék is elég azoknak a nagymamáknak akik csak hétvégi bevásárlásra használják a Corsát, és sosem mennek vele 45km/h-nál többel, nekik sztem viszonylag ritkán melegszik el... :D Viccen kívül az autógyárak nem azért szerelnek kicsi fékkel egy autót, mert "az is elég", hanem mert olcsó... Persze azért az idők szava rájuk is hat, csak sajna a kelleténél lassabban: pl. Astránál (F)/Vectránál/Calibránál még a 150LE-höz is 256-os féket párosítottak gyárilag, nekem a Coupén már 280-as jutott a 125LE-höz is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május14, 2012 Megoszt Elküldve Május14, 2012 Aszem ilyet is csinálni kellene, nem kell hozzá sokminden. Link to comment Megosztás: More sharing options...
malossidas Elküldve Május29, 2012 Megoszt Elküldve Május29, 2012 Sziasztok, a következő lenne a kérdésem,tervem. nem szeretnék motort cserélni se autot, B corsa 96 évj bár ebbe dupla légzság immo napfénytető szóval nem tudom h 96 évj lenne.. valami tuningot szeretnék mert eléggé lomha végig 50-es rendszer van alatta gázgyorsítóval egyelőre vissza raktam a gyári szűrőt tudnátok vlmi tanácsot adni hogy mivel tudnék pár Le nyerni....ha lehet Off-ot ne irjatok ! :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május29, 2012 Megoszt Elküldve Május29, 2012 Sziasztok, a következő lenne a kérdésem,tervem. nem szeretnék motort cserélni se autot, B corsa 96 évj bár ebbe dupla légzság immo napfénytető szóval nem tudom h 96 évj lenne.. valami tuningot szeretnék mert eléggé lomha végig 50-es rendszer van alatta gázgyorsítóval egyelőre vissza raktam a gyári szűrőt tudnátok vlmi tanácsot adni hogy mivel tudnék pár Le nyerni....ha lehet Off-ot ne irjatok ! :icon1: Alapból a te hozzászólásod itt Off... :) Csak a lényeget nem írtad le: milyen motor van a vasban? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts