jmarekka Elküldve Augusztus31, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2014 Hi Mantec! Bár nem motorolaj, de mégis olajos kérdésem lenne. Adott egy H caravan,,, 2006 Z19DT 6seb kézi váltó, gépjármű. Az olaj amiket keresnék bele: -Váltóolaj és feltöltési mennyisége, -llletve fékolaj ( valami gyári, vagy Dot 4,vagy Dot 5) Segítséged előre is köszönökm! Jmarekka Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Augusztus31, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2014 T jmarekka! Váltóolaj. Feltöltési mennyiség 2,4 liter. Fékfolyadék: ATE SL.6 Link to comment Megosztás: More sharing options...
brzoli Elküldve Szeptember1, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2014 T. Mantec! Erről mi a véleményed? http://www.olajmezo.hu/TOTAL-QUARTZ-INEO-MC3-5W40-DEXOS2-5L Köszönöm. Üdv, Zoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Szeptember1, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2014 T brzoli! Ez már korábban is téma volt. Az ausztráliában fellelhető dokumentáció szerint a motorolaj rendelkezik GM Dexos2 jóváhagyással. A totaloil.hu oldalon semmilyen GM (Opel) követelmény nem szerepel. A total.hu oldalon csak a GM dexos2-vel felváltott követelmények szerepelnek. A győztes az, aki olyan flakont tud vásárolni, melyen szerepel a GM dexos2 kifejezés. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
brzoli Elküldve Szeptember1, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2014 T brzoli! Ez már korábban is téma volt. Az ausztráliában fellelhető dokumentáció szerint a motorolaj rendelkezik GM Dexos2 jóváhagyással. A totaloil.hu oldalon semmilyen GM (Opel) követelmény nem szerepel. A total.hu oldalon csak a GM dexos2-vel felváltott követelmények szerepelnek. A győztes az, aki olyan flakont tud vásárolni, melyen szerepel a GM dexos2 kifejezés. Köszönöm a választ. Közben rákerestem és ezt találtam: http://www.centerforqa.com/gm/dexos2-brands Link to comment Megosztás: More sharing options...
okynoa Elküldve Szeptember1, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2014 Sziasztok! Olajcsere előtt állok. Legutóbb MANN szűrőt vettem, de most ahogy nézegetem szinte az a legdrágább, BOSCH egy kicsit drágább. Ti melyik márkát ajánljátok? Üzemanyagszűrőt is cserélek, arra is vonatkozik a kérdés. :-) Köszi! Üdv! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Szeptember1, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2014 Sziasztok! Olajcsere előtt állok. Legutóbb MANN szűrőt vettem, de most ahogy nézegetem szinte az a legdrágább, BOSCH egy kicsit drágább. Ti melyik márkát ajánljátok? Üzemanyagszűrőt is cserélek, arra is vonatkozik a kérdés. :-) Köszi! Üdv! Nekem is MANN van bent, szerintem abszolút megbízható szűrő, nekem nincs vele gondom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bat83 Elküldve Szeptember1, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2014 Köszönöm a választ. Közben rákerestem és ezt találtam: http://www.centerforqa.com/gm/dexos2-brands Szia! Pár hónappal ezelőtt büszkén írtam fel az oldalra,hogy olaj csere előtt állok és megvan az olaj. Total Quartz Ineo Mc3 5w40 ezt választottam mert a flakonján volt Dexos2 logó. Mantec írta ekkor,hogy semmilyen specifikációnak nem felel meg nem való opelbe. De hát rajta van a Dexos2 akkor hogy hogy nincs specifikáció? Na mindegy a biztonság kedvéért 5w30 ra váltottam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Szeptember2, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2014 T Bat83! Pontosabban - van olyan is a piacon, amin van GM dexos2 jelölés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Szeptember2, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2014 Sziasztok! Olajcsere előtt állok.Legutóbb MANN szűrőt vettem, de most ahogy nézegetem szinte az a legdrágább, BOSCH egy kicsit drágább. Ti melyik márkát ajánljátok?