mantec Elküldve Július14, 2012 Megoszt Elküldve Július14, 2012 T amumiavisszater!"... mit tegyek? " Cseréld le az olajat Castrol Edge Fst 5W-40-re. Aki a nem megfelelő rossz olajat ajánlotta, adta, töltötte rúgjad tökön. Link to comment Megosztás: More sharing options...
amumiavisszater Elküldve Július15, 2012 Megoszt Elküldve Július15, 2012 T amumiavisszater! "... mit tegyek? " Cseréld le az olajat Castrol Edge Fst 5W-40-re. Aki a rossz olajat ajánlotta, adta, töltötte rúgjad tökön. Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
owdar Elküldve Július23, 2012 Megoszt Elküldve Július23, 2012 Üdv! Ha jól tudom akkor ez mehet 1.4-es H Astrába ????????? :blink: http://www.autoolajs...er-5w-30-4liter Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Július23, 2012 Megoszt Elküldve Július23, 2012 (edited) T owdar! Az említett olaj már nincs gyártásban. Kereskedőnél visszamaradt készlet. Az Asland konszern Valvoline márkanév - a gyártó szerint - GM dexos2 követelményt teljesítő motorolaja:Valvoline SynPower MST 5W-30. Módosítva November16, 2014 : mantec Link to comment Megosztás: More sharing options...
owdar Elküldve Július23, 2012 Megoszt Elküldve Július23, 2012 T owdar! Az említett olaj már nincs gyártásban. Kereskedőnél visszamaradt készlet. Az Asland konszern Valvoline márkanév - a gyártó szerint - GM Dexos követelményt teljesítő motorolaja: Valvoline SynPower MST 5W-30. Értem. Már jó párhelyen érdeklődtem, és leghamarabb augusztusban lesz Valvoline SynPower MST 5W-30.nekem pedig már holnap 13 órára kellene. Most jelen pillanatban csakis Valvoline SynPower 5W-30-at tudd adni, csak nem tudom, hogy akkor ez most jó a kocsiba ??????????????? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Július23, 2012 Megoszt Elküldve Július23, 2012 T owdar! olajpower.hu, olajat.hu, autoolajshop.hu, startgumi.hu. A google.hu a Te barátod is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Július23, 2012 Megoszt Elküldve Július23, 2012 Értem. Már jó párhelyen érdeklődtem, és leghamarabb augusztusban lesz Valvoline SynPower MST 5W-30.nekem pedig már holnap 13 órára kellene. Most jelen pillanatban csakis Valvoline SynPower 5W-30-at tudd adni, csak nem tudom, hogy akkor ez most jó a kocsiba ??????????????? Teljesíti a korábbi GM-ll-a-025 szabványt, oda van írva egyértelműen... Nem értem mi ebben a nehéz persze, hogy jó bele... Legközelebb meg veszel bele dexos2-est, mert addigra már tuti csak olyan lesz... Amit egyébként most is vehetnél, jobb áron is, ugyanis van olyan olaj, hogy GM DEXOS2... Link to comment Megosztás: More sharing options...
laca1 Elküldve Július30, 2012 Megoszt Elküldve Július30, 2012 Sziasztok! Van 1 opel astra h 1.4 xep.enjoy-om.Úgy olvastam,hogy a váltómüben nem kell olajat cserélni,és az lenne a kérdésem,hogy ez igaz?Most 173000 km van az autómba.Beszéltem több emberrel akinek más gyármányú autója (suzuki,ford,stb) van és ők cserélik a váltójukba az olajat 90000 km-nél.Bocs,ha nem ide kellet volna írnom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Július30, 2012 Megoszt Elküldve Július30, 2012 Sziasztok! Van 1 opel astra h 1.4 xep.enjoy-om.Úgy olvastam,hogy a váltómüben nem kell olajat cserélni,és az lenne a kérdésem,hogy ez igaz?Most 173000 km van az autómba.Beszéltem több emberrel akinek más gyármányú autója (suzuki,ford,stb) van és ők cserélik a váltójukba az olajat 90000 km-nél.Bocs,ha nem ide kellet volna írnom. Így van, nem kell cserélni az olajat, kiszolgálja az autó élettartamát! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Polifémosz Elküldve Szeptember3, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2012 Kedves Mantec! Irtad, hogy a Mobil 1 edge 0w40 a legjobb minőségű olaj amely a dexos2 minősítésel is rendelkezik, viszont magyarországon nem lehet megvenni. Ami Mobil 0w-s nálunk kapható az meg nem dexos2-es. Ha 0w-s olajat akarok venni ( mivel hidegben nyilván hamarabb keni a motort mint az 5w-s)akkor melyiket ajánlod ami minden követelménynek, előírásnak megfelel és nálunk is kapható? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Polifémosz Elküldve Szeptember3, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2012 Pl: Mobil 1 new life 0w-40? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Szeptember4, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2012 T Polifémosz! Mobil 1 ESP 0W-40-t ajánlom az ebay-ről. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Polifémosz Elküldve Szeptember4, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2012 T Polifémosz! Mobil 1 ESP 0W-40-t ajánlom az ebay-ről. Bocsánat valóban az esp-t akartam írni. A baj, hogy nem tudok németül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Polifémosz Elküldve Szeptember4, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2012 A Castrol Edge 0w-30-al is szemezgetek, de írtátok fentebb, hogy nincs GM jóváhagyása... bár gyanítom jobb mint az ajánlott 5w-30-as olajok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Szeptember5, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2012 T Polifémosz! Ebay magyarul. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Szeptember5, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2012 T Polifémosz! A Castrol Edge 0W-30-nak semmilyen GM (Opel) gyártóművi jóváhagyása nincs, ezért GM (Opel) motorba nem való. A BP konszern Castrol márkanevén forgalmazott GM (Opel) gyártóművi előírást (GM Dexos 2) teljesítő motorolajai: Castrol Edge 5W-40 Castrol Magnatec C3 5W-40. Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisztus Elküldve Szeptember5, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2012 Üdv Puszta kíváncsiságom volna olajügyben Miért is nem jó 15 w40,10w40,5w40 illetve 5w30.... GM gyártóművi előírás nélküli olaj h astrába? Egy nem GM gyártóművi előírású olaj milyen hibát okozhat úgy hogy használat közben a kenési funkciót az olaj ellátja? Vannak emiatt rossz tapasztalatok ,meghibásodások?rövidtávon,hosszútávon Shell helix valamelyik megfelel h astrába? Jómagam 5w30 as liqui molly Gm minősítéssel rendelkező olajat használok. Bocs hogy ilyeneket kérdezek de olyan helyen dolgozok hogy tőlem is kérdeznek hasonlókat Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gee Elküldve Szeptember6, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2012 A Liqui Molly nagyon jó olaj! De hiába minden, a legdrágább olaj is kevés, a legjobb, ha időben (általában a gyártói előírásnál hamarabb) cseréljük ki szűrővel együtt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Szeptember6, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2012 (edited) T krisztus!" Miért nem jó ..." A rövid válasz: a követelmény nem viszkozitás érték, hanem az aktuális gyártóművi előírás (GM dexos2) megléte."... az olaj ellátja? " Ellátja? Tesztelted? Mindegyiket? Mindenhol? Hitelt érdemlően?"... tapasztalatok ..." Akinek van erre ideje, kedve, pénze ... Hajrá!" Shell Helix ..." A Shell konszern GM (Opel) gyártóművi előírást teljesítő motorolaja a Shell Helix Ultra AG 5W-30. Módosítva November16, 2014 : mantec Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Szeptember6, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2012 (edited) T Gee!"... nagyon jó ..." A termék teljesíti az előírt követelményeket, viszont indokolatlanul túlárazott. A Liqui Moly Gmbh GM (Opel) aktuális gyártóművi előírást (GM dexos2) teljesítő motorolaja:Liqui Moly Top Tec 4600 5W-30 Módosítva November16, 2014 : mantec Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gee Elküldve Szeptember6, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2012 Az lehet, hogy túlárazott, de hozzáértő emberek vizsgálatai alapján nagyon ajánlott kategóriájú lett. Az egy dolog, hogy teljesíti a GM előírást, az más kérdés, hogy azon kívül még mit tud. Nekem eléggé igénybe van véve, mert részecskeszűrős diesel autóba használom. Castrolnál amúgy olcsóbb, jó minőségű német olaj. Sőt, most akcióba az 5 Liter mellé kapok még egyet. T Gee! "... nagyon jó ..." A termék teljesíti az előírt követelményeket, viszont indokolatlanul túlárazott. A Liqui Moly Gmbh GM (Opel) aktuális gyártóművi előírást (GM Dexos 2) teljesítő motorolaja: Liqui Moly Top Tec 4600 5W-30 Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Szeptember6, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2012 T Gee! "... hozzáértő emberek vizsgálatai alapján nagyon ajánlott kategóriájú ..." Hol? Mikor? Kicsoda? " Castrolnál amúgy olcsóbb " Castrol Edge Fst 5W-40 2.990 Ft/L Liqui Moly Top Tec 4600 5W-30 4.190 Ft/L Én ezt nem tapasztalom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisztus Elküldve Szeptember6, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2012 http://bolthely.hu/w...t_<BR_>__OPEL__ Ez megfelelő? Közben visszalapoztam és le van írva hogy igen :) 10800 ft volt 5+1 liter :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Szeptember6, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2012 (edited) T krisztus! Az említett olaj már nincs gyártásban, kereskedőnél bennragadt készlet. Ezért akciózzák. Van korszerűbb (GM dexos2) és olcsóbb is.Most 5 liter 13.995 Ft. Módosítva November16, 2014 : mantec Link to comment Megosztás: More sharing options...
Polifémosz Elküldve Szeptember6, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2012 Tudja valaki, hogy a GM Dexos 2 -t melyik cég gyártja valójában? Gyanítom nem a GM épített egy kőolaj finomítót magának. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts