Gee Elküldve Szeptember6, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2012 Autószerelők, akik több tíz éve minden nap autókat szerelnek. Van összehasonlítási alapuk gondolom. Én meg hiszek nekik. :) Nem néztem utána, nekem legutóbb amikor kértem olcsóbban adták literét, mint amennyi a Castrol lett volna ugyanolyan minőségben. Annyi hozzá tartozik, hogy én az 5 literes kiszerelést vettem. T Gee! "... hozzáértő emberek vizsgálatai alapján nagyon ajánlott kategóriájú ..." Hol? Mikor? Kicsoda? " Castrolnál amúgy olcsóbb " Castrol Edge Fst 5W-40 2.990 Ft/L Liqui Moly Top Tec 4600 5W-30 4.190 Ft/L Én ezt nem tapasztalom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember6, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2012 Tudja valaki, hogy a GM Dexos 2 -t melyik cég gyártja valójában? Gyanítom nem a GM épített egy kőolaj finomítót magának. Tudomáson szerint Total termék de mantec majd kijavít :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Polifémosz Elküldve Szeptember6, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2012 Tudomáson szerint Total termék de mantec majd kijavít :) Köszönöm! Ez megnyugtató lenne. Engem tulajdonképpen az érdekel, hogy megbízható és stabil minőséget nyújt-e a GM olaj? És mivel sokan azzal rémisztgetnek, hogy nem ezért kérdeztem. Illetve, hogy a javasolt Dexos 2 minősítésűek közül melyeknek a legjobbak az ACEA ill. API minősítésük? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Szeptember6, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2012 T polifémosz! "... GM olaj ..." A GM Genuine Motor Oil pontosan ugyanolyan, mint bármelyik más beszállító által gyártott és GM termékbe beszerelt, értékesítési hálózatba került termék (gumiabroncs: Dunlop, Continental, rádió: Blaupunkt, gyertya: Bosch, légkondicionáló: BEHR, Delphi, lámpatest: Hella, kormányszervó: TRW, fék: Bosch, ATE). Ha nem a kínai piacon veszed occsóért, tudja amit kell neki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember6, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2012 Köszönöm! Ez megnyugtató lenne. Engem tulajdonképpen az érdekel, hogy megbízható és stabil minőséget nyújt-e a GM olaj? És mivel sokan azzal rémisztgetnek, hogy nem ezért kérdeztem. Illetve, hogy a javasolt Dexos 2 minősítésűek közül melyeknek a legjobbak az ACEA ill. API minősítésük? Ha megbízható helyen veszed (cromax, csergő),akkor probléma nem lehet vele :) biztos vannak még boltok akik korrekt árut árulnak .... hogy milyen márkájú/gyártmányú az olaj az valójában a Te ízlésedre és pénztárcádra van bízva , a lényeg hogy Dexos 2 gyártóművi jóváhagyása legyen ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Polifémosz Elküldve Szeptember6, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2012 T polifémosz! "... GM olaj ..." A GM Genuine Motor Oil pontosan ugyanolyan, mint bármelyik más beszállító által gyártott és GM termékbe beszerelt, értékesítési hálózatba került termék (gumiabroncs: Dunlop, Continental, rádió: Blaupunkt, gyertya: Bosch, légkondicionáló: BEHR, Delphi, lámpatest: Hella, kormányszervó: TWR, fék: Bosch, ATE). Ha nem a kínai piacon veszed occsóért, tudja amit kell neki. T Mantec! Igen, valóban érdekes, hogy vannak webshopok ahol 6000 Ft alatt adnak 5 litert, de pl. a Bárdinál ( Szekszárdon ők a legkomolyabb autósbolt) 10.000 körül mérik.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Szeptember9, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2012 T Polifémosz! "... 6000 Ft alatt ..." autoteka2000.hu 6.190,- Ft / 5 liter, olajat.hu 6.740,- Ft / 5 liter, olajborze.hu 6.750,- Ft / 5 liter, autoolaj.hu 6.990,- Ft / 5 liter, olajshop.hu 7.600,- Ft / 5 liter, oilpower.hu 7.950,- Ft / 5 liter, formula3000.hu 8.000,- Ft / 5 liter oilcenter.hu 8.000,- Ft / 5 liter olajplaza.hu 8.941,- Ft / 5 liter. Én ezt nem látom. Szállítási költséggel pláne. "... Bárdinál ..." Én a webshopban nem látok 5 literes GM Dexos 2-t teljesítő GM olajat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Polifémosz Elküldve Szeptember10, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2012 T Mantec! Valóban most nem árulnak 5 l-est, de akkor is 50%-os differencia van egyes boltok között ami elég sok nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Szeptember11, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2012 T Polifémosz! "... sok ..." Ebben a szóösszetételben nem tudom értelmezni a sok fogalmát. A szabadversenyes kapitalizmusban az egyik jelentős piacbefolyásoló tényező az ár. Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Szeptember13, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2012 T Polifémosz! "... sok ..." Ebben a szóösszetételben nem tudom értelmezni a sok fogalmát. A szabadversenyes kapitalizmusban az egyik jelentős piacbefolyásoló tényező az ár. http://kauffer.hu/webaruhaz/htmls/termekcsoport__kenoanyag__gm_opel__motorolaj__5w_30 szerintem rájuk gondolt...:) Vettem már itt ilyen olajat, panaszom nem volt rá...:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Szeptember14, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2012 T harmlevi! Házhozszállítási díjtáblázat 0-3 kg: 1110 Ft 3.1-5 kg: 1520 Ft 5.1-10 kg: 1630 Ft 10.1-15 kg: 1960 Ft 15.1-20 kg: 2060 Ft 20.1-25 kg: 2310 Ft Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisztus Elküldve Szeptember24, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2012 Üdv 6200 km van az olajamba de már 13 hónapja hajtom :) Szervíz előirás szerint 1 év vagy x km megtétele után csere.Inkább városi (boltbajárós) használatban van, 2/3-ad város kb.Tél előtt cserélném Javaslat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember24, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2012 csere ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Polifémosz Elküldve Október3, 2012 Megoszt Elküldve Október3, 2012 Sziasztok! Most azt vettem észre, hogy meleg motor újraindításakor az olajnyomásjelző 2-3 mp múlva alszik el. Hidegindításkor azonnal kialszik. Ez így rendben van? Opel Astra H 1,6 xer. 1000km van benne, új a kocsi. A régi f Astrámnál ilyet nem tapasztaltam pedig volt benne 200.000 km. Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Október3, 2012 Megoszt Elküldve Október3, 2012 Sziasztok! Most azt vettem észre, hogy meleg motor újraindításakor az olajnyomásjelző 2-3 mp múlva alszik el. Hidegindításkor azonnal kialszik. Ez így rendben van? Opel Astra H 1,6 xer. 1000km van benne, új a kocsi. A régi f Astrámnál ilyet nem tapasztaltam pedig volt benne 200.000 km. Igen, normális. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tarno Elküldve Október16, 2012 Megoszt Elküldve Október16, 2012 Sziasztok! Szia Mantec! Vectra C 1.9 CDTI Z19DTH motorba szeretnék valami tuti motorolajat venni. Első körben Castrolra vagy Mobilra gondoltam. Melyiket ajánlanád illetve pontosan milyen típust? Az OMV bixxol special C3 is képbe került. Melyik lenne a legjobb választás? (Jelenleg valamilyen Castrol 5W-40 van benne, amit az Opelnél tettek bele a Kerepesi úton, legalábbis a szervízkönyv szerint) Köszi a választ. Tarnó Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Október17, 2012 Megoszt Elküldve Október17, 2012 (edited) T Tarno! Az előírás nem márkanév, hanem az aktuális gyártóművi követelmény (GM dexos2) megléte.GM dexos2-t teljesítő motorolajok. És még: eni i-Sint MS 5W-30, Castrol Magnatec C3 5W-40, Eurol Fluence DXS 5W-30. A kenőolajgyártók szerint teljesítik a követelményt, de liszensz nincs: Castrol Edge Fst 5W-40, Valvoline SynPower MST 5W-30, Addinol Premium 0530 C3-DX 5W-30, Divinol Syntholight HC-FE 5W-30. Módosítva November16, 2014 : mantec Link to comment Megosztás: More sharing options...
Polifémosz Elküldve Október29, 2012 Megoszt Elküldve Október29, 2012 Sziasztok! Hidegindításkor, most, hogy lehült az idő észleltem, hogy kb. 3 másodperc kell, hogy kialudjon az olajnyomás visszajelző. 1,6 benzines új H Astra alig 1000 km van benne. Ez így rendben van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
SZaB Elküldve November7, 2012 Megoszt Elküldve November7, 2012 Sziasztok! Ma valahogy furcsán nehezebben tudtam fordítani a kormányt indulás után. Kíváncsiságból megnéztem a szervóolajat amiből persze hiányzott. Gondolom és egyben remélem ez lehet a tünet okozója. Mivel érdemes után tölteni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve November7, 2012 Megoszt Elküldve November7, 2012 T SZaB! GM mechanikus váltó olaj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
SZaB Elküldve November7, 2012 Megoszt Elküldve November7, 2012 T SZaB! GM mechanikus váltó olaj. Mantec köszi a gyors választ! Ez még jó is lenne, mert van itthon 1 liter. Viszont nekem a tartályban zöldes színű/árnyalatú folyadék van jelenleg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve November8, 2012 Megoszt Elküldve November8, 2012 Mantec köszi a gyors választ! Ez még jó is lenne, mert van itthon 1 liter. Viszont nekem a tartályban zöldes színű/árnyalatú folyadék van jelenleg. Ez kell neked, sajna kicsit drága...:) http://www.autoalkatreszfutar.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1855&category_id=502&option=com_virtuemart&Itemid=60 Nem lehet, hogy az akksid is gyengül? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve November8, 2012 Megoszt Elküldve November8, 2012 T SZaB! Ha a zöld az igény. Itt kapható. Már nincs gyártásban. GM alkatrész szám: 93160548. Opel katalógus szám: 19 40 715. A beltartalom: Pentosin CHF 202. Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve November8, 2012 Megoszt Elküldve November8, 2012 T SZaB! Ha a zöld az igény. Itt kapható. Már nincs gyártásban. GM alkatrész szám: 93160548. Opel katalógus szám: 19 40 715. A beltartalom: Pentosin CHF 202. T mantec! Ön elég vicces ember... Vagy csak szeret hozzászólni:)! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbi10 Elküldve November11, 2012 Megoszt Elküldve November11, 2012 T mantec! Ön elég vicces ember... Vagy csak szeret hozzászólni:)! Sziasztok! az 1.4 es Z14XEP motoromba ha jól olvastam akkor 3,5L olaj kell, de az nem tiszta milyen fajta olajat önthetek bele? ezek jók?? Castrol Edge 5W-40: Magnatec 5W-30 A3/B4 : Magnatec 5W-40 C3 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts