mantec Elküldve Július14, 2012 Elküldve Július14, 2012 T amumiavisszater!"... mit tegyek? " Cseréld le az olajat Castrol Edge Fst 5W-40-re. Aki a nem megfelelő rossz olajat ajánlotta, adta, töltötte rúgjad tökön.
amumiavisszater Elküldve Július15, 2012 Elküldve Július15, 2012 T amumiavisszater! "... mit tegyek? " Cseréld le az olajat Castrol Edge Fst 5W-40-re. Aki a rossz olajat ajánlotta, adta, töltötte rúgjad tökön. Köszönöm!
owdar Elküldve Július23, 2012 Elküldve Július23, 2012 Üdv! Ha jól tudom akkor ez mehet 1.4-es H Astrába ????????? :blink: http://www.autoolajs...er-5w-30-4liter
mantec Elküldve Július23, 2012 Elküldve Július23, 2012 (edited) T owdar! Az említett olaj már nincs gyártásban. Kereskedőnél visszamaradt készlet. Az Asland konszern Valvoline márkanév - a gyártó szerint - GM dexos2 követelményt teljesítő motorolaja:Valvoline SynPower MST 5W-30. Módosítva November16, 2014 : mantec
owdar Elküldve Július23, 2012 Elküldve Július23, 2012 T owdar! Az említett olaj már nincs gyártásban. Kereskedőnél visszamaradt készlet. Az Asland konszern Valvoline márkanév - a gyártó szerint - GM Dexos követelményt teljesítő motorolaja: Valvoline SynPower MST 5W-30. Értem. Már jó párhelyen érdeklődtem, és leghamarabb augusztusban lesz Valvoline SynPower MST 5W-30.nekem pedig már holnap 13 órára kellene. Most jelen pillanatban csakis Valvoline SynPower 5W-30-at tudd adni, csak nem tudom, hogy akkor ez most jó a kocsiba ???????????????
mantec Elküldve Július23, 2012 Elküldve Július23, 2012 T owdar! olajpower.hu, olajat.hu, autoolajshop.hu, startgumi.hu. A google.hu a Te barátod is.
harmlevi Elküldve Július23, 2012 Elküldve Július23, 2012 Értem. Már jó párhelyen érdeklődtem, és leghamarabb augusztusban lesz Valvoline SynPower MST 5W-30.nekem pedig már holnap 13 órára kellene. Most jelen pillanatban csakis Valvoline SynPower 5W-30-at tudd adni, csak nem tudom, hogy akkor ez most jó a kocsiba ??????????????? Teljesíti a korábbi GM-ll-a-025 szabványt, oda van írva egyértelműen... Nem értem mi ebben a nehéz persze, hogy jó bele... Legközelebb meg veszel bele dexos2-est, mert addigra már tuti csak olyan lesz... Amit egyébként most is vehetnél, jobb áron is, ugyanis van olyan olaj, hogy GM DEXOS2...
laca1 Elküldve Július30, 2012 Elküldve Július30, 2012 Sziasztok! Van 1 opel astra h 1.4 xep.enjoy-om.Úgy olvastam,hogy a váltómüben nem kell olajat cserélni,és az lenne a kérdésem,hogy ez igaz?Most 173000 km van az autómba.Beszéltem több emberrel akinek más gyármányú autója (suzuki,ford,stb) van és ők cserélik a váltójukba az olajat 90000 km-nél.Bocs,ha nem ide kellet volna írnom.
harmlevi Elküldve Július30, 2012 Elküldve Július30, 2012 Sziasztok! Van 1 opel astra h 1.4 xep.enjoy-om.Úgy olvastam,hogy a váltómüben nem kell olajat cserélni,és az lenne a kérdésem,hogy ez igaz?Most 173000 km van az autómba.Beszéltem több emberrel akinek más gyármányú autója (suzuki,ford,stb) van és ők cserélik a váltójukba az olajat 90000 km-nél.Bocs,ha nem ide kellet volna írnom. Így van, nem kell cserélni az olajat, kiszolgálja az autó élettartamát!
Polifémosz Elküldve Szeptember3, 2012 Elküldve Szeptember3, 2012 Kedves Mantec! Irtad, hogy a Mobil 1 edge 0w40 a legjobb minőségű olaj amely a dexos2 minősítésel is rendelkezik, viszont magyarországon nem lehet megvenni. Ami Mobil 0w-s nálunk kapható az meg nem dexos2-es. Ha 0w-s olajat akarok venni ( mivel hidegben nyilván hamarabb keni a motort mint az 5w-s)akkor melyiket ajánlod ami minden követelménynek, előírásnak megfelel és nálunk is kapható?
mantec Elküldve Szeptember4, 2012 Elküldve Szeptember4, 2012 T Polifémosz! Mobil 1 ESP 0W-40-t ajánlom az ebay-ről.
Polifémosz Elküldve Szeptember4, 2012 Elküldve Szeptember4, 2012 T Polifémosz! Mobil 1 ESP 0W-40-t ajánlom az ebay-ről. Bocsánat valóban az esp-t akartam írni. A baj, hogy nem tudok németül.
Polifémosz Elküldve Szeptember4, 2012 Elküldve Szeptember4, 2012 A Castrol Edge 0w-30-al is szemezgetek, de írtátok fentebb, hogy nincs GM jóváhagyása... bár gyanítom jobb mint az ajánlott 5w-30-as olajok.
mantec Elküldve Szeptember5, 2012 Elküldve Szeptember5, 2012 T Polifémosz! A Castrol Edge 0W-30-nak semmilyen GM (Opel) gyártóművi jóváhagyása nincs, ezért GM (Opel) motorba nem való. A BP konszern Castrol márkanevén forgalmazott GM (Opel) gyártóművi előírást (GM Dexos 2) teljesítő motorolajai: Castrol Edge 5W-40 Castrol Magnatec C3 5W-40.
krisztus Elküldve Szeptember5, 2012 Elküldve Szeptember5, 2012 Üdv Puszta kíváncsiságom volna olajügyben Miért is nem jó 15 w40,10w40,5w40 illetve 5w30.... GM gyártóművi előírás nélküli olaj h astrába? Egy nem GM gyártóművi előírású olaj milyen hibát okozhat úgy hogy használat közben a kenési funkciót az olaj ellátja? Vannak emiatt rossz tapasztalatok ,meghibásodások?rövidtávon,hosszútávon Shell helix valamelyik megfelel h astrába? Jómagam 5w30 as liqui molly Gm minősítéssel rendelkező olajat használok. Bocs hogy ilyeneket kérdezek de olyan helyen dolgozok hogy tőlem is kérdeznek hasonlókat
Gee Elküldve Szeptember6, 2012 Elküldve Szeptember6, 2012 A Liqui Molly nagyon jó olaj! De hiába minden, a legdrágább olaj is kevés, a legjobb, ha időben (általában a gyártói előírásnál hamarabb) cseréljük ki szűrővel együtt.
mantec Elküldve Szeptember6, 2012 Elküldve Szeptember6, 2012 (edited) T krisztus!" Miért nem jó ..." A rövid válasz: a követelmény nem viszkozitás érték, hanem az aktuális gyártóművi előírás (GM dexos2) megléte."... az olaj ellátja? " Ellátja? Tesztelted? Mindegyiket? Mindenhol? Hitelt érdemlően?"... tapasztalatok ..." Akinek van erre ideje, kedve, pénze ... Hajrá!" Shell Helix ..." A Shell konszern GM (Opel) gyártóművi előírást teljesítő motorolaja a Shell Helix Ultra AG 5W-30. Módosítva November16, 2014 : mantec
mantec Elküldve Szeptember6, 2012 Elküldve Szeptember6, 2012 (edited) T Gee!"... nagyon jó ..." A termék teljesíti az előírt követelményeket, viszont indokolatlanul túlárazott. A Liqui Moly Gmbh GM (Opel) aktuális gyártóművi előírást (GM dexos2) teljesítő motorolaja:Liqui Moly Top Tec 4600 5W-30 Módosítva November16, 2014 : mantec
Gee Elküldve Szeptember6, 2012 Elküldve Szeptember6, 2012 Az lehet, hogy túlárazott, de hozzáértő emberek vizsgálatai alapján nagyon ajánlott kategóriájú lett. Az egy dolog, hogy teljesíti a GM előírást, az más kérdés, hogy azon kívül még mit tud. Nekem eléggé igénybe van véve, mert részecskeszűrős diesel autóba használom. Castrolnál amúgy olcsóbb, jó minőségű német olaj. Sőt, most akcióba az 5 Liter mellé kapok még egyet. T Gee! "... nagyon jó ..." A termék teljesíti az előírt követelményeket, viszont indokolatlanul túlárazott. A Liqui Moly Gmbh GM (Opel) aktuális gyártóművi előírást (GM Dexos 2) teljesítő motorolaja: Liqui Moly Top Tec 4600 5W-30
mantec Elküldve Szeptember6, 2012 Elküldve Szeptember6, 2012 T Gee! "... hozzáértő emberek vizsgálatai alapján nagyon ajánlott kategóriájú ..." Hol? Mikor? Kicsoda? " Castrolnál amúgy olcsóbb " Castrol Edge Fst 5W-40 2.990 Ft/L Liqui Moly Top Tec 4600 5W-30 4.190 Ft/L Én ezt nem tapasztalom.
krisztus Elküldve Szeptember6, 2012 Elküldve Szeptember6, 2012 http://bolthely.hu/w...t_<BR_>__OPEL__ Ez megfelelő? Közben visszalapoztam és le van írva hogy igen :) 10800 ft volt 5+1 liter :)
mantec Elküldve Szeptember6, 2012 Elküldve Szeptember6, 2012 (edited) T krisztus! Az említett olaj már nincs gyártásban, kereskedőnél bennragadt készlet. Ezért akciózzák. Van korszerűbb (GM dexos2) és olcsóbb is.Most 5 liter 13.995 Ft. Módosítva November16, 2014 : mantec
Polifémosz Elküldve Szeptember6, 2012 Elküldve Szeptember6, 2012 Tudja valaki, hogy a GM Dexos 2 -t melyik cég gyártja valójában? Gyanítom nem a GM épített egy kőolaj finomítót magának.
Recommended Posts