Astra555 Elküldve Február28, 2013 Megoszt Elküldve Február28, 2013 Szia, Neked bevált a GM olaj ? Először vetted vagy már régóta használod ? A benzines Vectra B-nél nem jött be, valamiért fogyott rendesen (a márkás olajak viszont valahogy nem). Viszont az Astrával még csak 1 olajcsere volt eddig, most jön a második. Eddig minden rendben volt, ezért is döntöttem újra a gyári mellett. Én egyébként motoröblítőt szoktam használni. Járatni kell vele a motort nagyobb fordulaton kb. 10 percig. Utána a meleg olaj könnyen kifolyik, meg az öblítő le is szedi a koszt, ami esetleg lerakódott. Olyanról még nem hallottam, hogy ráindítanak üres motornál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Március1, 2013 Megoszt Elküldve Március1, 2013 Egyben biztos egyformák: mindkettő drága. :icon1: Én 6.600-ért vettem. Szerintem ugyanaz mindkettő, csak gondolom elfelejtették aktualizálni a honlapot. ~1000 Ft különbség nekem nem olyan sok, hogy átutazzam miatta a várost, vagy az országot. Azért ha nem titok, elárulod, hol vetted? Hátha mégis a közelben lenne. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Március1, 2013 Megoszt Elküldve Március1, 2013 ~1000 Ft különbség nekem nem olyan sok, hogy átutazzam miatta a várost, vagy az országot. Azért ha nem titok, elárulod, hol vetted? Hátha mégis a közelben lenne. :) Kauffer Szigetszentmiklós itt is 6600.:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Március1, 2013 Megoszt Elküldve Március1, 2013 Járatni kell vele a motort nagyobb fordulaton kb. 10 percig. Utána a meleg olaj könnyen kifolyik, meg az öblítő le is szedi a koszt, ami esetleg lerakódott. Kifejezetten tilos a magasabb fordulat öblítővel... 5-10 perc de alapjáraton! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Március1, 2013 Megoszt Elküldve Március1, 2013 Kifejezetten tilos a magasabb fordulat öblítővel... 5-10 perc de alapjáraton! Én is Szigetszentmiklóson vettem, egyik kollégám ott lakik, így nem került semmibe a szállítás. :D Egyébként érdekesek ezek, mert eddig az összesen azt olvastam, hogy nagyobb fordulaton érdemes járatni a motort, gondolom azért, hogy a nagyobb nyomás miatt mindenhová eljusson a cucc. mióta autóm van, mindegyiknél használtam. Először az egyik szerelő ismerősöm javasolta, mert az A Vectrámban látható lerakódások voltak a vezérműtengelyen. Az előző tulajnak már nem volt pénze az autóra építkezés miatt, ezért is vettem meg tőle. A lényeg, hogy fémtiszta lett a használat után. Megnéztem, az STP is azt írja, hogy magasabb fordulaton 10-15 percig kell járatni. Viszont a Liqui Moly meg azt írja, hogy nem szabad csak alapjáraton járatni. :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Március1, 2013 Megoszt Elküldve Március1, 2013 Az előzőekhez kapcsolódóan... Már nem emlékszem milyen márkájú öblítő leírását olvasgattam a napokban, de úgy rémlik, hogy az volt rajta, hogy járassam a motort 10-15 percig alapjáraton, vagy tegyek meg 10 km-t normál használat mellett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Március1, 2013 Megoszt Elküldve Március1, 2013 Az előzőekhez kapcsolódóan... Már nem emlékszem milyen márkájú öblítő leírását olvasgattam a napokban, de úgy rémlik, hogy az volt rajta, hogy járassam a motort 10-15 percig alapjáraton, vagy tegyek meg 10 km-t normál használat mellett. Én is Szigetszentmiklóson vettem, egyik kollégám ott lakik, így nem került semmibe a szállítás. :D Egyébként érdekesek ezek, mert eddig az összesen azt olvastam, hogy nagyobb fordulaton érdemes járatni a motort, gondolom azért, hogy a nagyobb nyomás miatt mindenhová eljusson a cucc. mióta autóm van, mindegyiknél használtam. Először az egyik szerelő ismerősöm javasolta, mert az A Vectrámban látható lerakódások voltak a vezérműtengelyen. Az előző tulajnak már nem volt pénze az autóra építkezés miatt, ezért is vettem meg tőle. A lényeg, hogy fémtiszta lett a használat után. Megnéztem, az STP is azt írja, hogy magasabb fordulaton 10-15 percig kell járatni. Viszont a Liqui Moly meg azt írja, hogy nem szabad csak alapjáraton járatni. :icon1: Hmm.. Akkor többféle van:). Én úgy csinálom, hogy mielőtt beletöltöm hajtom meg a kocsit magasabb fordulaton min. 5 km-t, hogy jól átmelegedjen, utána az előírás szerinti 5 perc alapjárat, és több órát hagyom kicsöpögni, hogy ne maradjon vissza a cuccból. Gunk márkájút használtam! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jómagam Elküldve Március1, 2013 Megoszt Elküldve Március1, 2013 Hmm.. Akkor többféle van:). Én úgy csinálom, hogy mielőtt beletöltöm hajtom meg a kocsit magasabb fordulaton min. 5 km-t, hogy jól átmelegedjen, utána az előírás szerinti 5 perc alapjárat, és több órát hagyom kicsöpögni, hogy ne maradjon vissza a cuccból. Gunk márkájút használtam! :) Szervizben biztos nem autókáznak vele csere előtt és nem hiszem, hogy tisztítót öntenének bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jómagam Elküldve Március1, 2013 Megoszt Elküldve Március1, 2013 Szervizben biztos nem autókáznak vele csere előtt és nem hiszem, hogy tisztítót öntenének bele. Olvastam olyat is, hogy tisztítás olyan "jól" sikerült, hogy elkezdett folyni a tömítéseknél az olaj, ahol eddig bepimpósodott. De gondolom ez idősebb autóknál jöhet elő. Olajszűrőt mindegy milyet veszünk vagy van bevált márka ? Benzinszűrőt hol és hogyan lehet cserélni ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Március1, 2013 Megoszt Elküldve Március1, 2013 Szervizben biztos nem autókáznak vele csere előtt és nem hiszem, hogy tisztítót öntenének bele. Sőt, ha nem vennéd észre MOL Botondot tennének bele, az árát meg ugyanúgy elkérnék. :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jómagam Elküldve Március1, 2013 Megoszt Elküldve Március1, 2013 Sőt, ha nem vennéd észre MOL Botondot tennének bele, az árát meg ugyanúgy elkérnék. :-) Azt hittem vicc, de létezik. :)) Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Március1, 2013 Megoszt Elküldve Március1, 2013 Kifejezetten tilos a magasabb fordulat öblítővel... 5-10 perc de alapjáraton! Szia! Én is úgy tudom (és úgy is csinálom),hogy alapjáraton kell járatni 10 percig,és utánna leengedni az olajat.Nem szabad magas fordulaton járatni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Március1, 2013 Megoszt Elküldve Március1, 2013 Szervizben biztos nem autókáznak vele csere előtt és nem hiszem, hogy tisztítót öntenének bele. Amikor még márkaszervizbe hordtam, mindig szinte azonnal leengedték, hogy ne hűljön vissza, így a korrekt! Egyébként ha szépen megkéred biztos beleöntik Neked! Én az előző tulajdonos rossz olajválasztása miatt használtam az öblítőt, egyébként a nem kizárólag városban használt benzines kocsi szerintem egyáltalán nem igényli, rendszeres olajcsere esetén (15000km/1év). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Március2, 2013 Megoszt Elküldve Március2, 2013 Nektek mennyire fogyasztja az autótok az olajat? Néztem a gyári 0,6l/1000km adatot. Az nem irdatlan sok? Egy hónapja cseréltem olajat. Pontosan 5 liter ment bele. Így az olajszint a minimum és maximum között volt kb félúton ha jól rémlik... Azóta megtettem 2000-2200 km-t és ma megnéztem a szintet. A minimumhoz közelít erősen. Ez még így is a gyári oaljfogyás alatt van, de nekem soknak tűnik. Az előző autómnál nem kellett ilyen sűrűn rátölteni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Március2, 2013 Megoszt Elküldve Március2, 2013 Szia! Pontosan mennyit fogyaszt? Nézd meg, én most csináltattam meg az autót, nekem fokozatosan 0,3L/1000km-ről 1L/1000km-re változott. Szépen elkopott minden...:( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Március2, 2013 Megoszt Elküldve Március2, 2013 Nektek mennyire fogyasztja az autótok az olajat? Néztem a gyári 0,6l/1000km adatot. Az nem irdatlan sok? Egy hónapja cseréltem olajat. Pontosan 5 liter ment bele. Így az olajszint a minimum és maximum között volt kb félúton ha jól rémlik... Azóta megtettem 2000-2200 km-t és ma megnéztem a szintet. A minimumhoz közelít erősen. Ez még így is a gyári oaljfogyás alatt van, de nekem soknak tűnik. Az előző autómnál nem kellett ilyen sűrűn rátölteni. 0,6 l/1000 km? Itt valami bibi lehet. Akkor elméletileg az autó el sem menne 10 ezret egy olajcserével. És akkor mi van a 30 ezer km/olajcsere intervallummal? :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Március3, 2013 Megoszt Elküldve Március3, 2013 Sajna a gyári érték minden típusra 0,6l/1000km. De ez bizti valami garanciális trükk, mert a 30000 km-ként bevitt autók mind elkopnak, és szépen lassan elkezdődik az olajfogyasztás 100000km felett. (Nekem 110000-nél volt a 0,3. Most van benne 132000). De ezzel az értékkel el lehet hajtani mindenkit, aki tapasztalja. Aztán ahogy lejár a 100000km/3?év gari, addig még mindenki benne van a 0,6l/1000km értékben.....(de lehet, hogy tévedek, és csak sok össze-esküvés filmet láttam :) ) (persze azért remélem tévedek, de a világ nem ilyen....) Az a 30000 km itt a fórumon is megosztja a hozzászólókat, de a lényeg, hogy az csak ideális körülmények(laborkörülmények) között lehetséges. Szerintem 15000 km-nél mindenképp le kell cserélni, ha meg akarod spórolni azt a 200e ft motorfelújítást. Én most vagyok túl egy ilyenen. 1.5 évvel ezelőtt, mikor megvettem az autót, kiderült, hogy csipegeti. Olyan 0,3l/1000km volt a jelenség. legutóbb már 1l/900km volt. 3 hét alatt bekajálta a gyári 5w30-at. :( Aztán ~ 200e ft motorfelújítás, és oké minden. Most nem rángat, EGR is ki lett puccantva(ezt 30000km-ként ajánlott kipucolni), most baba minden. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Polifémosz Elküldve Március3, 2013 Megoszt Elküldve Március3, 2013 Szerintetek van értelme a legelső olajcserét 5000Km-nél megejteni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március3, 2013 Megoszt Elküldve Március3, 2013 Szerintetek van értelme a legelső olajcserét 5000Km-nél megejteni? ha null km-esen vetted akkor szerintem nem árt ;) nekem a vekinek a könyvébe van egy külön bélyegző "ajánlott első olajcsere 7500km-nél " Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Március4, 2013 Megoszt Elküldve Március4, 2013 0,6 l/1000 km? Itt valami bibi lehet. Akkor elméletileg az autó el sem menne 10 ezret egy olajcserével. És akkor mi van a 30 ezer km/olajcsere intervallummal? :icon1: Pedig ez szerepel a kezelési útmutató 319. oldalán. Szia! Pontosan mennyit fogyaszt? Nézd meg, én most csináltattam meg az autót, nekem fokozatosan 0,3L/1000km-ről 1L/1000km-re változott. Szépen elkopott minden... :( Most már minimumon van, úgyhogy rá fogok tölteni. Tegnapig az olajcsere óta (egy hónapja) 2500 km-t tettem meg. Olajcserekor pontosan a két jel között volt. Ha jól tudom, a két jel távolsága egy liternek felel meg. Tehát 0,5 liter fogyott 2500 km-en. Azaz kb 0,2 liter/1000 km az olajfogyásom. Ezért írtam, hogy a gyári érték alatt van, de én így is sokallom más autókhoz képest. Nem tudom ezeknél az autóknál mennyi számít még normálisnak... A motorfelújításra 200e-t én nem sajnálnék ha ennél az olajfogyásnál már esedékes lenne. Hiszen nemrég panaszkodtam, hogy az autómhoz egy darab üres fényszóró kerül ennyibe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Március4, 2013 Megoszt Elküldve Március4, 2013 Hát, akkor mindenképp figyelned kell a fogyást, és ha fokozatosan növekszik, akkor mindenképp csináltasd meg. Amúgy a vizsga sikerült? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Március4, 2013 Megoszt Elküldve Március4, 2013 Hát, akkor mindenképp figyelned kell a fogyást, és ha fokozatosan növekszik, akkor mindenképp csináltasd meg. Amúgy a vizsga sikerült? A lámpa miatt kérdezed? Igen. Végül is leprogramozták fixre, meg valahogy a műszarfalon lévő visszajelzőt is leprogramozták. Így nem jelez semmit. Még akkor sem világít ha a gyújtást ráadom és minden lámpának világítania kellene. Szerintem jövő hónapban vagy az után veszek egy lámpát hozzá. Már megszoktam és zavar hogy nem látok vele olyan jól, mint leprogramozás előtt. A környezetvédelmi vizsgálaton is volt egy kis fennakadás. A "füstölés" (K-érték) emelt fordulaton kicsit határérték fölött volt. Azt mondták, hogy nagyon le van rakódva a rendszerben a korom és ki kell égetni. Az úgy ment, hogy lepadlózták a gázpedált tiltásig. Ezt úgy 10-12-szer megismételték, mire nagy nehezen produkált három jó értéket egymás után. Közben jutott eszembe, hogy ez a füstölés nincs-e kapcsolatban az olajfogyasztással. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Március4, 2013 Megoszt Elküldve Március4, 2013 De, nekem ugyan ez volt a vizsgán...bár nem padlózták le, de sehogy sem akart a normál értékre beállni....aztán csak megoldottuk, de ekkor már kb. a liter/1000km körül jártam az olajfogyasztásban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Március5, 2013 Megoszt Elküldve Március5, 2013 De, nekem ugyan ez volt a vizsgán...bár nem padlózták le, de sehogy sem akart a normál értékre beállni....aztán csak megoldottuk, de ekkor már kb. a liter/1000km körül jártam az olajfogyasztásban. Na, akkor tényleg figyelni fogom. Egy másik fórumon azt írták, hogy a 0,2 l/1000km ezeknél a motoroknál még teljesen normális. Közben az is eszembe jutott, hogy ugyebár az olajszűrőház is felvesz 0,2 litert. Ha ez az 5 literen felül értendő, akkor még jobban is állok. Mindegy végül is. Fél litert rátöltök, aztán nézem a szintet. Olyan 2000 km-t egy hónap alatt lenyomok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jómagam Elküldve Március5, 2013 Megoszt Elküldve Március5, 2013 Sziasztok, milyen benzinszűrőt érdemese venni, idehaza hogyan tudom kicserélni ? Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts