Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Tisztelt Mantec!

Egy 2008-as Z16Xer Opel Astra H Gtc-nek mennyi a normálisnak mondható olajfogyasztása 1000 km-en?

Az enyém 3200 km-en, ezen távot 7 hónap alatt megtéve (ritka, de intenzív használat mellett) a szint a felénél van, ezen periódus előtt lett cserélve az olaj.

Meg szeretném továbbá kérdezni, hogy 5w-30-as (GM dexos2) olajok közül melyiket javasolnád?

Köszönöm előre is!

Elküldve

Ne haragudj Mantec, de nem értem teljesen az első két dologra a választ.

Nem tudom hogy normális-e a fogyasztasom megijedtem ezért kerdeztem.

Normális ez a fogyasztàs?

Mennyi az idealis, ha van ilyen?

Köszönöm!

Elküldve

Köszönöm!

Szia. A véleményem az, hogy egy cseppet sem szabadna "ennie". A szerviz könyv viszont azt írja, a megengedett 0,6L/1000km.

Elküldve

Köszönöm!

Egyik Astránkból sem fogyott az olaj két csere között, pedig mindkettőben kb. 150 ezer km van...

Mondjuk én 10-15 ezer kilométerenként cserélem.

Szerintem nem kellene olajfogyásnak lennie...

Elküldve (edited)

T Maybal!

Ez, így, ebben a formában értelmezhetetlen.

Ez kompromisszum a mérnök, jogász, marketinges megbeszélés "eredményeként".

Csak az értelem veszett el közben.

Módosítva : mantec
Elküldve

Üdvözlök mindenkit!

Új vagyok a fórumon.

Hozzáértők véleményét szeretném kérni. A napokban cseréltem olajat 1,4 XEP tvinportos motorban. Elnéztem az olajat és Castrol edge 5W 30 ast tettem bele. Tudom mivel ennek nincs GM jóváhagyása az 5W 40 lett volna a jó választás. Kb 100 km-t mentem azóta. Véleményteket szeretném kérni! Hagyhatom benne ezt az olajat, vagy cseréljem sürgősen edge 5W 40 re esetleg magnatec 5W 40 re.

Jó hétvégét kívánok mindenkinek!

TLB Józsi.

Elküldve

T TLB Józsi!

"... javaslat ..."

Mindkét motorolaj műszaki adatalapján feltüntetett mért értékek azonosak.

"... maradhat ..."

Háááát. muszáj?

Elküldve (edited)

Szia Mantec!

Egy 2008-as Z16Xer Opel Astra H Gtc-be milyen váltóolaj kell?

Köszönöm!

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/t35.0-12/1937521_659664327429669_1288534436_o.jpg?oh=264edef5fa2908edcae4ee9bd477c8eb&oe=533778A5&__gda__=1396148755_335e0b352d1c8e6d64c9c5dbb196a64d

Nekem ezt küldték,de mivel nekem is z16xer valószínüleg ez jó

Módosítva : krisztus
  • 2 weeks later...
Elküldve

Sziasztok!

A minap az autó indításánál észrevettem,hogy kiírta az "insp" feliratot ami ugye olaj csere esedékességét hivatott jelezni. A bibi,hogy kb 5000 km ezelőtt az előző tulaj lecserélte az olajat csak valószínű nem ütötték ki belőle. Viszont ha gyújtásnál benyomjuk a napi számláló törlésére való gombot és nyomva tartjuk akkor kiír valami számokat. Letudná ezt nekem fordítani valaki hozzáértő,hogy melyik mit jelent? :)

Kijelző felső sorában 01,7

Kijelző alsó sora 005 02

Előre is köszi :)

Elküldve

Castrol magnatec 5w40 c3 olajjal van valakinek tapasztalata? Jó és rossz egyaránt érdekelne de ha lehet kicsit megindokolva a jó illetve rossz oldalát.

1.6 benzinesek tapasztalata érdekelne :)

Elküldve

Castrol magnatec 5w40 c3 olajjal van valakinek tapasztalata? Jó és rossz egyaránt érdekelne de ha lehet kicsit megindokolva a jó illetve rossz oldalát.

Milyen tapasztalatokra gondolsz?

- Betoltottem ezt az olajat, es ket nap mulva elhagyott a baratnom...

- Tiz - tiz autot hasznaltunk azonos korulmenyek kozott, darabonkent 300ezer kilometeren at, az egyik csoportot gyari, a masikat a fenti olajjal. Ezutan szetszedtuk mind a husz motort, es az alabbi kulonbsegeket lattuk: ...

Ha nem a masodikhoz hasonlo valasz erkezik, akkor egy ilyen kerdesre adott valaszban gyakorlatilag semmi ertekelheto nem lesz, legfeljebb annyi, mint az en elso valtozatomban :)

Elküldve

Milyen tapasztalatokra gondolsz?

- Betoltottem ezt az olajat, es ket nap mulva elhagyott a baratnom...

- Tiz - tiz autot hasznaltunk azonos korulmenyek kozott, darabonkent 300ezer kilometeren at, az egyik csoportot gyari, a masikat a fenti olajjal. Ezutan szetszedtuk mind a husz motort, es az alabbi kulonbsegeket lattuk: ...

Ha nem a masodikhoz hasonlo valasz erkezik, akkor egy ilyen kerdesre adott valaszban gyakorlatilag semmi ertekelheto nem lesz, legfeljebb annyi, mint az en elso valtozatomban :)

Hát nem ilyenekre gondoltam :)

Konkrétan régebbi kommenteknél olvastam,hogy valakinek felhabosodott városi használat mellett.....

Elküldve

Hát nem ilyenekre gondoltam :)

Konkrétan régebbi kommenteknél olvastam,hogy valakinek felhabosodott városi használat mellett.....

Egynek habosodott, kettonek nem, harom nem is nezte - ebbol sem tudsz semmire kovetkeztetni.

En csak azt nem ertem, miert nem jo a gyari olaj... Olyasminel, amibol a gyari draga, me'g ertem a varialast, de pont az olaj meg olcso is.

Elküldve

Elküldve

Én spec ilyen olajat használok, maximálisan elégedett vagyok. Pár napja, vagy hete Mantec válaszában azt írta, hogy a Castrol Edge FST változatához hasonló követelményeket teljesít.... Amúgy előző autómban (nem Opel volt, japán) is ezt használtam, ott is maximálisan megfelelt. Még eddig cserétől-cserig -15000 km -nem kellett rátöltenem, ahogy az előző autómnál sem. A motor nálam 1,6 AXR motorkóddal, 116 Le.

Elküldve (edited)

T bodi!

"... hasonló ..."

Nem.

Március 31-tól már ezt sem lehet állítani.

Most azt lehet mondani:

Castrol Edge 5W-40 A3/B4 és

Castrol Edge Professional A3 5W-40

a műszaki adatlapon feltüntetett mért értékei megegyeznek.

Ez igaz a

Castrol Edge 5W-40 és

Castrol Edge Turbo Diesel 5W-40 párosra is.

De ezek "véletlen egybeesések".

Új hír:

Megjelen a magyar piacon a GM dexos2-t teljesítő Castrol Edge Titanium Fst 0W-40 (463998) és a Castrol Edge Titanium Fst 0W-30 (463737).

Módosítva : mantec
Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.