forumadmin Elküldve Február2, 2012 Megoszt Elküldve Február2, 2012 Tudomásom szerint ez sajnos típushiba, hamar van vele gond. De cáfoljatok meg:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
AtiZafi Elküldve Február2, 2012 Megoszt Elküldve Február2, 2012 szomorú, de megérdemli ezt a topicot :-D Link to comment Megosztás: More sharing options...
uzsi Elküldve Július10, 2012 Megoszt Elküldve Július10, 2012 Pontosan mi van a kormányművel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tarakos Elküldve November7, 2012 Megoszt Elküldve November7, 2012 Sziasztok! Adott egy C corsa szervo nélküli változata, amibe szervot szeretnék építeni. A kérdésem az lenne, hogy a szervos kormányoszlopot plug&play be le lehet-e szerelni? (Azt tudom, hogy maga a kormánymű más a két verzióban, de az elektromos csatlakozások és a kormányoszlop fizikai csatlakozása a kormányműhöz megegyezik?) Illetve mennyi esélyem lehet arra, hogy egy 2003-as (facelift előtti még) corsában az elektromos kiállások ki vannak már építve hozzá? Egyáltalán milyen jel kell a szervo vezérlőjének? (Test, meg +12V gondolom, esetleg sebesség jel a műszeregységről?) Előre is köszönöm a segítségeteket! Ákos Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve November7, 2012 Megoszt Elküldve November7, 2012 Sziasztok! Adott egy C corsa szervo nélküli változata, amibe szervot szeretnék építeni. A kérdésem az lenne, hogy a szervos kormányoszlopot plug&play be le lehet-e szerelni? (Azt tudom, hogy maga a kormánymű más a két verzióban, de az elektromos csatlakozások és a kormányoszlop fizikai csatlakozása a kormányműhöz megegyezik?) Illetve mennyi esélyem lehet arra, hogy egy 2003-as (facelift előtti még) corsában az elektromos kiállások ki vannak már építve hozzá? Egyáltalán milyen jel kell a szervo vezérlőjének? (Test, meg +12V gondolom, esetleg sebesség jel a műszeregységről?) Előre is köszönöm a segítségeteket! Ákos Tudtommal nem csak kormányoszlopot hanem kormányművet is kell cserélni mert más az áttétele a szervósnak (kevesebbet kell tekerni) Hogy a kábelezés ill. elektromos csatlakozások hogyan mennek azt sajnos nem tudom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tarakos Elküldve November7, 2012 Megoszt Elküldve November7, 2012 Tudtommal nem csak kormányoszlopot hanem kormányművet is kell cserélni mert más az áttétele a szervósnak (kevesebbet kell tekerni) Hogy a kábelezés ill. elektromos csatlakozások hogyan mennek azt sajnos nem tudom. Köszi! A kevesebb áttételt tudom, bár ha a nem szervosra rámegy a szervos oszlopa, akkor nem zavar a több tekergetés. (lévén, hogy most is annyit kell tekergetni, csak még közben szenvedek is) Kérdés, hogy összemegy-e a két egység vagy faragni kell. (Egyenlőre jó a kormánymű még benne, így azt amíg nem kezd el kopogni addig nem cserélném ki) Vagy ez nagy hülyeség??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve November7, 2012 Megoszt Elküldve November7, 2012 Köszi! A kevesebb áttételt tudom, bár ha a nem szervosra rámegy a szervos oszlopa, akkor nem zavar a több tekergetés. (lévén, hogy most is annyit kell tekergetni, csak még közben szenvedek is) Kérdés, hogy összemegy-e a két egység vagy faragni kell. (Egyenlőre jó a kormánymű még benne, így azt amíg nem kezd el kopogni addig nem cserélném ki) Vagy ez nagy hülyeség??? Én nem tennék szervós oszlopot a nem szervós kormányműre. Ez az elektromos szervó amúgy is túl sokat segít (szerintem) ha még mellette hagyod a nem szervós kormányművet még könnyebb lesz tekerni. Eredmény kanyarba szinte ellenállás nélkül tekersz de sokat, az út felől vagy a kerekek mozgásáról pedig alig lesz valami visszajelzés a kormányra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tarakos Elküldve November10, 2012 Megoszt Elküldve November10, 2012 Értem, köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FGB Elküldve Június14, 2013 Megoszt Elküldve Június14, 2013 Sziasztok, Szeretném a segítségeteket kérni. Van egy 2001 es Opel Corsa C 1.2 , AQ Következő a gondom irányváltásnál a kormányom kattog, elvittem a szerelőhöz mert gondoltam hogy a gömbfej a ludas, de megnézték 2 helyen is és a futóművel semmi gond nincs. Szerintetek a Kormányművem a gond vagy esetleg az elektromos szervó? Mert az egyik irányba nehezebb tekerni mint a másikba. 97 ezer km van benne és nem hiszem el hogy ez lenne a gond( vagy legalább is remélem). Válaszotokat előre is köszönöm. Üdv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Október13, 2013 Megoszt Elküldve Október13, 2013 Autó: C Corsa Z12XE Mire tippeltek az alábbi hibánál? Motor beindításánál kismértékben balra rándul a kormány, valamint akkor is ha megállok lámpánál. Menet közben is kicsit húz balra, aztán a sebesség növelésével ez elmúlik. Mit kellene rajta cserélni? Üdv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
