kisp113 Elküldve Szeptember15, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2015 sziasztok! erdeklodni szeretnek, hogyegy opel corsa dbe 1.4 xer melyik a legjobb motorolaj valasztas? igen tudom, hogy ez astras csop...nekem az van, de most edesanymank nezek olajat :) udv b. A "legjobb" kifejezéssel együtt ebben a topicban eddig általában a Mobil1 ESP 0W-40 illetve talán a Castrol Edge Titanium FST 0W-30 és 0W-40 fordult elő. Én anyámnak vennék egy dexos2-t teljesítő olajat valami ismert gyártótól és megkérném hogy ne menjen túl sokszor a ringre és kevésbé tapossa hidegen. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs7 Elküldve Szeptember15, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2015 A "legjobb" kifejezéssel együtt ebben a topicban eddig általában a Mobil1 ESP 0W-40 illetve talán a Castrol Edge Titanium FST 0W-30 és 0W-40 fordult elő. Én anyámnak vennék egy dexos2-t teljesítő olajat valami ismert gyártótól és megkérném hogy ne menjen túl sokszor a ringre és kevésbé tapossa hidegen. :) koszonom! azt hiszem, hogy az astramba en is mobil 1esp 0w-40et hasznalok... amugy melyik jobb? vagy tok mindegy? hogy mobil vagy castrol? Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Szeptember15, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2015 amugy melyik jobb? vagy tok mindegy? hogy mobil vagy castrol? Aki nem tud donteni, hasznaljon kevereket :) A legjobbnak tartott, legdragabb olajokbol venni 1 - 1 litert, osszeonteni, es kesz a legszuperebb koktel :) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kezdőkabriós Elküldve Szeptember15, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2015 koszonom! azt hiszem, hogy az astramba en is mobil 1esp 0w-40et hasznalok... amugy melyik jobb? vagy tok mindegy? hogy mobil vagy castrol? Kék és fekete autóhoz színben a Mobil megy jobban, zöld, sárga vagy fehér kocsihoz inkább Castrol illik. Mantec, hiányzol... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
kezdőkabriós Elküldve Szeptember15, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2015 sziasztok! erdeklodni szeretnek, hogyegy opel corsa dbe 1.4 xer melyik a legjobb motorolaj valasztas? igen tudom, hogy ez astras csop...nekem az van, de most edesanymank nezek olajat :) udv b. Anya csak egy van, GM Opel Dexos 2 5W-30 javasolt 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
cod903 Elküldve Szeptember21, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2015 T kezdőkabriós! "... GM Opel ..." Genuine GM Motor Oil 5W-30 dexos2 az. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Szeptember21, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2015 Mantec, hiányzol... :D Asszem, csak eddig :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ImI888 Elküldve Szeptember21, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2015 Sziasztok! Tudtok ajánlani a váltóba olajat? Astra H 1.7 diesel, 2011 évj.,Illetve mennyi lehet a feltöltési mennyisége? Jobb féltengely szimering csere lesz és egyben az olaj is ki lesz cserélve. Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Szeptember22, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2015 Sziasztok! Tudtok ajánlani a váltóba olajat? Astra H 1.7 diesel, 2011 évj.,Illetve mennyi lehet a feltöltési mennyisége? Jobb féltengely szimering csere lesz és egyben az olaj is ki lesz cserélve. Köszi! Milyen váltó van benne? F23, M32, egyéb? M32 a legvalószínűbb. Ehhez 2,4 liter olaj kell. Követelmény: SAE 75W-85 API GL4 Az enyémbe gyári GM váltóolaj került cserekor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomek14726 Elküldve Szeptember24, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2015 Halihó! kérdésem a következő lenne .Milyen márkájú olajszűrőt vegyek a kocsiba ? Z14XEP Astra H 1.4 benzinesbe Link to comment Megosztás: More sharing options...
kezdőkabriós Elküldve Szeptember24, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2015 Halihó! kérdésem a következő lenne .Milyen márkájú olajszűrőt vegyek a kocsiba ? Z14XEP Astra H 1.4 benzinesbe Én háromfélét próbáltam anno, amikor Z14XEP-s kocsim volt: olcsó - ALCO (Bárdi) drága - MANN (Bárdi, Unix) még drágább - eredeti GM Opel (szerviz) Mind jó volt. Mostanában már csak Mann-t használok a Z18XER-eshez. Egyébként ha elmúlt 4 éves a kocsid az Opelnél 14.000 Ft az olajcsere (Szerviz 4+) ez kb. 2.000 Ft-tal drágább, mintha máshol számla nélkül csináltatod és magad veszed az alkatrészt... Ha mégis nekiállsz összevásárolni: olaj, olajszűrő és olaj leeresztő csavar tömítés is kell hozzá. Mondjuk én a beöntő nyílás kupakjának a tömítését is cseréltetem, de az már csak az én hülyeségem. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bat83 Elküldve Október16, 2015 Megoszt Elküldve Október16, 2015 Sziasztok.Megtudja mondani valaki,hogy az F17 c394 es váltó 5sebességes 1,6 16V mennyi az olaj feltöltési mennyisége? Természetesen GM olajjal akarom majd! :)Váltó csere előtt állok ezért érdekelne. Előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Október17, 2015 Megoszt Elküldve Október17, 2015 Sziasztok.Megtudja mondani valaki,hogy az F17 c394 es váltó 5sebességes 1,6 16V mennyi az olaj feltöltési mennyisége? Természetesen GM olajjal akarom majd! :)Váltó csere előtt állok ezért érdekelne. Előre is köszönöm!1,6 liter:http://www.opel-infos.de/getriebe/f17.html 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
janyka19 Elküldve Október29, 2015 Megoszt Elküldve Október29, 2015 Sziasztok.1.9 cdti Fiat motoros. Gázolajszűrő nem papír alapú, hanem filc. Abbol melyik tipust vagy fajtát vegyem az autómba. Köszi a segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
marton.csaba2 Elküldve November1, 2015 Megoszt Elküldve November1, 2015 T janyka19!"... márka ..."Bosch, Champion, Hengst, Knecht, Mann, Muller, Sofima, Ufi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
janyka19 Elküldve November2, 2015 Megoszt Elküldve November2, 2015 T janyka19!"... márka ..."Bosch, Champion, Hengst, Knecht, Mann, Muller, Sofima, Ufi.Szia. Azt jol tudom ugye, hogy a Sofima és az Ufi az egy és ugyanazon gyártó terméke. Csak az egyik eredeti vagy gyártói név a másiknak pedig a gyári beszállítói neve. De az Ufi az Sofima a Sofima meg Ufi. Ugyan az a kettő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
somland8888 Elküldve November2, 2015 Megoszt Elküldve November2, 2015 Ott akkor még valami nem kerek.Nekem is Z16XEP van, 128e valós km, és az olajfogyasztásom kb. a tizede a tiednek. 3,5 éve nekem is volt hengerfejfelújítás. Igaz nekem előtte esem evett többet.A motorolaj nem fog változtatni a helyzeten.A sok olaj tönkreteheti pl. a katalizátort, lambdaszondát, megint tönkre fogja vágni a kipufogószelept, stb.Szerintem nézesd meg. Hello grep! Te milyen olajat használsz? Egy ilyen Astrába mennyit kell önteni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
marton.csaba2 Elküldve November3, 2015 Megoszt Elküldve November3, 2015 T janyka19!"... jól tudom ..."Jól. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grep Elküldve November3, 2015 Megoszt Elküldve November3, 2015 Hello grep! Te milyen olajat használsz? Egy ilyen Astrába mennyit kell önteni?Eddig 1 évet kivéve Castrol Edge 0W30-at kapott, majd amikor ez már ennek nem volt GM minősítése, akkor Castrol Edge Titanium FST 0W30-at.Most hétvégén cseréltem olajat és most Castrol 0W40-et kapott.A Z16XEP 4L. Link to comment Megosztás: More sharing options...
janyka19 Elküldve November3, 2015 Megoszt Elküldve November3, 2015 T janyka19!"... jól tudom ..."Jól.Köszi. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
somland8888 Elküldve November4, 2015 Megoszt Elküldve November4, 2015 Eddig 1 évet kivéve Castrol Edge 0W30-at kapott, majd amikor ez már ennek nem volt GM minősítése, akkor Castrol Edge Titanium FST 0W30-at.Most hétvégén cseréltem olajat és most Castrol 0W40-et kapott.A Z16XEP 4L.Köszi. A viszkozitást mi alapján választod ki? Én 10w40-t raktam bele... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November4, 2015 Megoszt Elküldve November4, 2015 T janyka19!"... jól tudom ..."Jól.El tudod mondani úgy normálisan hogy miért csinálod ezt? Miért regisztrálsz 88X oda ahonnan úgyis mindíg kibacnak? Komolyan érdekelne...ez valami küldetés vagy mi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve November4, 2015 Megoszt Elküldve November4, 2015 Köszi. A viszkozitást mi alapján választod ki? Én 10w40-t raktam bele...Es a 10W40-et mi alapjan valasztottad ki?? Mert az minden valoszinuseg szerint nem dexos2-es...Olvass vissza, boven at lett mar ragva ez is. Szerintem a magyar klimara az 5W30 boven eleg, abbol van gyari is, ennek ellenere van, aki jobban alszik a 0W40-tol, lelke rajta. De nem dexos2-es olajat nem igazan praktikus hasznalni, bar nyilvan attol sem fog se kigyulladni, se felrobbanni.Csak azt nem ertem, minek ezzel varialni, amikor ott az olcso gyari olaj? Raadasul a vegen sikerul olyat valasztani, ami elvileg nem is megfelelo ezekhez a motorokhoz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
bobekboy Elküldve November10, 2015 Megoszt Elküldve November10, 2015 Bár már kaptam a pofámra érte, de eneos premium 10w 40 et raktam 1.6 gtc be 5 ezer km futottam vele, eddig semmi baja sztem eztán se lesz... nem is fogyott belőle és még a színe is szép sötétes barna nem fekete, fogyasztása hangja menet teljesítménye tök jó. még 5 ezret bele csavarok aztán csere, hogy ne érje szó a ház elejét dexos 2 es lesz a következő cserénél:::))) Link to comment Megosztás: More sharing options...
marton.csaba2 Elküldve November10, 2015 Megoszt Elküldve November10, 2015 (edited) T bobekboy! "... eneos ... dexos 2 ..." Az Eneos GM dexos2 jóváhagyással rendelkező motorolajai:Eneos Premium Hyper 5W-40,Eneos Premium Hyper 5W-30. Módosítva November11, 2015 : marton.csaba2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts