Kishenceg Elküldve Május25, 2016 Megoszt Elküldve Május25, 2016 4 perce, Davee írta: Max a Michelin új 4 évszakos gumiját mondanám semmi mást, annak a tesztje a többiekéhez képest fényévekkel jobb, egyébként nem ajánlom a 4 évszakos gumit, van vele tapasztalom és nem jó, főleg a gagyik nagyon veszélyesek. http://www.michelin.hu/autogumi/michelin-crossclimate néztem, de a a michelin nincs a corsa méretében. melyiket próbáltad, mi volt vele gond? (őszintén szólva, most téliken gurul, tavaly egész nyáron ezzel futott, nem éreztem semmi gondot vele, de jó volna rendezni ezt a kérdést, mert azért motoszkál bennem, hogy nem jó ez így...) hemi: a másikon én is cserélgetem, de már nagyon unom, főleg hogy gyakran a szülők autóin is én cserélem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
hemi Elküldve Május26, 2016 Megoszt Elküldve Május26, 2016 Én is utálom cserélgetni, félre ne érts. Főleg, hogy van 2 hónap khm, 2 hét tél....inkább le kellene rakni az autót Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kishenceg Elküldve Május26, 2016 Megoszt Elküldve Május26, 2016 nevetni fogsz, de az elmúlt télen én tényleg ezt csináltam. hagytam a nyári gumikat az astrán, kb talán kétszer mentem vele egy-egy rövid kört szép napsütéses,száraz időben, hogy mégis menjen, de egyébként kibekkeltük a telet a corsával. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hemi Elküldve Május26, 2016 Megoszt Elküldve Május26, 2016 Én nyárinak (Corsára) márkás, gazdaságos terméket, télinek meg valami budget terméket szoktam választani. Négyévszakossal semmi tapasztalatom, ezért nem is tudok róla érdemben nyilatkozni. Mivel sok mindenben régi módi vagyok, szerintem nem is fogok Majd, írd le kiváncsi vagyok mi lett a tapasztalod a leendő gumival. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Május27, 2016 Megoszt Elküldve Május27, 2016 On 2016. 05. 25. at 11:35, Kishenceg írta: néztem, de a a michelin nincs a corsa méretében. melyiket próbáltad, mi volt vele gond? (őszintén szólva, most téliken gurul, tavaly egész nyáron ezzel futott, nem éreztem semmi gondot vele, de jó volna rendezni ezt a kérdést, mert azért motoszkál bennem, hogy nem jó ez így...) hemi: a másikon én is cserélgetem, de már nagyon unom, főleg hogy gyakran a szülők autóin is én cserélem... Pirelli volt, ami nem szar márka, mégis olyan volt mint a takony esőben, száraz időben is egy erősebb kanyarban éreztem, hogy ki akar csapni a hátulja mintha hátsó kerekes lenne , pedig 45 lovas corsan volt. Szóval én soha többet, inkább cserélgetem, amúgy veszel egy elektromos kerékkulcsot 12-15 körül és vígan pakolod a kerekeket, nekem ennyit megér hogy biztonságosan tudjak menni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Krajcso Elküldve Január17, 2017 Megoszt Elküldve Január17, 2017 (edited) Sziasztok! Nemrég szereztünk be egy 2002-es C Corsát a páromnak, és szeretném eltűntetni a kopogó hangokat belőle. Friss műszaki van rajta, azzal a paranccsal hogy bal első stabpálcát kell cserélni. Más