snoopy2 Elküldve November1, 2013 Megoszt Elküldve November1, 2013 Én nem tennék szervós oszlopot a nem szervós kormányműre. Ez az elektromos szervó amúgy is túl sokat segít (szerintem) ha még mellette hagyod a nem szervós kormányművet még könnyebb lesz tekerni. Eredmény kanyarba szinte ellenállás nélkül tekersz de sokat, az út felől vagy a kerekek mozgásáról pedig alig lesz valami visszajelzés a kormányra. Sziasztok! Nekem is kormányszervó problémám volna.Ugyanaz a szitu mint Tarakosnak. Visszaolvastam de az elektromos részre nem találtam megoldást.Tudja esetleg valaki hogy az eletromos vezetékekkel mi a helyzet? A kábelkorbács úgy van létesítve hogy a vezetékelőkészítés megvan benne? Link to comment Megosztás: More sharing options...
petike77 Elküldve November24, 2013 Megoszt Elküldve November24, 2013 üdv tudnátok ajánlani valakit aki mostanábani is bejelentkezik és vágja a c corsa 3ajtós elektromos rendszerét? alap a gép és akarok bele központit és elektromos ablakot csak nem tudom ki van-e épitve hogy elég bele a zárakat és motorokat megvenni vagy jobban járok a gagyi zárkészlettel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
repulos Elküldve November29, 2013 Megoszt Elküldve November29, 2013 Sziasztok,most készülök kiszerelni a kormánymüvet a c corsámból felujitás céljából tud valaki segiteni mi a kiszerelés megbontás menete? Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve November29, 2013 Megoszt Elküldve November29, 2013 Sziasztok,most készülök kiszerelni a kormánymüvet a c corsámból felujitás céljából tud valaki segiteni mi a kiszerelés megbontás menete? Mi a baja a kormányművednek? Nem tudom a menetét, de ha szétszeded, írd majd meg légyszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
repulos Elküldve November30, 2013 Megoszt Elküldve November30, 2013 Van valakinek szerelési könyve 2005-ös C Corsáhóz vagy tud esetleg valami helyet ahonan biztosan letölthetném,sokat probálkoztam a neten de nem találtam olyat ami valóban az is lett vólna. Link to comment Megosztás: More sharing options...
C16SE Elküldve Június23, 2018 Megoszt Elküldve Június23, 2018 On 2013. 10. 13. at 10:25, egyhapsi írta: Autó: C Corsa Z12XE Mire tippeltek az alábbi hibánál? Motor beindításánál kismértékben balra rándul a kormány, valamint akkor is ha megállok lámpánál. Menet közben is kicsit húz balra, aztán a sebesség növelésével ez elmúlik. Mit kellene rajta cserélni? Üdv. Szervusz! Sajnos az általad leírt hibajelenség a szervó hibája. Én is ebben a cipőben járok. A neten eddig ennyit találtam: http://www.mogi.bme.hu/TAMOP/futomu_rendszerek_mechatronikaja/ch07.html Felújítás: https://www.jofogas.hu/tolna/Opel_Elektromos_szervo_kormany_javitas_Meriva_Corsa_26631997.htm Remélem segítettem. Üdv c16se Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adamcorsac12 Elküldve December22, 2018 Megoszt Elküldve December22, 2018 Hello...Olyan problemam van hogy inditaskor balra magatol utkozesig tekeredik a kormany kicsit mozditanom kell rajta h tekerni tudjam utanna de mar csak szervo rasegites nelkul tudom tekerni a kormanyt.valakinek van hasonlo tapastalata?vagy otlete mitol lehet ez? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December23, 2018 Megoszt Elküldve December23, 2018 20 órája, Adamcorsac12 írta: Hello...Olyan problemam van hogy inditaskor balra magatol utkozesig tekeredik a kormany kicsit mozditanom kell rajta h tekerni tudjam utanna de mar csak szervo rasegites nelkul tudom tekerni a kormanyt.valakinek van hasonlo tapastalata?vagy otlete mitol lehet ez? Ha jól tudom elektromos rásegítésű kormányszervód van, a kormányoszlopon egy elfordulásszög érzékelővel. Talán ez a rossz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts