Papplan Elküldve Május10, 2015 Megoszt Elküldve Május10, 2015 Számomra is logikátlan, azért rugóztam a kérdésen egy hétig, de Mantec, a kezelési útmutató és a gyakorlat meggyőzött. Azt sem értem, miért olajos nyakig a nívópálca, de így van és másoknál is ez a helyzet (persze lehet, hogy nem minden motortípusnál). Már csak az szorul magyarázatra, hogy ki pancsolja széjjel a hideg motorolajat. És mi megy szembe a fizikával? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dani3019 Elküldve Május27, 2015 Megoszt Elküldve Május27, 2015 Kedves Opelesek! Segítségeteket szeretném kérni. Adott ez az autó: Opel Astra H 1.6 Elegance Évj: 2004 Motor: Z16XEP 2013. év végén vásároltam 166.000 Km-el.(Friss olajcserével(Mobil Super 2000 5w-30)) Az első olajcseréig semmi gond olaj téren,(műszakilag annál inkább...) 178.000 nél olajcsere előtt felhívtam egy opel szervizt és ott azt mondták hogy ebbe a km miatt már 10w-40 et kell tenni. Vettem is Castrol Magnatech 10w-40 et bele, szokásos procedúra szűrők cserélve meg minden.Az autó 2000 km el később jelezte hogy töltsem fel olajjal. elvittem szervizbe azt mondták van egy kis olajpára a blokkon de attól nem kelett volna ennyi olajnak eltünnie. Garázsban tartom, olajfolt sose volt. Elvittem egy másik szervizbe ahol azt mondták hogy tegyük vissza bele a gyári olajat az 5w-30 at. Ott akkor mondom tesztre nézzük meg nem veszek drágát, az ottani szerelő a Mannol 5w-30 ra esküdött, leengedte a régi olajat ismét szűrőcsere meg minden. Most újra kigyulladt a lámpa 3.800 Km után. Én már teljesen tanácstalan vagyok. Minden észrevételnek illetve segítségnek örülök, ha tunátok valami tippet hogy mi lehet a baj,illetve ti mit nézetnétek meg. Köszi előre is hogy elolvassátok. Üdv Dani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Május27, 2015 Megoszt Elküldve Május27, 2015 T Dani3019! "... Mobil Super 2000 5W-30 ..." Ilyen motorolajat az ExxonMobil nem forgalmaz Mo-on. "... Castrol ..." Az említett motorolaj semmilyen GM (Opel) olajkövetelményt nem teljesít. Ezért GM (Opel) motorba nem való. "... Mannol ..." A kenóolajgyártás legelja a csomagoló cég terméke. "... tanácstalan ..." A motor eszi az olajat. Hozzáértő autószerelőnek meg kell keresni az olajfogyás okát. A Z16XEP motort tárgyalja Novoth Tibor a cikkében. Őt ajánlom is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Május28, 2015 Megoszt Elküldve Május28, 2015 Évj: 2004 Motor: Z16XEP ... újra kigyulladt a lámpa 3.800 Km után. Én már teljesen tanácstalan vagyok. Azért ha egy legalja olajból cca 4000km alatt elfogy fél liter (nálam a max-min között félúton már jelez) az még nem a világvége. Töltsd fel, a követkető cserét egy kicsit hozd előrébb és lehetőleg valami normális gyártó belevaló(dexos 2 -t teljesítő) termékével tegyél egy próbát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dani3019 Elküldve Május28, 2015 Megoszt Elküldve Május28, 2015 Köszönöm a segítséget. Megnézek következő olajcserénél egy jobb minőségű olajat.Aztán ha azzal sem jó, akkor felkeresem Novoth Tibort. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vertigo Elküldve Május28, 2015 Megoszt Elküldve Május28, 2015 Arra azért készülj fel, hogy nem fog egyik napról a másikra menni, mert nagyon elfoglaltak. Három hétre előre tud időpontot adni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Május28, 2015 Megoszt Elküldve Május28, 2015 Arra azért készülj fel, hogy nem fog egyik napról a másikra menni, mert nagyon elfoglaltak. Három hétre előre tud időpontot adni. De legalább jó/megbízható helyre viszi....:D én is ott csináltattam ezt az olajfogyi megszüntetést.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
stefike Elküldve Május28, 2015 Megoszt Elküldve Május28, 2015 De legalább jó/megbízható helyre viszi.... :D én is ott csináltattam ezt az olajfogyi megszüntetést.... Mit javított meg hogy megszült a fogyás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vertigo Elküldve Május28, 2015 Megoszt Elküldve Május28, 2015 De legalább jó/megbízható helyre viszi.... :D én is ott csináltattam ezt az olajfogyi megszüntetést.... Én is oda viszem, főként azért, mert te ajánlottad :icon1: Az előzőt nem elrettentő céllal írtam :D Csak jelezni akartam, hogy ha oda vinné a jövőben, készüljön fel, mert máshol általában vagy rögtön, vagy max. 1-2 nap múlva már rá tudnak nézni az autóra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Május28, 2015 Megoszt Elküldve Május28, 2015 Mit javított meg hogy megszült a fogyás? Szelepszár szimering volt a fő ludas.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
stefike Elküldve Május29, 2015 Megoszt Elküldve Május29, 2015 Szelepszár szimering volt a fő ludas.... Mennyi volt az össz költséged? Drágán dolgozik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Május29, 2015 Megoszt Elküldve Május29, 2015 Azért ha egy legalja olajból cca 4000km alatt elfogy fél liter (nálam a max-min között félúton már jelez) az még nem a világvége. Töltsd fel, a követkető cserét egy kicsit hozd előrébb és lehetőleg valami normális gyártó belevaló(dexos 2 -t teljesítő) termékével tegyél egy próbát. Szelepfedél miatt is képes ilyen hibát produkálni, nem ártana ott is szétnézni tömítés tekintetében is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Június9, 2015 Megoszt Elküldve Június9, 2015 Liqui Moly TOP TEC 4600 5W30, Dexos2 jóváhagyással rendelkező motorolaj milyen minőséget képvisel? Mennyire korszerű mondjuk egy nem sokkal drágább Mobil1 ESP 0W40-hez képest? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Június9, 2015 Megoszt Elküldve Június9, 2015 Liqui Moly TOP TEC 4600 5W30, Dexos2 jóváhagyással rendelkező motorolaj milyen minőséget képvisel? Mennyire korszerű mondjuk egy nem sokkal drágább Mobil1 ESP 0W40-hez képest? Szerintem egy kutya, én még régebben használtam Liqui Moly adalékot a Corsam-nal nekem az bevált, szerintem olajban sem rossz, bár most nekem a Mobil1-es olaj van bent és eddig meg vagyok vele elégedve... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Június9, 2015 Megoszt Elküldve Június9, 2015 T cserenkov!"... nem sokkal drágább Mobil 1 ..." Én ezt nem látom:Liqui Moly Top Tec 4600 5W-30 3.600 FtMobil 1 ESP 0W-40 3.090 Ft"... minőséget képvisel ..." A cég a csomagoló és a teljes vertikumú kenőolajgyártók között helyezkedik el, mivel az adalék csomagok fejlesztésével és értékesítésével is foglalkozik. A termék pont ugyan olyan, mint a többi 5W-30-as hidrokrakk (HC) alapolajjal készült versenytársai. A LiMo indokolatlanul túlárazott. Az ExxonMobil, BP polialfaolefinnel (PAO) készült 0W-40-s motorolajai korszerűbbek. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Június9, 2015 Megoszt Elküldve Június9, 2015 (edited) T cserenkov!"