kikopott alkatrészt nem találtak, persze attól még lehet benne. Kicseréltem a stabpálcát, a billegéskor jelentkező koppanás meg is szűnt. Egy másik kopogás viszont megmaradt, macskaköves vagy göröngyös úton jelentkezik, amikor kicsi rázásokat kap a futómű. Főleg a bal első kerékre érzékeny, rendkívül hangos és olyan mintha valami "vergődne" a helyén. Olvastam a változatos kormánymű hibákat, a jobbra-balra tekergetéskor jelentkező halk koppanás itt is megvan, a kormányoszlop csukló van egy kicsit megkopva, de szerintem nem ez a hang forrása. Tekergetés közben az axiál csuklók környékét és a kormánygömbfejeket tapogatva nem érezni koppanást. A kormánymű persely kopása milyen tüneteket produkál? Toronycsapágy tud esetleg okozni ilyen kopogást? Hogyan tudnám egyszerűen letesztelni a toronycsapágyat? Módosítva Január17, 2017 : Krajcso Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január17, 2017 Megoszt Elküldve Január17, 2017 7 órája, Krajcso írta: Sziasztok! Nemrég szereztünk be egy 2002-es C Corsát a páromnak, és szeretném eltűntetni a kopogó hangokat belőle. Friss műszaki van rajta, azzal a paranccsal hogy bal első stabpálcát kell cserélni. Más kikopott alkatrészt nem találtak, persze attól még lehet benne. Kicseréltem a stabpálcát, a billegéskor jelentkező koppanás meg is szűnt. Egy másik kopogás viszont megmaradt, macskaköves vagy göröngyös úton jelentkezik, amikor kicsi rázásokat kap a futómű. Főleg a bal első kerékre érzékeny, rendkívül hangos és olyan mintha valami "vergődne" a helyén. Olvastam a változatos kormánymű hibákat, a jobbra-balra tekergetéskor jelentkező halk koppanás itt is megvan, a kormányoszlop csukló van egy kicsit megkopva, de szerintem nem ez a hang forrása. Tekergetés közben az axiál csuklók környékét és a kormánygömbfejeket tapogatva nem érezni koppanást. A kormánymű persely kopása milyen tüneteket produkál? Toronycsapágy tud esetleg okozni ilyen kopogást? Hogyan tudnám egyszerűen letesztelni a toronycsapágyat? Szerintem a toronycsapágy álló helyzetben a kormányt tekergetve is ropog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kaschauer Elküldve Október18, 2017 Megoszt Elküldve Október18, 2017 Tud-e valaki segítséget adni. Az első futóműtől váratlanul oldalirányú beremegés jelentkezik, ami egy fékezéstől elmúlik. Majd sok kilóméter után váratlanul újra. Közben volt, hogy 200 km-t utaztam vele országúton beremegés nélkül. Hol kellene a hibát keresni? Lehet hibás a fogasléc felfüggesztése? A javaslatokat előre is megköszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Október18, 2017 Megoszt Elküldve Október18, 2017 Csak tipp, de ha fékezéstől elmúlik, akkor én valamely forgó alkatrész kiegyensúlyozatlanságára gondolnék, pl. üt a féktárcsa, esetleg elhagytál egy centírozáskor használatos súlyt a kerékről, ne adja Isten hiányzik egy kerékcsavarod... A fogasléc (gondolom itt a kormányműre gondolsz, mert máshol nincs fogasléc) mitől javulna meg fékezéskor? Link to comment Megosztás: More sharing options...
csabika1 Elküldve Szeptember17, 2018 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2018 sziasztok segitseget kernek toletek opel meriva , 1,7 dti 2003 . lecsereltem mind a 4 fekttarcsat fekkockakat is , fofekhengert is , gumicsoveket is a hiba az hogy elso kerekeket blokkolja par fekezes utan erezhetoen , a hatsokat nem . masodik uj fofekhenger van benne ,mert az elsore azthitem hogy hibas. motor begyujtasa utan par fekezes és ragad az auto ,azelott nemcsinalta , ha nincs begyujtva az auto akor fekelgetem és tolom kozbe és nem ragad egy kicsit sem ,segitsegeteket koszonom ,ja es rendeltem bele uj dugatyukat a kerekfekhengerbe ... es az a tunet még hogy ha kinyitom a fofekhengeren az elso hidraulikus kort akor kispricel az olaj és gurul egybol . fofekhenger LPR markaju Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember18, 2018 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2018 8 órája, csabika1 írta: sziasztok segitseget kernek toletek opel meriva , 1,7 dti 2003 . lecsereltem mind a 4 fekttarcsat fekkockakat is , fofekhengert is , gumicsoveket is a hiba az hogy elso kerekeket blokkolja par fekezes utan erezhetoen , a hatsokat nem . masodik uj fofekhenger van benne ,mert az elsore azthitem hogy hibas. motor begyujtasa utan par fekezes és ragad az auto ,azelott nemcsinalta , ha nincs begyujtva az auto akor fekelgetem és tolom kozbe és nem ragad egy kicsit sem ,segitsegeteket koszonom ,ja es rendeltem bele uj dugatyukat a kerekfekhengerbe ... es az a tunet még hogy ha kinyitom a fofekhengeren az elso hidraulikus kort akor kispricel az olaj és gurul egybol . fofekhenger LPR markaju Hát nem nagyon értek hozzá, de ha álló motornál nem csinálja: a blokkolás gátló csak járó motornál működik, esetleg az nem lehet hibás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Augusztus26, 2020 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2020 Sziasztok! 13" gyári lemezfelni méreteit valaki megtudná nekem adni? Köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Augusztus27, 2020 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2020 Szia! 5J×13, 4×100, ET49 (bár találkoztam már ET43-assal is). 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Április12, 2021 Megoszt Elküldve Április12, 2021 Sziasztok! Tudom hogy nem adás-vétel, de nincs véletlenül valakinek eladó 13" felnije? Esetleg nyári gumival együtt? Vevő lennék 4db-ra ha jó ár/érték arányban van. Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve Április12, 2021 Megoszt Elküldve Április12, 2021 15 órája, kobraCode írta: Sziasztok! Tudom hogy nem adás-vétel, de nincs véletlenül valakinek eladó 13" felnije? Esetleg nyári gumival együtt? Vevő lennék 4db-ra ha jó ár/érték arányban van. Köszi. Szia, van 4db ET46-os 1000 éves téli gumival ami nem árképző. Legyen 4e.-Ft a 4db. Ahogy látom, nem is kell messze menned érte. :) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Április13, 2021 Megoszt Elküldve Április13, 2021 10 órája, Tiu írta: Szia, van 4db ET46-os 1000 éves téli gumival ami nem árképző. Legyen 4e.-Ft a 4db. Ahogy látom, nem is kell messze menned érte. Szia! Köszi, írtam PM-et. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Április28, 2021 Megoszt Elküldve Április28, 2021 Sziasztok! Hátsó lengéscsillapítóból tudnátok ajánlani valami márkát? Ami nem is túl drága de nem is a leggagyibb? Sajnos cserélnem kell a jobb oldalit, tiszta olaj az egész. Ezek közül valamelyik? https://cromax.hu/futomu_kormanymu/elso_futomu_alkatreszek/lengescsillapito/hatso_lengescsillapito_opel_corsa_c_32437 Ilyenkor gondolom célszerű párban cserélni? Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kingblue Elküldve Április28, 2021 Megoszt Elküldve Április28, 2021 7 órája, kobraCode írta: Sziasztok! Hátsó lengéscsillapítóból tudnátok ajánlani valami márkát? Ami nem is túl drága de nem is a leggagyibb? Sajnos cserélnem kell a jobb oldalit, tiszta olaj az egész. Ezek közül valamelyik? https://cromax.hu/futomu_kormanymu/elso_futomu_alkatreszek/lengescsillapito/hatso_lengescsillapito_opel_corsa_c_32437 Ilyenkor gondolom célszerű párban cserélni? Köszi. Szia.Középárfolyamban válogathatsz mindegyik jó.Párban célszerű illetve mindenképpen ajánlatos mivel ha nem egyforma a két oldalon a csillapítás labilis lesz a mozgása az autónak .Plusz nem megy át a műszakin. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts