Méhe Elküldve Július9, 2014 Megoszt Elküldve Július9, 2014 Üdv.! Kérdeznéni szeretném milyen olaj kell egy Astra H caravan 1.7 cdti-be,(z17dtr) 12000 km-t mentem vele az előző csere ota,amit a szervíz végzett el,mielőtt eladta nekem.A könyvben 5w30-s jelűt írtak.Egyik fórumtársunk írt nekem,én válaszoltam is és kérdeztem holtankol.De nem találok vissza a témához. Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Július9, 2014 Megoszt Elküldve Július9, 2014 Üdv.! Kérdeznéni szeretném milyen olaj kell egy Astra H caravan 1.7 cdti-be,(z17dtr) 12000 km-t mentem vele az előző csere ota,amit a szervíz végzett el,mielőtt eladta nekem.A könyvben 5w30-s jelűt írtak.Egyik fórumtársunk írt nekem,én válaszoltam is és kérdeztem holtankol.De nem találok vissza a témához. Direkt nem írom le, legyél kedves visszaolvasni! Az előző 41 oldalon kb. 100szor le lett írva, hogy mi alapján választunk olajat Opel márkájú autónkba... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Méhe Elküldve Július10, 2014 Megoszt Elküldve Július10, 2014 Sziasztok! Van-e tapasztalata valakinek arról,hogy egy 1.7cdti Astra Caravan(z17dtr) mennyi km után kezdheti el enni az olajat,vegyes használatban.Jelenleg 170000 km van benne.Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
CsLaci Elküldve Július13, 2014 Megoszt Elküldve Július13, 2014 Sziasztok! Van-e tapasztalata valakinek arról,hogy egy 1.7cdti Astra Caravan(z17dtr) mennyi km után kezdheti el enni az olajat,vegyes használatban.Jelenleg 170000 km van benne.Köszi! Szia, Ismerősömnek 240ezer körül van az Astra-jában és nem bántja az olajat. Persze függ a vezetési stílutól :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
CsLaci Elküldve Július13, 2014 Megoszt Elküldve Július13, 2014 Sziasztok, 1.7 cdti, 2010-es H Astra (z17dtj) második olajcseréjén vagyok túl. A kocsit 108.000-el vettem, most van benne 125.000 km. Eddig semmi hibát nem produkált, viszont az utolsó olajcsere után (csak melegen) elkezdett kopogni. 5W30-as GM olaj került bele mint előző alkalommal. A kocsi egyébként tökéletesen működik, leszámítva a kopogást... Kell vajon a legrosszabbtól tartanom?? Köszönöm szépen a válaszokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
beny158 Elküldve Július23, 2014 Megoszt Elküldve Július23, 2014 Sziasztok! Elég aggasztó problémám van: Z14XEP motor 9 hónapja olaj, olajszűrő cserén esett túl, minden szakszerűen. Az általatok javasolt "legjobb" Dexos2 teljesítményű motorolaj került bele (Mobil 1 ESP 0W-40) és Gnolorp motorolaj adalék, mind ez annak reményében, hogy hosszabb élettartamot érjek el. Ennek ellenére radikális olajfogyasztás mérhető: 3l olaj és 354ml adaléknál maximális helyzet felett volt 1 picivel a nívó pálca. Mára 7500km került az autóba és kb. nívópálcán 1/3-ig van az olajszint (2. csíknál) Az autó 2007-es, és 177 ezer km van bele taposva, szervizkönyvelve 140 ezer km-ig és utána is igényesen, féltett autóként használva 10 ezer km/1 év olajcsere periódus betartva! Kérdésem: Ennyire megkopott a motor? Próbáljak ki más olajat? ui.: A családban 1 évvel idősebb G Astra 1 csepp olajfogyasztást sem produkál :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Július23, 2014 Megoszt Elküldve Július23, 2014 Sziasztok! Elég aggasztó problémám van: Z14XEP motor 9 hónapja olaj, olajszűrő cserén esett túl, minden szakszerűen. Az általatok javasolt "legjobb" Dexos2 teljesítményű motorolaj került bele (Mobil 1 ESP 0W-40) és Gnolorp motorolaj adalék, mind ez annak reményében, hogy hosszabb élettartamot érjek el. Ennek ellenére radikális olajfogyasztás mérhető: 3l olaj és 354ml adaléknál maximális helyzet felett volt 1 picivel a nívó pálca. Mára 7500km került az autóba és kb. nívópálcán 1/3-ig van az olajszint (2. csíknál) Az autó 2007-es, és 177 ezer km van bele taposva, szervizkönyvelve 140 ezer km-ig és utána is igényesen, féltett autóként használva 10 ezer km/1 év olajcsere periódus betartva! Kérdésem: Ennyire megkopott a motor? Próbáljak ki más olajat? ui.: A családban 1 évvel idősebb G Astra 1 csepp olajfogyasztást sem produkál :( Próbáld meg legközelebb úgy is, hogy a "legjobb" olajat nem rontod el semmivel. Egyébként pedig (ugyan ez szubjektív), de én a problémát nem nevezném radikálisnak amíg egy csereintervallum alatt még csak rátölteni sem kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Július23, 2014 Megoszt Elküldve Július23, 2014 T kisp113! A kézikönyvben - ha elolvasod - a gépjármű gyártója nem javasol semmilyen adalékot. De mindenki úgy költi a pénzét, ahogy akarja. Te szervizre fogod kiölteni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Július23, 2014 Megoszt Elküldve Július23, 2014 T kisp113! A kézikönyvben - ha elolvasod - a gépjármű gyártója nem javasol semmilyen adalékot.De mindenki úgy költi a pénzét, ahogy akarja.Te szervizre fogod kiölteni.Ez ugyanaz a kézikönyv, ahol az olajfogyasztás 0,6 l/1000 km? :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bat83 Elküldve Augusztus7, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2014 T Mantec! 2011es 1,7 110le részecskeszűrős zafirába milyen olaj javasolt? 158000km van benne jelenleg! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Augusztus7, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2014 (edited) T Bat83! "... milyen ..." Mobil 1 ESP 0W-40. Módosítva Augusztus7, 2014 : mantec Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Augusztus7, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2014 Hali! Van 1L 5w30 GM gyári olajam eladó. Bontatlan. Ha valakit érdekel, írjon privátban. Legyen 1500ft.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rygesz Elküldve Augusztus13, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2014 Sziasztok Fórumlakók! Én csak két adalékról érdeklődnék ha már használta valaki és netán van tapasztalata. Az egyik a greenfuel üzemanyag adalék a másik pedig a motorplusz olaj adalék. 2004-es 1,6-os Astra H- m van és sokallom a városi 9 l fogyasztást és valami adalékot szeretnék használni. Vagy van valami jobb ötlet? Itt ilyen 6,5-7,5 l fogyasztásokat írnak sokan, bár én is jó volna ha ezt írhatnám de szerintem az én fogyasztásom egy kissé magas. Vagy valami ötlet? A bicikli felejtős :), és vezetni jobban szeretek:). Köszi, sziasztok! Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Augusztus14, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2014 Sziasztok Fórumlakók! Én csak két adalékról érdeklődnék ha már használta valaki és netán van tapasztalata. Az egyik a greenfuel üzemanyag adalék a másik pedig a motorplusz olaj adalék. 2004-es 1,6-os Astra H- m van és sokallom a városi 9 l fogyasztást és valami adalékot szeretnék használni. Vagy van valami jobb ötlet? Itt ilyen 6,5-7,5 l fogyasztásokat írnak sokan, bár én is jó volna ha ezt írhatnám de szerintem az én fogyasztásom egy kissé magas. Vagy valami ötlet? A bicikli felejtős :), és vezetni jobban szeretek:). Köszi, sziasztok! Szia! Ha a fogyasztásod nem a lábadtól(akár nagy akár "fa" - bocs :) ) vagy a körülményektől(átlagsebesség?, átlagos táv? ...) annyi, hanem technikai oka van, akkor azt a legkevésbé fogja bármilyen csodaszernek hirdetett egyébként általában káros mellékhatásoktól vérző készítmény orvosolni. Ennél fogva nem is ajánlott. A fogyasztáscsökkentő üzemanyag adalékok általában ferrocént és oktánszámnövelőt tartalmaznak, amitől valóban csökkenhet a fogyasztás (pár százalékot), azonban az előbbi mérgezi a katalizátort, az utóbbit pedig korlátozottan használja ki a gyári technika. Az olajadalékokat pedig kerüld még messzebbre. Nem véletlenül van a gyártóknak minősítési rendszere, amit be kell tartani. Beleöntesz valamit(-azt se tudod mit!) amitől lehet, hogy kevesebbet fog fogyasztani újra 1-2 decivel, de kötve hiszem hogy behozza majd a generálozás költségét! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Augusztus14, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2014 Sziasztok Fórumlakók! Én csak két adalékról érdeklődnék ha már használta valaki és netán van tapasztalata.Az egyik a greenfuel üzemanyag adalék a másik pedig a motorplusz olaj adalék. 2004-es 1,6-os Astra H- m van és sokallom a városi 9 l fogyasztást és valami adalékot szeretnék használni. Vagy van valami jobb ötlet? Itt ilyen 6,5-7,5 l fogyasztásokat írnak sokan, bár én is jó volna ha ezt írhatnám de szerintem az én fogyasztásom egy kissé magas.Vagy valami ötlet? A bicikli felejtős :), és vezetni jobban szeretek:). Köszi, sziasztok!Szia!Szerintem hagyd az adalékot, parasztvakítás ugyanúgy, mint a szivargyújtós fogyasztáscsökkentő. Amikor meg gallyra megy a motor, akkor ők mossák kezeiket, biztos amúgy is bedöglött volna.Próbálj meg egy kicsit gazdaságosabban vezetni, ne legyen felesleges súly az autóban, legyen optimális a keréknyomás, és használj motorféket. Kerüld a dugókat, ha lehet, próbálj optimálisabb útvonalat tervezni (ha lehet), a hosszabb nem biztos, hogy gazdaságtalanabb.Egyébként a 9 liter szerintem nem olyan sok városban egy 1.6-tól. Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisztus Elküldve Augusztus14, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2014 Szia! Szerintem hagyd az adalékot, parasztvakítás ugyanúgy, mint a szivargyújtós fogyasztáscsökkentő. Amikor meg gallyra megy a motor, akkor ők mossák kezeiket, biztos amúgy is bedöglött volna. Próbálj meg egy kicsit gazdaságosabban vezetni, ne legyen felesleges súly az autóban, legyen optimális a keréknyomás, és használj motorféket. Kerüld a dugókat, ha lehet, próbálj optimálisabb útvonalat tervezni (ha lehet), a hosszabb nem biztos, hogy gazdaságtalanabb. Egyébként a 9 liter szerintem nem olyan sok városban egy 1.6-tól. nekem 8.5 az átlagom(igaz 300/literért nem annyira érdekel),javarészt városban nyáron klímázva ma dugtuk rá gépre mert én is sokalltam a fogyasztást de minden adat rendben van javasolta a mester hogy egy chip (programátírás)segíthetne a fogyasztáscsökkenésben Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Augusztus15, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2014 (igaz 300/literért nem annyira érdekel) Hol tankolsz, megyek oda én is :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Augusztus15, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2014 Hol tankolsz, megyek oda én is :DGondolom autógázzal jár... Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisztus Elküldve Augusztus15, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2014 (edited) Gondolom autógázzal jár... benzin 3-4 éve fix helyről, megbízható forrásból :) igaz se blokk se hűségpont :( Módosítva Augusztus15, 2014 : krisztus Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Augusztus15, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2014 benzin3-4 éve fix helyről, megbízható forrásból :)igaz se blokk se hűségpont :(Az jó. Csak azért furcsállom, mert ha közvetlenül a Moltól vennéd nagyker áron, még az is jóval több, inkább 400Ft körül van.Még az adóval (jövedéki + Áfa) lehet trükközni. De akkor inkább ne firtassuk... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bat83 Elküldve Augusztus16, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2014 Az jó. Csak azért furcsállom, mert ha közvetlenül a Moltól vennéd nagyker áron, még az is jóval több, inkább 400Ft körül van. Még az adóval (jövedéki + Áfa) lehet trükközni. De akkor inkább ne firtassuk... Biztos a forrásának céges autója van amit megfej tankolásonként jó pár literrel :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisztus Elküldve Augusztus16, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2014 Biztos a forrásának céges autója van amit megfej tankolásonként jó pár literrel :) Langyos :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Augusztus16, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2014 Ilyenből nem tudtok továbbra sem 5 literes kiszerelésűt?http://www.motorolajbolt.hu/index.php?page=shop.product_details&product_id=8074&category_id=8&option=com_virtuemartBár már megy lefelé az ára, továbbra sem szívesen fizetek 5 db műanyag flakonért, amit a vásárlástól számítva néhány órán belül úgyis csak kidobok. Kidobott pénz, szó szerint. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Augusztus16, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2014 Ilyenből nem tudtok továbbra sem 5 literes kiszerelésűt?http://www.motorolajbolt.hu/index.php?page=shop.product_details&product_id=8074&category_id=8&option=com_virtuemart Bár már megy lefelé az ára, továbbra sem szívesen fizetek 5 db műanyag flakonért, amit a vásárlástól számítva néhány órán belül úgyis csak kidobok. Kidobott pénz, szó szerint. Q8-ból is csak 4 literes van, nem tudom miért, de sajnos 4,5 liter kell, plusz jó ha van utántöltésre is :) Én most szűrővel és postával együtt vettem 5 litert 13-ért. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Augusztus16, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2014 Q8-ból is csak 4 literes van, nem tudom miért, de sajnos 4,5 liter kell, plusz jó ha van utántöltésre is :)Én most szűrővel és postával együtt vettem 5 litert 13-ért.Jó, akkor így kérdezem: Tudsz-e 1 literesnél nagyobb, bármilyen de hordónál kisebb kiszerelést belőle?Ha 2 literes volna, már azzal is kevesebb olajos műanyag megy a szemétbe.Az enyémbe kerek 5 liter megy. Legalább nem kell nézegetni hogy mennyit töltöttél bele, csak beleborítod az 5 literes kannát és kész. :)Megmondom őszintén erről a Q8-ról most hallok életemben először. De utána néztem, valóban van Dexos2-t teljesítő ilyen olaj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts