Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

uhuhu

Recommended Posts

Gondoltem, hogy félreértitek. Az idéző jelet nem vettétek figyelembe. De az vitathatatlan, hogy egy jó állapotú motorban nem lesz az olaj fekete pár ezer km-től. De egyre több lerakódás keletkezik, amnit a friss olaj tud majd valamennyire feloldani és szineződik tőle. A leülő szennyeződésnek én jobban örülnék, mint hogy végigjárja az olajjal a csapágyakat.

Ha sikerül, az elsők között leszel aki ennek örülni tud :)

Megosztás:

• 2 weeks later...

Sziasztok!

Ma vettem olajat opel stra h 1,7 cdti autómba. És ezt adták "COMMA Longlife 5w-30 Fully synthetic" motor olaj. Mondom dexos 2-öt tudja? Azt mondták igen. Itthon néztem, viszont sehol sem találom ráírva hogy dexos 2. Azért beléeönthetem, vagy vigyem vissza?

Módosítva : Habi
Megosztás:

Ma vettem olajat opel stra h 1,7 cdti autómba. És ezt adták "Longlife 5w-30 Fully synthetic" motor olaj. Mondom dexos 2-öt tudja? Azt mondták igen. Itthon néztem, viszont sehol sem találom ráírva hogy dexos 2. Azért beléeönthetem, vagy vigyem vissza?

Az a markaja, hogy Longlife? :) Nincs okvetlenul rairva, marka + pontos fajta alapjan nezd meg a weben.

Megosztás:

" Comma" gondolom a márkája. A neten néztem, nemírták hogy dexos 2 -es lenne. Vigyem vissza?

Nem is az, bar a regebbi GM eloirasoknak megfelel, tehat ha regebbi az auto is, akkor elvileg jo bele.

En csak azt nem ertem, miert nem a gyari olajat veszitek, foleg, hogy a Dexos2-eseknel a legolcsobbak kozott van.

Megosztás:

En csak azt nem ertem, miert nem a gyari olajat veszitek, foleg, hogy a Dexos2-eseknel a legolcsobbak kozott van.

Azt veszem. Általában előre megveszem és vinni szoktam a szervizbe. Legutóbb viszont volt egy nem tervezett szervizelésem és ezért kértem, hogy ha már ott vagyok cseréljenek olajat is az ottani olajjal. Mindenáron a Castrol Magnatecet akarták tukmálni, de ragaszkodtam a gyári olajhoz. Jó nagy felárral adták, drágább volt, mint a Castrol. Ahhoz képest ha én vettem volna, majdnem háromszoros áron mérték úgy hogy számlát se kaptam róla. Tanulság: ne vegyetek Opel szervizben olajat! :)

Megosztás:

Azt veszem. Általában előre megveszem és vinni szoktam a szervizbe. Legutóbb viszont volt egy nem tervezett szervizelésem és ezért kértem, hogy ha már ott vagyok cseréljenek olajat is az ottani olajjal. Mindenáron a Castrol Magnatecet akarták tukmálni, de ragaszkodtam a gyári olajhoz. Jó nagy felárral adták, drágább volt, mint a Castrol. Ahhoz képest ha én vettem volna, majdnem háromszoros áron mérték úgy hogy számlát se kaptam róla. Tanulság: ne vegyetek Opel szervizben olajat! :)

Nyilvan azert nem adtak szamlat, mert zsebre dolgoztak, es joval dragabban adtak a hivatalos arnal (ami persze a szervizben eleve tobbnyire magasabb, mint boltban).

Az en autom elozo tulaja is markaszervizbe jart, ott is Castrolt tukmaltak ra, egyszeruen azert, mert azon nagyobb a szerviz haszna. Lehet, hogy a gyari olajon limitaljak az arrest kozpontilag, nem tudom.

Megosztás:

Mondjuk ez így van. Nekem a gyári olajra nem adtak kedvezményt, ha mást veszek, akkor kaptam volna elég jelentőset. De mivel ismerős hozza, így nem hinném, hogy a lehúzásról szólna a dolog.

Megosztás:

Hordós Castrol olajat is nagy tételben hamisították (talán még most is), állítólag sok márkakereskedésben is használták.

Volt erről egy cikk a totalcar.hu-n.

Megosztás:

T grep!

Hol van az a cikk?

Melyik az?

Mi a címe?

Mikor jelent meg?

A totalcar.hu keresője a Castrol szóra ezt a 749 találatot hozza.

Melyik az a cikk?

Szerintem erre gondolt.

http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2013/09/19/motorolaj_harombol_ket_flakon_hamis/

Vagy erre?

http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2014/01/10/olajhamisitas_bajban_az_autoszerelok/

Megosztás:

T grep!

Hol van az a cikk?

Melyik az?

Mi a címe?

Mikor jelent meg?

A totalcar.hu keresője a Castrol szóra ezt a 749 találatot hozza.

Melyik az a cikk?

Szerintem erre gondolt.

http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2013/09/19/motorolaj_harombol_ket_flakon_hamis/

Vagy erre?

http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2014/01/10/olajhamisitas_bajban_az_autoszerelok/

Megosztás:

T Astra555!

Ha arra gondolt, akkor hol szerepelnek ezekben a cikkekben a grep által tényként állított dolgok?

Pedig nem volt nehéz megtalálni. Ha nem a castrol-ra hanem a hamis motorolajra keres az ember.

http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2013/10/15/hamisitasrol_irtunk_megvaltoztatjak_a_torvenyt/

"Az olajhamisítás nem csak nálunk és nem csak ettől az évtől okoz problémákat. Ha például megnyitjuk a Castrol szlovák oldalát, rögtön feljön egy közlemény. Felhívják a vásárlók figyelmét, hogy az Edge- és Magnatec-flakonokon keressék a hologramot, mert újabban elszaporodtak a csalások. És valóban, a benzinkutakon vásárolható termékeken ott is a matrica.

A cég honlapján ugyanakkor idézik a szlovák pénzügyminisztérium felhívását is. Azt írják, a közelmúltban a vámosok és az adóhatóság munkatársai háromszáz liter hamis motorolajat foglaltak le a zsolnai- és nyitrai járások autószervizeiben. A nyolc - véletlenszerűen - ellenőrzött javítóhely fele bukott meg. Ötvennégy ötliteres és tizenhat egyliteres flakonnal. Ne a mennyiséget, inkább az arányokat nézzék. A szervizek fele hamis olajat használt."

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.