Üzemanyagszűrőt is cserélek, arra is vonatkozik a kérdés. :-) Köszi!Üdv!Én mindig "gyári" GM-et veszek bele.Olajszűrőnél a hologramos GM-logós zacsiban eddig mindig Mahle szűrőt találtam.Gázolajszűrőnél legutóbb a dobozban egy lengyel Filrton szűrő volt.(Levegőszűrőnél a gyári csomagolásban pedig MannFilter szokott lenni.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dasi Elküldve Szeptember2, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2014 Hello. Az lenne a kérdésem ,hogy X18XE1 hez (160.000 km) milyen olajat ajánlatok? Most lett cserélve olaj, de csere óta rettenetesen csattognak a tőkék :S Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Szeptember2, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2014 T Dasi! Miért itt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dasi Elküldve Szeptember2, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2014 T Dasi! Miért itt? T Mantec! Miért? Hol máshol? :) Csak az érdekelne,hogy milyen olaj az ajánlott ennek a motornak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Szeptember3, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2014 T Dasi! "... máshol ..." A G Astra topicban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
okynoa Elküldve Szeptember5, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2014 Sziasztok! Túl vagyok az olajcserén. MANN szűrőket vettem. DE Visszakerült a motorba 5 liter olaj, és ha jól tudom, akkor 4.5 liter kellett volna bele. A nívó szerint picivel a max felett van a szint. Lehet-e ebből problémám, engedjek le inkább az olajból? Olajfogyasztásom nincs. 13000-et mentem az előző olajjal, de nem is csipegette. Gyári 5W30-at használok. Köszönöm a válaszokat. O Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Szeptember5, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2014 Visszakerült a motorba 5 liter olaj, és ha jól tudom, akkor 4.5 liter kellett volna bele.Rosszul tudod. A Z17DTH feltöltési mennyisége 5.0 liter.Ha max fölött van a szint, akkor gyanús, hogy nem vártál/vártak eleget hogy teljesen kicsorogjon a régi olaj. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Szeptember5, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2014 Lehet-e ebből problémám, engedjek le inkább az olajból? A tultoltes nem jo, engedj le belole. Ha egy picit sem eszi az olajat, akkor boven eleg, ha a ket jel kozott feluton van. Elvileg valoban 5 literes, de nekem sem szokott annyi belemenni, pedig jol leengedem, a garazsban raer csopogni orakig :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Szeptember5, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2014 A tultoltes nem jo, engedj le belole. Ha egy picit sem eszi az olajat, akkor boven eleg, ha a ket jel kozott feluton van. Elvileg valoban 5 literes, de nekem sem szokott annyi belemenni, pedig jol leengedem, a garazsban raer csopogni orakig :)És mi a sorrend? Szűrő ki, majd utána alul az olaj leeresztése, vagy fordítva? Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Szeptember5, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2014 És mi a sorrend? Szűrő ki, majd utána alul az olaj leeresztése, vagy fordítva? Eloszor a csavart szoktam kiszedni, de utana leveszem a szurot is, aztan jojjon ki, ahol tud :) Meleg motornal, nyugat fele allo elso kerekekkel :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hendo Elküldve Szeptember18, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2014 sziasztok!Nemrég vettem egy Astra H kombit 1.9 cdti 2007-es. Eddig vezetett szervízkönyve volt,számlákkal igazolva.Gondoltam folyatom ezt a "hagyományt" és nem cserélem ki itthon. Bevittem a szombathelyi opelbe,ahol az olaj,olajszűrő,üzemanyagszűrő,fékolaj cserére, átvizsgálással 49ezret mondtak. Ez reális??Mert én barmira sokallom. Amúgy ha itthon cserélem miből milyet kéne vennem és mennyire jönnék ki kb? köszi előre is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisztus Elküldve Szeptember18, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2014 sziasztok!Nemrég vettem egy Astra H kombit 1.9 cdti 2007-es. Eddig vezetett szervízkönyve volt,számlákkal igazolva.Gondoltam folyatom ezt a "hagyományt" és nem cserélem ki itthon. Bevittem a szombathelyi opelbe,ahol az olaj,olajszűrő,üzemanyagszűrő,fékolaj cserére, átvizsgálással 49ezret mondtak. Ez reális??Mert én barmira sokallom. Amúgy ha itthon cserélem miből milyet kéne vennem és mennyire jönnék ki kb? köszi előre is! 5éve 61000 volt igaz benzines 4.5 liter olajjal aktívszenes pollenszűrővel Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Szeptember18, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2014 (edited) sziasztok!Nemrég vettem egy Astra H kombit 1.9 cdti 2007-es. Eddig vezetett szervízkönyve volt,számlákkal igazolva.Gondoltam folyatom ezt a "hagyományt" és nem cserélem ki itthon. Bevittem a szombathelyi opelbe,ahol az olaj,olajszűrő,üzemanyagszűrő,fékolaj cserére, átvizsgálással 49ezret mondtak. Ez reális??Mert én barmira sokallom. Amúgy ha itthon cserélem miből milyet kéne vennem és mennyire jönnék ki kb? köszi előre is! Csak nem a Gerico szerviz?! :) Az én autóm is eredetileg szombathelyi volt és ott szervizelték a szervizkönyvbe is ott pecsételtek be. A szervizszámlákon nekem is ilyesmi árak vannak sok évvel ezelőttről. Úgyhogy reális lehet márkaszervizhez képest. Most már nem kérek bepecsételést, így a helyi Opel szervizben anyaggal (én veszem, viszem, mindenből gyárit), munkadíjjal, "törzsvásárlói" kedvezménnyel egy ilyen művelet kijön kb egy 20-asból. Módosítva Szeptember18, 2014 : Cserenkov Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hendo Elküldve Szeptember18, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2014 A gerico már megszűnt,más van helyette. Milyen olajat,szűrőt viszel és mennyiért kb? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Szeptember18, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2014 (edited) A gerico már megszűnt,más van helyette. Milyen olajat,szűrőt viszel és mennyiért kb? Ezt nem tudtam. Olajból:GM Dexos2 5W30 5 liter, legutóbb 6700Ft-ért vettem. Olajszűrő: GM-es csomagolásban Mahle szűrő van, 2600Ft Gázolajszűrő: Szintén GM-es dobozban jött, de valami lengyel talán Filtron szűrő volt benne: 2950Ft Levegőszűrő: GM, egyébként Mannfilter, 3930Ft. Fékfolyadékból szintén GM került bele 1,5 éve. Már fogalmam sincs mennyibe került, de ez is ilyen néhány ezer forintos tétel. Viszont az enyém 1.7-es Z17DTH. Az 1.9-eshez lehet hogy némiképp eltérnek a szűrők árai. Módosítva Szeptember18, 2014 : Cserenkov Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Szeptember22, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2014 sziasztok!Nemrég vettem egy Astra H kombit 1.9 cdti 2007-es. Eddig vezetett szervízkönyve volt,számlákkal igazolva.Gondoltam folyatom ezt a "hagyományt" és nem cserélem ki itthon.Bevittem a szombathelyi opelbe,ahol az olaj,olajszűrő,üzemanyagszűrő,fékolaj cserére, átvizsgálással 49ezret mondtak. Ez reális??Mert én barmira sokallom.Amúgy ha itthon cserélem miből milyet kéne vennem és mennyire jönnék ki kb?köszi előre is!Szia!Az enyém is ugyanilyen. A gyári olajat nekem 7000 Ft körül hozták, a Bosch olajszűrőt 2500-ért. A Bosch gázolajszűrő 4500 Ft. volt, az 1 liter Textar fékfolyadék 2000 Ft.Az olajcsere kb. fél órás művelet, a gázolajszűrő kb. 15 perc, a fékfolyadék szintén. Mindezek egy laza, beszélgetős munkafolyamat mellett történtek.Szerintem hagyd a fenébe a szervizkönyvet. Vagy keress egy normális szerelőt, aki olcsóbban dolgozik, bepecsételni meg ő is tud, hogy jártál nála, átvizsgálni szintén. A számlákat meg tedd el. Felesleges egy 7 éves autót márkaszervizbe vinni, ha horror árakon dolgoznak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts