Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Sziasztok!

Pár éve tulaja vagyok egy 2001-es 1.7di Corsának. Full fapad, eddig elégedett is voltam vele míg kollégám Astra H mániájának hála, én is szeretném a komfortosabbá tenni kicsikémet. Vissza olvastam itt a fórumon pár oldalt, és megfogott a tempomat kérdés nagyon. Szóval ez tényleg lehetséges??:) Enyémben is benne vannak az "extrák": tanítható ablaktörlő, tolatásra töröl a hátsó lapát, belső világítást bekapcsolva hagyva risztózik az autó stb.

Olyan kérdéseim lennének hogy:

- tempomat: mi kell hozzá az indexkaron kívül?

-elektoromos ablak,centrálzár,ködlámpa: elővan hozzá készítve minden?(úgyértem vezetékelés megvan e? vagy nekem kell madzagozni?)

Egyenlőre ezek a funkciók lennének a legfontosabbak nekem, később gondolkozom klímán, ülésfűtésen. A ledezés is megtetszett:)

Köszönöm segítségeteket, vadlee.

Elküldve

Sziasztok!

Új vagyok a fórumon,segítséget kérnék.

Van egy 2001 Opel Corsa C 1.0 Z10XE motorkódú gépem.

A probléma: ha beindítom az autót,azonnal elindul a hütőventillátor,és nem áll le.

A hőmárséklet jeladot már kicseréltem,de nem tudom,hogy mi vezérli a ventillátort.???

Elküldve

Sziasztok!

Pár éve tulaja vagyok egy 2001-es 1.7di Corsának. Full fapad, eddig elégedett is voltam vele míg kollégám Astra H mániájának hála, én is szeretném a komfortosabbá tenni kicsikémet. Vissza olvastam itt a fórumon pár oldalt, és megfogott a tempomat kérdés nagyon. Szóval ez tényleg lehetséges?? :) Enyémben is benne vannak az "extrák": tanítható ablaktörlő, tolatásra töröl a hátsó lapát, belső világítást bekapcsolva hagyva risztózik az autó stb.

Olyan kérdéseim lennének hogy:

- tempomat: mi kell hozzá az indexkaron kívül?

-elektoromos ablak,centrálzár,ködlámpa: elővan hozzá készítve minden?(úgyértem vezetékelés megvan e? vagy nekem kell madzagozni?)

Egyenlőre ezek a funkciók lennének a legfontosabbak nekem, később gondolkozom klímán, ülésfűtésen. A ledezés is megtetszett:)

Köszönöm segítségeteket, vadlee.

az 1,7 DI vagy DTI -be nem volt rendelhető extra (egyetlen darabot sem találsz a mobile.de-n max elírás a hirdetésben. Sőt a diagnosztikai műszerek menüpontjaiban is hiányzik ennek aktiválási lehetősége. Csak a GSI-be lehetett rendelni

Az opel szerviz szerint nem is kommunikálna az 1,7 motorvezérlő a karosszériavezérlővel. Merthogy az 1,7 DTI régebbi motor és a C Corsa Can-bus (ugye az astra ahonnan ismerős a motor az nem az)

Itt volt a dilemma, hiába tudja a motor és hiába tudja a BCM kommunikálnak-e majd???

Rápróbálkoztam. Rizikóztam és bevásároltam látatlanba, úgy hogy senkitől sem kaptam tanácsot. Végül sikerült bele hack-elni. Olyan gyári extra amit nem is lehetett rendelni :-)

Klímát felejtsd el ahhoz minden kell az elektromos dolgokon keresztül a kezelőszerveken túl a csövek, hűtők, kompresszor....még a szíj sem egyezik

De ha ennyire fapados lehet, hogy kár dolgozni a sok extrával, többe kerül mint eladni, aztán olyat venni amibe ezek megvannak

Elküldve

Sziasztok!

Új vagyok a fórumon,segítséget kérnék.

Van egy 2001 Opel Corsa C 1.0 Z10XE motorkódú gépem.

A probléma: ha beindítom az autót,azonnal elindul a hütőventillátor,és nem áll le.

A hőmárséklet jeladot már kicseréltem,de nem tudom,hogy mi vezérli a ventillátort.???

klímás? Ellenőriztesd a klímanyomást. Az is tud ilyeneket csinálni

Aztán múltkor áramtalanítani akartam a digitklímámat, mert "lefagyott" a kezelőszerv. elkezdtem kihúzgálni a biztiket találomra. ki-be.. másik ki- be majd végül volt olyan aminek kihúzására (azt hiszem egy nagyobb) beindult a ventilátor......meglepődtem. A fene sem érti. Szóval több oka is lehet :-)

Mégis a klímanyomásra tippelek.

Elküldve

klímás? Ellenőriztesd a klímanyomást. Az is tud ilyeneket csinálni

Aztán múltkor áramtalanítani akartam a digitklímámat, mert "lefagyott" a kezelőszerv. elkezdtem kihúzgálni a biztiket találomra. ki-be.. másik ki- be majd végül volt olyan aminek kihúzására (azt hiszem egy nagyobb) beindult a ventilátor......meglepődtem. A fene sem érti. Szóval több oka is lehet :-)

Mégis a klímanyomásra tippelek.

• 3 weeks later...
Elküldve

sziasztok

Hadd kérdezzem meg Tőletek, hogy 1.3 cdti 2006-os Combóba be lehet e a fogyasztás mérést izzitani?

Nagy kijelző van benn, fel van programozva. A problémám, hogy a GID és a motorvezérlő közé kellene még egy szál vezeték, de sem a webtish sem a tish 2000 az 1.3-ast nem irja erre a vezetékre.

kösz

• 1 month later...
Elküldve

Sziasztok

P1112 es hibával találkoztatok már? Corsa C 1.4 Twinport 2003 Z14XEP Motorkódú autóról van szó!Olvastam a fórumon hogy másnak is volt már ilyen problémája de konkrét választ nem találtam a hibára!!Szívósort,légtömegmérőt,a szívósoron lévő szenzort cseréltem már!A hiba még mindig benne van!

Az autó működik!De ha a Diagnosztikai gépet rákötöm akkor ott a hiba.Hiába törlöm a hibát ha kb. 30 km/h fölé megyek a hibát visszaírja!Ha gyújtásra rakom az autót a szervizlámpának 2 mp után ki kéne aludnia de nem alszik ki csak ha beindítom!

Az autószerelő szerint motorvezérlő elektronika:(

Ötleteket válaszokat előre is köszönöm!

Elküldve

Bocsi a késői válaszért!

A twinport vezérlő alatt mit értesz?A vákumszelepet(vezérlőt)?Azt is cseréltük már!!!

A héten lesz kipróbálva egy másik motorvezérlő elektronikával s szakik szerint az a rossz:(:(

Elküldve

Bocsi a késői válaszért!

A twinport vezérlő alatt mit értesz?A vákumszelepet(vezérlőt)?Azt is cseréltük már!!!

A héten lesz kipróbálva egy másik motorvezérlő elektronikával s szakik szerint az a rossz:( :(

igen arra gondoltam ...

benne van a pakliba hogy az elektronika a ludas :(

• 1 month later...
Elküldve

Sziasztok!

Kollégámnak van egy C Corsa-ja, amelyben a jobb első tompított kiégett. Gondoltuk, egyszerűen kicseréljük és kész. Sajnos az új izzót betéve sem világít a lámpa! A régi izzó viszont nem égett ki, mert a balos lámpában működik! Tapasztalt már valaki ilyen gondot? Mi okozhatja ezt? Biztosítékot néztük, nincs megszakadva, cseréltük, akkor sem lett jó. Köszi előre is! G.

Elküldve

Sziasztok!

Kollégámnak van egy C Corsa-ja, amelyben a jobb első tompított kiégett. Gondoltuk, egyszerűen kicseréljük és kész. Sajnos az új izzót betéve sem világít a lámpa! A régi izzó viszont nem égett ki, mert a balos lámpában működik! Tapasztalt már valaki ilyen gondot? Mi okozhatja ezt? Biztosítékot néztük, nincs megszakadva, cseréltük, akkor sem lett jó. Köszi előre is! G.

B Corsa-ban külön biztosítékon van a bal és a jobb oldal is, szerintem C-ben is. Nézzétek még egyszer.

Elküldve

szevasztok,segiségeteket kérném corsa c 2004-es,a gyujtáskapcsolóm beragadt,a kormányzárt sem nyitotta,hivtam szerelőt,gumikalapáccsal ütögette,de a kulcs nem fordult el.kb30percig kocogtatta mozgatta,majd kijelentette,hogy autómentővel be viszi a műhelybe és ott lefúrja kicseréli a gyujtáskapcsolót a kulcsokba átrakja a jeladót mindössze 30000-ért.de amiért most próbálkozott 5000-t elkért.az autó egy telephelyen maradt mert sokaltam az árat.nagyon megköszönöm a fórumban talált leírásokat ,és főleg a youtube videókat a gyujtáskapcsoló beragadásával kapcsolatban,jó néhány ezret megmentettem,hála a közösségnek.Csak nem hagyott a dolog és visszamentem az autómhoz és a közölt modszerral ki tudtam venni a kapcsoló betétet,ki tudtam oldani a kormányzárat.A lamellákat kiszedtem belőle igy már egy kis leleményességgel cipőfüzővel rögzitve a kapcsoló belsőt haza tudtam hozni az autót.AZ kérdésem lenne milyen gyújtáskapcsolót vegyek bele,mert most ez kódolt volt,azt is olvastam ,hogy a mostani kulcsok jel adóját át lehet tenni az új kapcsoló kulcsaiba,mit tanácsoltok,ha lehetne gyujtáskapcsolót milyet ajánlotok?

előre is köszi .

• 2 weeks later...
Elküldve

Sziasztok!

Sürgősbe lenne olyan kérdésem, hogy akku csere után mit jelent, ha a gyári rádió azt írja ki, hogy Safe és egyszerűen nem tudom működésre bírni (zenét hallgatni). 2002-es Corsa C 1.7 Di-ről lenne szó. Amúgy minden más án működik.

A segítségeteket előre is köszönöm!

Ákos

Elküldve

Szia. A Carpass-on található egy rádió kód, az kell neked! A menete nem igényel komolyabb tudást. Videok is vannak róla:

Sziasztok!

Sürgősbe lenne olyan kérdésem, hogy akku csere után mit jelent, ha a gyári rádió azt írja ki, hogy Safe és egyszerűen nem tudom működésre bírni (zenét hallgatni). 2002-es Corsa C 1.7 Di-ről lenne szó. Amúgy minden más ######án működik.

A segítségeteket előre is köszönöm!

Ákos

• Like 1
  • 5 weeks later...
Elküldve

Sziasztok!

A C Corsámnak a kijelzőjén(ahol az időt és a hőmérsékletet mutatja) lehet izzót cserélni mert nem világít az egyik fele?Vagy valami más problémája van?

Köszönöm

• 5 weeks later...
Elküldve

Corca c 2000-es évjárat 3 ajtós jobb oldali ajtó zárja nyitáskor visszazár. Már szétszedtem odáig az ajtót, hogy kivetten a szerkezetet, kicsit megolajoztam. Ezután egy kicsit könnyebben járt de még mindig visszazár.

A zárszerkezet ebben van benne, és nekem azt kellene tudnom, hogy amit kézzel is fel lehet húzni belül az ajtónál, azt támasztja -e valami rugó vagy sem.

Vagy van valami ötlet mi lehet vele a baj.

Elküldve

Sziasztok!

A C Corsámnak a kijelzőjén(ahol az időt és a hőmérsékletet mutatja) lehet izzót cserélni mert nem világít az egyik fele?Vagy valami más problémája van?

Köszönöm

Én már cseréltem, biztos hogy lehet.

De már nem emlékszem milyen égő kellett oda.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Elküldve

Sziasztok!

2003-as C-s Corsába cserélnék gyári kazettás-rádiót. Beépítő keretet honnan tudok rendelni? Illetve adott típusú kábel átalakítót? vagy mindenképp át kell forrasztgatnom?

Elküldve

Sziasztok!

2003-as C-s Corsába cserélnék gyári kazettás-rádiót. Beépítő keretet honnan tudok rendelni? Illetve adott típusú kábel átalakítót? vagy mindenképp át kell forrasztgatnom?

Legtöbb autósboltban lehet kapni beépítő keretet és kábelt is hozzá ami az Opel-est átalakítja ISO szabványúra.

Most így hirtelen:

http://www.autoradiokeret.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=93&category_id=14&option=com_virtuemart&Itemid=102

De google-ban rákeresel vagy millió webshop van.

Elküldve

Sziasztok!

A rádió cserém megoldódott, keretestől... :)

Viszont észrevettem és kinyomoztam egy hibát:

Mindkét lámpa elektromosan állítható. Mindegyiknél bekapcsolt állapotban az állító elektromos motorja rázkódásra elkezd működni. Nem állítja a magasságot, csak elkezd járni, majd megáll. Van a környezetemben pár ilyen Corsa (C-s,2002-2003) szinte mindegyiknél ez a tünet. Internetes nyomozás után kiderült: a motoron belül valami érintkezik ezért csinálja szinte mindegyiknél, ha nem is széri a hiba, de valami hasonló. Még orvosolható lenne is a probléma, ha nem lenne egybe öntve a lámpa meg a motor. Holnap megpróbálok egy pót darabot megbontani.

Találkoztatok már ezzel a hibával? Illetve a komplett lámpa cserén kívül van rá javítási megoldás? Természetesen a végső megoldás: a halál. :) (Megszüntetem a motor áramellátását)

Segítségeteket előre is köszi.

Elküldve

Sziasztok!

Frissen vásárolt 2007-es combómban CC20-as gyári rádiós magnó van. Az előző tulajnak állítólag egy akku csere óta kiírja, hogy "display safe"

El lehet tüntetni ezt valahogy? A rádió működik, csak zavar, hogy az alsó sort elfoglalja a kijelzőből a felirat.

A szervizben azt mondták, hogy ez nem kódos rádió. Akkor mi lehet a gond? Cserélhettek bent rádiót?

Rácz T

• Like 1
Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.