Astra555 Elküldve Február8, 2018 Megoszt Elküldve Február8, 2018 14 órája, csaba66 írta: Ez az olaj vajon jo a H Astraba? Ha a Phantom, vagy a Ghost Z17DTH-val szerelt, akkor nyugodtan öntsd bele.:-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jumpalaja Elküldve Február19, 2018 Megoszt Elküldve Február19, 2018 Sziasztok. Van egy 1.6-os xer motoros karavánom. Alul elég jól csöpögtette az olajat. Műszaki vizsgánál szóltam, hogy nézzék meg. Ki is cserélték az olajnyomás gombát, olajhűtő tömítés szettet, kipufogó sor tömítést. Most jobb a helyzet, mivel csak 5-6 csöpp volt a betonon 2 hét alatt. Az még belefér? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február19, 2018 Megoszt Elküldve Február19, 2018 53 perce, Jumpalaja írta: Sziasztok. Van egy 1.6-os xer motoros karavánom. Alul elég jól csöpögtette az olajat. Műszaki vizsgánál szóltam, hogy nézzék meg. Ki is cserélték az olajnyomás gombát, olajhűtő tömítés szettet, kipufogó sor tömítést. Most jobb a helyzet, mivel csak 5-6 csöpp volt a betonon 2 hét alatt. Az még belefér? Előtte le kell mosni a motor alját, aztán hagyni kell megszáradni, a műszaki előtt esetleg még megtörlöd ronggyal, és akkor nem lesz vészes mennyiségű olaj amibe bele tudnak kötni. Max fél óra egy műszaki vizsga, abból 10 percet töltenek az autó alatt normál esetben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jumpalaja Elküldve Február19, 2018 Megoszt Elküldve Február19, 2018 45 perce, zotya975 írta: Előtte le kell mosni a motor alját, aztán hagyni kell megszáradni, a műszaki előtt esetleg még megtörlöd ronggyal, és akkor nem lesz vészes mennyiségű olaj amibe bele tudnak kötni. Max fél óra egy műszaki vizsga, abból 10 percet töltenek az autó alatt normál esetben. Most igazából arra lettem volna kíváncsi, hogy nem vészes hogy csöpögteti az olajat, még ha pár cseppről is van szó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február19, 2018 Megoszt Elküldve Február19, 2018 1 perc, Jumpalaja írta: Most igazából arra lettem volna kíváncsi, hogy nem vészes hogy csöpögteti az olajat, még ha pár cseppről is van szó? Nincs megszabva mennyi a sok vagy a kevés, alapból egyáltalán nem szabad kijutni olajnak, gyakorlatban meg ezek nem új autók. Kopnak a szimeringek szivárognak a tömítések. Szerintem ez messze nem vészes. Vizsgán meg csak a pillanatnyi állapotot nézik, azt amit ott látnak. Az olajjal az a baj hogy nem tűnik el, és elviszi a menetszél hátrafelé a porral összekeveredve olajsarat képez, ami mindíg ott lesz. Heti pár csepp is tud csúnya látványt okozni egy év alatt, aztán valójában nincs egy deci sem összesen ami kijött. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jumpalaja Elküldve Február20, 2018 Megoszt Elküldve Február20, 2018 21 órája, zotya975 írta: Nincs megszabva mennyi a sok vagy a kevés, alapból egyáltalán nem szabad kijutni olajnak, gyakorlatban meg ezek nem új autók. Kopnak a szimeringek szivárognak a tömítések. Szerintem ez messze nem vészes. Vizsgán meg csak a pillanatnyi állapotot nézik, azt amit ott látnak. Az olajjal az a baj hogy nem tűnik el, és elviszi a menetszél hátrafelé a porral összekeveredve olajsarat képez, ami mindíg ott lesz. Heti pár csepp is tud csúnya látványt okozni egy év alatt, aztán valójában nincs egy deci sem összesen ami kijött. Köszi. Megnyugtattál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február20, 2018 Megoszt Elküldve Február20, 2018 1 órával ezelőtt, Jumpalaja írta: Köszi. Megnyugtattál. Nincs mit! Link to comment Megosztás: More sharing options...
holex Elküldve Március13, 2018 Megoszt Elküldve Március13, 2018 Sziasztok. Z14XEP-hez milyen váltólaj kell? Írnak a neten mindent összevissze, egyik szerint GL4, másik szerint GL5, már teljesen el vagyok veszve. Valaki tudja biztosan, hogy milyen való bele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Március13, 2018 Megoszt Elküldve Március13, 2018 11 perce, holex írta: Sziasztok. Z14XEP-hez milyen váltólaj kell? Írnak a neten mindent összevissze, egyik szerint GL4, másik szerint GL5, már teljesen el vagyok veszve. Valaki tudja biztosan, hogy milyen való bele? http://olajshopnet.hu/spd/GM1940182_OPEL93165290_-_733-959/GM-1940182-75W-80-GL4-1L-VALTOOLAJ-KEZI https://workshop-manuals.com/vauxhall/astra-h/k__clutch_and_transmission/manual_transmission_front_wheel_drive/transmission_oil/specifications/transmission_fluid/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
holex Elküldve Március13, 2018 Megoszt Elküldve Március13, 2018 Szuper, köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Március16, 2018 Megoszt Elküldve Március16, 2018 (edited) Mannol motorolajat használ valaki? Csere elött állok,van 5W-40 GM LL-A jóváhagyással elég jó áron,dicsérik több helyen is. Évente cserélem 9-10 ezer km megy bele(60%város,a többi fele-fele pálya-országút)1000km/2dl fogyás mellett. A sok város miatt elgondolkodtam a 0W-40-en is,most 5W-30 Mobil van benne,ezúttal mindenképp -40-et tennék bele. Módosítva Március16, 2018 : csicsó Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Március17, 2018 Megoszt Elküldve Március17, 2018 21 órája, csicsó írta: Mannol motorolajat használ valaki? Csere elött állok,van 5W-40 GM LL-A jóváhagyással elég jó áron,dicsérik több helyen is. Évente cserélem 9-10 ezer km megy bele(60%város,a többi fele-fele pálya-országút)1000km/2dl fogyás mellett. A sok város miatt elgondolkodtam a 0W-40-en is,most 5W-30 Mobil van benne,ezúttal mindenképp -40-et tennék bele. Mannolt még csak a robogómba mertem tenni. Miért ragaszkodnal a 40-hez 30 helyett? Milyen motor? Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Április7, 2018 Megoszt Elküldve Április7, 2018 Fuchs Titan-ból pontosan melyik teljesiti a dexos2-t? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Április7, 2018 Megoszt Elküldve Április7, 2018 4 órája, csicsó írta: Fuchs Titan-ból pontosan melyik teljesiti a dexos2-t? http://fuchs-eu.lubricantadvisor.com/search.aspx?lang=eng&search=eedbf13b1d75e102f520f4093b6303c5 Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Április7, 2018 Megoszt Elküldve Április7, 2018 36 perce, Astra555 írta: http://fuchs-eu.lubricantadvisor.com/search.aspx?lang=eng&search=eedbf13b1d75e102f520f4093b6303c5 http://fuchs-eu.lubricantadvisor.com/advice.aspx?lang=eng&type=e10740e058bc757f938b43df21050cd1 Mit voltak kepesek ideirni ezek a hozza nem ertok??? 50ezer km??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Április7, 2018 Megoszt Elküldve Április7, 2018 10 órája, Astra555 írta: http://fuchs-eu.lubricantadvisor.com/search.aspx?lang=eng&search=eedbf13b1d75e102f520f4093b6303c5 Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pityeeesz Elküldve Június20, 2018 Megoszt Elküldve Június20, 2018 Sziasztok! Abban kérném a segítségeteket, hogy a manuális váltóm (Z16XER a motor) a hátramenetet többször is nehezen akarja elfogadni. Főleg akkor, amikor elérek a célhelyre és hátramenetre lenne szükség. Első körben mit ellenőrizzek vagy mi okozhatja ezt? Váltó olaj csere volt már, a hiba okát viszont jó lenne megtalálni. Köszi előre is a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kishenceg Elküldve Június20, 2018 Megoszt Elküldve Június20, 2018 Ha visszaolvasol, látni fogod, hogy "ez nem hiba, hanem ilyen". A hátramenet kapcsolása előtt, üresben nyomd ki egyszer a kuplungot, majd fel, aztán ismét kuplung és úgy kapcsold a rükit. Néha segít. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peter80 Elküldve Július8, 2018 Megoszt Elküldve Július8, 2018 (edited) https://prnt.sc/k3yw96 Sziasztok! Astra H 2007 1.4 (136000km) egy kicsit csipegeti az olajat (1-2 dl/1500km). Eddig Castrol Titanium Edge 5w30 Fst ment bele. Jobb híján Magnatec 5w40et töltöttem rá 1 litert, mikor eljött az ideje. Tudom, hogy nem szerencsés keverni az olajakat, de talán márkán belül nem gáz. Két olajcsere között kétszer szoktam pótolni, a kérdésem az lenne, hogy 5w30 vagy 5w40 lehetne e jobb. Mindkettőnek megvan természetesen az Opel minősítése s ahogy olvastam, az 5w40 előbb utóbb 5w30-á "nyíródik" de abból talán kevesebb fogyna(?). Van érdemi különbség s gáz ha keverem a két Castrolt vagy mindig azzal (viszkozitás, típus) töltsek rá kizárólag, amivel a csere megtörtént? Még egy dologra kíváncsi lennék. Elég durván le van akciózva az egyik hipermarketben a mellékelt fotón lévő olaj. Rá van írva alul h gasoline/petrol and diesel. Elméletileg ez jó a benzines motorhoz is, nem? Ami bezavar, az a bazi nagy fekete betűkkel kiemelt TURBO Diesel felirat Köszi a választ! Módosítva Július8, 2018 : Peter80 Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Július8, 2018 Megoszt Elküldve Július8, 2018 1 órával ezelőtt, Peter80 írta: Még egy dologra kíváncsi lennék. Elég durván le van akciózva az egyik hipermarketben a mellékelt fotón lévő olaj. Rá van írva alul h gasoline/petrol and diesel. Elméletileg ez jó a benzines motorhoz is, nem? Ami bezavar, az a bazi nagy fekete betűkkel kiemelt TURBO Diesel felirat Letezik ugyanez turbo diesel felirat nelkul is, aztan hogy a tartalomban is van-e kulonbseg, azt senki sem tudja... Nyilvan jo bele, elmeletileg es gyakorlatilag is, ezeknek az olajoknak a legfobb extra komponense a marketing Mennyi az a durvan akcios ar? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peter80 Elküldve Július8, 2018 Megoszt Elküldve Július8, 2018 1 óra, csaba66 írta: Letezik ugyanez turbo diesel felirat nelkul is, aztan hogy a tartalomban is van-e kulonbseg, azt senki sem tudja... Nyilvan jo bele, elmeletileg es gyakorlatilag is, ezeknek az olajoknak a legfobb extra komponense a marketing Mennyi az a durvan akcios ar? Auchan Dunakeszi 2650 Ft/l. Magnatec és amit linkeltem. Azért ez elég jó ár, h vegyek egy-két lötyit. Legalábbis ahhoz képest, amennyiért adni szokták. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Július8, 2018 Megoszt Elküldve Július8, 2018 Ahhoz kepest lehet, de amugy meg leszallitva is draga http://www.olejshop.com/castrol-castrol-edge-turbo-diesel-5w40-p-1996.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Július9, 2018 Megoszt Elküldve Július9, 2018 19 órája, Peter80 írta: Auchan Dunakeszi 2650 Ft/l. Magnatec és amit linkeltem. Azért ez elég jó ár, h vegyek egy-két lötyit. Legalábbis ahhoz képest, amennyiért adni szokták. Csak az eredete lehet kétséges. A váltóolajra azt mondta a szerelő cserekor, hogy ugyan nem csúcsminőség, de ez legalább eredeti. Persze egy ekkora üzletláncnál megengedhetik maguknak egy-két terméknél a veszteséget, így az sem kizárt, hogy eredeti. Mindenesetre én utánajárnék a dolognak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Július9, 2018 Megoszt Elküldve Július9, 2018 40 perce, Astra555 írta: Csak az eredete lehet kétséges. A váltóolajra azt mondta a szerelő cserekor, hogy ugyan nem csúcsminőség, de ez legalább eredeti. Persze egy ekkora üzletláncnál megengedhetik maguknak egy-két terméknél a veszteséget, így az sem kizárt, hogy eredeti. Mindenesetre én utánajárnék a dolognak. Azt nem engedhetik meg, hogy ne legyen eredeti, de veszteseguk sincs rajta, az biztos. https://www.arukereso.hu/motorolaj-c3678/castrol/edge-turbo-diesel-td-titanium-fst-5w40-1l-p238643459/ Ezen a listan husz helyen adjak 2650 forintnal olcsobban, akkor az mind hamis?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Július10, 2018 Megoszt Elküldve Július10, 2018 14 órája, csaba66 írta: Azt nem engedhetik meg, hogy ne legyen eredeti, de veszteseguk sincs rajta, az biztos. https://www.arukereso.hu/motorolaj-c3678/castrol/edge-turbo-diesel-td-titanium-fst-5w40-1l-p238643459/ Ezen a listan husz helyen adjak 2650 forintnal olcsobban, akkor az mind hamis?? Nem. Nyilván még egyetlen terméket sem hívtak vissza, mert gond volt a minőséggel, vagy a származásával. Nyilván nem azt jelenti, hogy minden olcsó termék hamis, de érdemes vigyázni vele, főleg az ilyen helyeken. Igen, számold hozzá a 800-1000 Ft-os kiszállítási díjat is. Akkor is olcsóbb? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts