mrbis Elküldve Október31, 2010 Elküldve Október31, 2010 Állítható magasságú kormányoszlop beszerelése Tulajdonképp minden Astra F kocsiba beszerelhető. Az indexkapcsoló alatt elhelyezett kis karral lehet állítani. 1. Kormányburkolat, műszeregység kiszedése: Lásd a GYIK ban! A leírás elején van, hogy kell leszedni a kormányburkolatot, illetve hogy jön ki az óraegység. 2. Régi kormányoszlop kiszerelése: - Ha kiszedtük az óracsoportot, akkor már meg is pillanthatjuk a kormányoszlop tartót, ami a tűzfalra van felcsavarozva. Látni fogjuk, hogy 3 csavar fogja a kormányoszlopot. Az egyik csavar az oszlop alsó felén van (1. ábra). A másik csavart elég macerás kiszedni mivel ez egy speciális gömbölyűfejű csavar (2. ábra). Én ezt egy véső illetve kalapács segítségével vettem le. A 3. felfogatási ponton a csavar a tartókonzolon van, így nekünk csak egy anyát kell lecsavarni (2. ábra). Alulnézetből látszik a két csavar. A kormány felőli rögzítésnél, hogy ki tudjam szedni a speciális csavart + a másikoldalon az anyát leszedtem a kormányoszlop alatti ki téglalap alakú borítást (3. ábra), így egy hosszabbítós krovával hozzá lehet férni ezekhez. - Csavarjuk ki a kormányművön lévő hardy tárcsából a csavart (4. ábra). Ki kell szedni a csavart, nem elég, ha kilazítjuk, mert nem fog kijönni a tárcsából a kormányrúd. - Miután lehúztuk a vezetéket a duda kapcsolóról, már ki is jön az oszlop. 2. Új, állítható kormányoszlop beszerelése: Igazából a beszerelésnél úgy járunk el, mint fent, csak fordított sorrenden. Tehát a rúd végét becsúsztatjuk a hardy tárcsába. Visszarakjuk a tárcsából kiszedett 6 os csavart. Visszacsavarjuk az oszlop rögzítéséért felelős két csavart + anyát. A gömbölyű csavar helyett én egy sima 8 as csavart raktam. Ha rögzítve van az oszlop, akkor visszaköthetjük a dudát, visszapakolhatjuk a műszeregységet + burkolatokat. LÉGZSÁKOS KOCSI ÁTÉPÍTÉSE: Annyit kell csinálnunk, hogy a gyújtáskapcsolót át kell szerelnünk az új oszlopra. Az immobilisert csak rá kell dugni az új kapcsolóházra. Átvezetőszalag illetve a kormánykerék tökéletesen illeszkedik az új kormányrúdra. Kormányburkolatnál lehet annyi, hogy mivel a légzsákos burkolat van a kocsin az állítás során a végpontoknál el fog akadni a burkolat. Erre még nem találtam megoldást. ? LÉGZSÁK NÉLKÜLI KOCSI ÁTÉPÍTÉSE: Ebben az esetben be kell szereznünk egy légzsákos kormányoszlopról való gyújtáskapcsolóházat + kapcsolót. Sajna itt nincs nagy választási lehetőség, levágni a régi gyújtáskapcsoló csatlakozót és beforrasztani a helyére egy légzsákos változatot. A másik bökkenő az immobiliser. Mivel a gyárban légzsák nélküli immot raktak be így ennek a házát is cserélni kell. Leírás a GYIK ban. Mindkét esetben ki kell vágni az alsó burkolatból az állítókar helyét. Én ezt egy fúró segítségével oldottam meg. Így néz ki szerelés után.
forumadmin Elküldve Január30, 2012 Elküldve Január30, 2012 AKinek meg vannak a képek kérem küldje el nekünk! forum@opelklub.hu
Recommended Posts