... nem sokkal drágább Mobil 1 ..." Én ezt nem látom:Liqui Moly Top Tec 4600 5W-30 3.600 FtMobil 1 ESP 0W-40 3.090 Ft"... minőséget képvisel ..." A cég a csomagoló és a teljes vertikumú kenőolajgyártók között helyezkedik el, mivel az adalék csomagok fejlesztésével és értékesítésével is foglalkozik. A termék pont ugyan olyan, mint a többi 5W-30-as hidrokrakk (HC) alapolajjal készült versenytársai. A LiMo indokolatlanul túlárazott. Az ExxonMobil, BP polialfaolefinnel (PAO) készült 0W-40-s motorolajai korszerűbbek. T mantec! Én meg látom:Mobil 1 ESP 0W-40: 2890Ft/liter http://www.motorolajbolt.hu/index.php?page=shop.product_details&product_id=8074&category_id=8&option=com_virtuemart Liqui Moly Top Tec 4600 5W-30: 2583Ft/liter,nem is a legolcsóbb helyen: http://filterabc.hu/Liqui-Moly-Top-Tec-4600-5W30-5L 2583<2890. (Nyilván ha akarunk, lehetne olyan kiskereskedelmi árakat találni, ahol pont fordított a felállás. De ez mindenre igaz.) A többi információt köszönöm. L.M. adalékokkal én is meg voltam elégedve, nem tűnt gagyinak, de ezek szerint olajban nem a legjobb. Létezik itthoni forgalomban olyan PAO alapú olaj, ami 5W-30, vagy 0W-30 viszkozitási osztályba tartozik és Dexos2-t teljesít? Castrol Edge Titanium FST 0W-30 milyen? Módosítva Június9, 2015 : Cserenkov Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Június9, 2015 Megoszt Elküldve Június9, 2015 T Cserenkov! "... látom ..." Miért az akciós LiMo 5+1 liter egységárát hasonlítod az 1 literes Mobiléval? Ha mindkettőnél az 1 literes árát hasonlítod össze: Mobil 1 ESP 0W-40 2.890 Ft LiMo 3.600 Ft Ismételten indokolatlanul túlárazott a LiMo. "... L.M. adalékok ..." Ezek nem azok az adalékok. Ezek azok, melyeket az alapolajhoz öntve kenőolajat lehet előállítani. ".... Castrol ... milyen? ..." Kérdezd meg: Castrol Hungária Kft. Bp, Soroksári út 30 34 (1) 799 0350 Műszaki szaktanácsadás: Rendes Béla műszaki szaktanácsadó Tel: +36 30 933-4026 E-mail: bela.rendes@castrol.com Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Június9, 2015 Megoszt Elküldve Június9, 2015 (edited) T Cserenkov! "... látom ..."Miért az akciós LiMo 5+1 liter egységárát hasonlítod az 1 literes Mobiléval? Ha mindkettőnél az 1 literes árát hasonlítod össze:Mobil 1 ESP 0W-40 2.890 FtLiMo 3.600 Ft T Mantec!Komolyan érdekel, hogy mért az olcsóbb akciós árat nézem és nem olyan helyen nézem, ahol nincs akcióban? Ki nem találnád ugye?Elárulom, mert nem én nyertem az 5-öst a lottón, hogy mindegy legyen az ár. Nekem a liter egységár az amiért felszorozva megkapok 6 litert. (5 (5,2) liter a motorba, 1 flakon tartalékba a csomagtartóba).Az pedig ennyi. Ennyiért kapom meg legolcsóbban, ennyit kell fizetnem érte, nekem ez számít. Kérdezd megKösz a semmit, igazán rendes vagy! Módosítva Június9, 2015 : Cserenkov Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Június9, 2015 Megoszt Elküldve Június9, 2015 (edited) T Mantec! Komolyan érdekel, hogy mért az olcsóbb akciós árat nézem és nem olyan helyen nézem, ahol nincs akcióban? Ki nem találnád ugye? Elárulom, mert nem én nyertem az 5-öst a lottón, hogy mindegy legyen az ár. Nekem a liter egységár az amiért felszorozva megkapok 6 litert. (5 (5,2) liter a motorba, 1 flakon tartalékba a csomagtartóba). Az pedig ennyi. Ennyiért kapom meg legolcsóbban, ennyit kell fizetnem érte, nekem ez számít. Kösz a semmit, igazán rendes vagy! Tulajdonképp kb. 2000Ft a különbség a csúcsminőségű ESP és egy túlárazott (bár pillanatnyilag akciós) középkategóriás LiMo között. Ha ennyire árérzékeny vagy, miért nem a GM dexos2-t veszed meg? 5+1L-t megkapod 9.400,-Ft-t. /OPEL-motorolaj 6.000,-Ft-t spórolhatsz. A már valami, nem? ;) Módosítva Június9, 2015 : Alex75 Link to comment Megosztás: More sharing options...
