Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Autószerelők, akik több tíz éve minden nap autókat szerelnek. Van összehasonlítási alapuk gondolom. Én meg hiszek nekik. :)

Nem néztem utána, nekem legutóbb amikor kértem olcsóbban adták literét, mint amennyi a Castrol lett volna ugyanolyan minőségben. Annyi hozzá tartozik, hogy én az 5 literes kiszerelést vettem.

T Gee!

"... hozzáértő emberek vizsgálatai alapján nagyon ajánlott kategóriájú ..."

Hol? Mikor? Kicsoda?

" Castrolnál amúgy olcsóbb "

Castrol Edge Fst 5W-40 2.990 Ft/L

Liqui Moly Top Tec 4600 5W-30 4.190 Ft/L

Én ezt nem tapasztalom.

Elküldve

Tudja valaki, hogy a GM Dexos 2 -t melyik cég gyártja valójában? Gyanítom nem a GM épített egy kőolaj finomítót magának.

Tudomáson szerint Total termék

de mantec majd kijavít :)

Elküldve

Tudomáson szerint Total termék

de mantec majd kijavít :)

Köszönöm! Ez megnyugtató lenne.

Engem tulajdonképpen az érdekel, hogy megbízható és stabil minőséget nyújt-e a GM olaj? És mivel sokan azzal rémisztgetnek, hogy nem ezért kérdeztem.

Illetve, hogy a javasolt Dexos 2 minősítésűek közül melyeknek a legjobbak az ACEA ill. API minősítésük?

Elküldve

T polifémosz!

"... GM olaj ..."

A GM Genuine Motor Oil pontosan ugyanolyan, mint bármelyik más beszállító által gyártott és

GM termékbe beszerelt, értékesítési hálózatba került termék (gumiabroncs: Dunlop, Continental,

rádió: Blaupunkt, gyertya: Bosch, légkondicionáló: BEHR, Delphi, lámpatest: Hella, kormányszervó: TRW,

fék: Bosch, ATE).

Ha nem a kínai piacon veszed occsóért, tudja amit kell neki.

Elküldve

Köszönöm! Ez megnyugtató lenne.

Engem tulajdonképpen az érdekel, hogy megbízható és stabil minőséget nyújt-e a GM olaj? És mivel sokan azzal rémisztgetnek, hogy nem ezért kérdeztem.

Illetve, hogy a javasolt Dexos 2 minősítésűek közül melyeknek a legjobbak az ACEA ill. API minősítésük?

Ha megbízható helyen veszed (cromax, csergő),akkor probléma nem lehet vele :)

biztos vannak még boltok akik korrekt árut árulnak ....

hogy milyen márkájú/gyártmányú az olaj az valójában a Te ízlésedre és pénztárcádra van bízva , a lényeg hogy Dexos 2 gyártóművi jóváhagyása legyen ;)

Elküldve

T polifémosz!

"... GM olaj ..."

A GM Genuine Motor Oil pontosan ugyanolyan, mint bármelyik más beszállító által gyártott és

GM termékbe beszerelt, értékesítési hálózatba került termék (gumiabroncs: Dunlop, Continental,

rádió: Blaupunkt, gyertya: Bosch, légkondicionáló: BEHR, Delphi, lámpatest: Hella, kormányszervó: TWR,

fék: Bosch, ATE).

Ha nem a kínai piacon veszed occsóért, tudja amit kell neki.

T Mantec!

Igen, valóban érdekes, hogy vannak webshopok ahol 6000 Ft alatt adnak 5 litert, de pl. a Bárdinál ( Szekszárdon ők a legkomolyabb autósbolt) 10.000 körül mérik....

Elküldve

T Polifémosz!

"... 6000 Ft alatt ..."

autoteka2000.hu 6.190,- Ft / 5 liter,

olajat.hu 6.740,- Ft / 5 liter,

olajborze.hu 6.750,- Ft / 5 liter,

autoolaj.hu 6.990,- Ft / 5 liter,

olajshop.hu 7.600,- Ft / 5 liter,

oilpower.hu 7.950,- Ft / 5 liter,

formula3000.hu 8.000,- Ft / 5 liter

oilcenter.hu 8.000,- Ft / 5 liter

olajplaza.hu 8.941,- Ft / 5 liter.

Én ezt nem látom. Szállítási költséggel pláne.

"... Bárdinál ..."

Én a webshopban nem látok 5 literes GM Dexos 2-t teljesítő GM olajat.

Elküldve

T Polifémosz!

"... sok ..."

Ebben a szóösszetételben nem tudom értelmezni a sok fogalmát.

A szabadversenyes kapitalizmusban az egyik jelentős piacbefolyásoló tényező az ár.

Elküldve

T harmlevi!

Házhozszállítási díjtáblázat

0-3 kg: 1110 Ft

3.1-5 kg: 1520 Ft

5.1-10 kg: 1630 Ft

10.1-15 kg: 1960 Ft

15.1-20 kg: 2060 Ft

20.1-25 kg: 2310 Ft

• 2 weeks later...
Elküldve

Üdv

6200 km van az olajamba de már 13 hónapja hajtom :)

Szervíz előirás szerint 1 év vagy x km megtétele után csere.Inkább városi (boltbajárós) használatban van, 2/3-ad város kb.Tél előtt cserélném

Javaslat?

• 2 weeks later...
Elküldve

Sziasztok!

Most azt vettem észre, hogy meleg motor újraindításakor az olajnyomásjelző 2-3 mp múlva alszik el. Hidegindításkor azonnal kialszik. Ez így rendben van? Opel Astra H 1,6 xer. 1000km van benne, új a kocsi. A régi f Astrámnál ilyet nem tapasztaltam pedig volt benne 200.000 km.

Elküldve

Sziasztok!

Most azt vettem észre, hogy meleg motor újraindításakor az olajnyomásjelző 2-3 mp múlva alszik el. Hidegindításkor azonnal kialszik. Ez így rendben van? Opel Astra H 1,6 xer. 1000km van benne, új a kocsi. A régi f Astrámnál ilyet nem tapasztaltam pedig volt benne 200.000 km.

Igen, normális.

• 2 weeks later...
Elküldve

Sziasztok! Szia Mantec!

Vectra C 1.9 CDTI Z19DTH motorba szeretnék valami tuti motorolajat venni. Első körben Castrolra vagy Mobilra gondoltam. Melyiket ajánlanád illetve pontosan milyen típust? Az OMV bixxol special C3 is képbe került. Melyik lenne a legjobb választás? (Jelenleg valamilyen Castrol 5W-40 van benne, amit az Opelnél tettek bele a Kerepesi úton, legalábbis a szervízkönyv szerint) Köszi a választ. Tarnó

Elküldve (edited)

T Tarno!

Az előírás nem márkanév, hanem az aktuális gyártóművi követelmény (GM dexos2) megléte.

GM dexos2-t teljesítő motorolajok.

És még:
eni i-Sint MS 5W-30,
Castrol Magnatec C3 5W-40,
Eurol Fluence DXS 5W-30.

A kenőolajgyártók szerint teljesítik a követelményt, de liszensz nincs:
Castrol Edge Fst 5W-40,
Valvoline SynPower MST 5W-30,
Addinol Premium 0530 C3-DX 5W-30,
Divinol Syntholight HC-FE 5W-30.

Módosítva : mantec
  • 2 weeks later...
Elküldve

Sziasztok!

Hidegindításkor, most, hogy lehült az idő észleltem, hogy kb. 3 másodperc kell, hogy kialudjon az olajnyomás visszajelző. 1,6 benzines új H Astra alig 1000 km van benne. Ez így rendben van?

• 2 weeks later...
Elküldve

Sziasztok!

Ma valahogy furcsán nehezebben tudtam fordítani a kormányt indulás után. Kíváncsiságból megnéztem a szervóolajat amiből persze hiányzott. Gondolom és egyben remélem ez lehet a tünet okozója. Mivel érdemes után tölteni?

Elküldve

T SZaB!

Ha a zöld az igény. Itt kapható. Már nincs gyártásban.

GM alkatrész szám: 93160548.

Opel katalógus szám: 19 40 715.

A beltartalom: Pentosin CHF 202.

T mantec!

Ön elég vicces ember... Vagy csak szeret hozzászólni:)!

Elküldve

T mantec!

Ön elég vicces ember... Vagy csak szeret hozzászólni:)!

Sziasztok! az 1.4 es Z14XEP motoromba ha jól olvastam akkor 3,5L olaj kell, de az nem tiszta milyen fajta olajat önthetek bele?

ezek jók??

Castrol

Edge 5W-40:

Magnatec 5W-30 A3/B4 :

Magnatec 5W-40 C3

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.