grep Elküldve Június9, 2015 Megoszt Elküldve Június9, 2015 Kösz a semmit, igazán rendes vagy! Nem értem miért lepődtél meg ennyi fórumozás után. ;) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisztus Elküldve Június9, 2015 Megoszt Elküldve Június9, 2015 T Mantec! Komolyan érdekel, hogy mért az olcsóbb akciós árat nézem és nem olyan helyen nézem, ahol nincs akcióban? Ki nem találnád ugye? Elárulom, mert nem én nyertem az 5-öst a lottón, hogy mindegy legyen az ár. Nekem a liter egységár az amiért felszorozva megkapok 6 litert. (5 (5,2) liter a motorba, 1 flakon tartalékba a csomagtartóba). Az pedig ennyi. Ennyiért kapom meg legolcsóbban, ennyit kell fizetnem érte, nekem ez számít. Kösz a semmit, igazán rendes vagy! Kb 2-3 éve 10800 ért adták még a liqui molly 5+1 est Maradt egy bontatlan vettem hozzá 5öst ,megint maradt majd már legközelebb 3000 körül adták literj3t.mondta is a boltos is hogy jobb is van olcsóbban,de nem kavargattam.most elfogyott és keresek jobbat Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Június10, 2015 Megoszt Elküldve Június10, 2015 Tulajdonképp kb. 2000Ft a különbség a csúcsminőségű ESP és egy túlárazott (bár pillanatnyilag akciós) középkategóriás LiMo között. Ha ennyire árérzékeny vagy, miért nem a GM dexos2-t veszed meg? 5+1L-t megkapod 9.400,-Ft-t./OPEL-motorolaj6.000,-Ft-t spórolhatsz. A már valami, nem? ;)Olvasd el légy szíves mi volt a kiinduló kérdésem!Nem azt kérdeztem, hogy melyik a lehető legolcsóbb Dexos2-es olaj, mert olyan csóró vagyok, hogy 5 év után végre elszántam magam rá, hogy kicserélném...A kérdés lényege ez lett volna, hogy a fenti kettő közül melyik milyen minőségű egymáshoz képest, mert az a 2000Ft már nem különbség.A Mobil 1-et megkapom 17.340Ft-ért, a LM-t némileg olcsóbban 15.500-ért, de nagyságrendileg egy áron vannak.Aztán jött mantec kolléga, aki azon kezdett el kötözködni, hogy az nem is úgy van. A 17.340Ft olcsóbb, mint a 15.500Ft és ezen kezdett el lovagolni.Egyébként csak elméleti lett volna a kérdés. Ha tudni akarod eddig is, ezután is GM 5W-30-as olajat rakok bele 15.000km-enként. Nem az ára miatt, hanem mert teljesen elégedett vagyok vele. 232.000km-rel egy deci olajfogyasztásom nincs. Tisztában vagyok vele, hogy létezik korszerűbb olaj is, de az a gyártó előírásának megfelel, akkor nekem is megfelel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Június10, 2015 Megoszt Elküldve Június10, 2015 Egyébként csak elméleti lett volna a kérdés. Ha tudni akarod eddig is, ezután is GM 5W-30-as olajat rakok bele 15.000km-enként. Nem az ára miatt, hanem mert teljesen elégedett vagyok vele. 232.000km-rel egy deci olajfogyasztásom nincs. Tisztában vagyok vele, hogy létezik korszerűbb olaj is, de az a gyártó előírásának megfelel, akkor nekem is megfelel. Ráadásul én mint átlagfelhasználó, fogalmam sincs, hogy elégedett vagyok-e az olajjal, ami benne van. Én is a gyári GM-et rakom bele, de nem értek hozzá, milyen lenne, ha nem lennék vele elégedett. Nem fogyasztja, nem füstöl és nem világít az olajlámpa. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Június10, 2015 Megoszt Elküldve Június10, 2015 Olvasd el légy szíves mi volt a kiinduló kérdésem! Nem azt kérdeztem, hogy melyik a lehető legolcsóbb Dexos2-es olaj, mert olya csóró vagyok, hogy 5 év után végre elszántam magam rá, hogy kicserélném... A kérdés lényege ez lett volna, hogy a fenti kettő közül melyik milyen minőségű egymáshoz képest, mert az a 2000Ft már nem különbség. A Mobil 1-et megkapom 17.340Ft-ért, a LM-t némileg olcsóbban 15.500-ért, de nagyságrendileg egy áron vannak. Aztán jött mantec kolléga, aki azon kezdett el kötözködni, hogy az nem is úgy van. A 17.340Ft olcsóbb, mint a 15.500Ft és ezen kezdett el lovagolni. Egyébként csak elméleti lett volna a kérdés. Ha tudni akarod eddig is, ezután is GM 5W-30-as olajat rakok bele 15.000km-enként. Nem az ára miatt, hanem mert teljesen elégedett vagyok vele. 232.000km-rel egy deci olajfogyasztásom nincs. Tisztában vagyok vele, hogy létezik korszerűbb olaj is, de az a gyártó előírásának megfelel, akkor nekem is megfelel. Elolvastam, ezért is írtam, amit írtam. Valószínűsíthető, hogy minőségileg nagyobb különbség van a Mobil ESP 0W-40 és a LM között, mint a LM és GM d2 között, bár az áruk nem ezt tükrözi. Ezt próbálta Mantec is taglalni, a maga módján. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Június10, 2015 Megoszt Elküldve Június10, 2015 Ennyiért kapom meg legolcsóbban, ennyit kell fizetnem érte, nekem ez számít. E hozzászólásodra bátorkodtam reagálni a GM olaj felvetésével. Azt meg nem értem, ha már a felvetés előtt tudtad, hogy maradsz a GM olajnál, akkor mire fel volt az egész. Mindegy, nem vagyunk egyformák szerencsére... ;-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts